תגובה: האם אפשר לעבור טסט עם גוג'ון גלגל חסר?
אל תיסגור/תיפתח עם פטיש אוויר, ואם כבר אז על מינימום כוח.
אם פירקת גלגלים לצורך זה או אחר אז תבדוק טוב את המצב הברגות/אומים וקח החלטה.
רוב הפעמים בהחלפת נאבה/פלאנג' וכו' בגלל מיסבים, נאבה חדשה מגיעה עם גוג'ונים חדשים.
לשאלתך, מחזיק אומים ספייר באוטו.
גוג'ון יצא לי פעמים ספורות להחליףורק בבית/מוסך, וגם לא בגלל שנישבר, ויכול לספור על פחות מיד אחת.
במקרה הנ"ל, זה לא אירוע של פטיש אוויר, ידית כוח רגילה והרגשתי בפעם הקודמת (טסט כל חצי שנה להזכירכם) שהבורג הזה מתנהג בגמישות מוזרה.
בהתחלה חשבתי שזה רק תהליך הידוק רגיל של הצמדות הג'אנט , אבל הבנתי שיומו יגיע בקרוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
שאלה לכל מי שאמר שלא ייסע ככה מטר,
נגיד, רק נגיד, שבטיול החלפתם גלגל ונגיד שהיה גוג'ון עייף והוא נשבר.
כמובן המשכתם בטיול בשטח, על זה אין לי ספק.
האם הייתם נוסעים הביתה על הכביש או קוראים לגרר?
נניח שמדובר ברכב שלא ניתן להחליף גוג'ון ב5 דקות בשטח.
אני מניח שהייתי נוסע הביתה בזהירות.
בטח לא הייתי מסתובב ככה מעבר לזה.
אני חושב שזו הייתה שאלה רטורית, כי אני משוכנע שאף אחד מכם לא היה מעלה רכב על גרר בגלל גוג'ון שבור, ולכן לכל מי שאמר "לא הייתי נוסע מטר ככה" ..... הייתי עונה שלא נראה לי.
אבל זה לא הדיון, אז אני לא מחפש אתכם בקטנות.
מקווה שמחר אצליח לממש את הרעיון שיש לי בראש ולסיים הכנה לטסט +טסט, ואז אתפנה להשבית את הרכב ולטפל בסרן הקדמי כצעד מונע לשבר הבא ולצמצם את המכות שיש במעבר בין D & R שאותי אישית מדאיגים יותר מגוג'ון שבור.(יש חופש שלדעתי מוגזם)
אי אפשר לעבור ככה טסט וזה לא בטיחותי לנסוע בלי גוג'ונים.ההחלטה להמשיך להשתמש ברכב היא אחריות שלך בלבד.
מה שגם אני מניח ששאר הגוג'ונים שלך במצב זהה.
פעם נסעת ברכב ועקף אותך גלגל?אני כן.מצחיק?לא כל כך.
אגב מאז שפתחת את הנושא אפשר היה להחליף גוג'ונים בערך ל10 לנדרוברים...
לא סתם אני שומר מרחק מהיצירות המוטוריות האלה...אי אפשר לדעת מה יפלט משם.
וקח עצה חינם.תהדק את הגוג'ונים החדשים שלך עם טורק ואז סביר להניח שתפסיק לראות את התופעה שתיארת.
אף גלגל אחד מאלו שתוארו כאן עוקפים ג'יפ - לא התנתק בגלל ברגי גלגל אלא בגלל מיסב שכשל.
אני לא טוען שזה ממש בסדר לנהוג בלי גוז'ון אבל לא צריך להגזים. זה לא יקרה 'פתאום'.
מי שלא שם לב שגלגל לא מהודק עם הרכישות הקשות שמתלוות לזה - באמת אולי כדאי שלא ינהג...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אותי עקף גלגל של סופה ממוגנת שאומיו לא הודקו כמו שצריך - ואז גם נשברו הגוז'ונים. לא מיסב ולא נעליים.
עצם העובדה שעקף אותך, כבר מוציא אותו אידיוט.
ילדים, לא לריב!
הכל טוב, שאלתי שאלה פשוטה, אני ילד גדול, לוקח אחריות על ההחלטות שלי וגם על הטעויות שלי.
האוטו עומד בחנייה, הוא לא נוסע לשום מקום בחום הזה, וכפי שציינתי יטופל בהקדם(לאחר הטסט) ויעבור טסט כרגיל על ידי בלי מאכר ובלי קומבינה.
ההנחה היתה שאתה *נוסע* לטסט ומן הסתם לא מגיע לדם על גרר.
ומכאן כולם הסיקו כנראה שזה לא רק נסיעה לטסט וההחלפה כנראה "תיסחב" למתי שיהיה זמן להשבית את הרכב לצורך תיקון.
אבל מיכוון שציינת עכשיו שהרכב כנראה בכלל לא בשימוש יומי או בכלל אז כנראה שהבעיה היא לא באמת בעיה אלא סתם שאלה של "האם" וכו'.
בהצלחה בטסט.
ולגבי המכה, חופשים- גלי הינע, טרנספר סרנים וכו', תתחיל לבדוק...
האוטו נוסע פונקציונלי לפי צורך, כשצריך ונעים לי.
השאלה הייתה אם אני צריך לטפל בזה לפני הטסט, ברור שזה יקרה בהקדם.
המכות באות מחופש בסרן הקדמי רק כשדיפ מרכזי פתוח,יטופל כמו שכתבתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
נשבר לי גוג'ון, אני מרגיש כבר כמה סגירות גלגל שזה מתקרב והיום זה קרה.
החלפה של גוג'ון בדיסקו מחייבת פירוק נבה והפרדת הדיסק מהנבה ולא כ"כ בא לי לעשות את זה כרגע.
אז, האם זו עילה להכשלה בטסט?
אני מקווה מאוד שכן.
יש בטיחותית ברכב ? תטפל. זו בכלל שאלה הזויה כשלעצמה אם אפשר לנסוע ככה.
לא רוצה לטפל ? אל תסע ברכב , אל תסכן את משתמשי הדרך.
גוג'ון שבור זו בעיה בטיחותית?
היית מעלה את האוטו על גרר במצפה רמון ומחכה 3 שעון לגרר.כי נשבר לך גוג'ון בטיול?
ציטוט:
גוג'ון שבור זו בעיה בטיחותית?
היית מעלה את האוטו על גרר במצפה רמון ומחכה 3 שעון לגרר.כי נשבר לך גוג'ון בטיול?
כן, הוא לא סתם קיים שם.
תתפלא , אבל כן. אני פסיכופט בקטע של בטיחות,ולאחר שנשבר לי ג'וזון החזקתי ברכב ספיירים.
נשבר גוז'ון באמצע הטיול ? החלטת להמשיך בזהירות ? אחלה. שיהיה בהצלחה, אבל אל תשכח להחליף את החלק התקול בהזדמנות הראשונה שלך , ולא לשאול אם אפשר לעבור ככה טסט.
שיהיה המון בהצלחה, מקווה שתעשה את הדבר הנכון ותטפל בתקלה לפני הכניסה לטסט.
מוטי, אתה לוקח את השאלה לקצוות, ואני חושב שזו צורה שגויה לדון על זה.
כן, רובנו כנראה היה ממשיך הביתה מטיול עם גוז'ון שבור, למרות שזו תקלה בטיחותית, גם אם לא ברמה הגבוהה ביותר של הסיכון.
היא בפירוש תקלה בטיחותית. גם אם הרכב ימשיך לנסוע בשלום על שני גוג'ונים בלבד, ברור שכשנשארו לו ארבעה מחמישה, שולי הבטיחות קטנו.
אבל, הנסיעה הבאה של כל אדם סביר לא היתה לשום מקום אחר, מלבד למוסך, אם הוא לא עושה את העבודה בעצמו.
הייתי במקום הזה עם בורג שבור באיי30 כשכבר היה רתום לנגרר עמוס בשיא הלחץ של מעבר דירה. התרתי את הנגרר ונסעתי למוסך בתחילת יום היסטרי של מעבר דירה.
וכל זה, בלי אף מילה על טסט.
שאלתי אם אפשר לעבור, והוא בהחלט יטופל לקראת הטסט.
בדיוק כמו התפוח הגה (בשרשור אחר) שלדעתי שום בוחן בור בעולם לא ישים לב לחופש המינורי שיש שם, אבל אני יודע שהוא מתחיל לייצר חופש ולכן כבר נרכש תפוח חלופי (וגם עוד אחד ספייר).
אם אתה היית פוסל את רכבך מלנוע על הכביש בגלל גוג'ון אחד שבור, אשריך.
אני חושב ומאמין שהרבה מאלה שאמרו /רמזו שזו בעיה בטיחותית איומה(במילים אלו או אחרות) לא היו מחכים לגרר 3 שעות אלא נוסעים הביתה וזהו. ומחליפים בהזמנות הראשונה.
האוטו הנ"ל (= דיסקו 98) נסע 4000 ק"מ בשנה האחרונה (4 פעמים לנגב, וקצת צפונה) אבל הרבה ליד הבית, וליד הבית שלי הוא כזה שבקושי עולים על הכביש בין הבית לשטח הקרוב, אז הנסיעות שלי "היום יומיות" הן כאלה שלא מסכנות אף אחד מלבדי ומלבד ילדיי הנוסעים איתי ברכב,אתה יכול להיות רגוע. כנראה שאשים לב אם כמעט יעוף לי גלגל,בדיוק כמו ששמתי לב שיש מיסב חופשי בגלגל אחורי, והרגשתי שמשהו נשבר בסרן אחורי כשהאוטו עדיין נסע תקין.(והיה פה מישהו שאמר שהיה נוסע הביתה ככה).
משהו בגנים של שריונר לשמוע פין זחל דופק על התובה ולהגיד לנהג שירד כבר עם פטיש 5 ומקבים בחנייה הקרובה....או לשמוע מאג שלא משומן מספיק...
קיצר... כולה שאלתי אם זה נדרש לטסט או לא, וציינתי שלא בא לי להתעסק עם זה כי חם לי עכשיו,קחו בבקשה דברים בפרופורציה [emoji41]
השאלה על הטסט (יש לי עד סוף יולי) עלתה כדי לבנות לי לוח זמנים לטיפול הנל, אם זה היה עובר הייתי מכין את האוטו לטסט והולך לקבל אישור ממוסך ומשם לטסט כמו בפעמים הקודמות.
אם הוא לא תקין, הוא יטופל, כמו כל תקלה אחרת, לא אמרתי שלא אטפל. אמרתי שלא בא לי לטפל.
אם כבר מדברים על שריון וטנקים...
אין שם תרגולת של לשפר לאחור? :-)
יש.... אבל חוזרים לעמדת אש חדשה וממשיכים בקרב [emoji850]
האוטו עבר טסט,
433531 ק"מ בשעון.
כדי שלא יבואו לאף אחד רעיונות טובים או פחות טובים משלי, לא אפרסם פה ברבים את הפתרון הזמני(זמני כן! זזזזזממממנננניייי!) בו השתמשתי. מי שקורא כאן בעתיד כזה או אחר, ונמצא במצב כזה ורוצה עיצה בנושא מוזמן לפנות אליי בפרטי.
בהצלחה לכולם.