תגובה: שרשור פוצל: חיבור מצברי lifepo4 בטור.
הרבה יותר פשוט...
אלו 4 מארזים של בערך 14AH, וה DC2DC הוא של 12A.
כלומר, בהתחלה שהכל ריק זה טוען בערך 1/4C.
כמו שכתבת בעצמך, התאים מאוד סימטרים, בזמן שמארז אחד מסיים לטעון, האחרים בכל מקרה כבר בסוף הדרך וה BMS כבר מוריד את זרם הטעינה לפחות אמפר.
גם אם אני אחבר רר מארז אחד, זה טעינה של 1.1C, לא משהו לדאוג ממנו.
נו, אם הם היו מחוברים ביחד עם ניהול אחד, אז היית יכול לטעון ב28 אמפר (0.5 c) או 56 אמפר (1c) .
לא משנה איזה c תחליט שמתאים לך, חיבור כמצבר בודד יאפשר לך לטעון מהר פי 4.
יתכן שזה לא משנה לך, שאתה רוצה להוריד עומס מהאלט' , לצמצם עובי חוטים. אני רק מציין עובדה עקרונית.
אני במצב שבו כן יש לזה משמעות. התחילו לטפטף לי מודולים כאלה לארץ, עבור הטרקטורון:
https://imageshack.com/i/pob8DqyGj
הכוונה שלי היתה לשרשר כאלה במקביל ככל שיאפשר לי התקציב והמקום בטרק', בלי לשנות בהם כלום.
אם אני מגדיר 0.5 c זה 3 אמפר, ולטעון פאק 100 א"ש בזרם הזה יהיה פחות כיף. 33 שעות.
יתכן שהגישה שלי שגויה, אולי זהירה מדי. יתכן שהנכון הוא לטעון בחצי c ביחס לכלל הפאק, וכשהמודולים יתחילו להתנתק עקב גמר הטעינה, הbmsים של המודולים שעוד לא התנתקו ירגישו זרם טעינה גבוה מהמותר, ויתנתקו גם הם.
1- צודק לגבי הכוונה שלי, אני לא רוצה להעמיס על האלטרנטור ושמתי לעצמי גבול של 15A.
2- לגבי המארז שלך וההנחה ש BMS יודע להגביל זרם טעינה. אנח מציע לך לבדוק את הטענה הזו.
רוב ה BMS שאני נתקלתי, לא יודעים להגביל זרם טעינה.
הנתון של הזרם טעינה שלהם מציין מה הם מסוגלים להעביר, אבל זו אחריות שלך להגביל.
למיטב ידיעתי זו הפונקציה הראשונה שbmsים עושים: הגנה מזרם יתר.
והנה שתי דוגמאות:
במארז שקניתי לאחרונה עבור הטרקטורון, הנה ההגדרה במיפרט שלו: הגנה מזרם יתר. הגנה במפורש, לא גבול יכולת.
https://imageshack.com/i/pnJwWeJEj
דוגמא שניה: במארז שבניתי עבור הטרקטורון מתאי lev40 הרכבתי bms של דאלי, שבו ניתן להגדיר זרם מקסימלי. עד שלא עליתי בהגדרה ל150 אמפר, הוא היה נכנס למצב הגנה בעליות עם זוג ומצערת פתוחה לגמרי. הטרקטורון היה מאבד חשמל ובאפליקציה בטלפון ראיתי תקלה של של זרם יתר והייתי צריך לעשות reset כדי לחזור לרכוב.
https://imageshack.com/i/po5SPlMGj
- - - Updated - - -
כן, התבלבלתי וכתבתי על זרם פריקה ולא זרם טעינה.
אבל כפי שאתה רואה בדאלי, ניתן להגדיר לו זרם טעינה מקס'.
אני אבדוק את הטענה שלך לגבי טעינה בbmsים זולים.
מה אומר הoverload, over current? זה לא זה?
ולמה שהם לא יעשו את זה? הרי את פונקציית מדידת הזרם כבר יש להם, ואת היכולת לנתק את הזרם גם יש להם.
אני מכיר בדאלי גם הגבלת זרם טעינה.
אני מעדיף אבל להגביל עם dc2dc.
בסיטואציה של חנן זה אפילו עדיף. הפריקה מעל מאה אמפר והטעינה יכולה להסתפק בזרמים עדינים בהרבה כולל מוליכים
חנן,
הגבלת זרם פריקה, צודק.
הגבלת זרם טעינה לא בהכרח.
מציע לך לבדוק כמה מהדגמים שעברו לך תחת הידיים.
אתה תופתע
יש לך אינדיקציה פוזיטיבית כלשהי שאין הגנה כזו?
בכל מקרה, אני אתקין בדרך נתיכים אוטומטיים בכניסה וביציאה מהמארזים. שיהיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מכיר בדאלי גם הגבלת זרם טעינה.
אני מעדיף אבל להגביל עם dc2dc.
אלו שתי פונקציות שונות ממש. בדאלי כשהזרם עובר את הסף, הוא מדליק קוד תקלה ומתנתק.
הdc2dc מגביל את הזרם ומאפשר המשך טעינה.
בא לומר, שהגבלת זרם הטעינה זה מחויב, ורצוי מאוד שתהיה בbms הגנה מפני זרם יתר בטעינה.
נכון וזה מה שעדיף בעיניי.
אני רוצה שיטען עד הסוף תחת מגבלות ולא שיעצר לגמרי.
הרי ההגבלה בעיקרה היא בגלל עובי המוליכים ומקור הזרם.
ברור, אבל הדיון כאן הוא על חיבור מצברים במקביל.
השאלה היא אם לכוון את זרם הטעינה ל0.5c של המארז כולו ,בהנחה שכשכל שאר המצברים כבר יטענו, הbms של המצבר האחרון יהיה כשיר לנתק אותו?
או שאין ברירה אלא לכוון את המטען ל0.5c של מצבר בודד ולהידפק עם זמן טעינה ארוך מאוד כשמדובר במצברים רבים?
יש גם אפשרות להרכיב לכל מצבר בנפרד, dc2dc בטעינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יש לך אינדיקציה פוזיטיבית כלשהי שאין הגנה כזו?
בכל מקרה, אני אתקין בדרך נתיכים אוטומטיים בכניסה וביציאה מהמארזים. שיהיה.
כל BMS שאני קונה ומשתשמש אני בודק את התכונות שלו.
אני מוודא הגבלות זרם והגנות נגד קצרים, אני מבצע CYCLE אחד מלא של פריקה וטעינה לראות שהכל עובד כמצופה (כך גמרתי שני תאי LEV שנפרקו נמוך מדי).
בראשונים הופתעתי שאין הגנה כזו (זה פשוט מציין את ההספק טעינה שה BMS עומד בו), אח"כ הפסקתי לצפות.
חוץ מהדלי (שהוא הרבה יותר יקר, ויש לו בקרה BT), לא זוכר שנתקלתי באחד שבאמת הגביל זרם טעינה.
לגבי נתיכים,
יש BMS שיש להם כניסה לטעינה ויציאה נפרדת לפריקה (שימוש), אבל בד"כ אנחנו אוהבים את המארזים עם חיבור יחיד, ואז, בהנחה שאתה רוצה זרמי שימוש גבוהים (<10C) וזרמי טעינה נמוכים (0.5-1C) נתיך זו לא הדרך.
המארזים שאני קונה לטרק' באים עם חיווט טעינה נפרד.
הרכבתי כבר נתיכים אוטומטיים ביציאה מהם בהשראתך. ארכיב גם בכניסה.
תודה.
עשיתי בדיקה רגע לפני, וזה חסר משמעות. ברגע שאתה טוען מארז אחד, השני נטען מיד בדלת האחורית: הם הרי מחוברים ביציאות שלהם.
מה שאני עכשיו לא בטוח, זה שהיציאה מוגנת במצב טעינה מול סיטואציה שאחד התאים עולה למתח אסור.
יתכן שכל הקונספט של חיבור במקביל של מארזים מוכנים ומוגני bms כל אחד כשלעצמו, הוא יותר מורכב משנדמה, לפחות כשמדובר בbms עם חיווט טעינה ופריקה נפרד.
אתה מתכוון ל40 דיודות ו40 נתיכים, שיפילו עליהן אנרגיה מיותרת, אלא אם אשתמש בideal diodes.
נראה לי שיהיה קל וגם נכון יותר לפתוח את האריזות ולחווט מחדש כך שזה יהפוך למארז אחד של 16S40p מנוהל דאלי.
זה בוודאי יהווה פחות כניסה לאיזורים לא מוכרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
עשיתי בדיקה רגע לפני, וזה חסר משמעות. ברגע שאתה טוען מארז אחד, השני נטען מיד בדלת האחורית: הם הרי מחוברים ביציאות שלהם.
מה שאני עכשיו לא בטוח, זה שהיציאה מוגנת במצב טעינה מול סיטואציה שאחד התאים עולה למתח אסור.
יתכן שכל הקונספט של חיבור במקביל של מארזים מוכנים ומוגני bms כל אחד כשלעצמו, הוא יותר מורכב משנדמה, לפחות כשמדובר בbms עם חיווט טעינה ופריקה נפרד.
:-)
אלו בדיוק הבעיות שהביאו בסוף לוותר על החיווט הנפרד, ולהשאר עם זוג חוטים לכל מארז (בהנחה שאני רוצה לשמור על מודולריות, זה גם מקטין לחצי את כמות המחברים).
דרך אגב, חיווט יחיד בד"כ זה מקטין את הזרם המכסימלי של של ה BMS (אצלי זה הוריד מ 100A ל 80A).
אני סומך על ה DC2DC שיגביל זרם טעינה ועל ה BMS שיגביל זרם צרכנים + הגנה מקצר.
וויתרתי גם על יציאה ישירה (ללא BMS) להתנעה, בידיעה שהזרם המקסימלי של המארז הוא בסביבות 300A "בלבד".
אם הייתי מוצא מארזים מתאימים עם bms common הייתי קונה.