עובד זה כן. האם יש לזה יתרונות כלשהם על השיטה המקובלת (זאת שהוצגה בכתבה)? התשובה היא לא, יש רק חסרונות, וככל הנראה במימוש שלו גם יש בעיה בטיחותית.
Printable View
אחלה כתבה שעושה ותעשה הרבה סדר למי שמתחיל לבחון את הצורך- יופי של יוזמה.
כתוב מסודר וברור.
לגבי מצבר AGM- כתבת מתח טעינה 14.4 לפחות או שהמצבר לא נטען מלא.
אני עם מצבר כזה (לפי המלצת מתקין שהוא גם חבר) במערכת טעינה "טיפשה" קצת מעל חצי שנה עם לא מעט שימוש לחניונים ללא הנעה בלילה ועם טעינת סולרי ביום.
מתח טעינה מירבי מהמנוע שאני רואה בשעון הוא 14.3 ולרוב באזור 14, והרבה פעמים באזור 13.5
מתח מצבר בשהיה ללא צרכנים עומד יפה על מעל 13, כלומר, על פניו המצבר נטען יפה גם בלי ערכי טעינה גבוהים כמו שציינת.
ראיתי שציינת לגבי ערכי צריכת מקרר "שאתה לא מעוניין להכנס לעוד דיון בנושא", צודק, היו לא מעט כאלו, אבל בכל זאת, אם טרחת לכתוב מאמר כ"כ מושקע, אז לפחות לא להפחיד אנשים במספרים.
כעובדה, מצברים קטנים יותר מחזיקים את כל החבילה שתוארה בלי להתרוקן עד הבוקר.
תודה רבה :)
לגבי מצבר ה agm זה המספרים שמצאתי בחקר הנתונים ובטח זה תלוי מצבר.
אני בטוח שהמתחים ברכב מספקים אחרת לא היו מוכרים אותם.
לגבי צריכה של מקרר מבחן המקררים של נדב42 הוא אינדיקציה מצויינת.
יש הרבה מרכיבים בחישוב הצריכה של המקרר.
אני רק נתתי דוגמא לחישוב לא במטרה להפחיד. זו לא הייתה מטרה.
יופי של מאמר, מסודר, מקיף, מאפשר ללמוד את הנושא להבין מושגים בסיסיים וגם לקבל פתרונות אפשריים לנושא רלוונטי תמיד.
תודה.
דורון פ. כתבה יפה. מעניין לדעת מה התצורה ברכב הפרטי שלך.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
טוב זה היה ברור שיגיע :)
אז יש שרטוט של המערכת שלי גם
קובץ מצורף 134083
בתא המנוע:
1. מצבר ראשי מקור הטענה
2. ממסר נשלט עם מפסק מתוך הרכב - אני מחליט מתי המערכת עובדת.
שהמקרר לא ברכב או לא מטייל אין טעם לטעון את מצבר הצרכנים כל הזמן (הוא נשאר טעון)
3. VSR 150A
בתא מטען:
4. DC2DC - נשלט עם צג - יכול לשלוט בהטענה אם צריך לפע הצריכה היומית 0~15A - כרגע מכוון על 12A 14.6V
5. סוללת lifepo4 שבניתי לבד 76AH הכוללת בתוכה BMS עם בלוטות לבקרה ופיוז פנימי של 40A (מגביל את המוצא וגם מוגבל ע"י הBMS) זרם מוצא מקסימלי 75A.
6. מפצל פיוזים - משם יש קו למקרר , משאבת מיים תאורה וכ'ו
בנוסף יש ברכב סוללת lifepo4 נוספת ניידת (בבניה עצמית) של 16AH עם יכולת של זרם של 800A בחיבור ישיר (אנדרסון), יכולה לשמש כבוסטר או כסוללה ניידת למחנה.
לשלמות של השרשור והאינפורמציה
שווה לקרוא את שרשור המבחן - שוב כל הכבוד לנדב42 על הביצוע.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/111869
וסיכום הניסוי:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post903416
עכשיו המשתמשים יכלו לעשות חישוב יותר מושכל
ועוד קצת נתונים:
קובץ מצורף 134085
מכיר את הבדיקה של נדב, בדיקה מקיפה מאד.
שים לב שעדיין לא עשה סיכום.
בנוסף,
הפעלת לילה (אליה התייחסת) שונה מאד מהפעלת יום.
מארז אנרגיה קטן שהחזיק אצלי לילה שלם(מעל 10שעות), נגמר בשעות היום אחרי פחות מ- 3 שעות.
במערכת שלי לא.
הכננת מחוברת למצבר הראשי בלבד עם מפסק ידני.
מנותקת כשלא עובדת.
בכל מקרה לא מפעיל כננת שהמנוע לא מונע.
הערה קטנה..מבלי להסיט את הדיון יותר מדי,
נכון ש2 מצברים גדולים יותר תיאורתית יאפשרו זמן עבודה ארוך יותר.
אבל כננת גם ככה לא מפעילים ברצף, יש להן נטייה להתחמם, כאמור גם עם מנוע עובד ועדיף גם לתת קצת גז לעזור לאלט למלא את החסר.. חוץ מכשאין ברירה ואתה תקוע עם מנוע מת.
מסכים .. יש יתירות באפשרות לצרוך מ2מצברים בו זמנית ברכב עם כננת.
תמשיכו בבקשה (:
Aka e-Pit@m, אחרי שנים החלפתי למשהו קליט יותר..:cool:
אני מניח שעכשיו היתרון במערכת הפשוטה - ברור.
ההגדרה: 'יצירת מערכת אחת לרכב ולצרכנים עם מצבר גיבוי להנעה, בעצם חיבור קבוע של בוסטר רציני' - חלקית :-)
(בהשוואה להגדרה של המערכות המתוארות בסקירה שהן 'יצירת מערכת נפרדת נוספת / מקבילה עבור הצרכנים')
הגדרה נכונה יותר היא 'הוספת עוד כלי / כושר קיבול חשמלי למערכת הקיימת' - שיש לו (לפחות) שני יתרונות (מעבר ליכולת הברורה להפריד אותו ולשמור על קיבולו מוכן להתנעה):
- הוא נותן קיבולת נוספת להפעלת צרכנים כבדים במידת הצורך (כננת למשל)
- במקרה של תקלה שמצריכה תרומה פיזית של מצבר חלופי לכלי רכב עמית באמצע השדה (למשל מצבר מקצר, וכבר הכול קרה..) כדי לסיים טיול ו/או לצאת מהשטח.
מיי טו שילינג
כל משתמש יחליט מה הפתרון העדיף בשבילו לפי הצרכים שלו.
היתרונות שאתה מציין ברורים וטובים לך ולאחרים.
אני למשל לא רואה צורך במצבר נוסף לכננת למרות שיש לזה יתרון.
למצבר נוסף במקרה של תקלה אכן אין לי פתרון אבל גם לא לתקלות אחרות.
מצד שני המצבר הצרכנים שלי נייד ומשמש אותי שצריך גם ללא הרכב ברכב אחר או שהרכב חונה רחוק.
כל אחד יעשה מה שמתאים לו - המטרה של המאמר היתה שאנשים יוכלו להבין את המערכות ולעשות את הבחירה שלהם בצורה מושכלת.
גם לפי מתאר השימוש וגם מבחינה כלכלית.
דורון, כתבה מצויינת וחשובה.
יישר כח!