חוזר: סופה חדשה.. (יעוץ לפני קניית סופה ספציפית)
[QUOTE=חנן-ג'יפולוג]כל הטענות לגיטימיות, למעט ההתלהמות, והמישבוץ. אני נוהג בהיילקס הידני, אז אני נהג מעולה, עירני, מודע, ובשניה שאני עובר לליסינג האוטומטי, אני נהיה נהג אפאטי, גרוע, ישנוני וחסר מודעות, עם יד שמחזיקה פלאפון? שחור ולבן זה משהו ששייך לגיל ההתבגרות, לא?
QUOTE]
אתה אולי לא, אבל הרוב כן. ונכון, אני אוהב "למשבץ", כי זה עוזר לשרוד במלחמה שמתנהלת על הכביש.
לעולם אני מגביר עירנות כשלפני/מצדדיי נהג/ת ממוצע/ת, כלומר אחד שמתנהל בלנסר/לנטיס/ושאר משפחתיות (אוטומטית), ואני תמיד הרבה יותר רגוע כששותפיי לכביש הם צעירים עם GTI/VR6/WRX/STI/EVO (ידנית) שמבחינתי הם תמיד הרבה יותר עירניים למה שקורה סביבם.
תשאל למה? כי הצעיר המשתולל הוא "מסוכן" מלכתחילה, תמיד נוסע מהר, תמיד חותך נתיבים - להתנהגות שלו יש דפוס קבוע, ולכן לעולם לא יפתיע אותי. אבל נהג "משפחתומטי" ממוצע, כזה שנראה רגוע ולא מזיק, כן מסוגל לעצור פתאום באמצע האיילון (!!!) מסיבה לא ברורה, כן עלול להתבלבל ולנסוע נגד כיוון התנועה (לא, אני לא מגזים. ראיתי) וכן, תיבה אוטומטית משחררת לו את יד ימין לאלף ואחת פעולות שלא קשורות לנהיגה, מדפדוף בעיתון, דרך שליחת SMS, דרך חיטוט באף, דרך שיחה בסלולרי, דרך מיזמוז החברה שלו, ועד לטיפול אקרובטי בילד בוכה במושב האחורי תוך כדי נהיגה - ואת התוצאה של זה ראינו בשבוע שעבר - אמא צעירה ושני ילדים קטנים ניספו כתוצאה מ"סטייה לא ברורה מנתיב". איך דברים כאלה קורים? איפה היה הראש שלה שנייה לפני? בטוח שלא על הכביש. לאף אחד אין הסבר רשמי, אבל כולם יודעים בדיוק מה קרה שם. ממתי תיבת הילוכים מסוימת קשורה לזה? היא לא, לא באופן ישיר. אבל באופן עקיף, כשאתה נוהג במכונית אוטומטית אתה הרבה פחות מחובר לרכב ולכביש.
אין שום מחקר סטטיסטי שמוכיח את זה (אולי יש, שווה לחפש), אבל הנהגים המעצבנים ביותר, ההססנים שזוחלים תמיד בכביש מהיר על 60-70 בצד שמאל, אלה שתמיד חולמים ברמזור, שמאיטים את התנועה וגורמים לכל היתר להתעצבן, לצד טעויות נהיגה קומי-טרגיות כמו שילוב D במקום R ולהפך בחניונים, כל המוכשרים הללו לעולם נוהגים במשפחתומטית ולא ב-GTI.
שוב, זה לא פוסל תיבה אוטומטית כרעיון, משום יש לה יתרונות בנוחות נהיגה בתנאים מסויימים. וכן, לאלה שנוהגים קצת פחות טוב, וזה לא בושה, זה הפיתרון המושלם. מצד שני החסרונות הטכניים ברורים וידועים ומוכחים ואין סיבה להתווכח עליהם כי כל אחד יבחר מה שנוח וטוב לו, אבל צריך לדעת את העובדות ואת המחיר שכרוך בזה.
הנאה מנהיגה זה כבר משהו שאי אפשר לכמת אותו, לא בכסף ולא בליטרים, שניות או קמ"שים. הנאה מנהיגה זה תחושות. עובדה מוגמרת היא שמכוניות עם אוריינטציה ספורטיבית אמיתית, כאלה שפונות לנהג ולא לאשתו/חמותו, מיוצרות ונמכרות כמעט תמיד עם תיבה ידנית.
גם אם ההכללות שלך נכונות (אני אתייחס לזה בסוף, נעזוב את זה כרגע) , דרור, מה הקשר בין כל זה ובין ייעוץ לשואל ספציפי?
זה "שהאחרים" שנוהגים בגיר אוטומטי הם ככה וככה (אתה אמרת, לא אני) זה קשור ליתרונות והחסרונות הטכניים האלה והאחרים שקשורים לשואל הנוכחי? על מה הדיון כאן? על "האחרים" או על הגיר?
לגבי ההכללות (שאני עדיין לא מבין איך הן הגיעו לדיון הזה) :
מכיר את החרגול בלי רגליים שלא שומע? אז נניח שבאמת הסטטיסטיקה אומרת שנהגים עם גיר אוטומטי הם נהגים גרועים יותר, בהכללה.
אפשרות אחת היא שהגיר יוצר נהגים ממוצעים וגרועים. ואז, אם אתה נהג טוב שמקבל לידיו רכב עם גיר אוטומטי, אתה נדון לפגיעה בכישורי הנהיגה שלך. נו, באמת.
אפשרות שנייה היא, שנהגים ממוצעים וגרועים בוחרים ברכב עם גיר אוטומטי. ואז, כנהג ברמה X או Y , זה לא ממש צריך לעניין אותך במה האחרים נוהגים. אני חושב שאם הם נהגים גרועים אז עדיף שהם יתרכזו בכביש ולא בהעברת הילוכים, אבל זה סתם כהערת אגב, זה ש"הם" ככה, לא יגרום לי להעדיף גיר כזה או אחר.
ולגבי זה שאתה מעדיף נהגים מודעים ו"ספורטיביים" אני חושב שהסטטיסטיקה שאתה עושה שגויה לחלוטין. זה נבלה וזה טריפה, אבל התאונות האיומות שאנחנו רואים בשעות הקטנות של לילות שישי, או בשבתות בסדום-ערד, לכיש, והרי י-ם, נגרמות מנהיגה מהירה ופרועה, ולא מנהגים אפאטיים. החבר'ה האלה מעורבים בתאונות קשות מאוד בסדר גודל יותר מאשר חלקם היחסי באוכלוסיה.
בכל מקרה, אם אתה רוצה להמשיך לדון על הנושאים האלה, אפשר לפתוח דיון נפרד. זה מקלקל את הדיון המקורי.
[QUOTE=חנן-ג'יפולוג]אפשרות שנייה היא, שנהגים ממוצעים וגרועים בוחרים ברכב עם גיר אוטומטי. ואז, כנהג ברמה X או Y , זה לא ממש צריך לעניין אותך במה האחרים נוהגים. אני חושב שאם הם נהגים גרועים אז עדיף שהם יתרכזו בכביש ולא בהעברת הילוכים, אבל זה סתם כהערת אגב, זה ש"הם" ככה, לא יגרום לי להעדיף גיר כזה או אחר.
ולגבי זה שאתה מעדיף נהגים מודעים ו"ספורטיביים" אני חושב שהסטטיסטיקה שאתה עושה שגויה לחלוטין. זה נבלה וזה טריפה, אבל התאונות האיומות שאנחנו רואים בשעות הקטנות של לילות שישי, או בשבתות בסדום-ערד, לכיש, והרי י-ם, נגרמות מנהיגה מהירה ופרועה, ולא מנהגים אפאטיים. החבר'ה האלה מעורבים בתאונות קשות מאוד בסדר גודל יותר מאשר חלקם היחסי באוכלוסיה.
QUOTE]
זה באמת לא מעניין אותי במה אחרים נוהגים. כל אחד יסע במה שהוא אוהב. מעניין אותי ואכפת לי איך הם נוהגים כשאני נמצא בקרבתם, ועד כמה זה עלול לסכן/לפגוע בי. מצידי שיהרגו את עצמם ואת ילדיהם בתאונות עצמיות, ממש אין לי שום בעייה עם זה. אבל שלא יסכנו אותי, ולכן אני לא עושה סטטיסטיקות אלה מסתכל מה קורה סביבי.
מה אכפת לי מספר תאונות של X שנוהג ב-GTI, ביחס לחלקו היחסי באוכלוסיה? אני יודע שבתכל'ס אני אסע ליד אחד כזה, מקסימום שניים כאלה ביום. לעומתו Y, בקורולה/לאנטיס, הרבה יותר נפוץ. מקיף אותי מכל עבר. Y הוא הרוב המוחלט. ונכון שאולי לא צריך להכליל, אבל הרוב נוהג מה זה רע.
בדבר אחד אתה ממש צודק - זה ויכוח מעייף ויכול למלא שירשור נפרד. אז עד כאן מישבוץ אוכלוסיות.
לענייננו - גיר אוטומטי בכלל, על אחת כמה וכמה בסופה - פחות אמין וזה בדוק (אלא אם השקעת כספים רבים בשיפור קירור הגיר, וגם אז זה לא תמיד פיתרון מושלם), אחראי לתצרוכת דלק מוגברת בעשרות אחוזים וזה מוכח, פוגם קשות בביצועים (כנ"ל), תורם לשימוש מוגבר בבלמים ומכאן לשחיקה מהירה שלהם וגם זה ידוע, מבטל כמעט לגמרי את בלימת המנוע וזו לדעתי כבר בעיה של ממש בשטח.
מצד שני - באמת יותר קל ונוח להתנהל בפקקים ובעיר עם אוטומט, והשליטה ברכב בשטח טכני באמת קלה יותר.
כל אלה עובדות, אין ויכוח על זה, וגם בעלי סופות אוטומטיות, כולל כאלה שבסה"כ די מרוצים מהאוטומט, מודים שזה כך. שיחליט הרוכש בעצמו אם הוא באמת רוצה להיכנס לזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
זה באמת לא מעניין אותי במה אחרים נוהגים. כל אחד יסע במה שהוא אוהב. מעניין אותי ואכפת לי איך הם נוהגים כשאני נמצא בקרבתם, ועד כמה זה עלול לסכן/לפגוע בי. מצידי שיהרגו את עצמם ואת ילדיהם בתאונות עצמיות, ממש אין לי שום בעייה עם זה. אבל שלא יסכנו אותי, ולכן אני לא עושה סטטיסטיקות אלה מסתכל מה קורה סביבי.
מה אכפת לי מספר תאונות של X שנוהג ב-GTI, ביחס לחלקו היחסי באוכלוסיה? אני יודע שבתכל'ס אני אסע ליד אחד כזה, מקסימום שניים כאלה ביום. לעומתו Y, בקורולה/לאנטיס, הרבה יותר נפוץ. מקיף אותי מכל עבר. Y הוא הרוב המוחלט. ונכון שאולי לא צריך להכליל, אבל הרוב נוהג מה זה רע.
בדבר אחד אתה ממש צודק - זה ויכוח מעייף ויכול למלא שירשור נפרד. אז עד כאן מישבוץ אוכלוסיות.
.
דרור,
מלה אחת נוספת לגבי הסכנה שבהתפרעות...
אתה רגוע כאשר אתה נוסע ורואה את ה GTI הידנית לידך,
מה עם ה WRX שאתה לא רואה ובדיוק "גונב רמזור אדום"?
ד"א,
גם אני לא מסכים להכללה הזו ועד לפני הצ'ירוקי הייתי אוהד מושבע של גיר ידני ברכב שטח.
היום עם הצ'ירוקי, אני מודע לחסרונותיו של האוטומט בשטח (ויש כאלו כפי שכבר ציינת, ובצ'ירוקי אפילו יותר) אבל יש לו גם יתרונות לא מבוטלים.
הכל שאלה של טעם...
סער.
אני בעליו של סמוראי שחשב לגדול קצת לכיוון סופה.
אני קורא באתר כל הזמן שיש המון סופות, והמצב בשוק טוב לקונים וכו וכו....- ואף הגדילו היועצים לספר שאם אני מוכר סמוראי שנת 96 (כ 30 K), אני מוצא סופה פתוחה וארוכה בלי להוסיף $$.
אבל אני פותח לוחות מודעות כל הזמן- והמחירים בשמים!
אז איפה כל הסופות האלו? (לא בהתרסה- אני באמת רוצה לחפש)
יש הבדל גדול בין מה שמבקשים למה שמקבלים
כמובן שאם הסופה משופרת ומושקעת מכל טוב אז המחיר יהיה בהתאם
אבל היא לא תימכר מהר , אתה יכול לעקוב ולראות שהמחיר יורד לאט לאט
ובמחיר שאתה מדבר עליו , עם קצת סבלנות אתה יכול לימצא סופה טובה
ואפילו קצת משופרת
שי
שלפני שלושה חודשים מחר את הסופה שלו קנה גראנד שירוקי וחולם לחזור לסופה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
אני בעליו של סמוראי שחשב לגדול קצת לכיוון סופה.
אני קורא באתר כל הזמן שיש המון סופות, והמצב בשוק טוב לקונים וכו וכו....- ואף הגדילו היועצים לספר שאם אני מוכר סמוראי שנת 96 (כ 30 K), אני מוצא סופה פתוחה וארוכה בלי להוסיף $$.
אבל אני פותח לוחות מודעות כל הזמן- והמחירים בשמים!
אז איפה כל הסופות האלו? (לא בהתרסה- אני באמת רוצה לחפש)
יואב-קודם כל- איך אתה מתכוון להגיע לטיול גמדים עם הסופה?!
(כן אני יודע שהיית שם לפני-אבל הייתי חייב :grin: )
ויש סופות במחירים האלה ואפילו במצב מצוין. רובן אגב מהשנתונים של 92-94. רק בשביל לעודד אותך שיש כאלה-אז חבר של חבר מכר סופה 93 קצרה פתוחה במצב ממש טוב בפחות מ 25.
אסף-מנהל הפורום מכר סופה ב 29 (אם אני לא טועה)...בקיצור-יש! סבלנות!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shay1
יש הבדל גדול בין מה שמבקשים למה שמקבלים
כמובן שאם הסופה משופרת ומושקעת מכל טוב אז המחיר יהיה בהתאם
אבל היא לא תימכר מהר , אתה יכול לעקוב ולראות שהמחיר יורד לאט לאט
ובמחיר שאתה מדבר עליו , עם קצת סבלנות אתה יכול לימצא סופה טובה
ואפילו קצת משופרת
שי
שלפני שלושה חודשים מחר את הסופה שלו קנה גראנד שירוקי וחולם לחזור לסופה
שי- אני מבין שאנשים כותבים מחיר פתיחה למו"מ- אבל אפילו עכשו עברתי על כל המודעות ביד2/הומלס/ג'יפטריפ- בשנתון מתקדם יחסית (95/6) מבקשים סביב ה 60 K (כפול מהסמוראי!)- כמה כבר אפשר להוריד אח"כ במו"מ?! איפה הסופות הפתוחות ה"נהדרות" ב 30 K ש"ח? אם מישהו מוצא שירים יד (או ישים פה לינק)- מצידי יקבל גם אחוזים על תיווך:wink: