רדיאטור פגום - נמרוד , אריק
מעט אנשים יכולים לפרק רדיאטור בשטח ולתקן נזילה ללא אפוקסי זמין. גם אלה שיכולים טכנית זה ביאוס לא רגיל לעבוד בשטח בדרך כלל בחום מדברי ללא צל עם מנוע ורדיאטור לוהטים. בדקתי , ויש לי תענוגות יותר גדולים. את התיקון צריך לעשות ביסודיות ובתנאים טובים , אך בינתיים צריך להיחלץ ללא נזקים. יתרה מזו לעיתים הנזילה תחת לחץ ממש איומה וכשאתה משחרר לחץ היא הופכת לטפטוף נסבל. אתה יכול לגמור לפרק רדיאטור ובכל זאת ללא פלסטלינה אפוקסית לא תצליח לסגור את יציאת המים - וחזרנו לנקודת ההתחלה , רק עם אבדן שעתיים ועוד 10 ליטר מים שמבצבצים בבוץ. כל תקלה הייתי שופט לגופו של מקרה אבל על פניו הייתי נוהג כפי שהצעתי - ומבחן התוצאה בשלושה מקרים שונים הוכיח לי זאת. דרך אגב נמרוד אולי תעזור לי לפתור את בעית היפוך הסיבוב בדיפרנציאל קדמי?
Re: רדיאטור פגום - נמרוד , אריק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
מעט אנשים יכולים לפרק רדיאטור בשטח ולתקן נזילה ללא אפוקסי זמין. גם אלה שיכולים טכנית זה ביאוס לא רגיל לעבוד בשטח בדרך כלל בחום מדברי ללא צל עם מנוע ורדיאטור לוהטים. בדקתי , ויש לי תענוגות יותר גדולים. את התיקון צריך לעשות ביסודיות ובתנאים טובים , אך בינתיים צריך להיחלץ ללא נזקים. יתרה מזו לעיתים הנזילה תחת לחץ ממש איומה וכשאתה משחרר לחץ היא הופכת לטפטוף נסבל. אתה יכול לגמור לפרק רדיאטור ובכל זאת ללא פלסטלינה אפוקסית לא תצליח לסגור את יציאת המים - וחזרנו לנקודת ההתחלה , רק עם אבדן שעתיים ועוד 10 ליטר מים שמבצבצים בבוץ. כל תקלה הייתי שופט לגופו של מקרה אבל על פניו הייתי נוהג כפי שהצעתי - ומבחן התוצאה בשלושה מקרים שונים הוכיח לי זאת. דרך אגב נמרוד אולי תעזור לי לפתור את בעית היפוך הסיבוב בדיפרנציאל קדמי?
פרופוקסי שעולה 20 שקל זה באמת מסוג הדברים שכל אחד חייב להחזיק. אבל אפשר בהחלט לתקן היטב שורות נוזלות, וזה רוב הנזילות ברדיאטור, עם פלאייר בלבד, זה לא מסובך, זה עובד וזה עובד היטב. אני, מנסיוני האישי (גם, במקרה, שלוש פעמים) הגעתי למסקנה הפוכה משלך - לא לסחוב את הנזילה ולא לדחות את התיקון אלא אם כן אתה באמת קרוב הביתה. אלא לעצור, לפרק את הרדיאטור, לתקן, ולהמשיך לנסוע מסודר, אפילו לא צריך להפסיק את הטיול ולחתוך הביתה. דווקא מהיבט של חסכון במים זה נראה לי יותר חכם אם אתה תקוע בשטח עמוק. אם אתה על כביש אתה כבר בסדר, אתה יכול לעצור בכל תחנת דלק למלא מים.
עוד טיפ מעניין, למעוניינים....
בג'יפ הראשון שלי, נתקעתי בשטח ללא מים במערכת, אחרי שהמניפה המכאנית קרעה לי את הרדיאטור במרכזו. אחריי פירוק הרדיאטור, קיפול צלעות קירור פגועות וסגירתן, ואטימה באמצעות פלסטלינה, הרכבתי מחדש את הרדיאטור וגיליתי שהוא מסוגל "להחזיק" מים בין 15-20 דקות. כך נסעתי לי כשעה, תוך כדי התבוננות בשעון החום יותר מאשר בכביש.... :lol:
אחריי שעה, לרדיאטור נמאס מהמשחקים והוא מחליט לנזול בקצב בלתי מתקבל על הדעת.
ואז.... באה ההברקה :
לקחנו חלה של שבת... הוצאנו מתוכה את ה"לבן", הרטבנו עם מים ועשינו ממנו בצק, ובאמצעות הבצק אטמנו את החורים הנוזלים.
האילתור הביא אותנו הביתה. (מרחק של עוד שעתיים נסיעה.)
הפיתות שהיו על הרדיאטור - לא מומלצות לאכילה.... :wink: :wink: :wink: