אכן שנה שעברה כביש 40 היה פקוק ברמות קשות בין טללים ומצפה, כולל באמצע הלילה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Printable View
איזה פטנט יש באזור המכתש שאין במרכז רמת נגב/אזור ניצנה/צאלים/פרס/מכתש קטן בחלק שלא צמוד לישובים, חוץ מהשיווק האגרסיבי של המכתש כאזור חוצנים?
מצפה רמון עושה ממש פסטיבל בימים האלו של המטר מטאורים. כולל הרצאות וירידים במהלך היום, ובלילה מחשיכים את התאורת רחוב (כדי להקטין עוד יותר את זיהום האור) ועושים תצפיות שמיים עם טלסקופים ולייזרים להסבר על הקבוצות כוכבים.
חוץ מזה האזור מוגדר כשמורת שמי לילה עולמית, כלומר מראש התאורת רחוב שם חלשה ומכוונת לרצפה ויש אזור שאסור לנסוע עם אורות גבוהים.
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
שמע לא יחלקו דוחות למי שידליקו פנס. אבל, התאורת רחוב במצפה אכן הוחלפה לתאורה חלשה יותר והפנסים עצמם נמוכים יותר. ובאזור של המצפה כוכבים המחקרי דווקא כן יעירו לך אם תסע עם אורות גבוהים בכביש המוביל אליהם (יש שילוט מאיזה נקודה להיות עם אור נמוך).
אישית הייתי שנה שעברה. למזלנו ירדנו יחסית מוקדם אז לא עמדנו, אבל כל עם ישראל במלוא "הדרו" היה במכתש... מחזות קשים, הפקחים לא ידעו איך להשתלט על כל ההמון שהתמקם בכל פיסת קרקע שגלגלים של פרייבט יכלו להגיע אליה. המשכנו עוד 20 דקות דרומה והתמקמנו באזור נחל חדב/מישר. המיקום לא היה מושלם מבחינת זיהום אור בגלל המתקן בהר חדב, אבל היינו לבד לגמריי. אפילו ראינו כמה וכמה כוכבים. לטעמי בשביל לראות כוכבים נופלים זה היה בזבוז זמן, אבל ראינו את כל שביל החלב ובילינו לילה במדבר בoff season אז לא התחרטנו, אבל השנה בספק אם אני אסע.
לא בא להתנצח בכלל,באמת שלא. אני רק לא מבין מה מפריע שהגדירו את המקום כ'שמורת שמי לילה/כוכבים' ועשו כמה שינויים בעיר הקטנה הזו כדי לקדם את זה, ומבקשים/מצפים מאנשים לשתף פעולה כשהם באים למקום. לא הכל חייבים לאכוף בקנסות ועונשים.
גילוי נאות. העניין שלי באירוע הזה בא לא מתוך רצון להפיץ שמועות, אלא רק כי גרתי והדרכתי שם בהתנדבות לפני כמה שנים וחושב שזה תהליך חיובי בסך הכל.
לא אמרתי מחיה על השינויים בעיר, זה נשמע נהדר, ואני מאד בעד פיתוח התיירות בנגב.
אין לי דבר ורבע דבר כנגד סידור התשתיות בעיר כדי שתהיה פחות חתימה סביבתית, אני בעד.
מה שמפריע הוא האמירה של ״אסור״ בהתייחס לחוסר סמכות והעברת מסר שזה מוכרז כשזה לא כך.
הדדיות היא דו צדדית.
ההתנהלות הזו של להשית איסורים גם בלי סמכות ולאט-לאט להפוך אותם לאקסיומה היא רעה חולה שפושעת יותר ויותר.
אנחנו רואים את זה בפיחות שכבר לא זוחל בשמורות טבע בהרחבה מוגזמת של פרשנות החוק המקורי שנוסח מאד עמום.
ראוי לבקש,וצריך להסביר.
אבל להפיץ ״אסור״ כשזה תלוש מהמציאות זה לא לעניין.
עכשיו ירדתי לסוף דעתך והבנתי את הבעיה עם מה שכתבתי והבחירת מילים "אסור", אני מסכים איתך מאוד בנושא שיש יותר מדי המלצות שהופכות למוסכמות לאט לאט בלי שנשים לב. מתנצל שהטעתי.
ואם מישהו מהמנהלים יוכל לערוך את ההודעות הקודמות שיהיה ברור למי שיחפש שזה בגדר המלצה ולא חוק אני אשמח
מתן
מה עם אזור שבטה/עזוז או לחילופין דימונה?
על פניו במפות זיהום האור לא נראה כהבדל משמעותי מאזור מצפה ויכול להיות הרבה יותר נגיש מבחינת פקקים.
למישהו יש המלצות לנקודות בהן ניתן לשהות שאינן בשטח אש/שמורה באזורים הנ"ל?
נחל אביה, בחלק שאינו שמורה.
אפשרי גם ל- suv אמיתי מהסוג הרך.
יותר דרומה, נחל ציחור מכביש 40 צפון מזרחה. לא שטח אש ולא שמורת טבע.
אתם בטוחים שיהיו שם פקקים גם השנה?
כמה פעמים אפשר לעבוד על אנשים?
הרי זה הכול חלק ממסע יח״צ של הרשות להפוך את המכתש לשמורה מסוג חדש (שמורת אור כוכבים) ועוד כל מיני שמוכרים אפילו כרטיסים.
קצת מופתע שגם אתם בשתתפים בזה
https://bateva.co.il/crater-of-stars-2-2/
https://www.parks.org.il/new/מכתש-רמ...וכבים-בינלאומ/
אל תבכו כשזה יפגוש אותכם בעוצמה יתירה בשנים הבאות עם קנסות על הדלקת נר בשמורה.
השתגעתם לגמרי
טוב אז התאריך קרב ובא...לא בונה בהכרח על מופע כוכבים משוגע, אבל זאת כן הזדמנות לנסוע דרומה אחרי חודשיים נטולי מדבר ואם גם יצא לראות סימנים בשמיים - דיינו.
חיפשתי קצת מידע על שנה שעברה, קראתי את התגובות ונשארתי עם 3 אופציות:
* חניון הר עידו
* עלייה צפונה על הכחול בצומת ציחור לכיוון חניון לילה מפגש ציחור - פארן (לא הצלחתי להבין מהמפות, מדובר בשמורת טבע? האם הלינה היא רק בחניון הלילה הזה? מה דעתכם על התמקמות לאורך הציר הכחול מבחינת זיהום אור/צפיפות/בעיות אחרות?)
* ערבה - נחל אמציהו או נחל נקרות (בחלק שאינו שמורה ואינו שטח אש)
אני מניח שהכי נעים מבחינת מזג האוויר יהיה בהר עידו ובערבה יהיה חם יותר.
למישהו יש הערות/הארות לגבי אחד המקומות? צפיפות, זיהום אור, זיהום אנושי וכו'?
תודה חברים
פארן ציחור חניון נהדר. אבל יהיה עמוס. לא מפוצץ כמו אזור המכתש, אבל עמוס. בד"כ חברה פחות טינופת, אבל לך תדע.
חניון הר עידו יהיה הכי חשוך. שים לב שהירי שוקע רק ב 2240. כל עוד הירח בשמיים יהיה קשה לראות כוכבים. תשקול להקדים בשבוע.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk