חוזר: כיוון קרבורטור סוברו 1.6
אמיר, בדיקת דינמומטר אצלך לא תהיה אובייקטיבית. צריך לקחת סמוראי עם קרבורטור מכוון, להעלות אותו על דינמומטר, אח"כ להרכיב לו קרב' סובארו ואז להעלות אותו שוב. אחרת, אתה תקבל ספידרקס - מוצר שהבדיקה ההשוואתית שלו היא למצב נחות מראש...
אין לי מושג כמה זה יעלה. נמרוד ואמיר (ענבל) עשו פעם בדיקת דינמומטר לאחת המערכות של אמיר, אולי הם ידעו.
אלון,
הקרבורטור סוברו בעל 2 דיזות כאשר השניה ניתנת לשליטה על ידי הנהג.
אם פועלת רק הראשונה אז אין הבדל בכוח ולכן ניתן למדוד את פעולת המנוע עם דיזה אחת ולאחר מכן להפעיל את השניה ולראות את ההבדל.
לא מכיר את החבר'ה שציינת , אולי אפתח שרשור שאלה בנושא ?
אין טעם לפתוח שרשור הם כבר יראו אני מבטיח
דבר שני אלון צודק גם אם יש לך אפשרות להפעיל את הדיזה השניה יש הבדלים מן הקרב' האורגינאל
אפילו אם הינם מינוריים
אמיר מבחינתך אם התצרוכת הרגילה לא השתנת אתה יכול להיות מאושר משום שאתה נוסע על אותה כמות קילומטרים לליטר עם אפשרות לשינוי בהתאם לכוח שברצונך לקבל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אלון,
הקרבורטור סוברו בעל 2 דיזות כאשר השניה ניתנת לשליטה על ידי הנהג.
אם פועלת רק הראשונה אז אין הבדל בכוח ולכן ניתן למדוד את פעולת המנוע עם דיזה אחת ולאחר מכן להפעיל את השניה ולראות את ההבדל.
לא מכיר את החבר'ה שציינת , אולי אפתח שרשור שאלה בנושא ?
גוד פאדר וקומבינה שלום רב!
הקרבורטור בסובארו, הוא כפול והוא דו דרגתי, בלחיצה קלה על דוושת התאוצה, נפתח מצערת ראשונית של הקרבורטור, ובלחיצה חזקה יותר נפתח הציר השני, וזאת על ידי וואקום המושך זרוע
השיכת לבוסטר קטן ובו דיאפרגמה מגומי!
בסובארו במהירות שיוט שני המצערות פתוחות , אך התצרוכת דלק היא החסכונית ביותר, אין כל סיבה שהדבר לא יהיה ב גיפ סוזוקי, אבל מכיוון שהדיזות בקרבורטור סובארו גדולןת ומתאימות לסובארו 1600, תצרוכת הדלק עולה משמעותית, על חשבון תאוצה!
את שיקול הכדאיאות , אני משאיר לכם!
בברכה
ותמיד לשרותכם
צביקה
צביקה שלום
כל דבר שעובר ביידים שלי מתהפך 5 פעמים כדי שאני אחקור אותו מכל הכיוונים
חקרתי קרבורטורים כאלו מימין ומשמאל על סוברו ועל סוזוקי
ומה שאתה כותב אתה צודק רק שביידיים שלי הקרב' מקבל שינוי קטן
כשהוא בידיים שלי אני שולט על המצערת השניה בעזרת סולונואיד שמחבר אותה אל צינורית קידום ההצתה
אני מבטיח לך שהדבר כלל וכלל לא חסכוני במצב הזה ומורגשת נפילת מד הדלק לכל עין
נכון שהקרב' חסכוני למדי אך כאשר המצערת השניה נישארת סגורה
לכל אלו שקואים את השירשור ופתחתי להם את העיניים
שימו לב את החיבור לסולונואיד חייב לחבר נכון אחרת אתם עלולים למצא את עצמכם עם רכב משתולל
כמו שור פרוע ברודאו שלא רוצה לעצור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי combina347
צביקה שלום
כל דבר שעובר ביידים שלי מתהפך 5 פעמים כדי שאני אחקור אותו מכל הכיוונים
חקרתי קרבורטורים כאלו מימין ומשמאל על סוברו ועל סוזוקי
ומה שאתה כותב אתה צודק רק שביידיים שלי הקרב' מקבל שינוי קטן
כשהוא בידיים שלי אני שולט על המצערת השניה בעזרת סולונואיד שמחבר אותה אל צינורית קידום ההצתה
אני מבטיח לך שהדבר כלל וכלל לא חסכוני במצב הזה ומורגשת נפילת מד הדלק לכל עין
נכון שהקרב' חסכוני למדי אך כאשר המצערת השניה נישארת סגורה
לכל אלו שקואים את השירשור ופתחתי להם את העיניים
שימו לב את החיבור לסולונואיד חייב לחבר נכון אחרת אתם עלולים למצא את עצמכם עם רכב משתולל
כמו שור פרוע ברודאו שלא רוצה לעצור
קומבינה שלום רב!
האם אתה מוכן להבהיר לי, למה כוונתך ,כשאתה כותב כשאתה מחבר את הסולונואיד ,לצינורית קידום ההצתה במפלג, מה זה נותן לך, כשקיים יציאת וואקום מיוחדת לבוסטר, שבה קיים וואקום קבוע,
ועם הלחיצה על המצערת הראשונית, המצערת המשנית נכנסת לפעולה בהדרגה בזמן שלה,
כשהמנוע צריך כח ומהירות, והתצרוכת דלק נשארת שפוייה!
לכן מה הועילו חכמים בתקנתם?!
בברכה
צביקה
קובי-איך בדיוק אתה שולט על פתיחת המצערת השניה? אתה מחבר כפתור בתא הנהג?
ועל הדרך-הקרב' המקורי של הסמוראי הוא דו שלבי או כפול רגיל? (וובר?)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי anakin
קובי-איך בדיוק אתה שולט על פתיחת המצערת השניה? אתה מחבר כפתור בתא הנהג?
ועל הדרך-הקרב' המקורי של הסמוראי הוא דו שלבי או כפול רגיל? (וובר?)
שאלה מצויינת!
לא ניתן לשלוט על פתיחת המצערת השניה, ולא ניתן לחבר שום כפתור בתא הנהג לשם כך!
פתיחת המצערת היא הדרגתית, תלויה בלחיצה על דוושת התאוצה, ובוואקום הנמצא בצינורית המחוברת לסולונואיד!
בברכה
צביקה
צביקה אני ממש לא שקרן והוכחה קיבלו כאן כולם ע"י הגיפ' והתגובה של אמיר (גודפאדר)
קח צינורית ווקום, צד אחד חבר לפה שלך וצד שני שים בבוסטר של המיצערת השניה
ושאב אויר (ככל שהשאיבה שלך תהיה חזקה יותר כך תיפתח המצערת יותר)
קידום ההצתה פועל בדיוק כך ככל שאני לוחץ יותר על דוושת הגז כך אני מקדם את ההצתה
החל מ1500 סל"ד
עכשיו תוסיף סולונואיד באמצע כך שתוכל לשלוט עליו עם כפתור
איפה טעיתי? אם יש מישהו שחושב שאני עדיין טועה אז שיסביר לי איך הרכב שלי נוסע ככה
וכהוכחה אני מוכן להראות לכולם איך אני נוהג בלי רגל על דוושת הגז ובמקום זאת מחבר צינורית
לפה ושואב כל פעם שאני רוצה יותר בנזין
ציטוט:
החל מ1500 סל"ד
איפה טעיתי? אם יש מישהו שחושב שאני עדיין טועה אז שיסביר לי איך הרכב שלי נוסע ככה
וכהוכחה אני מוכן להראות לכולם איך אני נוהג בלי רגל על דוושת הגז ובמקום זאת מחבר צינורית
חברים , קובי הראה לי את זה ביום שישי האחרון והסביר לי בדיוק איך לחבר את זה, אני מקווה שהשבוע יהיה לי זמן לעשות כך ואולי גם אעלה לכאן תמונות שיסבירו למי שלא מבין על מה הוא מדבר. בכל מקרה - זה עובד ובתור האדם הכי סקפטי בעולם בנושא, קובי הוכיח לי ושינה את דעתי.
ציטוט:
החל מ1500 סל"ד
קומבינה שלום רב!
אני מעולם לא טענתי שאתה שקרן, ואם הובנתי כך התנצלותי הכנה!
אך אני חייב לחזור ולהבהיר שהדרך שאתה עושה היא קימבון, לא מקצועי, לא נוח, ולא אפקטיבי, נהג חייב לנהוג ולא לינוק צינורות וואקום בנסיעה, ואין גם צורך בכך, יש אפשרות לחבר את הבוסטר במצערת השניה, ליציאת וואקום קבוע בסעפת היניקה, והמצערת השניה תכנס לפעולה בסלד מסויים,
בלי שום סולונואויד, כמו שיצרן הקרבורטור היטאצי תכנן זוהי הדרך האפקטיבית והחסכונית ביותר!
בכל מקרה אין כמו מראה עינים, ותמונה שווה אלף מילים, אודה לך אם תצרף תמונות!
בברכה
צביקה
צביקה עדיין לא הבנת אותי ואת המטרה של העיניין
כאשר אני לוחץ על דוושת התאוצה המיצערת השניה ניפתחת בהדרגתיות על פי הייצרן
אך עדיין כאשר היא ניפתחת המנוע צורך יותר דלק מאשר היא סגורה עובדה
הקרבורטור מספק מספיק דלק ונותן מספיק כוח ללא המיצערת השניה כאשר הוא מורכב על סמוראי
הקומבינה של הרעיון והמטרה
א. אני חוסך בדלק על פי העובדה שציינתי למעלה.
ב. אני יכול לשלוט בפתיחת המיצערת ולקבל יותר דלק גם מהמקום ללא תנופה הרגשה כאילו אני בסופה
חחחחח.... נו באמת צביקה ניראה לך שאני יונק צינורות בנסיעה
לא נכון לומר שהמיצערת ניפתחת על פי הלחיצה שלנו על דוושת הגז
הריי היא ניפתחת על פי כמות סיבובי המנוע ובשטח זה לא עוזר תחשוב על עליה והמנוע לא מצליח להרים טורים בהתאמצות כמו דיונה
אז אני רוצה לספר לך שכאשר אני מרים את הכפתור המנוע שלי צועק נושך בועט
ומרים את האוטו הזה הסיפור שמאחורי הקומבינה והשינוי
אני לא מבין גדול בקבורטורים ובטוח שלא כמוך אבל על הפרוייקט הזה אני למדתי המון
אני בטוח שאוכל ללמוד ממך המון
ציטוט:
צביקה עדיין לא הבנת אותי ואת המטרה של העיניין
כאשר אני לוחץ על דוושת התאוצה המיצערת השניה ניפתחת בהדרגתיות על פי הייצרן
אך עדיין כאשר היא ניפתחת המנוע צורך יותר דלק מאשר היא סגורה עובדה
א. אני חוסך בדלק על פי העובדה שציינתי למעלה.
ב. אני יכול לשלוט בפתיחת המיצערת ולקבל יותר דלק גם מהמקום ללא תנופה הרגשה כאילו אני בסופה.
לא נכון לומר שהמיצערת ניפתחת על פי הלחיצה שלנו על דוושת הגז,
הריי היא ניפתחת על פי כמות סיבובי המנוע, ובשטח זה לא עוזר, תחשוב על עלייה ,והמנוע לא מצליח להרים טורים בהתאמצות כמו דיונה .
אז אני רוצה לספר לך שכאשר אני מרים את הכפתור המנוע שלי צועק נושך בועט
ומרים את האוטו הזה הסיפור שמאחורי הקומבינה והשינוי
אני לא מבין גדול בקרבורטורים ובטוח שלא כמוך, אבל על הפרוייקט הזה אני למדתי המון???
אני בטוח שאוכל ללמוד ממך המון!!!!
קומבינה שלום רב!
תרשה לי להבהיר לך משהו:המצערת השנייה נפתחת על פי לחיצה שלנו על דוושת התאוצה, ולא על פי כמות סיבובי המנוע,מצערת שניה נתקעת בעצר במנגנון שמונע ממנה להפתח, אלא עם מצערת ראשית הגיעה לדרגה פתיחה מסוימת, ואז צינורית וואקום המחוברת ליציאה בקרבורטור ובסולונויד,מושכת זרוע המחובר לדיטפרגמה, שעל ידי הוואקון הקיים בצינור מעחלה מוט דק הפותח בהדרגה את המצערת השנייה, ואין צורך של שלחטה מתא הנהג. הדבר נכון לגבי דיונה ועלייה קשה ובהתאמצות!
בברכה
צביקה
צביקה שלום,
אני לא מומחה גדול אבל אני יכול לומר שלגבי מה שרשמת , זה נכון כשהקרבורטור מותקן על סוברו אבל לא על סמוראי.
ב1500-2000 סל"ד המצערת השניה נפתחת , מה שזורק את האוטו קדימה ואת הטורים לאזור ה6000 תוך שניה (בערך) ויכול לגרום לנזקים ברכב מעוצמת המכה וכן אובדן שליטה על הרכב. לכן נחוץ הכפתור שלמעשה מאפשר את אותו ואקום רק כאשר אני מעונין בכך ולמקרה שלנו לפני דיונה גבוהה.
בעקבות המלצותיך שקלתי לבטל את הכפתור ולחבר את הואקומים כפי שהקרב' מתוכנן אבל הרכב לא נשלט בצורה בטוחה (ובנוסף אצלי יש נעילה אחורית אוטומטית שבועטת אותי ימינה שמאלה אז נוסיף על זה גם מהירות לא נשלטת ובכלל אני לא אחזיק שבוע בכביש...) ולכן החלטתי להתקין את הכפתור כפי שקובי המליץ לי לעשות.
אני מקווה השבוע לצלם זאת כפי שאמרתי קודם ולהעלות לכאן כדי שיהיה ברור גם לאלה שלא מבינים בקרבורטורים.
צביקה בקרבורטור של סיירה איך פועל מנגנון המצערת השניה?
בדומה לסובארו?
( לא יצא לי לבדוק כי עוד לא פתחתי אותו למעט ניקוי דיזות )
למה זה שונה על סמוראי? מה זה משנה לקרבורטור על מה הוא מורכב?
אני משער (כי אני לא מכונאי ולא חקרתי את הנושא לעומק) שקיבולת הצילינדרים שונה (הרי המנוע הוא 1.3 ובסוברו הוא 1.6) ולכן גם המהירות בה הצילינדרים מתמלאים (מקווה שניסחתי נכון, אני מניח שהבנת את כוונתי...ואולי לא ?)
:roll:
אתה משתמש באותה כמות דלק עם מנוע נחות, ברכב ששוקל יותר ועם מקדם גרר גרוע בהרבה. קצת קשה לי להבין איך הסמוראי "משתולל" אם סובארו לא. אתה גם מתאר מכה, זה לחלוטין לא נורמלי גם אם היית נותן מכת גז מ2000 ל6000 סל"ד עם מנוע 5700 בסמוראי זה לא אמור לקרות.
אלון , לא ממש הבנתי את כוונתך...
הסמוראי יותר קל ובעל הילוך 1 יותר חזק מסוברו ולכן מכת הכוח היא יותר אפקטיבית. לא התכוונתי למכה חזקה שתשבור את האוטו (ניסוח שגוי שלי) אלא לזריקה , כמו שתזרוק קלאץ' בטור גבוה יחסית.
לגבי נושא הכמות דלק במנוע נחות - לא אמרתי שכמות הדלק משתנה אלא המהירות שבה היא מתמלאת. אבל שוב אני לא מקצוען ולא חקרתי את הנושא לעומק , אולי צביקה או קובי יענו על כך ביתר דיוק.
אני יכול לומר בצורה העממית והפשוטה - הפעלת הדיזה השניה נותנת תאוצה יותר חזקה ואפקטיבית. איך מה מי ולמה - עדיף שהמקצוענים יענו. אם תרצה דוגמא, אני מוכן להדגים לך...רק תמצא זמן ותבוא למרכז (אולי בתחרות הסופש באיזור חגור ?) או שנצא לטיול לצפון מתישהו...או שתוריד קצת במחיר של הטמבונים והרוקרפנלים שאתה מייצר ואני אבוא להתקין טמבון אחורי וגם רוקרפנלים :-P
אלון אם הבנתי נכון אז המקרה קורה רק כאשר הכפתור לחוץ ועוקף את התכנון המקורי ולכן זה לא קורה בסובארו, אבל יוכל לקרות כאשר עושים את אותו דבר.
מילוי נפחי גבוה יותר ( אני משער אני לא יודע אם הקרבורטור הזה בכלל יותר גדול מהמקורי ) ויכולת לספק יותר דלק במאמץ למנוע 1300 ולא 1600 שהספקת הדלק הגבוהה לא פועלת עליו כי הוא צריך אותה.