ברוך, במקום לרתך אומים אי אפשר להבריז הברגה? לא יהיה חזק יותר?
בהנחה שהקוטר הפנימי מתאים.
Printable View
ברוך, במקום לרתך אומים אי אפשר להבריז הברגה? לא יהיה חזק יותר?
בהנחה שהקוטר הפנימי מתאים.
מיכאל,
אתה בחור אינטליגנטי שלא חושב...
דיברנו על צול ורבע, כלומר 42 מ"מ חיצוני בעובי דופן של 3.6 מ"מ.
3.6 כפול 2 = 7.2 מ"מ.
42 פחות 7.2 מ"מ = 34.8 מ"מ = קוטר החור בצינור.
מאידך, דיברנו על קצה מוט עם קדח עין וקוטר בורג/נקבה של 19-20 מ"מ.
אז איך הברזה????
ובלי קשר לחישובון הנ"ל - מדברים על עובי דופן 3.6 מ"מ. הברזה תוריד
לפחות 1 מ"מ משני הצדדים, וישאר לנו עובי דופן של בערך 3 מ"מ.
כלומר - יותר חלש מקודם, בהנחה שהיית עושה הברזה לבורג מפלצתי
בקוטר 34.8 מ"מ.
דרך אגב, אם היית עושה דבר מטורף כזה, הוא היה חלש יותר משמעותית.
נו, אז מה דעתך?:roll:?
אם אני בונה מצינור כרומולי אני יכול לרדת בקוטר לא !?ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
לאיזה קוטר אני יכול לרדת עם כרומולי?
אגב אני רוצה כרומולי בגלל הקוטר (וויזואלית) ועל הדרך גם המשקל...
אנצל בימה זו כדי "לשאוב" יידע מהמומחים ,
אני מתכנן בעתיד להחילף בסופה את המוטות הרוחביים(מוטת הגה) למחוזקים,
ראשית האם ברזל מלא?? כמדומני כן אולם השאלה החשובה איזה(רק בשבילך ברוך)
מחברים להשתמש??,
האייכותיים יקרים רצח אבל לכבוד היבוא מארה"ב המתקרב ובא חשבתי ללכת על הטוב ביותר (כרגיל)
עצתכם דרושה
ברוך ישר כוח על ההסברים המעולים - חוסך לי הקלדה בתור מנהל פורום הבונים (זמני תפוס כרגע על ידי בדיוק מה שאתה מדבר עליו - אבל בגדול... אתה תראה בעיניים בקרוב, אני מבטיח :wink: ). בעצם מגיע לי המחמאה - זה אומר שאני מנהל טוב אם אני יושב בצד, שותה קפה ונהנה? :-P
תודה לצפרדע בשם כולם, באמת :grin:
אני כן מבקש, בתור המנהל - קחו את נושא הכלוב לCJ הצידה, זה דיון נפרד מנושא הלינקים, וחבל שהסברים כל כך טובים מתערבבים. נדמה לי שאני יכול לפצל דיון - תנו לי לעשות את זה מסודר. הדיון הזה ימשיך על הסמוראי והלינקים, וכלוב ההתהפכות של אמנון יפרד מכאן.
ציטוט של הצפרדע:
ברוך לא ברור לי לגמרי מה אתה עושה בקטע של שימוש במיסב קצה נקבה. מרתך בורג לתוך הצינור, עדיין צריך שרוול חרוט כלשהו בין הקוטר הפנימי של הצינור לבורג, לא? ואם כבר אתה חורט, אז למה אתה לא משתמש בשיטה הקלאסית שבתחום נקראת Bung - שרוול עם מדרגה שנכנס בלחץ לקוטר הפנימי של הצינור, מרותך אליו היקפית, ובתוכו חרוטה ההברזה הנכונה? או שזה בדיוק מה שאתה עושה ואני לא הבנתי נכון...ציטוט:
לגבי קצות המוט - יש שתי אפשרויות עקרוניות - קצה מוט זכר או נקבה. הזכר מתברג לתוך אום שאתה מרתך לתוך הצינור והנקבה מתברגת על בורג שאתה מרתך לתוך הצינור. מכיון שיש קושי לרתך שני אומים לתוך קצה צינור (בלי בעיות של הברגה בעתיד), המנוף הפועל על קצה הצינור במקרה של זכר, גדול יותר והמוט עלול לקרוס או להתעקם מהר יותר מאשר קצה מוט נקבה, שאותו מרתכים לתוך הצינור הן עם ראש הבורג והן עם אום נוסף המוברג עליו עד בערך לאמצעיתו. במקרה זה המנוף השלילי, דהיינו ההתנגדות לכיפוף וקריעה של קצה הצינור, טובה הרבה יותר.
תמונה להמחשה:
http://www.kartek.com/prod-windows/a...ries-bungs.jpg
http://www.kartek.com/prod-windows/a...ch-heimkit.jpg
נמרוד בוקר טוב,
מה שהראית בתמונות הוא דוקא מקרה של קצה מוט זכר עם אינסרט שנכנס לתוך הצינור בלחץ מה, לאחר שנחרט למידה המדוייקת.
לא לכך התכוונתי, ולמרות שאני לא יכול לשרטט לך כאן את שני המצבים, אנסה לתאר אותם מילולית.
עקרונית, אפשר לבנות את קצות המוט בתוך הצינורות בצורה ה"מתוחכמת" והיפה, כמו שהאמריקאים(אשר מהם לקחת את התמונות) עושים...:-P עם אינסרטים חרוטים וכו', ואפשר לייצר אותם לבד באמצעים פשוטים, הנראים טוב למדי וחזקים לא פחות, אם לא יותר.
קצה מוט זכר-
לקחים את הההברגה של הזכר עם האום המתאים לה, ומשחיזים את הפינות באום עד שיתאים לקוטר הצינור במעט לחץ. (אם הצינור רחב יותר מנסים למצוא אום רחב יותר, או שבונים בתוך הצינור הצרה עם צינור בקוטר צר יותר, אבל זה לא המקרה הרגיל וזה לא סיפור לעכשיו).
דרך אגב, בכל מקרה כשמרתכים אום צריך לבצע השחזה קלה על מנת להסיר את הגילוון, משום שריתוך חומר מגולוון יוצר אדים מסוכנים הגורמים במקרה הטוב לכאבי ראש עזים וצרבת, ובמקרה הרע להרעלה ממש.
מכניסים את האום לצינור כאשר חלק קטן ממנו בולט החוצה, ומרתכים ריתוך בריא מסביב. החלק שתופס אז את הבורג-הזכר, הוא רוחבו של האום אשר איננו מספיק בד"כ לחוזק סביר. אפשר לקחת שני אומים ולהבריגם על הזכר, ולהכניסם למוט, ואז לרתך למעלה כנזכר לעיל וכן לקדוח חורים בצינור במקום בו נמצא האום השני, הפנימי, ולמלא את הריתוך בחורים. אני אישית לא אוהב את השיטה מכיון שהדבר יכול לגרום לעיוות בין האומים או באומים עצמם, וההברגה פנימה והחוצה איננה חלקה.
קצה מוט נקבה-
לוקחים את הבורג הנכנס לנקבה בקצה המוט, אשר אורכו צריך להיות כ - 15 ס"מ עם הברגה לפחות עד אמצעיתו, ומבריגים עליו בכוח עד סוף ההברגה, אום מתאים, אשר קוטרו בד"כ כקוטר ראש הבורג.
משחיזים את ראש הבורג ואתת האום כמפורט לעיל, עד שששני המקומות נכנסים במעט לחץ לתוך הצינור.
מוציאים, מסמנים על גוף הצינור בטוש 3 או 4 נקודות במקום בו נופל ראש הבורג, קודחים בצינור חורים בקוטר של לפחות 10 מ"מ, משחיזים את החלודה מסביב:grin: , ומכניסים את הבורג עם האום המוברג עליו לתוך הצינור, עד שראש הבורג נופל בדיוק על החורים והאום המוברג נכנס ברובו לתוך הצינור. אז נותנים ריתוך בריא מסביב לאום וקצה הצינור וכן ריתוך בחום הגבוה ביותר האפשרי בתוך החורים על מנת למזג את ראש הבורג עם הצינור, ובבקשה - יש לך קצה מוט הכי חזק שאפשר בלי אינסרטים ותחכומים נוצצים של היי טק.....:twisted:
המנוף השלילי במקרה זה הרבה יותר גדול, מכיון שהבורג ארוך והוא נכנס לתוך הצינור בערך 7-10 ס"מ, לפי אורך הבורג שאתה בוחר.
לדעתי צורה זאת עדיפה ויותר חזקה, למרות שבקטע שבין ראש הבורג לבין האום בקצה הצינור, אין מגע
בין הבורג ובין הדופן הפנימית של הצינור, הואיל והבורג צר יותר.
השיטה היפה והמבריקה המצוטטת מעלה על ידך, מחייבת מדידה, חריטה של הרבה אינסרטים, דבר המצריך זמן וכסף, וחוץ מיופי(המתלכלך ונעכר אחרי הנסיעה הראשונה..), אין בה שום יתרון על השיטה הנ"ל.
אז אחרי ההסבר הזה, אני חולק עליך בצורה הנחרצת ביותר. שתי השיטות שתיארת הן מזרח תיכוניות. החוזק בהן אינו מספיק, מתבסס רק על הריתוך ההיקפי כי הרי אתה לא יכול להשחיז ידנית את האום להתאמה מלאה לקוטר הפנימי של הצינור, מגע של אום אחד זה בוודאי מעט מדי וגם שניים זה לא הרבה, וכל אותם החסרונות שמנית עבור ריתוך אום לתוך הצינור עבור מיסב קצה זכר נכונים גם עבור נקבה. מה גם שזה שיטה מאד בזבזנית בזמן, אתה צריך לקחת אום-אום להשחיז ולהתאים...
לחרוט אינסרטים כמו בתמונה עם הברזה פנימית, בפלדה שחורה רגילה, זה עבודת חרטות הטריביאלית ביותר שיש. עד כדי כך שאני יכול לעשות אותה בצורה סבירה עם מעט מאד הנסיון שיש לי. עבור חרט חצי מקצועי זו עבודה קלילה. בוא נראה, עבור רכב שלם 4 לינק מאחורה, 4 לינק מקדימה, זה כבר 16, אולי עוד למוט שפור + ספייר - 20 חתיכות. העבודה לא תעלה מנסיוני (הרב מאד בתור מזמין עבודות עיבוד שבבי) יותר מ500-600 שקל. אחרי זה דופקים אותם פנימה לתוך הצינורות, ריתוך היקפי, והתוצאה בסדר גודל יותר חזקה, בטוחה ונכונה משיטת האומים, מה גם שזה הרבה-הרבה פחות זמן שלך. חוץ מזה שנדמה לי או שכבר יש לך מחרטה, ואם לא, אז אני בטוח שזה הכישור הבא שאתה צריך ללמוד, ואז גם תהיה העורך דין הטוב ביותר בין החרטים והחרט הטוב ביותר בין עורכי הדין :grin:
נו טוב יא דראעק שכמוך, הרי לא ציפיתי שתסכים איתי על משהו...
דבריך כמובן נסתרים מתוכם - אינסרט עם ריתוך היקפי בלבד, יהיה יותר חזק משיטת "הבורג והאום"
שלי??!?? אתה ממש לא רציני, ואני מניח שאתה יודע זאת היטב וגם יודע שאפשר להוכיח זאת על נקלה בניסוי מתאים. הבורג הוא בורג עבה וקשיח והאורך שלו נותן חוזק מצויין. כמובן, יכולת להשיג אותה תוצאה עם אינסרט ארוך אשר גם אותו יהיה צורך לרתך הן בשפה והן בחורים שייקדחו בצינור.
כלומר - אותה תוצאה, אלא שהמחיר שלה שונה וכמו גם ההשתקפות שניתן יהיה לראות באינסרטים, לפני שאתה מרתך אותם....:-P
חוץ מזה, אני מבין שטייקון כמוך מזלזל ב - 600 ש"ח עיל אינסרטים והברזות; קשה יום כמוני לא יכול להרשות לעצמו כזה בזבוז. ובזבוז, ידידי, מוגדר על ידי כהוצאה לא הכרחית להשגת מטרה שניתן להשיגה באמצעים אחרים, פשוטים יותר.
זה מביא אותנו לשאלה, מה באמת חשוב? bling, כמו שהאמריקאים מתבטאים, או חוזק אמיתי וטיב אמיתי בלי קשר לנצנוצים ולרשפים הנובעים מן המוצר. אני בטוח שאתה לא יכול לטעון עם יד על הלב, ששיטת הבורג והאום שלי חלשה יותר, ואילו אני מוכן להעמיד אותה למבחן ולהוכיח כי איננה חלשה יותר.
לצידי, לפחות, עומד הנסיון המוכח עם הצפרדעים, אשר מעולם לא סבלו נזק בלינקים, על אף כל ההתעללויות שעברו.
לזכותך, לעומת זאת, עומד הנסיון העשיר מהבאגי הוירטואלית, אשר ייחודה העיקרי הינו בוירטואליות הנצחית שלה:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
לענין הזמן - כשאני נמצא בסדנא בשבת למשל, ועובד על הרכב, ההספק שלי עצום ואני יכול לייצר 8 מוטות רדיוס כאלה(בלי לחכות ליום ראשון לחרט...), בכמה שעות ועוד לגמור עוד כמה דברים.
חוץ מזה, וזה דבר(בלי סרקזם!) שמי שלא עובד ממש בידיים ומייצר לא יבין אותו - הכיף שביכולת לעשות ולהשלים לבד ובאופן עצמאי לגמרי עבודות בלי להיות תלוי באחרים, גדול יותר מכל נהיגה
במכשול כזה או אחר, והסיפוק עצום; עד שבא מניאק כמוך ומנסה לקלקל אותו...:-P :lol: :mrgreen:
אפשר לקבל בבקשה תמונה של מוט רדיוס מחוזק?
אני חושב שהבנתי את העניין של החיזוק האורכי אבל לא הבנתי למה הכוונה במשולשים.
תודה :-)
ברוך, האם הקוטר הפנימי של סקדיואל 80 אינץ' ורבע עדיין גדול מידי בכדי להבריז אותו?
כן, אלא אם אתה מעונין להכניס שם בורג בקוטר 30 מ"מ....
במקרה הזה אני לא צריך לחכות לחרט. יש לי מחרטה! סבלנות ומברז.מה שצריך זה רק חומר גלם. שגם זאת לא בעיה...ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
ושוב אני שואל עם אני משתמש בצינור כרומולי לאיזה קוטר אני יכול לרדת בהנחה שאני בונה מוט רדיוס באורך75 ס"מ , חיבור לשלדה:מיסב קצה. וחיבור לסרן:תותב גומי. ?
התבלבלתי קצת ומשום מה דילגתי על כמה הודעות, שרק עכשיו אני רואה אותן.
אז כמה התייחסויות במענה:-
1. לנמרוד - תודה על המחמאות ועל התודה. אני מחזיר מחמאות על פורום מקצועי (היחיד שאני מכיר בארץ) ברמה גבוהה, שנותן במה טובה לדיונים עניניים(חוץ מההפרעות שלך, מידי פעם...:-P סתאאאם, סתאאם).
2. מאיר - ללינקים של הסופה, אכן אפשר להשתמש במוט מלא אך לא חובה. מכיון שזה חלק רגיש שמתעקם בקלות בשל מיקומו לפני הסרן, רציתי להחליף את כל המערכת אצלי בסופה למוט מלא מוקשה עם קצות מוט חזקים, אבל נרתעתי בשל הבעיות הצפויות בטסט. תראה את האבסורד - במקום לבנות מערכת מוטות היגוי מעולה כולל קצות מוט ברמה גבוהה תוצרת גרמניה(אני משתדל להשתמש רק בגרמני - תסמכו עלי ותעשו כמוני), אני משתמש במערכת הקיימת המקורית, אשר לא היתה הטובה ביותר מלכתחילה וכבר התעיפה קצת בודאי ב -12 שנות חיי הרכב, ולמה? כי אני פוחד שלא יעבירו אותי טסט! כלומר מעדיפים לחיות עם מתקן פחות טוב בלי שיפור,מכיון שלא יהיה כאן מישהו שיאשר את זה או יבין בכלל שהוא אכן יותר טוב....
3. לאריק - אתה לא יכול לרדת בקוטר! פחות מצול ורבע למוט רדיוס יהיה מוגזם לגמרי, אפילו בכרומולי. אם תעשה זאת, תצטרך כרומולי בעובי דופן של לפחות 3.6-4 מ"מ, ואז שוב, לא חסכת כלום.
נדמה שאתה מתעסק בשאלה הזאת קצת יותר מידי, בלי ליחס את המשמעות המתאימה לסוג החומר.
מה כבר יש בכרומולי הזה, חוץ מהשם המצלצל שלו?? הוא יותר חזק קצת וזהו. זה לא מותג ולא
בושם אקזוטי, סתם חתיכת פלדה יותר חזקה שקושרים לה כתרים מיותרים.
המציאו אותה בעקר בשביל מבנים מיוחדים, ביחוד בתעופה, שם נדרש חוזק מבני גדול, כלומר מבנה במשקל קצת מופחת אשר יעמוד בעומסים יותר גבוהים.במוטות רדיוס אין מבנה, אם כי אפשר לנצל את החוזק של החומר גם לצורך כזה, אבל לא זה העקר.
אתה בסמוראי החמוד שלך, ולמעשה כולנו ברכבים שלנו, לא טסים בשמיים, לא נוסעים במכוניות מירוץ במהירויות של 200 קמ"ש ומעלה, ולא אמורים לעמוד בעומסים מהסוג הנ"ל, ובטח שלא צריכים לזרוק כסף על חומר שמלכתחילה לא יועד לשימושנו.
כמו שכבר אמרנו קודם, לחומר הזה יש גם חסרונות, בעניני ריתוך, שבירות וכו', ולא צריך להתעסק איתו היכן שאין הכרח או צורך אמיתי בכך.
צא מהשטות הזאת של כרומולי ותעבוד עם פלדה "נורמאלית" וזהו. כמה כבר הבדל יהיה לך במשקל?? ממש שולי ולא שווה התייחסות.
אבל, אם אתה חייב להתעקש על כך, אל תרד בקוטר או בעובי הדופן - תשתמש בצול ורבע בעובי 3.5-4 מ"מ, ואז לפחות יהיו לך מוטות באמת חזקים ועמידים, במשקל סביר(בהנחה שתרתך טוב את קצות המוט והמחברים למוטות, והם לא יהיו נקודות תורפה...).
אני לא יודע מה איתכם
אבל שאלה תמימה על צינור כרומולי הובילה לדיון מעניין ביותר
בהחלט (מבחינתי לפחות) מלמד,
במילה אחת
תענוג
ברוך, תבדיל בין מוצרים לקוסמטיקה לדברים פשוטים ונכונים. כשאתה רוצה להכניס בורג לתוך צינור עם קוטר גדול, הדרך הפשוטה והנכונה, היא לחרוט בוקסה = אום ארוך עם שטח חיצוני חלק ואחיד שנכנס בצינור בלחץ.
מה שאתה עושה בשיטות שלך של שתילת אומים, זה אותו דבר, עם שלושה חסרונות:
עכשיו אני אדבר על השיטה השנייה שלך, שבה אתה מכניס בורג ואום, בצורה כזאת שבולט עכשיו בורג זכר מתוך המוט ואתה מחבר אליו מיסב נקבה. הטענה שלי - שיטה זו זהה לשיטה הראשונה מבחינת חוזק. למה אני אומר את זה?
- האום הוא קצר בהגדרה, תופס רק חלק קטן מההברגה של המיסב (הזכר לצורך הדיון, תיכף אדבר על הנקבה), בעוד שהבוקסה שתהיה באורך גדול מספיק תתפוס את כל ההברגות שאפשר. תזכור שמוט כזה עובד במתיחה/לחיצה בלבד בעיקר, ומה שחשוב זה כמה מההברגות אתה תופס - במתיחה.
- לינק עובד גם בכפיפה - הוא לא אמור, אבל זה קורה שמתישבים על מדרגת בטון כמו מכשול 5 בכוכב יאיר :wink: . בכפיפה, האורך של הבוקסה ביחס לאום הקצר הופך להיות עוד יותר חשוב.
- וכשאתה משחיז אום ידנית ומנסה לעשות ממנו גליל, למה לעזאזל לא לעשות את זה במחרטה? כשזה לא גליל, המגע בתוך הצינור רחוק ממושלם, וזה יכול לגרום לריכוזי מאמצים, במיוחד יחד עם הריתוך שמתחתיו יש/אין חומר.
במתיחה - רק הסלילים שנמצאים בתוך האום, הקרוב לקצה המוט, עובדים! שאר הבורג, שנמצא בפנים עד הראש, לא עובד כלל, אין עליו מתיחה, ולהיפך, בגלל שדפקת אותו פנימה, הוא כנאה בכלל נמצא בלחיצה. הוא פשוט לא במשחק. בכפיפה אני מוכן לקבל שיש לזה משמעות ועדיפות על פני אום בודד ומיסב זכר.
אז אני לא אומר שזה לא עובד - זה עובד, זה הגיוני, כמו שאמרת גם עובדה שזה לא נשבר. זה פתרון מספיק טוב - סבבא. אבל אל תשכנע את עצמך שזה פתרון נכון, זה אלתור, נקודה. אני לא מבין למה אתה מפחד מחריטה - למעשה אני מוכן לשים כסף שתוך פחות משנה מהיום, יש לך בסדנא מחרטה קטנה ואתה חורט כאלו דברים כדבר שבשגרה.
כמו בבימ"ש, הבה נערוך רשימת פלוגתות ורשימת מוסכמות(ולמי שלא מצוי בטרמינולוגיה המשפטית, רשימה של דברים עליהם אנו מסכימים ורשימה של דברים עליהם אנו חלקים בדיעותינו), בלי סדר מסויים:-ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מוסכמות:
1. אתה יפה ואני מכוער.
2. בוקסות הן דבר רצוי וטוב, אבל הן מצריכות מחרטה ו/או השקעה כספית.
3. בוקסות שרותכו רק היקפית חלשות מבוקסות שרותכו גם בהמשך בחורים שנקדחו בצינור.
4. בוקסות הן דבר יפה ומבריק...
5. נמרוד ואני מסכימים אחד עם השני רק לעיתים רחוקות.
6. חיבור עם בוקסות הוא חיבור לנקבה.
7. חיבור זכר אפשרי עם בוקסה, אלא שאז צריך חריטה יותר מסובכת של בורג חרוט מתוך הבוקסה, ואז צריך לחרוט בוקסה מחומר מוקשה, בדומה לבורג 10.9, 12.9, או לפחות 8.8, אחרת הבורג לא יחזיק מעמד שעה (על זה לא חשבת, הא?:-P ?)
8. השיטה שלי עובדת(בעקר שיטת הזכר. את שיטת הנקבה אני מעדיף לא ליישם, מן הטעמים שפורטו בהרחבה).
9. שיטת הנקבה עם אום אחד(ואפילו שניים) פחות טובה משיטת הזכר של בורג ארוך + אום.
10. בתוך פחות משנה תהיה לי בסדנא מחרטה(למען הוספת דיוק וקונקרטיות - בתוך יומיים יהיו לי בסדנא גם מחרטה מקצועית וגם כרסום חבל"ז, עם כל הסכינים ואביזרי הלוואי. איך אני???)
11. מי שעובד לבד עם כלים בסיסיים ורוצה להיות מסוגל לבנות מוטות רדיוס בלי חרטים ובוקסות, יכול להשתמש בשיטה שלי ולהיות סמוך ובטוח שהיא תעבוד, מזה"תי או לא מזה"תי(גזען שכמוך...;-) )
רשימת פלוגתות:
1. אתה מניאק .
2. אני תותח.
3. "במתיחה - רק הסלילים שנמצאים בתוך האום, הקרוב לקצה המוט, עובדים!" (לגבי שיטת הזכר)
4. עומס המתיחה/משיכה שרכב בסדרי הגודל שלנו יכול להפעיל על מוט רדיוס כזה, מעורר גיחוך אצל קצה המוט ומצחיק את מוט הרדיוס, אשר בכלל לא מתרגש מעוצמתו.
5. "לינק עובד גם בכפיפה" - לא אומרים בכפיפה אלא בכיפוף ("בכפיפה אחת", למשל, הכוונה
היא ל -ביחד)
6. מיצינו את הנושא.
7. אילתור הוא לא בהכרח דבר רע.
8. לא כל מה שמלמדים בפקולטה להנדסה, הוא נכון במאה אחוזים. חשוב לשמור על ראש פתוח ולחשוב על דברים ואפשרויות חדשות, ואז בבוא היום יכתבו דוקא על מה שאתה חשבת בתור תורה למשה מסיני...:grin:
ברוך, עובדתית מסתבר שאתה אינטיליגנט. מה שאומר שלא צריכה להיות לך בעיה ממשית לצלם במצלמה דיגיטלית. וספציפית, את הסנדא שלך, להוסיף על כך שאתה גם יכול להרשות לך מצלמה איכותית ביותר.
וכן מכיוון שאתה יכול להרשות לעצמך, אפשר לומר שהסדנא שלך מאובזרת בכל טוב (עוד יומיים בכלל..) מכל פבריקטור כאן בפורום (שלא עוסק בכך למחייתו).
לכן אני חושב שזו חרפה לשמה, שאין אף תמונה אחת של הסדנא שלך כאן.
אני אישית מאוד נהנה לראות בארץ, סדנאות קטנות מאובזרות מכל הבא ליד, שיהיה על מה לפנטז (ראה דוגמאת הסדנא של ארנון שושני ידידך).
אז בבקשה, אם זו לא בקשה גדולה מדיי, מס' תמונות (כמה שיותר כמובן) של הסדנא, יעזרו מאוד.
- כן אני בוטא אבל לא איכפת לי, סליחה רבה.
אם זה היה בית משפט, השופט היה קורא לך בשלב זה ומזהיר אותך שאתה הולך ומסתבך... :-P
בוא נעבור על הפלוגתות והמוסכמות (שכמובן אינני מסכים או מפולג על כולן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
הרמה להנחתה
אני מציע סיור בסדנא של ברוך תוך הסברים על צפרדעים במתיחה /בכפיפה
הארגז בירה עלי,
נו????????????
נ.ב
יש דבר גזה מנייאק תותחי??
איפה אני מוצא נתונים על מתכות כמו כרומילי? גרפים של מודול האלסטיות, קבועי האלסטיות, גרפים שלמים של אלסטיות/פלסטיות/כניעה, כדי שיהיה לי איזשהו בסיס לקבל סד"ג של ההבדלים בין המתכות?