plus code
למשל בי"ח שיבא:
https://plus.codes/8G4P2RWV+C2
קובץ מצורף 134711
Printable View
plus code
למשל בי"ח שיבא:
https://plus.codes/8G4P2RWV+C2
קובץ מצורף 134711
אני לא רוצה להכנס לכיס של אף אחד, אבל אישית, הופתעתי מהמחיר הזול.
6$ לחודש , זה פחות מפאלפל ושתיה.
מי שבאמת צריך את זה, זה נראה לי מחיר סביר ביותר.
Garmin InReach Mini
בהנחת חודש נובמבר באמזון ($368 עד הבית כולל הכל)
ACR Bivy Stick
אומנם לא נתנו הנחה אך הפעם עם משלוח חינם ($430 עד הבית כולל הכל)
היתרון של ACR על גרמין, חיוב עפ"י שימוש ואין צורך בהתחייבות לתקופת זמן,
גם אין חיוב בהפעלת השרות.
רענן
לא מדויק ,
במכשיר של ACR אתה קונה חבילת קרדיטים בעלות מינימלית של 18$
והחבילה פעילה למשך חודש.
כלומר אם הכל היה בסדר ולא היה שימוש בחבילה , עדיין שילמת 18$ מינימום
נכון שאין דמי הקפאה , או תשלום נוסף.
ועדיין לעניות דעתי זאת כנראה החבילה היותר משתלמת
הבכורה שלי מתחילה לעשות קטעים בשביל ישראל.
הלכתי על ה GARMIN INREACH MINI ברכישה מקומית:
https://www.small-world.co.il/prodesc.php?id=3
מנוי סטנדביי עולה 20 ש"ח לחודש, ובכל פעם שמחליטים לאקטב אותו אז מדובר ב100 ש"ח לחודש הקרוב. אין אופציה לקבל קטעי הפעלה קטנים מחודש.
יש גם אפשרות (שלא לקחתי) להפעיל או לנתק אותו לגמרי, בכל פעם בעלות של 150 ש"ח, ואז לא משלמים את מנוי הסטנדביי.
עדכון: החשבונית שקיבלתי ובחינה מחדש של האתר הראתה שפספסתי את האותיות הקטנות שאומרות שהמחירים ללא מע"מ.
לאחר ששוחחתי עם הבעלים הוא אמר שישנה את צורת הרישום באתר של נושא המע"מ, שיהיה ברור יותר.
הלאה: הייתי שמח להיות מסוגל לתקשר עם קבוצת החילוצים של בועז ושות'
המכשיר יודע לשלוח smsים ואימיילים בסיסיים עם טקסט ומיקום. הוא יודע גם לקבל.
האופציות שאני חושב עליהן הן או קבוצה מצומצמת של מתנדבים שמוכנה לקבל אסאמאסים מהמכשיר ולפתוח קריאה בקבוצת הוואטסאפ.
או שגולש מתוחכם יותר ידע ליצור איזה רובוט שיעשה את זה.
אחלק את התשובה לשלושה חלקים:
טכנולוגית:
שליחת הודעות ווטסאפ ממוכנת אפשרית באופן עקרוני רק לחשבונות העסקיים (כלומר בתשלום) של ווטסאפ.
אני יכול לחשוב על שני מעקפים למגבלה הזו אם לא רוצים לשלם, אבל שניהם מוסיפים נקודות כשל בשרשרת:
א. יש שירותים חינמיים למשלוח הודעות ווטסאפ - לא ברור לי איזה מספר/שם יופיע בהודעות האלו, ואתה תלוי בזמינות של עוד צד שלישי שלא חייב לך כלום...
ב. הפעלת יישום מקרו בטלפונים שלך ו/או של בני משפחה נוספים, שיעבירו את ההודעה המתקבלת במייל או סמס לקבוצת הווטסאפ.
תפעולית:
א. קודם כל, צריך לקבל את אישור הממונים על הקבוצות - לא מדובר בשימוש המקורי שלהן
ב. לא נראה לי לעניין שתישלח הודעה אוטומטית כזו לקבוצת החילוץ כאשר אין לחברי הקבוצה יכולת לתקשר עם האדם בשטח. זה יותר מתאים למוקדים בסגנון חיליק מגנוס ...
ג. יותר נכון בעיני שיישלחו הודעות למספר אנשים במקביל כדי למנוע פספוסים בגלל זמינות, ואותם אנשים יקמב"צו את האירוע, כולל הפעלת גורמי חילוץ למיניהם.
אישית:
א. אין לי בעייה שתצרף את הטלפון/מייל שלי לרשימת הנמענים. אני ממילא זמין 24/7 לעבודה וער בשעות אללה-יסתור, אז בכיף.
ב. יש לי שרת מייל פרטי שלי ואני יכול להגדיר בו פעולות אוטומטיות כרצוני, אין לי בעייה לאפשר לך להשתמש ביכולת הזו, רק קח בחשבון שזה כולה מחשב מעפן אצלי בבית שתלוי באינטרנט הביתי שלי, אז יש בו תקלות מדי פעם...
ג. אם זה בסדר מבחינת מנהלי קבוצות החילוץ, אין לי בעייה גם להפעיל את הקבוצות במקרה הצורך.
נדב.
לגבי תפעולית א, אני לא רואה הבדל בין זה ובין מצב שאני שולח את הוואטסאפ ישירות. אני המחולץ. אני האחראי. זה שמצאתי דרך לבצע את זה גם כשאני ללא קליטה סלולארית, לא משנה את המהות. עם זאת, ברור שלא מדובר על ביצוע הליך כזה ללא אישור.
לגבי תפעולית ב, כמו שרשמתי התקשורת היא דו כיוונית.
תפעולית ג, לא ממש הבנתי. אם הפתרון הטכני עובד, אז כשאני שולח הודעה כזו אחכה זמן מסוים (20 דקות?) לקבלת תגובה כלשהי. אם זו לא תתקבל אניח שזה לא נשלח ואחזור למשלוח מסרונים אישי
קריאת מייל ומשלוח ואצאפ לתוכן שלו. זה משהו שכבר עשיתי. בקלות.
כשאגיע אשלח לחנן את הקוד.
אגב, המצב שבו אפשר לשלוח טקסט ולא נתונים הוא בדיוק זה שבו what3words שהוזכר - יכול לשמש לאיכון מדוייק.
הדרך הפשוטה למימוש היא לשלוח טקסט למישהו שישלח את הקריאה לחילוץ בקבוצה. הכי פשוט.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לא יודע עד כמה זה נכון להקפיץ אנשים מקבוצה גרול נה על בסיס קריאת מצוקה ללא פרשנות של המצב בשטח.
טכנית זה כנראה אפשרי בלי הרבה עניין. מעשית, צריך לדון בכל הצדדים של זה
לחנן זה כנראה כבר לא רלוונטי. אבל לאחרים,
העסקה הכי משתלמת בפרט שאין תשלום על הפעלה ראשונית או הפעלה לאחר הקפאה.
אין אותיות קטנות ...
זה ACR Bivy Stick
$205+ $58 משלוח ומיסים.
רענן
חנן,
לא בטוח שהבנתי מה בדיוק את מעוניין שיהיה אוטומטי. אבל,
מהנסיון שלי יש מספר אפשרויות :
הבת מפעילה אפשרות מעקב ואז אתה יכול לצפות מכל מכשיר (web ) למיקום שלה על מפה וכן כמה זמן היא סטטית.
אפשרות נוספת, הבת שולחת מסר שנקבע מראש "הכל בסדר" אחת ל X זמן שתקבעו בניכם.
למיטב זכרוני אין כל הגבלה על כמות שליחת ההודעה הקבועה מראש.
לחצן ה SOS מפעיל התראה במשל"ט ביןלאומי
במקרה כזה הם יוצרים קשר עם מפעיל הSOS ועם 2 אנשי הקשר המופיעים בהרשמה בהפעלת המכשיר.
טכנית, התקשורת יכולה להיות דו כיוונית, אבל צריך לדעת איך עובדים עם זה. הודעה אוטומטית שתישלח לקבוצות של מאות אנשים שלא מכירים את המנגנון, פשוט תיצור בלאגן ובלבול.
צור לך קבוצה מצומצמת של אנשים שידעו לקמב"צ אירוע כזה ושלח את ההודעה אליהם (אפילו דרך קבוצת ווטסאפ ייעודית). אם תרצה, אשמח להצטרף לקבוצה כזו [emoji846]
חנן, הבחור הוא ספק שלי בעבודה. אני מכיר אותו כאדם אמין וישר, מקווה שלא נפגעה לך החוויה מסוגיית המע"מ מולו.
אני יודע שיש אפשרות לממשק את המכשיר לאפליקציה של גרמין לסמרטפון ולקבל יותר גמישות בשליחת ההודעות, אולי זה כיוון שיקל על מציאת הפתרון.
זו גם ההתרשמות שלי. הוא הסביר לי שהם עובדים בעיקר עם גופים מוסדיים וחברות ולכן עניין המע"מ הושמט מציון המחיר העיקרי. הופתעתי אך הבנתי. לא נפגעתי.
לגבי האפליקציה, ברור. אנחנו איתה. כל מה שכתבתי היה בהתייחסות לשימוש בה.
- - - Updated - - -
אתה בכיוון אחר לחלוטין. אני מדבר על שימוש במכשיר כשאני עם רכב בודד בשטח. סיפור הבת בשביל ישראל הוא סיפור אחר.
- - - Updated - - -
כאמור, ההודעות מגיעות עם איכון מדויק. אין צורך בפעולה מיוחדת.
הדרך הפשוטה הנ"ל היא המובן מאליו והמוצא הראשון. אין מה להרחיב עליה. עדיין לזמינות של קבוצת הוואטסאפ יש משמעות אחרת לגמרי.
- - - Updated - - -
קחו את הזמן לדון.
עניין הפרשנות לגמרי לא ברור. יש תקשורת טקסטואלית ברורה דו כיוונית. נכון שאחד הנוכחים יצטרך להעביר שאלות הבהרה, אם ישנן, אל המכשיר הלוויני, אבל אני משוכנע שתמיד ימצא המתנדב לבצע את זה, ואין כל צורך בהתארגנות מיוחדת לצורך כך. לגבי תמונות, לא יהיו, אבל זו התפשרות סבירה. עדיף מהליכה ברגל.
- - - Updated - - -
אתה מקבל הודעה עם קישור פשוט לפתיחה והשארת הודעה. אין קל מזה. אם תרצה אשלח לך דוגמא.
אני מעדיף להישאר בקבוצה הקיימת, והמעולה. אני משוכנע שבהמשך הדרך עוד חברים יצטרפו לשימוש בטכנולוגיה הזו. אם לא יתפתח כאן קיבעון מחשבתי, זה יעבוד.
זה מידע חשוב שהיה חסר עד עכשיו בדיון ...
בהנתן ההבהרה הנ"ל אני לא רואה שום מניעה להיעזר בקבוצות החילוץ, ועדיין אני חושב שאת ההודעה האוטומטית עדיף לשלוח לקבוצה מצומצמת יותר של אנשים שידעו לקמב"צ את זה.
אם ניקח למשל את הקבוצה של לביא ובועז, בחודשים האחרונים כל הודעת חילוץ מטופלת ע"י המנהלים של הקבוצה - יוצרים קבוצה חדשה ורק אז מתחילים את ניהול הסיוע. לא זוכר שראיתי פספוסים בזה כבר הרבה זמן ...
לתחושתי, שליחת ההודעה האוטומטית לקבוצה שמכילה (גם) את מנהלי הקבוצות תהייה נכונה יותר ותתנהל טוב יותר. אם מאות אנשים יקבלו ישירות את ההודעה האוטומטית, רבים מהם לא ידעו מה לעשות איתה ויתחיל רעש משמעותי ומיותר בקבוצות.
אשמח לראות, ואשמח גם לסייע :)
תודה. שלחתי לך דוגמא בהודעה פרטית.
אל תשלח אליי חזרה הודעה כרגע. מספר ההודעות בחבילה החודשית מוגבל ל300 ובנוסף, המכשיר בתוך הבית כרגע ללא קליטה.
אני חושב שמתגבש כיוון. לא היה ברור לי בתחילה שהתקשורת דו כיוונית והטקסט היוצא אינו הודעה אוטומטית קבועה.
לפי המחירים של השירות הזה, אני צופה שהוא ישמש אופציה מעשית מאוד להרבה חברים בטווח הקרוב ויאפשר לאנשים ביטחון לצאת לטייל הרבה יותר מהיום כרכב בודד בשטח.