בגי"ה: איזו רשת MESH ביתית מומלצת?
יוני לשאלתך המקורית,
רשת mesh אינה שונה מהותית מהקונפיגורציה שיש לך.
זה אומר שאם התחברת לנקודה אחת תדע להתחבר גם לאחרות בלי צורך להזדהות בנפרד רק שצריך לוודא שאית התנגדויות תדר.
היא בנויה לשכפל אוטומטית את ה ssid (שזה שם ונתוני הרשת) על הנקודות הנוספות שאתה מפיץ ברחבי הבית על מנת לתת כיסוי בכל נקודה.
חש לרשת בתצורת חיבור אלחוטי יכולת לבחור את נתיבי התקשורת בין הנקודות באופן אוטומטי על מנת לשמור על מהירות וזמן תגובה נמוך יותר אצל המשתמשי קצה.
מדובר על פתרון אלגנטי, במיוחד כשיש נקודות שבהן אין תשתית חוטית וחסר כיסוי או שזה חוסך עבודה של בעל מקצוע להגדרות רשת.
יש פרמיה לנוחיות הזו ולפעמים היא מתקזזת מול עלות טכנאי.
אם יש שאלות נוספות שאל וננסה לענות עליהן
תגובה: בגי"ה: איזו רשת MESH ביתית מומלצת?
ופרקטית, המלצה מפורום אחר עם רוכשים מרוצים רבים )לרבות הבן שלי ששדרג באמצעותו את רשת הויפי בצורה משמעותית לאחר שדרוג תשתית לסיבים אופטיים:
ax3 /axe pro,
היו מבצעים טובים בבנגגוד אבל כרגע אין במלאי ולכן מצטט מאותו פורום קישור לרכישה מ KSP, לא בדקתי אם עדיין המחיר תקף:
ציטוט:
https://bit.ly/3bjDD4h
(המחיר יורד בקופה ל- 299 ש"ח).
הוא יתן כיסוי WI-FI טוב בבית. אם תצטרך חיזוק, אז תקנה יחידה נוספת עבור MESH
כאשר מחברים יחידה שנייה (ומעלה) מאותו סוג (רגיל / פרו, קושחה סינית / מערבית - כנראה צריך להקפיד שיהיו זהים בכל המכשירים, אחרת דורש עבודה נוספת) - הם יוצרים לבד את ה mesh.
נשלח מהנייד
לפני חצי שנה התקנתי דקו דגם M3 הפשוט ביותר.
יש לי 4 יחידות, אחת בכל קומה ואחת לגג. עובד מצויין.
אחת היח' מחוברת לנתב של בזק. נטרלתי בו את ה-WIFI כדי למנוע התנגשות.
כאמור, אני מאוד מרוצה. העלות הכוללת סביב 340 ש"ח לכל היח' (קניתי סט של 3 ואח"כ הוספתי עוד יחידה)
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ופרקטית, המלצה מפורום אחר עם רוכשים מרוצים רבים )לרבות הבן שלי ששדרג באמצעותו את רשת הויפי בצורה משמעותית לאחר שדרוג תשתית לסיבים אופטיים:
ax3 /axe pro,
היו מבצעים טובים בבנגגוד אבל כרגע אין במלאי ולכן מצטט מאותו פורום קישור לרכישה מ KSP, לא בדקתי אם עדיין המחיר תקף:
כאשר מחברים יחידה שנייה (ומעלה) מאותו סוג (רגיל / פרו, קושחה סינית / מערבית - כנראה צריך להקפיד שיהיו זהים בכל המכשירים, אחרת דורש עבודה נוספת) - הם יוצרים לבד את ה mesh.
נשלח מהנייד
ארז,
זו בדיוק אחת הנקודות שניסיתי לחדד.
ברור שעדיף שהכל מאותו יצרן, אבל, בהחלט לא חובה.
בשביל זה נולד התקן של mesh, בשביל להגדיר איך הנקודות החמות עובדות אחת עם השניה.
אני לא מתווכח ולא טוען משהו אחר, רק מספר מניסיונם של חברי פורום אחר, שכאשר רכשו מספר ראוטרים כאלו מאותו סוג, אחרי שהראשון עובד כנתב (והוא מצויין ככזה מניסיון אישי אצל בני) אז כל אחד נוסף שמחברחם לחשמל מזהה, מתחבר ומקנפג עצמו לבד ליצירת mesh.
מי שקנה אחד עם קושחה סינית ואתה ליצור mesh עם אחר עם קושחה מערבית - היה צריך לעבוד קצת ולשנות קונפיגורציה בעצמו.
נשלח מהנייד
היום הבן שלי התקין את אלו:
https://www.aliexpress.com/item/1005...963cb2873d4ade
נקנו בהמלצת אחד הפורומים
קניתי שלוש יחידות, הראשונה שיפרה משמעותית את הגלישה ביחס לראוטר של הוט
השניה מכסה את יתר שני החדרים
לשלישית פשוט נגמר הבית... סטודנטים
אם חשוב לך שהMESH יוכל לעבוד באופן קווי, רק תבדוק ולא רק באתר החברה (הסינית) שזה באמת עובך כמו שצריך, נקרא backhaul.
לא כל המערכות עובדות כמו שצריך ולפעמים יש מגבלות בחיבורים.
לי זה היה חשוב כי MESH אלחוטי לא מגיע לי לממ"ד שבו נמצא החדר עבודה שלי.
ארנון
עוד תוספות למה שנכתב, יש היום מערכות MESH עם Tri Band, זה מאפשר שימוש גם בתדרי ה 2.4 וגם בתדרי 5 בצורה מיטבית בלי הפרעות הדדיות. מה שמאפשר חלוקה בין התדרים בין המכשירים (2.4 מגיע לטווחים גדולים יותר וה 5 לקצבים גבוהים יותר) ולקצבים מהירים יותר (אם בכלל צריך).
יש היום מערכות שתומכות ב WiFi 6 שנותנות רוחבי סרט גבוהים יותר. זה יותר יקר וזה טוב אם :
1. יש לך סיב עם קצבים מהירים (או שאתם מתכנן אחד כזה בזמן הקרוב) ואתה מנצל אותו
2. יש העברות של קבצים גדולים ובתכיפות גבוהה בין המחשבים ברשת
יש גם רכיבים שיכולים להתחבר בחיבור ה"אחורי" בכבלי רשת דבר שיכול לשפר את הקצבים, לרוב המוצרים הבסיסיים אין את זה.
מאחר ואצלי בבית יש כמה גיימרים שמה שחשוב להם זה ה latency (והם מודדים לי פינגים כל היום) ויש פיקים של קצבים
פסיכיים שהם מורידים/מעלים גיגות של קבצים (סרטים, משחקים, עדכונים וכו) נבחר פתרון של סיב של פרטנר 1G.
פתרונות של כמה Access Points לא היו יציבים והיו כל הזמן תלונות.
נרכשה מערכת asus zenwifi ax mini שהיא לא Triband ולא 6 עם 3 רכיבים (מה שגורם להם לשבת כל אחד על רכיב אחר) ובא לציון גואל.
אפילו האישה שיושבת עם הלפטופ בקצה הכי רחוק של הבית מהנקודה הראשונית הפסיקה להתלונן. מגיע לקצבים של 350 מגהביט
כשקרובים לרכיב MESH ודי יציב על 150-200 מגה בכל נקודה בבית. המערכת עובדת כמעט חודשיים, נקנתה באמזון והגיעה במזוודה
במתחת לחצי עלות מהמחיר בארץ. ההתקנה לקחה 10 דקות עם אפליקציה בסלולארי (כולל לחפש מתאמים מתקע אמריקאי לשקע ישראלי).
מאפשרת לי תצוגה ויזואלית של חיבוריות, הקצאת שמות לרכיבים לזיהוי קל יותר (ולניתוק שלהם מהרשת שאני רוצה שאחד מהפושעים יגיע לסלון - צעקות לא עובדות כי הם עם אוזניות, אבל שאין אינטרנט הם מגיעים תוך 15 שניות להתלונן), שידרוגי תוכנה ועוד הגדרות כאלה ואחרות. לכל רכיב MESH יש גם יציאת רשת קווית שאני משתמש בה לטלויזיות החכמות או למחשבים שנמצאים קרוב לנקודות. רשת הממירים של YES עובדת כמו לפני זה עם ה HPNA שלהם.
הסיבים של פרטנר מעל 8 חודשים בלי שום בעיית יציבות/ניתוקים/תקלות.
ההתלבטות בין Deco M5 עם 4 אנטנות לעומת Deco M4 עם 2 אנטנות - שיהיו מחוברים בכבל רשת למודם BFiber של בזק:
רוצה לוודא ששניהם תומכים במהירות שקרובה לג'יגה?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tha
ההתלבטות בין Deco M5 עם 4 אנטנות לעומת Deco M4 עם 2 אנטנות - שיהיו מחוברים בכבל רשת למודם BFiber של בזק:
רוצה לוודא ששניהם תומכים במהירות שקרובה לג'יגה?
תודה
לי יש deco5, בגדול עובד טוב.
אבל הwifi לא מגיע למהירויות האלו, ב 2.4 GHz לא עובר לי את ה 100mb/s
ב 5GHz מגיע לחצי ג'יגה
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk