בשבילי זה באמת רחוק אבל בטח יש חבר'ה קרובים באזור ירושלים.
Printable View
בשבילי זה באמת רחוק אבל בטח יש חבר'ה קרובים באזור ירושלים.
לגבי הסיפור עם קקל
תסתכל בסרן האחורי. אם זה 44 - יש סיכוי.
אם זה דנה 60- אז זו עוד אגדה.
כתבת שאתה מאוכזב- לא הבנתי ממה.
מה שאתה מתאר נשמע בסדר.
זה רכב סלחן. קל לטפל ולשקם הכל.
חוץ מענייני פח שזה כבר סיפור יקר.
נשמע כמו סופה שמשרתת מישהו ביומיום ולא רכב טיולים.
יש לזה גם יתרונות.
סופה ארוכה זה נהפך נדיר
וסופה שלא מנפצים אותה על סלעים או מתעופפים איתה בדיונות זה גם כבר לא בנמצא.
הפיכה מסגור לפתוח- אפשרי. הכל אפשרי.
במאמץ נכון זה מסתדר.
אני גר ייחסית לא רחוק.
אשמח בתאום לנסות לבוא איתך ולסייע.
קח בחשבון
שסופה סגורה+מזגן לברכיים בקיץ
זה לא להיט...
מאוכזב - מרמת האחזקה, הייתי בטוח שאחרי שאכתוב שיש מי ברז ברדיאטור רובכם יאמר לי מיד לעבור הלאה.
אבל אכן עצם כך שהרכב נסע ביומיום + במצב סטוק ולא התרסק על סלעים, מושך אותי אליו.
לגבי הסגירה - חסרון משמעותי שבשביל רכב הולם אבלע את הצפרדע (או אשתמש במשפט הידוע שאין דבר שדיסק ורתכת לא פותרים..)
לגבי הסרן - אני מנסה להסתכל בתמונות, יש מצב שזה דנה 60 - אבל קחו אותי בערבון מוגבל (מאוד)
עומרי - מולך בפרטי, תודה!
דנה 44 מושלם בסופה.
אני חושב שבעשר השנים האחרונות לא הגעתי במצטבר לעלות שהוזכרה כאן.
יישור קו בסופה
כולל החלפת כל הנוזלים והפילטרים
וכלל צינורות הגומי והחגורות
קצת תפוחים וכו
פלאגים ( ואלמנט)
לא רואה סיבה להגיע לסכומים שמתקרבים לזה...
אם יש בעיות בגיר/קלאצ וכאלה זה צריך לבוא בחשבון מול מחיר הקנייה.
לצערי פספסתי את המי ברז ברדיאטור.
אז הבחור שקראת לו מוסכניק שהיה בעלים של הסופה= חאפר אחושילינג.
זה מבאס!! אבל לא הייתי מדלג בגלל זה.
בניגוד להרבה מנועים - המנוע 4 ליטר הזה הוא עמיד כמעט לכל התעללות. כן - כולל למי ברז. מקסימום תחליף ככה וככה חלקים כדי שהמנוע ישכח מזה (נגיד שטיפה + החלפת משאבת מים תרמוסטט רדיאטור ורדיאטור חימום)
זה מעיד על תחזוקה לקויה וזה מבאס. מצד שני..... סופה לא שחוטה.... אין הרבה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
[QUOTE=מוני אורבך;944782]נא הבא בחשבון שאישתך לא תצתרף איתך לטיולים.
יש מספר קטן מאוד (אם בכלל) של נשים שמוכנות לנסוע בסופה פתוחה ישנה.
אפילו עם מיזוג אוויר..
הבנות יתלהבו מאוד לנסוע איתך עד גיל 10 או מכסימום 15.
אחרי זה זה יהרוס להן את השער..
בנים יש מצב שימשיכו איתך, אבל 17 או 18 תשכח גם מהם.
כללים אלו נכתבו בדם !
/QUOTE]
נתחיל מהגילוי הנאות - כבר כמה שנים שאני בלי סופה, נמכרה משיקולים כלכליים, והראש שגבר על הרגש.
אבל, אני ממש, אבל ממש לא מסכים עם מוני.
אשתי גם היא מתגעגעת לסופי.
לא פעם היתה זו שדחפה לטיולים.
הדבר היחיד שלא אהבה זה את הגיר הידני ולכן נמנעה מלנהוג בסופה.
אבל מעולם לא נמנעה מלטייל בסופי, כולל נסיעות ארוכות לצפון או לגולן.
ילדים, אין מה לעשות, בשלב מסויים כבר פחות מושך/מעניין/רצוי לנסוע עם ההורים ויש דברים חשובים יותר...
וזה נכון גם לגראנד שרוקי שלי, לל"ק של חבר אחד ולפאג'רו של חבר אחר.
המלצתי - סעו לזה שמוכר, צאו לסיבוב קצר יחד.
היא כבר תגיד אם היא בעד או נגד.
ו... צבע אפשר להחליף, כמו הג'ל לק אצלה בציפורניים.
כבר לא זוכר מה היה לנו..
כל מערכת הקירור סביב 5.
דפרנציאל סביב 2.
תיקון פחחות וצביעה, השמים הם הגבול אבל משהו במחיר סביר 6
תיבת הגה סביב ה 1 תלוי מה בדיוק צריך לעשות
זה מה שאני זוכר מהשרוול
תודה לכולם,
עמרי ינסה להגיע ולסייע בבדיקת הסופה ובמידה ויהיה רלוונטי נמשיך לבדיקה במוסך.
אעדכן בהתפתחויות
זה "לא שחוטה"?
מצד אחד זה לא רכב חדש. זה ג'יפ ישראלי בן 28 שמלכתחילה לא היה מופת לאיכות גימור.
מצד שני אין שום סיבה למצוא בג'יפ רג'קטים כמו שתיארת. התמונה שמצטיירת לי היא של הזנחה פושעת.
אוטו שב-6 שנים נסע 8,000 ק"מ.... שמנים הוא מחליף לו?... או שכל מכלול באוטו הזה שיש בו נוזלים מלא בבוצה דביקה?
את סיפורי ה"ככה עובר טסט אז זה בסדר" אני לא קונה, כי סופה גם ככה בקושי עוברת טסט אז עם נזילות?.....
קודם כל, שיביא אותו עם טסט טרי לחצי שנה. ואחר כך נתווכח על הנזילות.
תבין, שום דבר בסופה הוא לא אסון. הכל אפשר לסדר - אבל הכל גם עולה כסף. עכשיו הכל שאלה של מחיר.
כמה הוא רוצה על האוטו?
בכמה ישחרר אותו?
ומכאן תתחיל לעשות חשבונות ותוסיף למחיר הקניה.
ועל זה תוסיף 30% בערך לבלת"מים.
וכל בלבולי ה"דנה 44 זה מספיק טוב" - זה טוב לתיאוריות. במציאות אתה כן רוצה דנה 60 על הסופה שלך. (והיית שמח לדנה 60 גם מקדימה).
אהה
ורצוי שמי שהולך איתך לבדוק, יהיה בעל סופה ותיק בעצמו. כזה שיידע להציץ לה מתחת לשמלה במקומות הנכונים. יש דברים שמוצאים במבט אחד.
והכי טוב שתגיעו עם סופה טובה. שיהיה למה להשוות - ואולי יהיה גם קל יותר להוריד במחיר.
דרור-
לגבי טסט, הרכב עבר טסט במרץ (האם כיסו את עיניי הבוחן עם שטרות של 200? לא יודע..)
ברור לי שבסופו של עניין החישוב שלי לרכישת הרכב זה עלות + תיקון ריגקטים + יישור קו.
לגבי המחיר-
בשיחה שלי איתו הבחור ביקש 35 (מאוחר יותר ראיתי שפרסם ב40, למרות שהמספר הזה לא עלה בשיחות בינינו).
עוד לא התמקחתי על המחיר, את זה אעשה לאור הריגקטים ועלות התיקונים המשוערת שלהם.
אני מוכן להקציב עד 45 אלף לטובת הרכישה (כולל תיקון, יישור קו ובלתמים), אני יודע שזה לא הרבה-
אבל אצטרך להחליט לאור העלויות המשוערות והמחיר אליו בעל הרכב יהיה מוכן לרדת.
לדעתי אתה צריך לקחת בחשבון 20-25 אש"ח תחזוקה נטו בשנה הראשונה.
על מה ולמה? ככה. תאמין לי, אתה מגיע לשם בקלות.
רכב ישן שלא נסע הרבה יגלה המון צרות ברגע שתתחיל לנסוע איתו.
סביר להניח שכל מה שעשוי גומי יצטרך החלפה (כולל צמיגים). כנ"ל נוזלים, צלבים, מייסבי גלגל. תפוחים... כל זה תחזוקה שוטפת, דברים שמי שנוסע הרבה מטפל בהם באופן שוטף אבל הכל ביחד מגיע לאלפי שקלים לפניי מוסך.
אני גם מוכן לשים כסף שברגע שהרכב יתחיל לנסוע בין עירוני תגלה שכל מה שיכול לנזול - נוזל.
אני מצטער אם אני נשמע כמו הפרקליט של השטן אבל הייתי בסאגה הזאת ולי לא היה מי שיזהיר אותי.
חבבי אתן לך את השני סנט שלי..
סופה בת 28 שנה עם תחזוקה קלוקלת היא לא רכב אלא דרך חיים.
יש שם הרבה מאוד במה לטפל והתקציב שלך פשוט נמוך מדי.
אם תיתן את הסופה לתיקון במוסך תעבור בהרבה את התקציב שלך, הרבה מאוד.
לבד זה אולי כבר יותר יהיה בתקציב אבל אין לך את הידע והנסיון.
אפשרי לעשות זאת אם יש לך זמן ומקום ורצון ללמוד ו"ידים ימניות" שלא מפחדות מגריז.
ואז זה הופך ל"דרך חיים" השקפת עוולם...
מתאים לך, לך על זה בכל הכוח, דום יזע ודמעות מובטחים לך, אבל גם הרבה סיפוק.
לא מתאים לך, רד מזה, יש מספיק רכבי שטח ב 45 אלף זווזים שיאפשרו לך טיולים סברים בשטח.
לא צריך סופה בשביל להנות מהשטח, ממש לא.
ראה ערך גיא שהפך עז למתוק ונהנה מדסטר כבר 4 שנים יותר משנהנה מכל רכב אחר שהיה לו.
דבר עם גיתאי, חבר פורום ובעל סדנת לימוד למכונאות-בית, אם נרצה לקרוא לזה ככה.
יעזור לך להבין את כל סוגיית הטיפול עצמי ברכב
Sent from my HD1903 using Tapatalk
או.
קנה את האוטו. ותקן רק מה שדורש תיקון. אמרו כאן רכב מוזנח שלא נסע. אני הבנתי משהו אחר. רכב מוזנח אבל בשימוש די תכוף. פשוט נסיעות באזור.
כשיהיה זמן וכסף (אף פעם לא יהיה) תשקיע בפרויקט.
עד אז, תקן כל פעם מה שהולך להתקלקל ו/או עלול לגרום נזק.
וגם, הסופה לא תישאר הרבה זמן בלוח.
דם יזע וידיים מלוכלכות בגריז - אין בעיה.
ידע? כרגע אין. רצון ללמוד (כולל גיתאי)-יש.
הרכב אכן בשימוש יום-יומי, אבל למרחקים קצרים, זה לא רכב ששכב תקופה ארוכה ללא שימוש- פשוט התחזוקה שלו היתה קלוקלת.
הרעיון לטפל "במה שדורש תיקון" במעמד הקניה ולאחר מכן ללמוד ולעשות בעצמי את ההמשך(אחד-אחד)- בהחלט קוסם לי.
אחכה בסבלנות לבדיקת הרכב ע"י חבר פה מהפורום בהמשך השבוע, נחשב עלויות משוערות, נשאיר סכום (גדול ממה שחשבתי..) לבלתמים ונקבל החלטה.
אני לא יודע לגבי הסכום שנקבת בפסקה הראשונה, לי זה נשמע מוגזם עד דמיוני לחלוטין, הייתי מהמר יותר לכיוון של חצי מזה.... אבל לא משנה - תקלות אכן יהיו. וזה כי מה שכתבת בתחילת הפסקה השניה מדויק לחלוטין - רכב ישן שבקושי נסע, עכשיו יתחיל לנסוע ולעבוד - ויתקלקל בלי סוף. לא דברים משביתים, אבל במקרה הטוב כל מה שיכול לנזול, אכן ינזול. במקרה הרע יהיו כשלים והפתעות גם בדברים מכניים.
כשמספרים לי על ג'יפ מוזנח שנסע 8,000 ק"מ בשש שנים?.... אני ישר מנחש שלא הוחלפו לו נוזלים בכל שש השנים האלה. ששמנים ונוזל קירור לא רצו בצינורות, שכל תחתית של כל מכלול שיש בו מעברי נוזלים, מלאה בבוצה ובמשקעי ג'יפה, שכל גומיה ומחז"ש בו יבשים וברגע שיתחילו לעבוד, יתפוררו וינזלו מהר מאוד. ואז גם תגיע הסטגימה "חרא של אוטו. לא אמין".
זה למה אני לא מתעלף מהתרגשות כשמספרים לי על אוטו ישן שנסע מעט או לא נסע בכלל. מה שהורג מכוניות זה לא קילומטרים, אלא טראומות - ו/או להבדיל אלפי הבדלות - הזנחה. עדיף דווקא רכב שנסע בכל יום, אפילו הרבה - אבל קיבל תחזוקה שוטפת ומונעת, על פני זה שעמד והעלה קורי עכביש ואף אחד לא זרק כמה גרמים של צומי לכיוונו.
הג'יפ הזה, לא ראיתי אותו, לא נסעתי עליו, אבל לא נשמע לי להיט. הייתי מוכן להיכנס להרפתקאה שלו רק אם המוכר יסכים להתפשר חזק במחיר. ואני מתכוון לחזק.
קצת התמהמהתי עם שליחת התגובה ועכשיו אני קורא ומבין שהג'יפ לא בדיוק עמד אלא נסע ביומיום - אבל מעט.
זה קצת יותר טוב מאחד שלא נסע בכלל, מלבד העובדה שכנראה מעולם לא הגיע לטמפרטורת עבודה תקינה.....
זה עדיין ג'יפ מוזנח.