גגון.....
Printable View
גגון.....
או חבר עם טנדר.
בדיוק.
חבר עם טנדר שיוכל לסחוב הייליפט, מקרר, צידניות, אוהלים, ארגז חילוצים.... אולי גם יוסיף מנוף קטן על הארגז ויסחוב את הג'ימני כולו....
למוני ברכות על הג׳ימיני החדש הוא ממש מתוק ,
אני הלכתי על האוטומט (משמש את האישה ביום יום)
מטייל בזוג או לבד ברכב ,אני הלכתי עם גגון אלומיניום וצ׳ימיגג לאחסן את הציוד שפוגשים בחניון לילה .
יש לי מקרר 56 של סנומסטר במרכז הרכב (החברים פה צחקו על זה וזה ג׳ימיני קירור) עם מצבר ליטיום שמחזיק את המקרר (יש שרשור בנושא
http://www.jeepolog.com/forums/showt...99%D7%99%D7%93
).
מיגונים למשעי ,וגריל עם לד בר .
והרוב סטוק לגמרי כולל הצמיגים שיוחלפו כשיגמרו קצת.
זה ברור שהיבואן יתנער בכל מקרה של תקלה ברכב ויפיל את זה על זה ששונה משהו ברכב ,
משום שהרכב באחריות אני לא אשנה ולו חצי דבר כדי לא ״להתמודד״ איתם.
גם במיגון של הטרנספר לא החלפתי את הגשר שמחזיק את הטרנספר אלא פלטה שחובקת את השלדה מלמטה
אני יכול לומר שהגבהה תיתן טיפה שקט נפשי בינתיים אני לא ממש מגרד את הבטן בכל הטיולים שעשיתי .
יש קבוצה בפייס של הג׳ימיני החדש ותתעקש לנסוע עם מי שכבר הגביה .
אני מת על v8 הצמא שעומד בחניה אבל זה משהו אחר ,
תתחדש ותהנה .
להלן הנער :
קובץ מצורף 133987
תתחדש,
״אבדה״ לרנגלריסטים….
Sent from my iPhone using Tapatalk
מספר נקודות לדעתי,
אחריות יצרן יש לבדוק לפני התקנה של הגבהות, כנ"ל לגבי מיגונים
הגבהת EFS - יש לי על גימיני 2008 - סט קשה מאוד ולא נוח, לא ממליץ
צמיגים, הייתי נשאר עם המקורי עד שיגמרו
נקודות גרירה -עדיף לשדרג
גגון, אם אתה מטייל לבד או בזוג אין צורך
עבירות קשה, נוסעים ב CJ
תתחדש
מטיילים ותיקים שלי בחוצי ישראל, שני זוגות בשני ג'ימנים חדשים, מלאים עד התקרה ומצויידים בגגונים. אחרת אין מצב.
סט מיגונים שלם של גיר מיכל דלק קייסי ודפרנציאל קידמי התקנתי כבר אצל היבואן.
כך שלפחות עם זה אין בעיה אצל היבואן עבור האחריות.
לגבי הגבהה, אני אשאל בסוכנות ואעדכן.
סט קפציים בולמים המקוריים רך מדי לטעמי.
הרכב ממש מתנדנד במעבר מכשולים מהיר יחסית.
כך שיתכן שקצת קשיח עם עוד מהלך יתאים לי
מוני
לי יש גגון דומב לזה:
https://www.gagon.co.il/product/%D7%...ff=Zap&aff_a=1
עדכון קצר.
התקנתי הגבהה EFS אצל דוקטור מורי (לא ראיתי אותו 15 שנה)
פחות משעה וההגבהה היתה מותקנת.
מאוד ממליץ על מורי, יודע מה הוא עושה.
בכביש לא הרגשתי שום שינוי, אותה התנהגות.
בשטח קצת פחות מתנדנד, בשבלי זה מתאים בדיוק.
ההגבהה עושה את העבודה, במקום בו נגחצי את אוזן הרדיוס, עברתי ללא בעיות מיוחדות.
בנתים ממליץ. אעדכן אחרי מספר חודשים.
מורי (דוקטור למי שמכיר) הוא נכס לגימנאים. עכשיו כבר הגעתי אליו לקיצור הlow לטובת שיפור יכולות המעלות (3+ בדירוג ג׳יפולוג ). הוא הרכיב בלי בעייה כמו שרק הוא יודע, עם עמידה בזמנים והחלפה של מה שהתקלקל כבר במסגרת אחריות. מה שהוא מתקין מגיע עם מדבקת ״נבדק בתנאי שטח״ (״Trale rated”) אמיתי. עד כדי כך שאני לא בטוח שיש לג׳ימני עכשיו רגשי נחיתות מול רנגלר
מי אמר/קבע שלג'ימני יש רגשי נחיתות מול רנגלר?....
אין ספק שהגלגלים הגדולים והרוחב עושים את שלהם.
הקטע שעברתי בגימיני אחרי הגבהה עברתי ברנגלר בלי להרגיש שהיה שם משהו.
מצד שני אפשר לעשות דברים בגימיני שפשוט אי אפשר ברנגלר בגלל שהוא כל כך גדול ומגושם.
הקסם של גימיני הוא ההשתחלות בין המכשולים המעבר בין הבורות.
ברנגלר זה brut force בגימיני זה בשכל ובשיקול דעת.
לכן בגימיני אתה צריך לדעת לנהוג ולאמץ את השכל והנסיון.
ברנגלר לרוב אתה פשוט נוסע ישר ומסתמך על הגלגלים הגדולים והגובה.
לרוב זה עובד לפעמים לא...
יש הרבה דברים שאתה יכול לעשות ברנגלר ולא בגימיני אבל יש גם דברים שאפשר לעשות בגימיני ולא ברנגלר.
כל אחד ומה שהוא אוהב
ויש דברים שממש קשה לעשות ברנגלר או בגימני, אבל מאוד נוח במושב האחורי של ביואיק
רנגלר רכב שטח יותר טוב חד משמעית. אבל זה לא חוכמה. הוא גם עולה פי 2.
לג'ימני אין "רגשות נחיתות" ואין לו שום רגש אחר כי הוא רק אוטו. אסופת ברזלים, פחים, גומיות ופלסטיקים. למכוניות אין רגשות למרות שהן מוצר אמוציונלי. זה רק הנהג שיש לו רגשות ואמוציות למכוניות מסויימות.
וכשאני נוהג בג'ימני אני קודם כל מחייך כי כיף לנהוג בו. הוא מחזיר אותי לימים שכדי לנהוג בשטח היית צריך באמת לנהוג - האוטו לא עשה את זה בשבילך. תנהג טוב - תעבור בקלות וגם תהנה. לא תנהג טוב - לא תעבור, אולי תיתקע, אולי גם תתהפך.
אבל הג'ימני גם מתיש אותי קשות כי הוא רכב לא נוח בהגדרתו. זו יכולה להיות סוג של תשובה למי ששואל למה סופה בת 26 ולא ג'ימני - הסופה (נטולת המזגן) שרחוקה מלהיות מופת לנוחות כלשהי, יותר נוחה ופחות מתישה בסדרי גודל בלתי נתפסים, רמת הביצוע בשטח גם היא בפער בלתי נתפס לטובת הסופה - וזה לא שאחד עובר והשני לא, כי רוב הסיפור של נהיגת שטח זה הנהג/ת ובסוף כולם עוברים - העניין זה איך עובר. בסופה וברנגלר זה בנונשלנט אדיש, ולא רק כי הגלגלים יותר גדולים והמנוע הרבה יותר חזק וגמיש, אלא מכלול של תכונות כמו מומנט, בסיסי גלגלים, מרכזי כובד, מהלך מתלים, יציבות, איזון מרכב, בלימת מנוע, תחושת בטחון, המון דברים.
בג'ימני הכל בא בסגנון תאילנדי - דילוגים שמחים, סל"ד משמעותי, אסרטיביות, סוג של מלחמה. זו מלחמה כיפית להפליא, אני נהנה מכל רגע של נהיגה בג'ימני, שלא תטעה - אבל עדיין מלחמה.
אני גם לא מרגיש שחסר לי משהו בג'ימני זולת תא מטען ונוחות בסיסית לבני אנוש. כי הג'ימני לא רק קטן (בגלל שהוא Kei-car וככזה, עניין המידות הוא משהו קשיח שמוכתב ברגולציה יפנית ואם הם לא רוצים שהאוטו יהיה מוכה-מס, אסור להם לחרוג ממנו) ואין בו מקום לציוד ולו מינימלי - הוא אוטו יפני. ואוטו יפני קטן כנראה לעולמים לא יתאים לנהג בפרופורציות גוף מערביות ובגובה 1.90. יודע מה? גם חלק גדול מהמכוניות היפניות היותר גדולות עדיין סובלות מאותה תסמונת מעייפת של מושב גבוה והגה נמוך עם טווח כוונון לא מספק = תנוחת נהיגה כפויה ושגויה. ראה לנדקרוזר ולמעשה רוב דגמי טויוטה ה"לא אמריקאיים", דגמי מיצובישי ועוד ועוד.
מה לעשות, אני גבוה, ואני יושב כמו שלמדתי לפני המון שנים בביה"ס לראלי GET בצרפת, "בתוך האוטו" ולא "על האוטו" - ולכן אני צריך טווח כוונון גדול - מושב שיורד נמוך, הגה שעולה גבוה וזז הרבה אחורה. היפנים כנראה כבר לא ילמדו את זה.
ואם שאלת על הסופה? אז כן - אני אוהב ומעדיף את הסופה הזאת. על ג'ימני יבוודאות, אבל גם על רנגלר חדש. למה? ככה. קשה לי לשים אצבע על משהו ספציפי שאפשר למדוד. יש לה יתרונות וחסרונות אבל בעיקר את האופי שלה שאני אוהב ומתחבר איתו וזה האוטו שאני מרגיש שהוא חלק ממני ואני חלק ממנו. יש טובים ממנה? כנראה שכן. לפי כל פרמטר שניתן למדידה, רוביקון חדש רכב טוב יותר וגם ג'יפ טוב יותר.
אבל האם יש טובים כמוה? מבחינתי לא. ממש לא. לא היו ולא יהיו.
אני בגובה 1.7 מטר עם מבנה גוף של יפני (רגלים קצרות גוף ארוך)
הגימיני מתאים לי כמו כפפה (תרתי משמע) הכל בדיוק במקום.
ההגה הדוושות מוט ההילוכים הכל.
כנראה שהיפנים חשבו על עצמם כאשר בנו את הרכב..
מבחינת נוחות בשבלי הוא לא פחות נוח מרנגלר, אולי קצת יותר קופצני.
מבחינת עיפות בשטח (ובמיוחד בשטח קשה) הוא יותר מעיף.
כל מעבר מכשול בינוני ומעלה צריך לחשוב מה אתה עושה.
ברנגלר אתה פשוט עובר (לרוב).
רק במכשול בינוני + צריך גם לתכנן.
וגם אז בלי הרבה דרמות.
גימיני יעבור הרבה מאוד מכשולים קשים, אבל רק עם תכנון ונסיון ולא מעט ביצים.
אין ספק שאם היתי נוסע הרבה בשטח (כדוגמת דרור) היתי עדין נוסע ברנגלר.
בכביש ובמיוחד בעיר רנגלר בשבלי הוא סיוט.
חניה על הפנים השחלות בעיר על הפנים.
וגם בכביש מהיר הראות גרועה ולא נעים לנסוע בו.
זו הסיבה המרכזית שבחרתי לעבור לגימיני.
כרכב עיר הוא לא פחות ממדהים (בשבלי)
ובשטח הוא נסבל בהחלט.
בדיוק הפוך מרנגלר, שם בעיר ובחיי היום יום היתי סובל מאוד, אבל בשטח נהנה מכל רגע.
יתכן שאם לא היה לי רכב אספנות בנוסף (cj7) אולי לא היתי בוחר לעשות פשרה כזו, יתכן..