-
תגובה: מה עדיף לפנס אפטרמארקט, קסנון או LED?
סליחה על הזלזול.. אבל הוא נובע מהשוואה ישירה של המלצתך.. ושל מה שרכשתי בעצמי לזוג לדים הפשוטים והזולים בהיצע של ריגיד... והם פשוט זבל ביחס לסחורה איכותית...
תסלח לי על הזלזול.
אגב אני מבין מהזלזול בתגובה שלך.. שהצורך שלי בתאורת שטח ממוקדת וחודרת לעומק הוא לא חשוב ורק הגדרתך לאיזו תאורה רכב שטח צריך היא הקובעת.
הרשה לי לחלוק עליך,
בכבוד רב כמובן.
-
לא זלזלתי לרגע, תקרא שוב.
הבעתי דיעה שלדעתי ומנסיוני לנסיעה בשטח הרבה יותר חשוב היצף מאשר אור נקודתי.
ראיית צינור היא חסרון משמעותי, לא יתרון בנסיעת לילה.
-
ניכר שלא ראית מספיק צינורות בלילה...
אבל ברצינות, שורה תחתונה כפי שכתבו קודמי- ככה"נ בהתחשב בתקציבים שאיתם אנחנו עובדים צריך משהו שיהיה הרע במיעוטו. אני מקווה לקבל את הפנסים בהקדם ולדווח
-
אם כבר הגענו לדיון הזה.
מה עדיף להתקין בגריל - פס אחד ארוך או שני פסים קצרים (שאפשר 'למכור' לטסטר בתור DRL )??
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
סולי,
לא רוצה להעליב, אבל רק מהתמונה, קנית לד זב....
ראית פעם פנס עם 3 הלוגנים (או 3 קסנון) ?!
ברגע שיש בפנים איזה רפלקטור צעצוע עם 3 "תתי" רפקלטור, זה טוב אולי לתאורת גינה:-(
.
הקביעה שלך נחרצת מאד
באופן כללי
פנסי לד ברמות הגבוהות מיוצרים גם עם כמה "תתי" רפלקטורים. 3, 4, 5 ועוד. לכל מערך לדים כזה יתרונות וחסרונות.
אין קשר בין איכות הפנס למספר הרפלקטורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
הקביעה שלך נחרצת מאד
באופן כללי
פנסי לד ברמות הגבוהות מיוצרים גם עם כמה "תתי" רפלקטורים. 3, 4, 5 ועוד. לכל מערך לדים כזה יתרונות וחסרונות.
זיו החליט ש-ARB לא סגורים על עצמם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
הקביעה שלך נחרצת מאד
באופן כללי
אתה מוזמן לשים פה קישור.
נתחיל מהסוף, רפלקטור טוב, שיחזיק הרבה זמן, עדיף ממתכת, וכל הרפלקטורים עם התתי רפלקטורים, הם מפלסטיק.
אח"כ מצטרפת האופטיקה, יש פנסים כאלו, סבירים, לתאורה מפוזרת, אבל שצריך קצת יותר אופטיקה ודיוק, בד"כ , הפנסים האלו לא שם.
-
אני שמתי קישור לhella, זה לא יצרן רציני?
יש גם את visionX האמריקאית ..Kc lights
1,2 ו-3 לדים פר פרוגקטור.
קח.. בין הפנסים... היותר ממוקדים שיש בשוק... צינור כמו שדורון לא אוהב.
לד בודד.
https://www.visionxusa.com/shop/4-5-...RoCw68QAvD_BwE
-
אני מודה שאני לא מבין את הדיון הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
הדיון הוא על רפלקטור עם תתי רפלקטורים, זה לא בדיוק הקישור ששמת.
-
במכוון שמתי מקרה קיצוני לטובה בשימוש בלד בודד וביצועים מהגבוהים ביותר שיש.
הנה, 5 לדים, זה נקרא מבחינתך תת-רפלקטור?
https://www.visionxusa.com/producttype/vx-series/
ובעצם... לpw יש נקודה, ויכוח מיותר .. תומר בחר ומחכה לחבילה... ובמחיר הנתון אין שום לד שנותן את הביצועים של הקסנון הסיני. מוזמן לבדוק אותי...
-
אני מחכה בימים אלה לכמה פנסים שקניתי לטרקטורון, אז בדקתי את הנושא על קצה המזלג.
אני מצטרף לרושם שכשמדובר בלדים מהשורה הראשונה, לא שמים אותם בפנסים מרובי לדים כגון לד בר, או פנס עגול עם 9 לדים לדוגמא.
זה גם יקר, גם צורך המון הספק אבסולוטית, וגם לא ממצה את מלוא הנצילות מהלדים.
אמנם יש דוגמאות כגון פנס אופניים עם לד בודד איכותי שמאיר קדימה ורחוק, ועוד שני לדים שמכוונים ימינה ושמאלה כדי לספק גם ראיית רוחב, נראה לי שגם הפנס שאורי העלה לפה בפוסט האחרון עומד ברעיון הזה, אבל זה לא סתם -36-18 לדים בשורה.
לפני שרשמתי את התגובה הזו ניסיתי למצוא לד ברים מבוססי לד xhp70 שהוא לד יקר יחסית, עם צריכה של כ40 וואט ללד בודד. בחיפוש מהיר לא מצאתי כאלה, ולדעתי זה לא מקרי. לעומת זאת יש המון פנסים טובים עם לד בודד כזה.
כשאתם רואים לד בר או פנס עגול מרובה לדים במחיר סביר, הוא כנראה יהיה מצויד בלדים מהשורה האחרונה או בכלל חסרי שם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
ובעצם... לpw יש נקודה, ויכוח מיותר .. תומר בחר ומחכה לחבילה... ובמחיר הנתון אין שום לד שנותן את הביצועים של הקסנון הסיני. מוזמן לבדוק אותי...
מיותר בעיקר כי האיש הגדיר מוצר ביניים סיני ואתם נכנסים לדיון רולס-רויס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני מחכה בימים אלה לכמה פנסים שקניתי לטרקטורון, אז בדקתי את הנושא על קצה המזלג.
אני מצטרף לרושם שכשמדובר בלדים מהשורה הראשונה, לא שמים אותם בפנסים מרובי לדים כגון לד בר, או פנס עגול עם 9 לדים לדוגמא.
זה גם יקר, גם צורך המון הספק אבסולוטית, וגם לא ממצה את מלוא הנצילות מהלדים.
אמנם יש דוגמאות כגון פנס אופניים עם לד בודד איכותי שמאיר קדימה ורחוק, ועוד שני לדים שמכוונים ימינה ושמאלה כדי לספק גם ראיית רוחב, נראה לי שגם הפנס שאורי העלה לפה בפוסט האחרון עומד ברעיון הזה, אבל זה לא סתם -36-18 לדים בשורה.
לפני שרשמתי את התגובה הזו ניסיתי למצוא לד ברים מבוססי לד xhp70 שהוא לד יקר יחסית, עם צריכה של כ40 וואט ללד בודד. בחיפוש מהיר לא מצאתי כאלה, ולדעתי זה לא מקרי. לעומת זאת יש המון פנסים טובים עם לד בודד כזה.
כשאתם רואים לד בר או פנס עגול מרובה לדים במחיר סביר, הוא כנראה יהיה מצויד בלדים מהשורה האחרונה או בכלל חסרי שם.
++1
לגבי ה xph70 - בגלל ההספק של הלד הזה אם שמים אותו צפוף בלד בר, יש בעיה של קרור.
לעומת זאת, עד לפני חודש הפנסים הראשיים שלי היו XPH70 וזו אכן אחת האינדיקציות לעוצמה של הפנס.
בפנס ראשי (תחליף H4 במקרה שלי) , בכל נורה יש 4 אלמנטים של xph70 (2 גבוהה, 2 לנמוך) אבל יש גם מאוורר.
-
אתה מדבר על הספק כולל של כל האלמנט, או שכל לד צורך 40? כלומר 40wx4 (או ×2 אם הגבוה והנמוך לא עובדים יחד) + מאורר, שזה הרבה מעל 100w.
-
הספק מקסימלי של xhp70.2 בודד הוא 29 וואט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מיותר בעיקר כי האיש הגדיר מוצר ביניים סיני ואתם נכנסים לדיון רולס-רויס.
דורון (+ אחרים שהעירו על מהות הדיון)
אכן שאלה טובה למה לנהל את הדיון הזה.
הסיבה שאני מגיב פה, היא ניסיון לחלוק ידע ולעזור לאחרים שיחפשו מידע בתחום.
ולכן, גם פות"ש כבר הזמין, במיוחד אם נאמרו דברים לגבי ידע כללי, אני מנסה לחשוב על "המסכן" הבא, שעוד יעזר בשרשור וחס וחלילה יפול על המלצה לא נכונה.
במקרה הזה, כל ההודעות האחרונות מתרכזות לתחום שחנן סיכם מאוד פשוט - "אני מצטרף לרושם שכשמדובר בלדים מהשורה הראשונה, לא שמים אותם בפנסים מרובי לדים ".
כל המטרה, לתת לדורות הבאים טיפ - מי שמחפש פנס איכותי, עדיף להתרכז בפנסים עם לד יחיד (זה לא אומר כלום לגבי לגבי לד בר או פנסים שצריכים, בהגדרה, להאיר לכמה כיווניים).
דרך אגב, בעקיפין, חנן הוסיף טיפ נוסף, לנסות להבין את סוג הלד ותוך הבנה של המפרט של הלד עצמו, לנסות לצפות טוב יותר את ביצועי הפנס. הרבה פעמים, שמבינים איזה לד יש בפנס, אפשר להבין שאין מצב שהפנס יוציא את ההספק שהסיני מבטיח :-(
חבל שכל כך קשה לחלוק ידע \ תובנה מהסוג הזה (שחלקנו השקענו זמן וכסף לצבור), מבלי שזה יהפוך פה לאיזה וויכוח קטנוני.
פשוט חבל.
My two cents
-
זיו,
רצוי לחלוק מידע, בהחלט.
רצוי גם לשים לב מה השאלה המקורית והאם הרחבת המידע תורמת או מבלגנת…
כששואלים על תקציב x ומאפיינים מסויימים ועונים לו על Y, ועוד שוללים עד כדי ביטול וכינויים מזלזלים כשאתה זה שהתבדר.. אפעס, זה כבר לא שיתוף ידע.
-
מה שאני עשיתי, בתייחסי רק לגופו של עניין ורק דיון טכני.
אתה כבר מתייחס לגופם של של אנשים ומתחיל לתת ציונים לאנשים.
התגובות האלו, מוציאות את החשק בכלל להתייחס למשהו.
שאני ארצה לשאול, אני אשאל, וטוב לי. אני את החומר הזה מכיר, מה אכפת לי שאתה טועה? מבזבז כסף?
אם אנשים שמחלקים ציונים על התנהגות, למה בכלל להביע דעה או לחלוק מידע???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מה שאני עשיתי, בתייחסי רק לגופו של עניין ורק דיון טכני.
אתה כבר מתייחס לגופם של של אנשים ומתחיל לתת ציונים לאנשים.
0
זיו,
אני מחשיב אותך כחבר, ואחד שיודע לבדוק דברים לעומק, מאד. ואני מתעמק באמת במה שאתה כותב.
אבל במקרה הנוכחי, טול קורה.. ותבדוק באיזה כינויים אתה, (לא אני) השתמשת לכנות התייחסויות ענייניות של אחרים.