תגובה: אגדות השטח חוזרות למדבר (כתבה מוואלה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
ואני מוחה בחריפות נגד הרמיזה שהריינג' הוא סוג של קרוסאובר.
זה אחלה רכב שטח, בעיקר בגרסאותיו הקדומות עם מרווח גחון , צמיגים ראויים וזוויות מרכב.
ובלי התחכום הקיצוני של המודלים החדשים
!
ריינג' רובר קלאסיק כזה, דיזל הוא סוג של הרכב חלומות שלי כיום.
עם כל הכאב שכרוך בזה :/
אווופס, ה-ג'פס הוא הכול חוץ מקרוסאובר. למרות שאין לו שלדה, סרנים או 'קצר', זה רכב שטח בעל יכולות גבוהות מאוד, כל עוד אתה לא משכיב אותו על הדופן. זה אוטו מקסים, ותנוחת הישיבה מאוד מתאימה לשטח - מכסה מנוע נמוך, רואים היטב מה קורה מסביב. מה שלא ידעתי הוא שהאגזוז המורם משמיע קולות נהדרים, בכל פעם שמרפים מהגז. חתיכת נבלה רצינית ה-151 הזה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אווופס, ה-ג'פס הוא הכול חוץ מקרוסאובר. למרות שאין לו שלדה, סרנים או 'קצר', זה רכב שטח בעל יכולות גבוהות מאוד, כל עוד אתה לא משכיב אותו על הדופן. זה אוטו מקסים, ותנוחת הישיבה מאוד מתאימה לשטח - מכסה מנוע נמוך, רואים היטב מה קורה מסביב. מה שלא ידעתי הוא שהאגזוז המורם משמיע קולות נהדרים, בכל פעם שמרפים מהגז. חתיכת נבלה רצינית ה-151 הזה
מישהו פיספס את ההומור בתגובה שלי...
לגבי הריינג'.
יצא לי לנסוע שבוע על כזה ידני (עשיתי "החלפות" עם בעל המוסך שלי). תענוג. מתלים רכים כמו של אוטו אמריקאי (חובבי הנהיגה יגידו רופסים, ושיהיה להם בהצלחה, אני לא מחפש רכב מירוץ), על צמיגי 235/85/16. הכל עובד. בפנים היה שתול מנוע טורבו כלשהו. מניח שTDI300, או אפילו TGV.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
תרגיעו חברים,
הטעויות תוקנו; עד שמישהו יימצא טעות אחרת.
ואני מוחה בחריפות נגד הרמיזה שהריינג' הוא סוג של קרוסאובר.
זה אחלה רכב שטח, בעיקר בגרסאותיו הקדומות עם מרווח גחון , צמיגים ראויים וזוויות מרכב.
ובלי התחכום הקיצוני של המודלים החדשים
בכל מקרה, הייתה זו אסופת כלים מקסימים.
בעיקר הג'פס שלא באמת הכרתי עד היום; "בתקופתי" נהגנו על M38
שמח שאהבתם!
ריינג'? מה פתאום. אני מתכוון לקמפיונלה. שמעולם לא היה באמת רכב שטח - ועדיין הוא מגניב במיוחד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בכותבי 'קצר' אני מתכוון לטרנספר עם שני יחסי העברה, כמו בג'יפ קלאסי.
ל-151 אין כזה, הוא נוסע ב'high' כל הזמן, בהסתמכות על ראשון-רגיל בעל יחס העברה קצר מהמקובל - אבל הוא עדיין לא קצר (איטי וחזק) כמו ראשון רגיל בשילוב 'קצר'
אסף,
הקמפניולה הוא באמת רכב מוזר. יש לו מכלולים מסיביים מאוד, לכן הוא שוקל 1,800 קילוגרם. המגבלה שלו היא מרכב נמוך ומתלים עם מהלך מצומצם, צמיגים קטנים, ומנוע חלש. בקיצור, לא ממש רכב דיונות. אבל בשבילים פחות מאתגרים הוא מאוד נוח ונעים. הוא לא נועד לשטח אקסטרים אבל נדיר מאוד, בוודאי בארץ.
מצחיק לראות ברכב קרבי כזה את המחוונים והמתגים העדינים, המוכרים לכל מי שנהג פיאט בשנות השמונים של המאה שעברה. גם הג'ק הוא עמוד טלסקופי המתרומם עם מנואלה, ויש לו מין מוט אופקי הנכנס לחורים רבועים בדופן האוטו - ממש כמו שהיה לי בפיאט 128 זצ"ל ולא להתראות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
בכותבי 'קצר' אני מתכוון לטרנספר עם שני יחסי העברה, כמו בג'יפ קלאסי.
ל-151 אין כזה, הוא נוסע ב'high' כל הזמן, בהסתמכות על ראשון-רגיל בעל יחס העברה קצר מהמקובל - אבל הוא עדיין לא קצר (איטי וחזק) כמו ראשון רגיל בשילוב 'קצר'
הדרדס הזה נסע בשטח עם מטען במשקל עצמי של הרכב, לא מכיר הרבה רכבים שמסוגלים לעשות את זה.
הראשון קצר מסונכרן טוב עם עקומת המנוע המקורי.
כל השאר דראק נוסטלגי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אווופס, ה-ג'פס הוא הכול חוץ מקרוסאובר. למרות שאין לו שלדה, סרנים או 'קצר', זה רכב שטח בעל יכולות גבוהות מאוד, כל עוד אתה לא משכיב אותו על הדופן.
איך תחליף צלב אם לא תשכיב אותו על הצד ?
;-)
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
כתבה מגניבה רמי, תודה
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כל השאר דראק נוסטלגי.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post263033
כתבה יפה מאוד... רק לא ברורה לא החוסר סימטריה לטובת תוצרת ארהב ואירופה... כאילו טויוטה הוא היצרן היפני היחיד שייצר אגדות מוטוריות ../:
סתם, אחלה כתבה ונראה אחלה טיול...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אסף,
הקמפניולה הוא באמת רכב מוזר. יש לו מכלולים מסיביים מאוד, לכן הוא שוקל 1,800 קילוגרם. המגבלה שלו היא מרכב נמוך ומתלים עם מהלך מצומצם, צמיגים קטנים, ומנוע חלש. בקיצור, לא ממש רכב דיונות. אבל בשבילים פחות מאתגרים הוא מאוד נוח ונעים. הוא לא נועד לשטח אקסטרים אבל נדיר מאוד, בוודאי בארץ.
מצחיק לראות ברכב קרבי כזה את המחוונים והמתגים העדינים, המוכרים לכל מי שנהג פיאט בשנות השמונים של המאה שעברה. גם הג'ק הוא עמוד טלסקופי המתרומם עם מנואלה, ויש לו מין מוט אופקי הנכנס לחורים רבועים בדופן האוטו - ממש כמו שהיה לי בפיאט 128 זצ"ל ולא להתראות...
רמי, לפני המון שנים, באלף הקודם ובימי טורבו עשית כתבה על דינו הירוק מול ריינג רובר, דינו אם אני זוכר היה איטלקי המבחן היה בבלגיה או הולנד.
דינו זה הנכד של הקמפיניולה?
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
רמי, לפני המון שנים, באלף הקודם ובימי טורבו עשית כתבה על דינו הירוק מול ריינג רובר, דינו אם אני זוכר היה איטלקי המבחן היה בבלגיה או הולנד.
דינו זה הנכד של הקמפיניולה?
Asaf-a
אסף.א
זה היה משהו מגוחך שלא היה לו שום קשר לקמפניולה והקשר היחיד שלו לפיאט היה שהוא נראה כמו פיאט אונו מנופחת.
וזה הגיע מיצרן שהאסוציאציה הראשונה שעולה כששומעים את שמו היא של פצע-בחור-של-התחת.
קבל רמז
כן, זה היה איזה איווקו שהעמיסו אותו בעור וחשמל (אלקטרוניקה של פעם), סתם חנטריש
תיקון קטן לגבי המומנט של המנוע 258 של ה-cj.
הוא 28-29קג"מ. לא 21.
210 ft-lb.