בטח מבוזר.
בתרמית פירמידה קלאסית אלו שבקודקוד דופקים את האלו שלמטה - יש סדר. פה גם הדופקים וגם הנדפקים מבוזרים.
Printable View
בטח מבוזר.
בתרמית פירמידה קלאסית אלו שבקודקוד דופקים את האלו שלמטה - יש סדר. פה גם הדופקים וגם הנדפקים מבוזרים.
קצת מגוכח שאתם מזלזלים בתחום שרובכם אינו שולט בו בזמן שלא מעט גופי ענק שמתמחים בהשקעות נמצאים בפנים.
לא מהעולם, כאן בישראל למשל.
לטעמי אתם פשוט לא פתוחים לשינוי. סוג של קיבעון.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1846800df9.jpg
לצערי עוד לא מצאתי בשום מקום הסבר הגיוני, קוהרנטי, סביר, למה זה טוב בתור השקעה, או בכלל, מעבר לספקולציה טהורה. ואני קורא בהרבה מקומות חוץ מג'יפולוג, כמובן. כמובן יתכן מאד שהקליטה שלי מוגבלת.
הטיעון שלך, בועז, אמפירי: "גדולים וחכמים משקיעים בזה כסף רב". סבבה. אבל זה עדיין לא מסביר לי למה זה טוב, זה שאחרים, גדולים וחכמים - כולל אלון מאסק - משקיעים בזה. אני מחפש הסבר פשוט שאני אהיה מסוגל להבין.
חלק מהכשל הלוגי שאני לא מצליח לצאת ממנו - במה להשקיע? ביטקוין, או אתריום, או דוגקוין, או משהו חדש אחר? אני מבין שדולר שווה משהו כי יש ממשלה עם צבא גיבור שאומר שהוא שווה, וגם משלם איזשהי ריבית עליו. שקל, כנ"ל, צבא קצת פחות גיבור, ריבית קצת יותר גבוהה. מניות של חברות, מבין, יש חברות טובות יותר, טובות פחות, יש או אין רווחים, יש או אין דיווידנדים. מוכרים נעליים, מוכרים קוקה-קולה, מוכרים חיסונים. יש שוק, אין שוק. יש לי לפחות בתיאוריה כלים להשוות בין דולר לשקל, בין מניית בואינג למניית אוסם.
שום דבר דומה לזה אני לא מבין לגבי ביטקוין או אתריום - למה זה ולא זה?... תעזור לי.
בגדול. עד כמה שאני הקטון מבין …
עניין של גלןבליצזיה. ושל חוסר שליטה של ממשלות.
חוצמיזה זה .. פשוט מגניב להגיד שיש לי ביטקויין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
רק כדי שתבין - GBTC היא קרן של גרייסקייל שנסחרת בבורסה האמריקאית מעבר לדלפק - בכספים שגייסה ממשקיעים בזמנו היא רכשה ביטקויין ורשמה למסחר כמות מסויימת של יחידות. עכשיו מה שנשאר לה זה לגבות עמלה של 2.5% כל שנה. יש להם גם קרן שמושקעת באיתריום בשם ETHE. מחיר הקרן לא מושפע רק משווי הביטקוין פחות דמי הניהול אלא גם את עודפי הביקוש או ההיצע ליחידות הקרן. היום אתה יכול לקנות יחידות בקרן בהנחה של כ 15%, עד לפני 3 חודשים הן נסחרו 30% מעל מחיר הביטקוין במשך שנים. מנהל קרן שיוצא עם מכשיר כזה לא לוקח סיכון על מחיר הביטקויין אלא מנצל הזדמנות להרוויח כסף מתופעה קיימת שמגלגלת מאות מיליארדים דרך גביית דמי ניהול שהם לעולם חיוביים.
עכשיו השאלה היא אם אלטשולר שחם, בית השקעות ישראלי, עשה על זה ספין נוסף ופתח קרן לכאלו המאותגרים בפתיחת חשבון ני"ע זרים.
או השקיע מכספי הנוסטרו שלו כספקולציה על מחיר הביטקוין ועל מחיר יחידות GBTC בפרט, מה שמעיד על אמונתו של גלעד אלטשולר בהמשך עליית מחיר הביטקויין. אם זה עוזר לך לקבל החלטה -אז בדוק כמה זה 100 מ' מסך תיק הנוסטרו ואיזה סיכון הוא לקח.
אל תשכח שגם טייקונים טועים ומסתבכים בהשקעות כושלות שלעיתים מביאות אותם ואת ציבור המשקיעים שלהם לפשיטת רגל.
הטיעון שלי על גדולים ומנוסים מגיע בכדי להדוף את הזלזול ברצינות שבהשקעה בטכנולוגיית בלוקצ׳יין שרובה מבוססת על בורות ופחד משינוי.
אני לא מתימר להיות אחד שמבין מספיק - במיוחד בעניין אבטחת המטבעות נגד גניבה ולכן אני בחוץ. גם הרכיסה והמיסוי קצת מרחיקים את זה ממני אבל אני לא מזלזל.
את השאר צריך לחלק לשניים-
1. האם מדובר בטכנולוגיה וצורך שיתפסו
2. האם מדובר בהשקעה רציונלית לאור התנודתיות.
על שתי הנקודות אפשר לדון אבל נראה לי קצת מיושן לזלזל בתחום.
נראה שעברנו את נקודת האל חזור והסיכוי שזה יעלם כמו תופעת הפרמידות
אני האחרון שמזלזל.
הרעיון של רישום מבוזר - אני מבין ברמה מספיק טובה בשביל להעריך שזה אמיתי, מבריק, ובעל אינסוף ישומים.
אני מדבר על הישומים הספציפיים שנקראים ביטקוין, ביטקוין לייט, אתריום, דוגקוין, וכו וכו. כל אחד מהם זה בסך הכל מישהו פתח בלוקצ'יין, נתן לו שם, והתחיל לרוץ. חלקם קצת יותר מתוחכמים, חלקם פחות. דוגקוין נוצר ספציפית כדי להראות כמה זה קל...
לביטקוין ולו בלבד יש זכות ראשונים בתור הישום שנבנה כדי להדגים את הרעיון. הצלחה אדירה.
אבל מה הערך הפנימי בהשקעה הספציפית באחד מהם, מלבד הציפייה שמישהו יקנה את זה במחיר גבוה יותר? זה אני פשוט לא מבין.
אם זה רק 0.3% ולא 3% אז גיא מושקע יותר ממנו באופן יחסי. אבל בהחלט מסכים איתך שכשגופים גדולים מדווחים על כניסה לפוזיציה , אפילו קטנה, יש כנראה עוד בשר על העצם וזו בדיוק הסיבה שמיד אחרי שקראתי על ההשקעה של טסלה לחצתי על כפתור הקנייה. אם זה היה כבר מאוחר מדי אדע בשנה הבאה.
נ.ב. בלי צחוק, יש לנו בג'יפולוג מסורת מכובדת של מדריכים טכניים. האתר הזה נולד בשביל להסביר בצורה פשוטה, מדויקת ומעשית את עולם הג'יפאות, בלי בולשיט ובלי לנסות למכור שום דבר לאף אחד. אשמח אם מישהו כאן יכול לחבר מסמך ברור ופשוט, "מדריך ג'יפולוג למטבעות קריפטו", למרות שזה לגמרי אוף טופיק.
אז בתור בעל פוזיציה ספר לנו איך נכנסים לפוזיציה בלי החשש שיגנבו ממני את המטבע.
את הריסק אני אקח על הכסף
https://www.ynet.co.il/economy/article/By7QUnLOO
אני אומר, יפרצו את זה יותר מהר מאשר את המאגר הביומטרי ...
במצב הביטחוני הנוכחי הייתי מעביר הכול לבנק בחול או לביטקויין.
אז קיצר איך ואיפה קונים אתריום ?
לא יכול להיגנב. הביטקויין נמצא אופ-ליין עד כונן קשיח, הם מעבירים אותו כל 12 שעות למיקום שונה ע"מ למנוע גניבה שלו. אתה מקבל לינק למצלמת מעקב ויכול להשגיח עליו בעצמך 24/7 . מצרף לינק למצלמה :
https://youtu.be/M6qEee1_4fw
אותו מאסק הפיל הלילה את שוק הקריפטו אחרי ששחרר הודעה על הפסקת אופציית השימוש בביטקוין לרכישת טסלה, בגלל החתימה הסביבתית וכו' ... פופוליסט, אבל ממשיך להחזיק את הפוזיציה שרכש. שחקן שחקן !
עכשיו תראו איזה גאון האיש - יכול לקנות עכשיו בשקט 100 מיליארד כשכולם מוכרים בגללו, לצייץ עוד שבועיים שהגדיל את האחזקה שלו בסכום כזה ולהעיף את השוק לשמיים. מי שעושה מניפולציות על מניות סחירות נעצר ע"י הרשות, אבל בשוק לא רשמי ולא מפוקח אף אחד לא יכול להגיד לו כלום.
https://www.mako.co.il/news-money/20...a646971026.htm
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro