טעות שלי, אכן קרוב ל 300W שזה בסביבות ב 25A כפול 5 לילות של 4 שעות (20 שעות) => בערך 500AH.
לא נראה לי מעשית.
אבל אני חוזר לשאלה המקורית, למה כזה הספק? איזה שטח אתה מתכוון להאיר?
Printable View
לפי הצורך שאתה מתאר נתתי לך פתרון קלאסי , מנורות לד בצורת עששית - קטנות עם 60 לדים - קניתי כאלה לחדרי הילדים - מאיר חדר שלם,
לנורה 3 מצבי תאורה 5 לדים,17 לדים ו-60 לדים כמובן שיש הרבה סוגים בשוק - מאיר חזק מאוד ומאוד קטן (מגיעים גם עם סוגר שניתן לתלות על חוט מתוח).
ולמה זה מתאים לך - כי זה ניזון מסוללות18650 battery - הן זולות , נטענות , מספיקות לשימוש ארוך .
מנורת לד כזו תשאיר לך עודף מ-30 ש"ח , תמתח חוט - תלה עליו 30 כאלה ותסתובב בלילה עם משקפי שמש וקרם הגנה .
סוללות - קח כמה שאתה רוצה...מנסיון כנראה שלא תחליף יותר מפעם אחת בלחץ.
נפח קטן , יעילות גבוהה , ובסוף הכל לשימוש חוזר.
כל התאורת שטח שלי מתבססתעל סוללות פנימיות (אצלי ע"ב 18650, אבל כל אחד ומה שנוח לו). זה כולל פרוג'קטור 30w, עוד שלושה פנסי היצף 10w, ופנסי ראש. הכל לד כמובן. רובם יודעים לעבוד גם על מקור חיצוני (פאוור בנק, או מארזי סוללות שיש לי, או מצברי 6/12 v כמו של טרקטורונים לילדים, או אופנועים).
כל היופי הזה מחזיק שניים שלושה לילות (מדליק כשמחשיך, מכבה את הרוב כשמסיימים ארוחת ערב, ואת מה שנשאר כשהולכים לישון). אם יש צורך, ניתן להטעין באוטו במהלך היום, או להחליף סוללות (ברוך השם לא חסר).
אם יש לך האפשרות, לך על משהו שמבוסססוללה פנימית, או מצברים קטנים שניתן להטעין.
אני אישית מעדיף תאורת מחנה מינימלית. מעט ככל האפשר. עששיות קטנות של וואטים בודדים במקומות ההכרחיים ןקרוב - ולא הצפה של אור יום מגובה של כמה מטרים על כל השטח. ההשלמה היא עם פנסים אישיים ובזה בדרך כלל נגמר הסיפור.
בצורה הזו גם חוסכים הרבה מאוד חשמל, וגם מפריעים פחות לשכנים. פועל יוצא הוא חוויה של מחנה לילה, עם דגש על לילה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אין לך חבר עם רכב חשמלי? או אפילו היברידי פלאג אין? הסוללה שיש בהם תספק בקלות את כל צרכיך החשמליים.
אתה מדבר על 4-6 קוט"ש. זה ממש לא הרבה לרכבים כאלה.
לא יודע אם זה רלוונטי לקבועי זמן שלך, אבל תסתכל החל מדקה 4:20 (אני מכור לערוץ שלו בלי קשר).
https://www.youtube.com/watch?v=08wc...ature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=08wc...ature=youtu.be
בנוסף לתאורת חכה יש לי גם גרלנדה עם ארבעה פנסי לד מרובעי נורות ( אורך 5 מטר ) אשר עובדת על מצבר הרכב או על סוללה מרובעת קטנה של 9V , עם הסוללה ניתן להפעיל את הגרלנדה למשך 8!! שעות .
נותנת תאורה נחמדה וצריכת חשמל מזערית .
אילן
נראה לי שלפני הכל צריך בכלל להבין איזה שטח /כמה אנשים פות״ש מנסה להאיר.
על פניו נשמע שמשהו מפוספס בין הדרישה והפתרונות.
50 איש, אנחנו חוזרים להערה של אסף לגבי עוצמת התאורה.
אם רוצים תאורה חזקה על כל השטח, אז גם עם זה חצי מה 300W, זה עדיין כמות מצברים לא קטנה.
לעומת זאת, עם מסתפקים בתאורה מנימלית, אז זה מתחיל להיות מספרים סבירים.
אבל מצד שני, 600wh ( 150w ארבע שעות), זה כבר ערך שאפשר לדבר על פאנלים סולאריים לסגירת הפער כל יום מחדש.
פספוס שלי עם כל התגובות.
אנחנו עם קבוצה גדולה, לפעמים כ-20 איש מצליחים להסתדר טוב עם הרבה פחות תאורה ממה שנרשם, ובהתאם דרישות אנרגיה נמוכות בהרבה.
(תאורה מעל לאזור הבישול/אוכל, ואחכ השארת תאורה בנקודות מפתח עד לשינה).
זה נשמע שמחפשים תאורת ״אירוע״ מעבר לתאורת קמפינג (מה שאסף תאר).
זה כבר הרבה.
אופציה נוספת שאפשר לנסות:
יש כמה מעבדות בישראל שמייצרות סוללות לרכבים חשמליים קטנים, אופניים, קורקינטים, טרקטורונים וכו'.
הם בונים סוללות וגם סוחרים במשומשות.
יתכן שתוכל לשכור מהם סוללה/ות לסופ"ש בקיבול של 6 קוט"ש.
יתכן שהסוללות שלהם יהיו במתח גבוה מהנדרש. אני בטוח שיש להם ממירים זמינים ל12 וולט. שווה להרים טלפון אם זה מעניין.
השמות שאני מכיר הם:
אורסל.
פאוורפקס.
גרין אנרגי.
תוסיף לרשימה את אפיק סוללות בפתח תקווה, ואת עלי אקספרס בסין.