תגובה: מבחן טוב לפורד ברונקו 2021
טרם קראתי המבחן שהודעה הפותחת - אקרא מאוחר יותר.
אבל רק אומר שממזמן התלהבתי מהברונקו החדש עוד כשהיה על הנייר ובטרם החלו לבחון אותו בפועל בשטח.
בין יתר הדברים לדעתי היתרון (ואולי גם החיסרון) הכי גדול של הברונקו זה המתלה הנפרד הקדמי שהופך את הברונקו להרבה יותר מתורבת בהתנהגות הכביש ובהיגוי מבלי לגרוע עד כדי כך מיכולת השטח - אל תשכחו שיש הרבה כביש עד השטח.
ניתוק המייצב - והמהלך הסטנדרטי גדול מהמהלך הסטנדרטי בג'יפ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מתלה מקפירסון (נפרד) ברכב שטח הוא מגבלה.
זאת היות שהמרכז צונח למטה בזמן שהגלגלים בצד אחת עולה ובשני יורד.
זה גורם לנגיחות כל הזמן בשטח טכני קשה.
וגם לתקיעות.
איך אני יודע? היו לי ארבעה רכבים עם מתלי מקפרסון פראדו, טראנו, דיהטסו וניבה
בכולם היתה את הבעיה הזו.
עד כמה זה בעיה? כל עוד נוסעים בעבירות נורמלית (עד קשה נניח) זה רק מטרד.
שלב מעבר לזה זה כבר הופך למגבלה.
עד כמה המקפירסון יותר טוב מסרן חי בכביש?
יותר טוב, ללא ספק, עדין לא פריווט אבל בהחלט מורגש.
אבל, אם מתחילים עם גלגלים גדולים והגבהות, היתרון הולך ומטשטש.
+1
גם לדעתי הנקודה החלשה ואולי היחידה של הברונקו בעימות מול הרוביקון זה המתלה הקידמי, במיוחד למי שחפץ בעבירות קשה, מצד שני בתור רכב טיולים שפוי לא נראה לי שיתקשה בשום אתגר,
הבדל נוסף הוא הכנפיים, יתרון גדול ברנגלר גם מבחינת ראית שטח עדיפה וגם גמישות בפירוק, קיצור וכו'.
יהיה מעניין לחכות למבחן שטח אמיתי ביניהם.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
איך אני יודע? היו לי ארבעה רכבים עם מתלי מקפרסון פראדו, טראנו, דיהטסו וניבה
בכולם היתה את הבעיה הזו.
לא יודע באיזו דיהטסו מדובר (כי בטריוס אני חושב שכן היה מקפרסון) בכל האחרים לא היה לך מתלה מסוג מקפרסון. אין מתלה מסוג מקפרסון בשום רכב שטח משמעותי - בלי להעליב - כן?
(מצטער, טעות שצורמת...)
דיהטסו פרוזה.
צודק, זה לא מקפירסון אלא
double wishbone suspension
מתלה עצה כפולה בעברית ??
https://en.wikipedia.org/wiki/Double...one_suspension
התבגרתי וגם זקנתי אבל עדין מוכן ללמוד מבש מוהנדס.
זה מקפירסון:
https://en.wikipedia.org/wiki/MacPherson_strut
מקפרסון זה מתלה עם strut ומשולש אחד בודד.
זה לא לשטח.
מתלה עצמות עצה כפולות מקובל מאוד ברכבי שטח - עובד מצויין - ולצד חסרונותיו הברורים יש לו גם יתרונות בשטח.
אסף.
על פי הסרטון (דקה 9:10 +) נראה שאין לברונקו נעילה מרכזית כפי שיש לפראדו,
או שאני טועה?
אם נשים בצד SBSים ושאר כלים תחרותיים עם מתלים נפרדים בעלי מהלך מאוד גדול, משהו שלחלוטין אינו מעשי ברכב כביש-שטח שאמור לנסוע גם על כביש - אז כולם סובלים מאותה צרה צרורה - מרכב שמתנדנד לכל הכיוונים בזמן שהם מצליבים. כי תמיד גלגל עולה גבוה באוויר ואז הרכב נופל אחריו.
זה מסוכן במיוחד בירידת מדרגה אלכסונית או נפילת גלגל קדמי אחד לבור בזמן ירידה. מתלה קדמי נפתח אבל הגלגל באויר, יורד לבור, ואז כל הרכב נופל אחריו ואז הגלגל האחורי הנגדי (בצד השני) עולה גבוה באוויר.... כלים קצרים יכולים אשכרה להתהפך ככה קדימה.
ברכבים עם שני סרנים ארוכי מהלך זה פשוט לא קורה. הם נשארים מאוזנים.
אז אם בברונקו מפרקים מייצב הוא נותן יותר מהלך מסרן קדמי סטנדרטי ברנגלר? זה יפה.
אבל אם ברנגלר פותחים מייצב?.... אופס. יהיה לו הרבה יותר מהלך....
אפשר לפתוח התערבות - תוך כמה זמן נראה הסבות של הברונקו ע"י סדנאות אמריקאיות לסרן קדמי חי.....
לגבי אוטומט מול ידני - אני לא פותח ויכוח. לשניהם יש יתרונות ויש חסרונות.
אבל מה שמוני תיאר כל כך נכון - ככל שיחסי ההעברה מתקצרים, היתרון של גיר אוטומטי במתאר טכני, הופך לפחות רלוונטי. ועם גיר ידני בעל הילוך זחילה ביחס 7:1.... מי צריך אוטומט בכלל?..... לטעמי הגיר הידני הזה זו חתיכת הברקה.
האוטומטי במקרה הזה.... 10 הילוכים? תגידו לי. ברצינות. למה זה טוב? באמת. אין שום סיבה לעשות גיר 10 הילוכים אלא כדי להראות שאפשר. מיותר וטפשי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
+1
הבדל נוסף הוא הכנפיים, יתרון גדול ברנגלר גם מבחינת ראית שטח עדיפה וגם גמישות בפירוק, קיצור וכו'.
יהיה מעניין לחכות למבחן שטח אמיתי ביניהם.
אני חושב שהתבלבלת והתכוונת לכתוב שהיתרון הוא לברונקו בעניין הכנפיים - מסובבים כמה קליפסים והופ הכנפיים בחוץ...הכנפיים נשמרות בתא המטען מפני פגיעות השטח, עבירות טובה יותר כי הצמיג הוא הראשון שפוגש קירות בצד, כמובן שרואים טוב יותר את הצמיגים.
ברנגלר הכנפיים מחוברות דרך קבע ואם לא משנים את הכנפיים לכנפונים אתה לא רואה איפוא הגלגל (אלא אם יש צמיגים גדולים יותר שבולטים מהכנף שזה כמובן אסור על פי התקנות ותכלס לא הכי נוח כשמכל שלולית הרכב נראה כאילו טבע בבוץ.)
וואללה.. לא שמתי לב לפיצ'ר הזה בברונקו
מה שטוב ויפה בברונקו באופן כללי שזה רכב שתוכנן מראש לתת בראש לאגדת שטח מוטורית כמו הרנגלר.
הברונקו על כל הפיצ'רים הקטנים שלו תוכנן בדגש על מה שאוהבים וצריכים חובבי השטח בראש ובראשונה.
לכן, בפורד לקחו המון רעיונות וקונספטים מהרנגלר ויישמו אותם בברונקו בצורה טובה יותר מהמקור- יעני מהרנגלר ואפילו לא מתביישים להודות בכך.
בכל סרטוני התדמית של הברונקו תראו כמה דגש הם שמים על עניין פירוק הדלתות בבורונקו לעומת.. הקלות, האפשרות לאחסן הדלתות המפורקות בתא המטען, העובדה שמראות הצד נשארות על הרכב לאחר פירוק הדלתות ..להבדיל מ...
בקיצור הבנתם את הרעיון..
כן ג'יפ לא פראיירים ומנסים להשיב מלחמה..ראה רוביקון 392, ראה חבילת ה-RECON שניתן להוסיף לדגמי הרוביקון (יעני צמיגי 35", עוד הגבהה, יחסי העברה הולמים בסרנים וכו' הכל ישר מהמפעל)
אנחנו כצרכנים חובבי שטח נהנים מהמלחמה הזו ביניהם ומה שנשאר זה לחכות שיילחמו ביניהם גם בתמחור ואז בכלל נחגוג...
עוד כמה חודשים נדע כמה יעלה ברונקו אצל היבואן..... ואיזה מפרט.
(אתמול יצאה הודעה שיש כוונה להתחיל למכור את פורד ברונקו בישראל. אני לא לגמרי אהיה מופתע אם נראה אותו בתור רכב מפקדים במקום רנגלר)
אסף.
כרגע מדובר על דחיית הייצור של חלק מהדגמים של הברונקו ל 2023….
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
(אתמול יצאה הודעה שיש כוונה להתחיל למכור את פורד ברונקו בישראל. אני לא לגמרי אהיה מופתע אם נראה אותו בתור רכב מפקדים במקום רנגלר)
אסף.
מחזיק אצבעות שעל אף הסקפטיות של דרור, היבואן הסדיר של פורד לא יהסס להביא או לפחות להציע כאופצייה את חבילת הסאסקווש של הברונקו (צמיגי 35" נעילות וכו')
מאיפא הביאו את השם שובר השיניים הזה לחבילה הכי אטרקטיבית של הברונקו...??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מאיפא הביאו את השם שובר השיניים הזה לחבילה הכי אטרקטיבית של הברונקו...??
זו מילה נרדפת לביגפוט.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אסף,
כרגע הם בפיגור יצור לעומת הזמנות, לא חושב שיש להם מוטיבציה להתחיל למכור למוסדות \ צבאות.
יש להם חוזה מחייב מול משרד הביטחון ואני לא יודע אם גם הברונקו נכנס לתוכו (מדובר על עשרות בודדות של כלים).... אני כמובן מקווה שהחברים במשרד חשבו על זה מראש.
בכל מקרה היבואן הודיע שישראל היא מהמדינות הבודדות שיקבלו ברונקו בשלבי השיווק האלה. מן הסתם לא בקומבינציות הגימור / צביעה שאיתן יש בעיות זמינות.
אסף.