-
תגובה: מחליפים פילטר אוויר לבד? תתחדשו, אתם עומדים להיות עבריינים.
פה המקום להגיד משהו רע על עיתונאות הרכב (ולא להתבלבל עם תחום מבחני הדרכים שזה לא עיתונאות בכלל אלא life-style לצד מדור האוכל והתיירות).
נשארו עיתונאי רכב בודדים בארץ שכותבים לעניין - והם בטח לא בוואלה.
יש לציין לטובה (כמה שזה קשה לי אישית) את תומר הדר, כלכליסט. ואת דניאל שמיל שחזר לכתוב בדה-מרקר.
-
יש למישהו את טקסט התקנה המוצעת?
בינתיים ראיתי רק צילום של מקטע ממנה, כדאי אולי לראות במה מדובר לפני פרשנות כזו או אחרת.
-
מזל שהספקתי להחליף נורה ראשית לאוטו של הבן לפני התקנה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נשארו עיתונאי רכב בודדים בארץ שכותבים לעניין - והם בטח לא בוואלה.
יש לציין לטובה (כמה שזה קשה לי אישית) את תומר הדר, כלכליסט. ואת דניאל שמיל שחזר לכתוב בדה-מרקר.
אני סתם אידיוט עם ליברטי סטנדרטי, קטונתי מלבקר אחרים- ותעזוב אותי בשקט. אבל אני שוב מציין שיש כאן אי הבנה - לא מדובר כאן בשום צורה ודרך על חובבי רכב. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שלטסלה יש מוסך אחד בארץ- ושלאחרונה היא הוסיפה צי של רכבי שירות. אותו סיפור עם AIWAYS שאין לה בכלל מוסך. זה כל הסיפור:
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/sjsifhzad
-
אני לא התערבתי עד כה, כי אני לא מתרגש מזה - ממילא הכל אסור בישראל בכל מה שקשור למכוניות.
מדינה שבה נדרשת "הסמכה" לכל שטות, אבל מתירה לך לבנות לבד אוירון, אוניה, אפילו בית (בתנאי שאתה ערבי) - אבל רק לא אוטו. כי אוטו זה מסוכן. מדינה שבה מותר לבצע עבודות חשמל, נגרות, צבע, אינסטלציה, מיזוג אויר, מקרמה, כל מה שנמצא בבית, באוירון, באוניה - אבל רק לא באוטו.
חברים - זה לא חדש.
אז למה אתם מכניסים לי מילים לפה?
בשורה התחתונה. הכל קורה במדינה הזו בדיוק כפי שאני מזהיר אתכם כבר תקופה ארוכה - הכל לפי תכנית סדורה.
שלטון שהופך לטוטליטרי בשיטת ההפרד ומשול ובקצב הפיחות הזוחל. עוד נגיסה פה ועוד מילימטר שם, פעם פוגעים במגזר הזה ופעם במגזר ההוא. ואנחנו ממשיכים להתעלם, בעיניים עצומות לרווחה - כי כל עוד מזמברים מישהו אחר, זה לא עניין שלי ומה אכפת לי בכלל?....
זה קורה כי לא יוצאים לרחובות ולא מבעירים אותם ולו על השטות הכי קטנה - על כל ייקור ולו מזערי של דלק, חשמל, לחם, ירקות ופירות, מוצרי חלב, בשר, קולה, חד"פ, ארנונה, מע"מ. על כל שטות, סמלי המדינה והשלטון צריכים לבעור. פיזית הכוונה, באש אמיתית. פשוט כי במדינה שהגיעה למצב כזה, כדי לתקן את המצב הזה פוליטיקאים ופקידי שלטון צריכים לפחד מהאזרחים. פחד פיזי ממש. זה לא עובד ולא יעבוד בשום צורה אחרת. בלי זה, טבעת החנק רק תלך ותתהדק. וכן, אתם יודעים שזה נכון ושהכל קשור להכל.
איך אבא שלי אומר? "אני כבר בן 83, זו כבר לא בעיה שלי. הבעיה הזו כולה שלכם. תתמודדו".
אבל מה אני פסימי כזה? העיקר שזה ממש טוב לבעלי רכב חשמלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
איך אבא שלי אומר? "אני כבר בן 83, זו כבר לא בעיה שלי. הבעיה הזו כולה שלכם. תתמודדו".
אבל מה אני פסימי כזה? העיקר שזה ממש טוב לבעלי רכב חשמלי.
אני ממש מצטער על שאני פוגש אותך פעם בשנתיים וזה תיק תק כאפות, חיבוקים, קללות, אתה מעשן המון ושנינו ממשיכים לעבוד. אני מודה שלא קראתי הכול כי אני מכיר אותך יותר מדי שנים ואני יודע מה תגיד בכל מקרה- אבל אני על אמת מתבאס רצח שלא יוצא לנו לפתוח בירה פה ושם כמו בימים הטובים ולזיין בשכל המון. אני יודע שזה לחלוטין באשמתי.
-
דרור. גם חשמל אסור לתקן.
למי שלא חשמלאי מוסמך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני ממש מצטער על שאני פוגש אותך פעם בשנתיים וזה תיק תק כאפות, חיבוקים, קללות, אתה מעשן המון ושנינו ממשיכים לעבוד. אני מודה שלא קראתי הכול כי אני מכיר אותך יותר מדי שנים ואני יודע מה תגיד בכל מקרה- אבל אני על אמת מתבאס רצח שלא יוצא לנו לפתוח בירה פה ושם כמו בימים הטובים ולזיין בשכל המון. אני יודע שזה לחלוטין באשמתי.
הייתי אומר לך להגיע השבוע בליל חמישי, 12.8, למפגש בברושים ומגיש לך בכבוד נתח עסיסי, חופן חמוצים תוצרת בית ובקבוק בירה מזיעה - אבל השבוע אני מוביל טיול לילה בדיוק ביום חמישי - המפגש יתקיים בוודאי בהיעדרי. אם תגיע, חברי הפלג הצפוני כנראה יקבלו אותך בכבוד הראוי ובזרועות פתוחות, יאכילו אותך באותם נתחים עסיסיים וישקו אותך יין אדום משובח ובירות מזיעות - אבל לצערי אני לא אהיה הפעם. חבל, אבל זה מה יש.
למפגש של 26.8 אגיע, אם תרצה השם ולא יפול עלי טיול.....
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דרור. גם חשמל אסור לתקן.
למי שלא חשמלאי מוסמך.
וממש אוכפים את זה. הא?
-
כתבתי קודם,אבל אתם בשוונג של הנגזל הנגזל.
אין כאן שום הכבדה של החוק, להיפך, יש כאן נסיון הקלה. כל מה שאינו "תיקון דרך" איננו חוקי מימים ימימה. מטרת התקנות לאפשר "מוסכים ניידים".
אבל, חופש גדול, ואני בהחלט מבין את המרה השחורה הנופלת על כל מי שנפגע מאינסטינקט ההתרבות של אשתו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כתבתי קודם,אבל אתם בשוונג של הנגזל הנגזל.
אין כאן שום הכבדה של החוק, להיפך, יש כאן נסיון הקלה. כל מה שאינו "תיקון דרך" איננו חוקי מימים ימימה. מטרת התקנות לאפשר "מוסכים ניידים".
עקרונית זה נכון, למעט עניין ה"הקלה" - מדינת ישראל באופן עקרוני לא מעוניינת "להקל" שום דבר על אף אחד.
המושג "הקלה" לא קיים בלקסיקון של פקידי השלטון - הוא עושה להם קצר ושורף להם אונה במוח.
הסדרת נושא שירותי הדרך והמוסכים הניידים זה הגיוני לגמרי - רק למה מוכרחים ללכת סחור-סחור בהגדרות?.... מה שיכניס לכל העניין ציבור גדול שלא מעורב בזה בכלל?.....
הייתי מוכן לקבל את הטיעון שאנשי משרד התחבורע הם סתם מטומטמים - טיעון שבהחלט יכול לתפוס על סמך נסיון העבר המר עם האפסים וחדלי האישים שמאיישים את מסדרונות המשרד המיותר הזה מימים-ימימה.... אבל אני מייחס לאנשי משרד התחבורע קצת יותר תחכום ותמיד מחפש את הצעד הבא שלהם. כל מה שיוצא משם בא לשרת אינטרס של מישהו, על ידי דפיקת מישהו אחר. והציבור הרגיל, הפשוט? הוא זה שבדרך כלל נדפק, כי הוא תמיד בתחתית שרשרת המזון.
ואם לא ייצא לרחובות, קולו לא יישמע לעולם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מאינסטינקט ההתרבות של אשתו.
מדובר בנושא כבד משקל ולעניות דעתי שווה שרשור עצמאי.
-
לשאלת האכיפה, מישהו פעם נתקל בהרמת גבה במוסך כשהגיע לטיפול ואמר שאין צורך להחליף פילטר מזגן?
-
לשאלתך- כן. לא עם הרכב שלי חס ושלום. אבל מצאתי את עצמי עם הרכב של אבא שלי שואל למה להחליף מסנן מזגן נקי לחלוטין של פנסיונר שלא נוסע באוטו וגם לא מפעיל מזגן כי זה אוכל לו את הדלק.
וללא כל קשר- אני אישית חושב שיש דברים שהמוסך צריך לעסוק ויש דברים שלא לעשות בבית, זו תעודת עניות לג'יפאי. בהקשר כזה אנשים כמו גיתאי עושים עבודת קודש. אני מתבאס לקרוא למשל כמה המחיה יקרה כאן בתחזוקת רכב- אבל בוא...........לקחת עשרות שקלים על האקט הפיזי של לשלוף מסנן אוויר מקופסת אוויר-זה נשמע לי משהו שמצד אחד מגלם את העלויות של המוסך-וזה לגיטימי למי שרוצה לשלם, בעל המאה הוא בעל הדעה-אבל זה לא לגיטימי שהחוק מונע ממני את החיסכון הזה.
-
לאסור עלינו להחליף בעצמנו מסנן מזגן זו רק הוכחה לעד כמה מי שכותב את התקנות האלה, הוא בור מוחלט שלא מבין דבר וחצי דבר וכל מה שהוא כותב מוכתב לו על ידי בעל אינטרס שעומד מעליו ומשגיח.
אני אגב מחליף בעצמי מסנן למזגן בפוקוס בקביעות. אני לא יודע כמה מוסך גובה עבור השירות המפוקפק הזה, אבל כנראה שהשקלים האלה מגיעים לו בזכות.
לכאורה זו פעולת תחזוקה מאוד פשוטה. במציאות לא בדיוק פשוט, קל או נוח, לבנאדם בגובה 1.90 בגיל 55, להגיע לפינה הזו שמאחורי/מתחת לדשבורד כשהוא מקפל את הגוף בכל מיני פוזיציות שאחר כך די כואב לו להתיישר מהן....
אין שום דבר מסוכן/בעל משמעות בטיחותית בהחלפת מסנן מזגן, כולל בפוקוס שלי שבה התהליך הזה אינו מהקלים - מצריך פירוק מכלול דוושת מצערת מקיר האש. כולה שלושה ברגים קטנים. אחר כך ארבעה ברגים קטנים שיפרידו את מכסה מסנן האויר מהמיכל שלו. ואז תוציא את קרב הסינון, תחליף אותו ותסגור הכל בסדר הפוך.
זה ממש קליל לביצוע - אם עושה את זה ילד בן 5 שידיו מספיק קטנות כדי להגיע לשם. בגובהי ובגילי, כבר קצת קשה לי, אני מודה.
ובכל זאת כדאי להחליף את זה, תומר. ברגע שהאוטו מתחיל לנסוע, אתה לא מאמין כמה ג'יפה וחיידקים/פטריות נוצרים ומשגשגים שם. אבא שלך נושם את החרא זה דרך מערכת האוורור גם כשהמזגן לא פועל. למרות שקשה לי, אני עושה את זה בעצמי, מה שנקרא, בשוונג של הטיפול - שכולו מבוצע כאן על המדרכה או בחניון התת-קרקעי, וימשיך להתבצע כך.
מה לעשות, בשביל להחליף שמנים, מסננים, פלאגים, נורות וכו' וכו' - אני לא נוסע לשום מוסך. ברקסים/הגה/חס וחלילה חשמל שאין לי מושג בו? זה כן. אבל כל היתר - לבד. ושיקפצו לי.
וכן, אני מודע לאפשרות שברגע שהתקנות האלה ייכנסו לתוקף, מדינת הרשע תפציר במשועממים-שימושיים למיניהם להלשין על שכניהם המטפלים ברכב בעצמם ממש כפי שהיא עושה עם מלשינים לרשויות המס, לעיריות וכו' וכו' - למלשינים האלה אני מאחל אלף מיתות משונות ואיטיות במחלות קשות שיכרסמו ויפוררו את גופם לאט לאט במשך שנים ארוכות עם מקסימום כאבים וסבל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני עושה את זה בעצמי, מה שנקרא, בשוונג של הטיפול - שכולו מבוצע כאן על המדרכה או בחניון התת-קרקעי, וימשיך להתבצע כך.
מה לעשות, בשביל להחליף שמנים, מסננים, פלאגים, נורות וכו' וכו' - אני לא נוסע לשום מוסך. ברקסים/הגה/חס וחלילה חשמל שאין לי מושג בו? זה כן. אבל כל היתר - לבד. ושיקפצו לי.
וכן, אני מודע לאפשרות שברגע שהתקנות האלה ייכנסו לתוקף, מדינת הרשע תפציר במשועממים-שימושיים למיניהם להלשין על שכניהם המטפלים ברכב בעצמם ממש כפי שהיא עושה עם מלשינים לרשויות המס, לעיריות וכו' וכו' - למלשינים האלה אני מאחל אלף מיתות משונות ואיטיות במחלות קשות שיכרסמו ויפוררו את גופם לאט לאט במשך שנים ארוכות עם מקסימום כאבים וסבל.
סומנת !
הקשב !!
-
דרור אתה פשוט לא מקשיב. לא נכנס כאן שום דבר חדש שרלוונטי לגביך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
דרור אתה פשוט לא מקשיב. לא נכנס כאן שום דבר חדש שרלוונטי לגביך.
דווקא כן וכתבתי בעצמי בהתחלה.
לא רלוונטי לי ולרבים מאיתנו.
אבל אנחנו עבריינים במודע כבר ממזמן.
אם וכאשר זה יעבור, אני חושש שנושא ההלשנות יהיה דווקא מאוד רלוונטי
מי מאיתנו שמטפל בג'יפ שלו בחנייה ולא בדיוק ביחסי חברות לבביים עם שכניו, יהיה צפוי לבעיות ולביקורי בית.