תגובה: מודול ביטול egr - תופעה מוזרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
אני לאט לאט נוטה לכיוון ש asaffy רשם לפני כמה תגובות.
יש חיישן אויר שיושב בכניסה לפילטר אוויר
הוא נותן למחשב המנוע נתונים מסויימים, שמנהל בין היתר גם את ה egr.
פעם אחת ניתקתי את הקונקטור בכניסה לחיישן הזה, כדי לצאת מ save mode (בגלל חולירע אחרת שנקראת DPF) ולהגיע למוסך במהירות נורמלית, ואז גם הדימום היה כזה.
אני מסיק מזה, כשיש תקלה, ואין נתונים למחשב שמגיעים מהחיישן הזה - הדימום הוא כזה.
עכשיו השאלה אם להמשיך ליסוע ככה, בקטנה, או שיש לזה משמעויות נוספות? לא יודע…
בכל מקרה, אני מציע לך לבטל את ה EGR, הוא גורם לפיח במנוע.
תודה
התעניינתי עם טארק לגבי ביטול ה-EGR. הוא המליץ בתוקף לא לעשות את זה, לא לגעת ולא להתעסק עם עדכוני המודול למיניהם.
לדבריו ועד כה אני סומך עליו מאוד (כמו גם רוב בעלי הפאג'רו בארץ) - חלק ניכר מאותם ביטולים ועדכונים גורם לבעיות קשות.
לא פירט, עבורי זה הספיק כדי לא לגעת.
תגובה: מודול ביטול egr - תופעה מוזרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
התעניינתי עם טארק לגבי ביטול ה-EGR. הוא המליץ בתוקף לא לעשות את זה, לא לגעת ולא להתעסק עם עדכוני המודול למיניהם.
לדבריו ועד כה אני סומך עליו מאוד (כמו גם רוב בעלי הפאג'רו בארץ) - חלק ניכר מאותם ביטולים ועדכונים גורם לבעיות קשות.
לא פירט, עבורי זה הספיק כדי לא לגעת.
עם כל הכבוד לטארק, ויש כבוד, אני חולק עליו בנושא זה.
אני ממש לא מכונאי או מומחה, אבל אני הגעתי למסקנה הזאת לאחר המון התייעצויות, וסרטוני יו-טיוב אוסטרליים בנושא ה EGR.
כולם ממליצים לבטל.
זאת מערכת שמייצרת לך פיח, עם הזמן הכמויות פיח האלה נהפכות לגושי חרא קשים שלא בכל מקום אפשר לנקות.
מעניין מאוד למה הוא אמר לך את זה, הרי מחבק עצים הוא לא.
אולי הוא התכוון לעדכוני תוכנה.
ולגבי ״רוב בעל הפאגרו בארץ״, הערה ידידותית קטנה -
אל תיקח כתורה מסיני את ההמלצות על בעלי המקצוע בקבוצות הוואטסאפ.
יש שם המון אינטרסים, הדדיים….לצערי.
תבחן בעצמך באובייקטיביות את ההמלצות, והגורואים שכולם שם מפנים אליהם, ותחליט לבד.
הם (הגורואים) מכירים את הפאג׳רו טוב מאוד, השאלה כמה הם אמינים והוגנים מולך.
לא כול הלקוחות מספיק עירניים או מבינים משהו בתחום כדי לדעת מתי מעגלים פינות, מתי לא עובדים לפי הספר, או הכי גרוע מתי פשוט עובדים עליהם.
ואני לא מתכוון לטארק באופן אישי, אלא לכל ההמלצות שם, שדי חוזרות על עצמם, בתוספת סיפורי גבורה וכו׳.
אני כותב לך את זה אחרי נסיון אישי, למזלי לא משהו רציני, אבל כשהתחלתי לחפור ולהרים טלפונים לכמה וותיקים מקהילת הפאגרו, נפתחה תיבת פאנדורה ענננקית.
איכשהו בסוף תמיד תקבל את העצות הכי טובות פה בג׳יפולוג.