תגובה: בגי"ה - עזרה בתליית מנורה לתקרה
מעמיד את האשה / הילד עם שואב אבק ממש ליד הקדיחה וכל האבק נשאב לצינור של השואב.
הולך לפני זה לקנות שניים שלושה ברגי ג׳מבו במידה פי שניים ממה שהגיעו עם הנברשת. בגלל מה שהלטאה אמר. תמיד מה שמגיע מהיצרן זה זבל חלש וקטן מידי. וכל מה שאמרו על הקדיחה עצמה. לא לקדוח את החוטים שבתוך התקרה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יצא לי להתקין כמה מנורות לתקרה בכמה דירות. שבאמת מגיעות גם עם חיבור הארקה. אבל לאן אתה מחבר אותה?
בחיבורי חשמל היו תמיד רק 2 חיבורים ללא הארקה.
לגבי קדיחה. אפשר גם לתקוע כוס קרטון על המקדח וזה אוסף את האבק לא רע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יגאל81
יצא לי להתקין כמה מנורות לתקרה בכמה דירות. שבאמת מגיעות גם עם חיבור הארקה. אבל לאן אתה מחבר אותה?
בחיבורי חשמל היו תמיד רק 2 חיבורים ללא הארקה.
לגבי קדיחה. אפשר גם לתקוע כוס קרטון על המקדח וזה אוסף את האבק לא רע.
בנברשת שמגיעה עם פחית להתקנה מחברים את חוט ההארקה של הנברשת לפחית כי התקרה מהווה הארקה (מסויימת לא מושלמת).
תעשה ניסוי : קח טסטר וחבר אותו לשקע בקיר (יד אחת על הטסטר) כעת שהנורה דולקת תגע ביד השניה בקיר ותראה שהנורה דולקת יותר חזק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
בנברשת שמגיעה עם פחית להתקנה מחברים את חוט ההארקה של הנברשת לפחית כי התקרה מהווה הארקה (מסויימת לא מושלמת).
תעשה ניסוי : קח טסטר וחבר אותו לשקע בקיר (יד אחת על הטסטר) כעת שהנורה דולקת תגע ביד השניה בקיר ותראה שהנורה דולקת יותר חזק.
מעניין. לא ידעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
לא. ממש לא. תקרה לא מהווה הארקה בשום אופן, לא חלקית ולא בכלל..
נברשת מתכתית או כל ציוד בעל גוף מתכתי חייבים לחבר את מוליך ההארקה אליו.
אפרופו אם כבר אתה רוצה לעשות ניסוי, אז קח את מוליך הפאזה ותיגע איתו בתקרה...המבטח של המעגל קופץ? לא קופץ? אז זה לא הארקה...
אפשר גם לקחת את מוליך האפס ולגעת איתו בתקרה - מפסק הפחת קופץ? לא קופץ? אז זה לא הארקה...
טל.
"אם האדם שבודק קיום מתח חשמלי נועל נעליים בעלות סוליית גומי או חומר מבודד אחר, או שהוא עומד על משטח מבודד - ייתכן שהנורה לא תאיר גם כאשר המוליך הנבדק נושא מתח חשמלי. במקרה כזה, מגע יד בקיר או בחומר בעל מוליכות טובה יותר, שמחובר אל האדמה או הארקה, יגרום לנורה להאיר."
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A1%D7%98%D7%A8
מאיר צודק שהנורה תאיר יותר טוב בגלל הולכה משופרת, אבל אין זה אומר שיש הארקה בקיר. חיבור הארקה לפחית שבתקרה זה "כאילו", ובשביל ההרגשה הטובה, אבל אין שם שום הארקה שתגן עליך אם הנברשת מחושמלת לכן למתקנים כאלו ניגשים עם בידוד מכסימלי. נעלי גומי, סולם מבודד מהרצפה וכו'.
סליחה על השאלה … אבל הארקה זה לא החוט הצהוב עם הפסים הירוקים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
סליחה על השאלה … אבל הארקה זה לא החוט הצהוב עם הפסים הירוקים ?
כן
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
כי אני מחבר את שלושת החוטים .. לא מחבר פחיות.
איתן,
התקנתי עכשיו תאורה בבית שלם.
לפחות חצי מהתאורה הגיעה מהיצרנים עם הכנות מאוד גרועות להתקנה. מאלצים אותך כל הזמן לקמבן.
בטלפון הם עונים תשובות מביכות, כי בסוף זה צ'ייניזיום בלי שום בקרת איכות, ספק אם בכלל נבדק אי פעם על ידי גוף תקינה בארץ.
חלק מהמוצרים הגיעו עם "חוטי רמקולים" שקופים כאלו, סופיות בדיל (אסור בחוק החשמל), בלי הארקה....מה לא ?!
בורג למרכז הקופסא זה מפתה, אבל לי נראה כמו דבר לא נכון כי:
1. עדיף שיהיה מוארק, הוא גוף מתכתי בקופסת פלסטיק, זה מסבך את הסיפור בקופסאות צפופות.
2. הוא פוגם באיטום למים של הקופסא כלפי התקרה.
אני החזרתי חלק מהמוצרים וביקשתי שיספקו אותם שוב עם תושבת רחבה שמאפשרת להתממשק מול הקיר (מינימום 12 סמ מפתח).
או שהכנתי מתאם שמאפשר את זה.
2 קבצים מצורפים
חברים, תודה על ההערות וההארות.
מבחינה אסטטית ובטיחותית אין אפשרות לקדיחה מחוץ לקוטר הקופסה.
בצילומים ניתן לראות שחוטי החשמל מגיעים לקופסה מ 3 כיוונים, קצת בעייתי יהיה לחפש את המקום הפנוי לקדיחה.
המקום הבטוח היחיד לדעתי הוא באמצע הקופסה, שם אין מעבר חוטי חשמל.
זהו הבורג ( 9 מ"מ) איתו אני מתכוון לתפוס את גוף המנורה.
קובץ מצורף 134349
שוב תמונה של הקופסה בתקרה
קובץ מצורף 134350
התקרה עשויה בטון?
אם לא הג׳מבו לא מתאים
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הדיון הזה הוא תוצר של חאפריות ,חוסר מקצועיות ורצון למכסם רווח על חשבון אחרים ולפעמים תוך סיכון חייהם כמו בדוגמא זו.
קופסאות חיבורים לא עושים על התקרה, רק על הקירות (כך לפחות היה פעם), ובטח שלא מוציאים מהן חוטים לתאורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
קופסאות חיבורים לא עושים על התקרה, רק על הקירות (כך לפחות היה פעם), ובטח שלא מוציאים מהן חוטים לתאורה.
כך היה פעם. היום זה סטנדרטי ותקני לגמרי.
יש לי מד מתח השראתי, הוא בודק נוכחות כבלים בקירות ללא מגע (כל עוד יש שם נוכחות מתח)משהו זול של עלי אקספרס.
אפשר בעזרתו לחפש את כיווני הכבלים בתקרה.
הוא לא הכי מדוייק בעולם, אבל לדעתי ניתן לרדוף אחרי החוטים הרחק מהקופסה ולהבין לאן הם הולכים ואיפה יש מקום נקי לקדיחה.
לא צריך שום מכשיר. הקידוח יהיה שניים שלושה סנטימ מהקופסה. אתה רואה בעין לאיזה כיוון התעלות הולכות וקודח בדיוק ביניהן.
ככה התקנתי מאווררים אצלי בבית. שלושה דיבלים (ניילון) לכל מאוורר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
הדיון הזה הוא תוצר של חאפריות ,חוסר מקצועיות ורצון למכסם רווח על חשבון אחרים ולפעמים תוך סיכון חייהם כמו בדוגמא זו.
הבית בן 6 שנים והלוואי על כל אחד שרוכש בית חדש קבלן כמו הקבלן שבנה את הבתים האלה.
מוטי ג ואיל מ
אין בעיה למצוא מקום פנוי מחוץ לקופסה, הבעיה העיקרית היא שהחור בתקרה לא יכוסה.
כן, קראתי את הפתרונות לכך ואני מכיר אותם. במקרה הזה אין אישור לפיתרון הזה.
המוליכים הולכים מהקופסה לצדדים, אין חשמל מעל הקופסא, ככה שהאמצע הוא מקום בטוח לקדוח.