שאלתי ברצינות.
אני לא מבין בזה אבל אם מדיזל ידני חצי טיפש (כמו בסקודה שלי) מצליחים להוציא 20 ק"מ לליטר, לא מצליחים להגיע ל-30 או יותר עם מנועים היברידיים מתוחכמים?
Printable View
כי פיזיקה.
כדי להזיז טון במהירות נתונה מרחק נתון צריך כמות מסוימת של אנרגיה, לא משנה המקור שלה. הרכב הנוכחי שלך קרוב לפסגת היעילות האנרגטית המעשית כששורפים דלק. לא היו מעולם מכוניות עם צריכת דלק אמיתית של הרבה יותר מ20 ק"מ לליטר.
לא ידעתי שזאת פסגת היעילות.
וחוץ מזה, אם מוסיפים מקור אנרגיה נוסף (סוללה) ומנוע חשמלי (שכנראה יעיל הרבה יותר ממנוע בערה פנימית), לא צפויים לקבל תוספת נסועה במחיר מופחת*?
*מחיר מופחת: אם אני חושב על זה ברמת האנרגיה, כל ג'אול שהולך להנעת הרכב (=לא חום) והמקור שלו הוא מנוע הבעירה הפנימית הוא יקר כי הוא שווה ל- 30%(?) מהאנרגיה האגורה בדלק ללא קשר לעלות האנרגיה הכללית האגורה בדלק(=עלות הסולר)
כל ג'אול שהולך להנעת הרכב והמקור שלו הוא הסוללה הוא זול ולו רק בגלל היעילות של המנוע החשמלי, ללא קשר לעלות החשמל.
לא הכי הבנתי מה כתבת.
אבל תחשוב שכשאתה על דלק. אתה סוחב משקל מת של סוללה ענקית וכבדה. ולא רק זה. אתה גם מבזבז דלק על לטעון אותה.
פרפטום מובילה זה שמן נחשים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ובנוסף המנועים החדשים גם נדרשים לעמידה סטנדרטיים גבוהים יותר של פליטה ולכן גם חנוקים יותר במערכות הפליטה.
ההבדל לטובת המנועים החדשים יהיה יותר בגזרת הרעש, ההספק, הפליטה והמומנט, בחיסכון בסולר ההבדל לא יהיה דרמטי.
אני משווה דיזל ישן בן מספר שנים (לא עתיק) מול דיזל חדש, לא מול היברידי.
Asaf-a
אסף.א
רכבים היברידיים מאוד חסכוניים דווקא במתאר של נסיעה עירונית בגלל הרגנריזציה של הבלימות.
במתאר שלך מין הסתם אתה נוסע בכבישים בין עירוניים ובקושי נוגע בבלמים. מהר מאוד אתה גומר את הסוללה המוגבלת של ההיברידיים ונוסע נטו על המנוע בנזין. אז כבר דיזל חסכוני הרבה יותר כדאי.
לחילופין רכב חשמלי מלא כמו טסלה יכול להיות משתלם. הבעיה שאתה צריך יכולת כל יום לעשות טעינה מלאה ואני לא יודע כמה שנים סוללה יכולה להחזיק במתאר השימוש שלך. זה כשמזניחים את הרצון שלך ליכולת שטח שאני לא יודע אם קיימת ברכבים החשמליים שנמכרים בארץ כיום.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
בקיצור .. אני לא אכתוב את זה. ;)
אבל התשובה ברורה.
האמת חושב על זה …
השאלה היא האם מישהו מוכר אקספלורר
כיוון מחשבה אחר: דאסטר בנזין עם הסבה לגז [emoji846]
צריכת הגז דומה לצריכת הבנזין, אז בקילומטר לליטר תישאר באותו התחום, אבל בקילומטר לשקל אתה מכפיל.
יש יתרונות וחסרונות למערכת גז, כבר נכתב ונלעס פה רבות...
מברור קצר בקבוצות שעשיתי עכשיו, אין כאלו .. והסיבה שהם קבלו כשהם שאלו היא שיש הזרקה ישירה וזה מחייב 25% בנזין יחד עם הגז ( כניראה לשימון ? ) ולכן פחות אטרקטיבי ..
אני אישית לא מכיר מישהו כזה ובקבוצות אף אחד לא אמר "אני" .. כששאלתי.
לא יודע אם זה אפשרי.
אולי אפשר לשאות את ערן, מי שמכיר אותו טוב ..
אין לי בעייה לשאול, בוא נראה קודם אם זה רלוונטי לפותח השרשור לפני שאני מציק סתם ...
באופן תיאורטי, הסבה לגז יכול להיות מעניין. באופן מעשי, לא נראה לי שבא לי להתגלח עם זה על הזקן שלי..
כנראה שהכיוון שלי יהיה דאסטר דיזל ידני 4x4..
תודה לכולם על הדיון הפורה..
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
שלחתי את השאלה לגבי הסבה לגז לערן, לא אצטט פה את התגובה המלאה והצבעונית שלו ואסכם בפשטות: לגבי דאסטר בנזין, עדיף לא להסב לגז.
יאללה, בהצלחה [emoji28]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0497988a07.jpg
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
200קמ זה טווח בנסיעה בלי הפסקה.
כמה זמן לוקח לעבור את המרחק?
כמה זחילה בפקק/תנועה?
מה שנראה טריוויאלי עם רכב רגיל, בהתייחס בעיקר למזגו בקיץ בקטעים איטיים שמאריכים משמעותית את זמן הנסיעה, פתאום הופך רכב חשמלי לגבולי מאד.
לא צריך פקק כל הדרך, מספיק קטעי עומס תנועה כדי להכפיל את זמן הנסיעה.
כן. ותודה לאידיוטים האלו שנסעו על כבישים מהירים ברחבי ארצנו על 30 קמש.
לא שאכפת לי מכמות התאונות שיכלו לגרום, אבל באותו יום אשתי חזרה עם רצח בעיניים מהעבודה בגלל הפקקים שהם עשו, וזאת כבר סכנת חיים של ממש.
(למזלי היו להם על המכוניות מדבקות ענקיות של טויוטה ולא של לנדרובר, אחרת גם הדיסקו האומלל בחניה היה חוטף ריקושטים).