חוזר לרעיון של יוני. מתקן אחורי כמו מתקן אופניים על הרסיבר של הכננת. מותר לך לבלוט עד מטר אחורה עם משולש או חצי מטר ללא משולש. מה המידות של הטרקטורון ואם הוא עומד לרוחב הוא יבלוט לצדדים או מעבר למטר אחורה?
Printable View
חוזר לרעיון של יוני. מתקן אחורי כמו מתקן אופניים על הרסיבר של הכננת. מותר לך לבלוט עד מטר אחורה עם משולש או חצי מטר ללא משולש. מה המידות של הטרקטורון ואם הוא עומד לרוחב הוא יבלוט לצדדים או מעבר למטר אחורה?
חנן אתה רציני?
(זה ללא ספק אפשרי. הזוי, אבל אפשרי)
חנן - מבין אותך לגמרי, אבל מה עם נגרר עם גלגלים 15''?
עדין לאו מוחלט?
אולי כבר עלה, מתקן קצר על הטמבון והטרקטורון עומד עם גלגלים צמודים לדלת הארגז.
לאוו מוחלט לקונספט של נגרר. כל נגרר, גם עם משקל 0 וגלגלים 40 אינטש.
אני אומר למה ואבקש שנעזוב את זה. מי שרוצה לדון בזה שיפתח שרשור אחר. אני לא אמשיך להתייחס מעבר לזה לענייני נגררים בשרשור הזה.
זה התחיל בנסיון מעשי, לפני כ20 שנה, יום כיפור במדבר יהודה, טלי ואני בcj .
מגיעים לחציה של נחל ערוגות, ופוגשים שם בחור חביב, על סף יאוש, תקוע שם שעות רבות עם משפחה בת 8 נפשות, בנסיון לעלות את המעלה הצפוני, עם נגרר. הוא כבר ניסה לשחרר אותו, הנגרר עף למטה לערוץ, לקח אותו שוב, ושוב נתקע. לא רוורס בגלל התמרון הבעייתי, ולא קדימה בגלל תוספת המשקל על גלגלים לא מניעים של הנגרר.
משכתי אותו עם כננת למעלה, ואח"כ את הנגרר בנפרד עם הכננת.
זה במעשי. בתיאורטי ברור שעם נגרר אתה לא מגיע למקומות שבהם אתה לא בטוח שהרכב עובר אותם בנסיון אחד. כי אם נכשלת בעלייה, לא תוכל לעשות רוורס. גם ככה במקומות כאלה ההגה לא לגמרי מקשיב לך ברוורס ובטח שלא יתאפשר לך תמרון.
אני לא מעונין במגבלה הזו.
חבלים וגלגלות להכפלת כוח, לא נראה לי שצריך משהו ממוכן. הציר צריך להיות באמצע הארגז, אולי אפילו לפני הגלגל האחורי, לא כמו בציור, כדי שהמנוף לא יתהפך. הציר יכול להיות צינור שעובר במרווח בין הארגז לשלדה מצד לצד. הכל ממורכז ומאוזן.
קובץ מצורף 133891
עם שאפלות מתאימות פריקות ששומרות על המכסה מנוע, שמשה וגג קבינה, הוא לא יכול להימשך עם כננת דווקא מהחלק הקדמי של הרכב אל המקום המיועד?
זה שיפוע יותר מתון גם בהעמסה וגם בפריקה.
Asaf-a
אסף.א
כן, עניתי על זה ליוני הוא יבלוט אחורה בכל צורה שלא תשים אותו, וזו תשובה גם למוטי:
גם כשהטרקטורון יעמוד עם האף למעלה, כשהוא צמוד לארגז מאחור, הוא יבלוט מעל למטר ממנו.
זה נכון שהפגוש בולט מהארגז כ15 ס"מ, אז הטרקטורון יבלוט פחות ממטר מהפגוש. יתכן שזה חוקי, אבל 1.40 מעל הפגוש יעברו בהרבה את קו הגובה של הארגז ויהיו מאוד מוזרים. זה יחסום את הדלת האחורית ואני לא בטוח במה זה עדיף ביחס לפתרון המקורי.
נמרוד, זה נראה מצוין, תודה. עם זאת, אני לא מצליח למצוא את היתרון על הפתרון המקורי.
הפתרון שלי ישקול כ30-40 ק"ג וכמעט לא יראה כלפי חוץ. הזרוע עם הכננת יכולים להיכנס בקלות לארגז. עבודת ההעמסה היא לחיצה על כפתור וריצ'וט הכלי לארגז לאחר שהגיע למקומו.
העמודים הבינוני והעליון יכנסו טלסקופית לתוך הצינור התחתון שיותקן באופן סמוי בארגז, למעט פתח עליון.
בהמשך לנמרוד, מה לגבי מערכת מונעת ע"י הגלגלים האחוריים? משהו שמורכב על הגלגל שמרים את כל המאסה. ואז אתה מפרק את זה ושם בצד?
קיט סופר low כבר יש לך, לא?
יש מוצר אמריקאי שנקרא EZY Lift .
ביססתי עליו את פרוייקט הגמר שלי, ככה שאם ממש תרצה אני יכול למצוא לך חישובי כוחות.
היתרון שלו הוא שבסוף העבודה הוא נשכב על הגגון.
במקרה שלך במקום בוכנות הייתי מחבר אותו לכננת הקידמית באיזשהי דרך, ככה שהכבל מרים את הטרקטורון עד למתקן, ואז הופך את המתקן לכיוון הגג. קצת ספוגים ורגש וזה יעבוד מצוין.
בהורדה תמשוך את המתקן עם חבל מאחורה ואז תוריד ממנו את הטרקטורון עם הכבל של הכננת.
בנוסף תתפור ברזנט שיורד מהמתקן כשהוא פתוח ויש לך מקלחת שטח מיותרת לגמרי.
https://www.youtube.com/watch?v=DS8cIe26jog
קובץ מצורף 133892
אתה ציירת את מה שמכונה כאן Pedestal Jib Crane, הרעיון שלי סוג של Breast Derrick. מה שציירת מאד סכמתי, כדי להרים משקל של 120 קילו עם זרוע של בערך מטר הוא יצטרך מבנה תמיכה רציני. המתקן שאני הצעתי כמובן מתפרק ומתקפל לחלקים לגמרי, ובסך הכל יהיה משמעותית יותר קל, כי כל החלקים בו עובדים בלחיצה, החבלים לוקחים את המתיחה ואין בו כפיפה משמעותית.
אני מבין. אני אעשה אנליזת כוחות על עמודים שונים ונראה איזה חומר אני צריך, ואם עדיף לעבור לשיטה אחרת.
את הזרוע העליונה כבר יש לי מהמתקן הקודם (עם כננת 220 וולט ): ). היא כבר בדוקה למשקלים האלה. העמוד התחתון נתמך היטב גם מרצפת הארגז וגם מהתקרה שלו. הנעלמים הם העמודים הבינוני והעליון.
סגירת הפח בגובה הקבינה מוכרחה להישאר?
כי להעלות את הטרקטורון לארגז פתוח (או סגור בגובה הדפנות או מעט מעבר להן) זה עניין הרבה יותר קל, פחות מסוכן, פחות משפיע על התנהגות הטנדר בכביש ובשטח וגם פחות קופץ לעיניים כחולות קטנות ורעות.
העלו פה פעם חילוץ משטח מורכב בעזרת טנדר עם מנוף - https://www.youtube.com/watch?v=NRhg72aHdtY
קובץ מצורף 133894
סתכל בסרטון הזה דקה 2:55 עד דקה 4:30, נראה כמו כיוון שאפשר לפתח
https://www.youtube.com/watch?v=aneEsFbsLO4
מדהים אותי כל פעם מחדש כמה מקום יש בזכרון לדברים דביליים........ איך זכרתי את זה http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon6.png
אני בטוח שנסיעה עם 120 קג בכזה גובה תהיה בעייתית מאד. אני לטובת פרוייקט בסגנון דומה בניתי קשת העמסה חדשה ופריקה כך שמה שאני צריך לסחוב יושב על הארגז ולא בגובה. אם זה סגנון טיול שתעשה הרבה היתי בהחלט חושב לפרק את הסגירה.