ממיר טוב יעלה בסביבות ה 30$, מחפש זול?
יש ב 7-8$ ממירים שיתנו 4.5-5A.
אפשר לשים שנים במקביל.
Printable View
אני מציע שתוסיף קישור.
בכל מקרה, מסיבות של יתירות הייתי רוצה לראות מערכת שזרם הכניסה הנומינלי שלה הוא לפחות כפול משמונה אמפר, ובפועל להפעיל אותה ב-2-5 אמפר.
הסיבה היא שגם אני מעדיף להעמיס את הממירים הסיניים למיניהם בהרבה פחות מהנומינלי, בוודאי אם הם נטולי קירור אקטיבי, וגם כי יתכן שגיא יגלה בהמשך שהוא רוצה יותר קיבול, יוסיף עוד סוללה כנ"ל, ויוכל לעבוד עם מע' הטעינה המוצעת ללא שינוי.
תודה על העזרה
30 דולר זה לחלוטין בתחום הריאלי, אבל הייתי שמח לקבל המלצה על ממיר יחיד שישמור על המתח בטווח הבטוח.
אשמח ללינק
תודה
גיא
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
בין מוצר בעלי אקספרס למוצרי redarc יש מגוון פתרונות. הנה מטען dc2dc במחיר סביר ונותן מענה לכל סוגי המצברים
https://www.ebay.com/itm/193346815280
המדען המטורף
אנדי, זה לא מיועד למתח הנדרש - 16.8 וולט.
מעבר לזה שהוא עולה פי 10 מהפתרונות המוצעים ולא מאפשר כוונון של הזרם.
לא מיועד למתח נדרש של מה? ולמה דווקא 16.8? לא ראיתי שהבחור מעוניין רק בליתיום וגם אם כן המטען הזה מתאים לסוללות ליתיום לפי היצרן. בכל מקרה זאת רק אפשרות אחת.
ברור שאם יחליט ללכת לפרויקט diy זה יצא לו זול יותר ממוצר מוכן, לא לכולם יש את האפשרות או הידע או הביצים לעשות פרויקט ליתיום diy
המדען המטורף
מקסימום 20 אמפר ביציאה לא בכניסה
המדען המטורף
לגבי diy, אני מבין שזו הגדרה שיכולה להתפרש בעיני המתבונן. בכל אופן, מבחינתי במה שהצעתי אין כלל אלמנט של diy.
סוללה מוכנה, מודול טעינה מוכן, וצריך לחבר ביניהם בחוטים. אם זה diy אז פספסנו רציני עם כל האתר הזה (:
בחירה של סוללות lifepo4 על lithium-ion
עושה את החיים יותר פשוטים [emoji3]
נכון הן יותר יקרות אבל גם יותר בטוחות.
אז ממיר boostup פשוט עובד מצויין , כי הן נטענות ב- 14.6v. אין הרבה אלטרנטורים שמגיעים למתח הזה.
אם כן זה לא ממש משנה .
דורון, היססתי אם להמליץ על lifepo4 בגלל שמנעד הטמפ' התיאורטי שבהן טוב להן להיטען הוא קטן יותר משל הליתיום קובלט. כידוע, די חם בקבינה בשמש בעמידה, וזה עובר את הצהרות היצרנים.
עם זאת, רואים בפועל משתמשים שמתקינים אותן בקבינה, וגם בתא המנוע. אם בכלל יש לזה משמעות, האם היא תבוא לידי ביטוי במוות מיידי, או בסה"כ בקיצור מסוים של תוחלת החיים המאוד ארוכה?
אשמח לשמוע את דעתך.
לגבי המחיר שלהן vs ליתיום קובלט, מנסיוני הוא כבר מאוד מאוד דומה. זה לא צריך להיות שיקול.
- - - Updated - - -
לגבי הboost או אוט', אני מסכים עם התיקון של זיו:
כשהסוללה תשב על 11 וולט, מתח הניתוק התחתון שלה, אם תשתמש בממיר boost, הגבלת הזרם לא תפעל.
זה עלול להיות לא בריא גם עבור הסוללה וגם עבור הממיר.
אכן לא מומלץ להתקין lifepo4 בתא המנוע בגלל הטמפ בזמן טעינה.
בתוך הרכב בזמן נסיעה אין בעיה ואני חושב שבארגז פתוח הטמפ מתאזנת פחות או יותר לסביבה וכל עוד לא עוברת את ה60 מעלות זה בסדר ( אין לי נסיון אתם יודעים יותר בתחום הזה).
אצלי היא בתוך הרכב ויש חיישן טמ"פ ומנתק טעינה בטמפ גבוהה אבל לא ראיתי טמפ גבוהות מ45 מעלות בזמן טעינה.
אכן יש יצרנים שמאפשרים , לדעתי זה מקצר את החיים של הסוללה , בכמה אין לי מספיק ידע.
אבל גם אם 50% אנחנו מדברים על לפחות 1000 מחזורים לדעתי בשימוש יום יומי לפחות 5 שנים.
ליתיום קובלט אכן נשמע פתרון יותר טוב , עדיין מעט יקר יותר.
חבר'ה, מאוד מעריך את הדעות וההמלצות. אנסה לחדד את הצורך לפי מה שאני מבין עד כה.
מבחינת ''חיבור 2 חוטים'' אין בעיה, אני מבין שאני לא מבין בעצם מה אני צריך כדי ליצור מערכת סוללות נטענת לצרכים שלי.
ברוק לי שהקומפרסור לא יעבוד על הקו הזה אלא על המצבר הראשי כאשר המנוע פועל, אבל כן רוצה לייצר יתירות במידה ואחליט להוסיף תאורה או להפעיל מקרר+ משאבת מים+ תאורה+ לטעון את הפלאפון.
השאיפה היא להשאיר את הקונסטרוקציה בתא המטען בסמוך לצרכנים במהלך הטיול ואם אפשר להוציא אותה בשאר הזמן, אז אם אפשר לדחוף הכל לתוך ארגז תחמושת מאוורר זה יכול להיות מצוין (בהבטי בטיחות/ חום וכו').
מבחינת סוללה- ליתיום נשמע מצוין, לא בקיא בתתי הסוגים אבל אני חושב שיש על זה כבר שרשור נפרד וחבל לפתוח אחד נוסף.
מבחינתי בטיחות מעל הכל ולכן אם יש בעיה של חום הפתרון יצטרך להיות שונה.
אנדי, ראיתי את המטען שהצעת באמאזון, יש לי אפשרות להביא אותו ללא עלות משלוח. האם יענה לצרכים?
תודה, לומד המון, תמשיכו
גיא
https://www.aliexpress.com/item/3296...27424c4d2H4bJo
בהתקנה ברכב, אני מוציא מזה בערך 8A. הממיר מורכב בתוך קופסת אלומיניום שמשמת כמפזר חום. עלות 8.5$
יותר חזק, אני משתמש בדומה לזה (שלי 12A) לטעינה של LIFPO4 -
https://www.aliexpress.com/item/3242...3339%2522%257D
https://www.aliexpress.com/item/3289...3339%2522%257D
זיו. תודה על הקישורים. לגבי הראשון, הוכחת שאתה יותר אמיץ ממני (:
אני מרגיש פחות בטוח להשתמש באחוזים גבוהים כל כך ביחס לנומינל. עם זאת, אני משתמש בממירים להרמת מתח משמעותית יותר, ל28 או ל67 וולט וזה כמובן מייצר יותר חום.
לגבי האחרונים, הם יתאימו רק אם גיא ילך על ההצעה של דורון פ. - lifepo4
בקיצור גיא, נראה לי שיש לך כמה אופציות טובות שתצטרך לבחור ביניהן.
לגבי המטען של אנדי (אל תיקח את זה אישית, אנדי(: ) הוא לא מתאים לסוללה שהצעתי.
במידה ותלך על ההצעה (הצעה טובה, בהתחשב בנסיון המעשי שלו בשימוש בתוך הרכב) של דורון, lifepo4, המתח של המטען הזה מתאים, אבל האמפראז' שלו גבוה, ולא הייתי משתמש בו לסוללה של פחות מ40 אמפר-שעה. הוא גם לא מתאים לשימוש במתח משקע המצית. הזרם גבוה מדי.
תודה, אני בודק את האפשרויות, מקווה לעדכן בקרוב.
גיא
זיו, נכנסתי לפרמטרים של הממיר שהצעת. אתה לא על הקשקש עם שמונה אמפר, אלא מעבר:
Input current: 8A (MAX) peak 10A (6A work a long time)
Quiescent current: 4mA (operating voltage is not the same there will be errors)
Output voltage: 1.25-30V continuously adjustable
Output Current: 10A (MAX) (5A long natural heat inside)
- - - Updated - - -
דוגמא לסוללת lifepo4
https://imageshack.com/i/pn1w6HCTj