הבחנתי בפרט מעניין במפרט של הSeres: סוללת Lifepo4 עם קיבול של 53 קוט"ש.
אם עד היום לקחתי בחשבון שכל נתון קיבול של סוללה ברכב שאני רואה ירד ל70 אחוז, במוקדם או במאוחר, פה הצפי שתהליך הדעיכה הזה ימשך הרבה יותר זמן, אולי יותר ממשך חיי הרכב.
Printable View
הבחנתי בפרט מעניין במפרט של הSeres: סוללת Lifepo4 עם קיבול של 53 קוט"ש.
אם עד היום לקחתי בחשבון שכל נתון קיבול של סוללה ברכב שאני רואה ירד ל70 אחוז, במוקדם או במאוחר, פה הצפי שתהליך הדעיכה הזה ימשך הרבה יותר זמן, אולי יותר ממשך חיי הרכב.
זה לא מפורסם במדיה, אבל לאחר כמה טלפונים קיבלתי את המידע מהיבואן שהסוללה בgac היא בטכנולוגית NMC. היצרן טוען ל2000 מחזורי טעינה פריקה.
מספר הפריקות-טעינות האופייניות לטכנולוגיה הזו ע"פ BATTERYUNIVERSITY הוא 1000-2000.
לגבי מה שכתבתי קודם על הLIFEPO4 בSeres: מספר המחזורים האופייני ע"פ בטריוניברסיטי: 2000-3000.
מבחינתי זה אחד הנתונים הכי חשובים ברכב חשמלי, וזה נתון שכמעט ולא מצוין במדיה.
יצא שמאז תחילת הקורונה וזה מה שיהיה גם בהמשך בגלל מעבר דירה של המעסיק שלי, REE, הרכבת הפכה לבלתי רלוונטית עבורי.
אז מדובר ב90 ק"מ לכיוון, כמעט יומיומי. אני מקבל סכום פיקס להוצ' נסיעה, אז כל מה שאני מצליח לחסוך זה נטו שלי.
החלטתי לרדת מהסיניות החשמליות למיניהן. מדובר בגרסאות עם אישור ליבוא מצומצם ממשרד התחבורה, בלי תקינה אירופאית, בלי מערכות בטיחות אקטיביות ואקוטיות. המחיר המעט נמוך יותר מהמתחרות הבטוחות לא מצדיק את הפשרה, לטעמי.
על הפרק: אופל קורסה חשמלית, טסלה או איוניק 5.
האופל תהיה לחוצה משהו מבחינת הטווח, אבל אני צופה שבקרוב מאוד תהיה פרישת עמדות טעינה נרחבת וכנ"ל גם במקומות העבודה.
האופל די קטנה פיזית.
אם אתה נוסע את הרוב בלי נוסעים מאחור זה בסדר.
וממה שקראתי יכולה לתת בין 250 ל 300 קמ
שזה לא רע.
הטסלה, סיפר לי שכן, עם תמיכה מוגבלת.
אחיו קנה אוטו שתקוע מזה שבועיים בהמתנה לחלק מחול.
לא התעמקתי
אבל ה mg התהדרו בתקני בטיחות אירופאים...
הגיע אתמול במקרה איוניק 5 לפתח ביתינו. לא הספקנו לנהוג בו הרבה, כרבע שעה. נשאר המון טעם של עוד. הרכב מרשים.
https://imageshack.com/i/po3ZiWw3j
https://imageshack.com/i/potxjg9Uj
https://imageshack.com/i/pmlrXXxrj
לגבי הmg ובטיחות: בלימה אוט' והיגוי אקטיבי רק בגרסה היקרה יותר, וזו גם הגרסה שעליה ניתן ציון הncap.
סוללה של 45 קוט"ש על משקל של ג'יפון לא מספקת את הטווח הנדרש לצרכים שלי.
חנן, יש לך הערכה כמה עלות ק"מ חשמל לעומת ק"מ בנזין? (בהנחה שרוב הטעינה באמת בתעריף חשמל רגיל בבית).
מדובר בכ140-200 וואט-שעה לק"מ במנעד שבין איוניק ישן שהוא רכב פרטי לאיוניק 5 שהוא ג'יפון. באיזור ה10-12 אג' לק"מ.
רכב בנזין יעלה 36-54 אג' לק"מ.
זה כמובן ללא התייחסות לעלויות אחרות.
תיקון ועדכון למה שרשמתי על הmg:
יש בלימה אוטונומית והיגוי אקטיבי לכל הדגמים.
הסוללה היא בכימיית LCO, שבהפשטה זו הטכנולוגיה עם הכי פחות סייקלים מבין האופציות הנפוצות. 500-1000 סייקלים.
הפז'ו 208, אופל קורסה והאיוניק 5 עם NMC.
1000-2000 סייקלים.
מכיוון שהנתונים המספריים כבר נמצאים בכתבות השונות באינטרנט, אם יש לי מה לתרום אז זה בתחום ההתרשמות הסוביקטיבית, ואני לא חזק בזה.
בגדול, הרכב יוצא חזק מהנורמה ונותן אפקט וואוו רציני. מסך הlcd והtouch שרואים בתמונות, הדשבורד הרציף משמאל לימין ללא חיבור לקונסולה מרכזית סטנדרטית, עיצוב הכסאות והפנים, ההדומים המתרוממים לכסאות הקדמיים, תא האכסון בצד ה"היה מנוע", הפנסים הקדמיים והאחוריים, הגריל, העיצוב השונה.
.
נסיעה מרחפת, דוממת, כמו צלחת מעופפת.
זו חתיכת רכב שונה.
Tesla currently uses an NCA chemistry (that’s lithium-nickel-cobalt-aluminum),
ע"פ batteryuniversity הNCA נותנים 500 סייקלים.
אבל, למיטב הבנתי הטסלות שמגיעות לישראל ויוצרו בסין, מגיעות עם LFP, וזו טכנולוגיה של מעל 2000 מחזורים.
הסבר על קצה המזלג על סייקלים יש בתגובה #18 בשרשור זה.
למה שלא פשוט תזמין אותה לנסיעת מבחן ותתרשם בעצמך?
https://mg-israel.co.il/test-drive/?...EaAhNmEALw_wcB
אני מניח שאתה סוכן מכירות, אלי.
זה בסדר גמור, רק רצוי להוסיף גילוי נאות אם אכן זה המצב.
הייתי אצלכם אתמול ואני אמור לסגור אתכם על נסיעת מבחן.
אבל, אומר מראש שלשלם 130-144 אלף ש"ח על רכב עם סוללה בטכנולוגית lco עם 500 סייקלים מרתיע אותי מאוד, ונסיעת מבחן מן הסתם לא תשנה כלום לעניין הזה, וזה עוד לפני שמדברים על סוללה של 45 קוט"ש שזה נמוך משמעותית משאר הרכבים שמעניינים אותי.
ולא, האחריות לא רלוונטית עבורי. ה150000 ק"מ יגמרו לי אחרי כשלוש שנים. לכן אני מתעניין בפרטים הטכניים ולא באחריות.
בשורה התחתונה, ביקרתי באולם של mg כי כבר הייתי באולם הצמוד של אופל ופג'ו, וחשבתי גם לעשות על הmg נסיעת מבחן מיד לאחר הנסיעה שקבעתי עם אופל, אבל הmg לא יכול למלא את המשימה עבורי, גם אם הוא יבריק בנסיעת מבחן מדהימה.
מה הטווח הריאלי לבטריה כזו?
לפי תקן הWLTP הנתון הוא 263 ק"מ. התקן הזה ריאלי בתנאי שנוסעים בצורה מתונה מאוד.
אבל חייבים לקחת בחשבון את נושא דעיכת הסוללה. במידה והנסועה שלך בשילוב עם טכנולוגית הסוללה אכן יגרמו לזה לקרות, היא לא תוחלף לך במסגרת אחריות לפני שהקיבול ירד אל מתחת ל70 אחוז מהקיבול המקורי. זה הסטנדרט פחות או יותר אצל כל היצרנים.
וכן, לקחת גם בלתמ"ים. אתה חוזר אחרי יום עבודה והילדה מבקשת הקפצה, יום קר במיוחד ופקקים שיגרמו לחימום לעבוד שעות נוספות, וכו'.
נראה לי שאתה צריך לחדד את נושא ה׳מתינות׳ …
יצא לי לנסוע אחרי איזה רכב חשמלי. זה היה מדכדך … כנראה שהוא ניסה להגיע הביתה לפני שנגמרת הסוללה …
Sent from my iPhone using Tapatalk