הגמל בן 24~ עם 790+קמ על השעון.
לא רואה סיבה להחליף אותו.
Printable View
הגמל בן 24~ עם 790+קמ על השעון.
לא רואה סיבה להחליף אותו.
אין סיבה להחליף ואין במה להחליף.
ולכן אני חושב שמגבלת תקציב + העדר אפשרויות = sbs. נכון זה טיול אחר, אבל לדעתי לא תהיה ברירה.
זה לא יקרה כי האופרציה גדולה, מסובכת ויקרה מדי:
1. SBS טוב חדש - בין 150,000-200,000 שקל
2. נגרר מתאים - לא יודע כמה אבל 5 ספרות ולא מהצד הזול
3. טנדר פולסייז שיגרור - אפילו משומש לעייפה - 5 ספרות לפחות (+רשיון ג). לא מוכרחים פולסייז, אבל רכב גורר צנוע יותר בגודל ובכוח לא בהכרח זול יותר בהרבה, אם בכלל.
4. מקום חנייה/איחסון מאובטח לנגרר עם ה-SBS
5. טיולים מעגליים בלבד + מקום חנייה מסודר/מאובטח לטנדר עם הנגרר.
6. SBS לא יכול לטייל עם ג'יפים כי הוא כלי יותר עביר ובעיקר הרבה-הרבה יותר מהיר ואורך/סגנון הטיולים שונה. אתה מטייל רק עם SBSים אחרים עם כל מה שמשתמע מזה מבחינת ה"טיול" וסוג האנשים. לא מתאים לכל אחד.
בקיצור - לא לכל אחד.
4 מושבים משומש ב50 +עגלה משומשת ב8 רכב ליסינג עם היתר גרירה גדול יעשו את העבודה.
כשכול ג'יפולוג יעברו ל sbs לא כולם יהיו xxxx.
ככה זה נראה לי.
הבעיה, שליסינג חשמלי יהיה מוגבל בגרירה.
אז מה בסוף?
נסגרתם על ההגדרות?
SBS משומש ב-50K זו נבלה הרבה יותר סרוחה ולעוסה ממה שאתה מלכלך על הדיסקו הישן שלך.
אלה כלים עדינים ביותר עם בלאי מטורף שעברו אונס ברוטאלי מתמשך. אם אתה רוצה גם להינות מהכלי ולא רק לתקן אותו כל הזמן, אז רק חדש.
ולהחליף כל שנה לאחד חדש.
אין הגדרות.
וקיץ עכשיו, רוב האנשים כאן לא מטיילים (או מטיילים הרבה פחות) ושי זמן לחפירות.
"ישן" זה מה שבראש של כל אחד באופן אינדיבידואלי.
במקרה של רכבי שטח אמיתיים, אני משייך את "ישן" ל"טוב": רכב מהשנים האחרונות בהחלט של "תור הזהב" של רכבי השטח שהוא מסוף האייטיז עד תחילת העשור הראשון של שנות ה-2000. , משהו שבנוי חזק כדי לשרוד שנים רבות, לא יותר מדי אלקטרוני/מסובך, פשוט מבחינה מכנית, שבתחזוקה שוטפת/מונעת נכונה כנראה ייסע חזק לנצח.
כל מיני היילקס, ל"ק סדרה 70, דיפנדר, סופה, CJ, במידה מסויימת גם סמוראי/ג'ימני וכו' - מה שיוריד את הרכבים האלה סופית מהכבישים לא יהיה מצבם המכני או מחסור בחלפים, אלא רק רגולציות למיניהן. הרגולטור צר העין לא יהיה מוכן לסבול את נוכחותם ויכולותיהם לאורך זמן.
אני בכלל לא אמרתי שישן זה רע
ישן "רע" זה כשדוחפים למישהו שאין לו שמץ של מושג ברכבים איזה רכב שנועד לפורענות.שדורש טיפולים תדירים.למה לא להגיד לבנאדם את האמת.שאם הוא לא מתכוון לטפל ברכב לבד הוא בפוטנציאל מאוד גבוה של לינה תדירה במוסכים ?
למה תמיד במעמד בחירת רכב / או איזה בקשת עצה מוכרים את הסיפורים הטובים והנחמדים בלבד?
למה אנשים לא שואלים את עצמם למה יש ג'יפים באתרי יד 2 בכלל לא יד 2 אלא יד 14 במקרה הטוב?
איך הסיפורים של אנשים ( בלי רקע טכני )שקונים רכב מתיישן או וואטעבר נוסעים חצי שנה עד שנה עד שהוא גומר להם את החשבון בנק והם מוכרים אותו .איך הסיפורים האלה נעלמים תמיד מהרדאר??
רכב ישן מתיישן לא חדש (u name it) בידיים טובות זה פגז מסכים זה בכלל לא ויכוח - מכבד כל אדם אחד ואחד שמתחזק לבד את הרכב באופן אישי.אבל הדיבור היה על בחור צעיר ללא נסיון שמחפש איזה רכב שלפי התיאור מתאים לאיזה נבלה סרוחה שתקבור אותו בקפה של המוסכניק.
רק אל תספרו לי כמה זה נחמד בארץ ללכת לטפל רכב שטח במוסך.וכמה שיותר ישן הרכב שטח ככה המוסכניק יהיה מבסוט.למזלי אני מכיר את הסיפור.
כולה כסף. מין קטע קטן כזה.
רכב שטח חדש ברמת הביצועים של ה"גרוטאות" בנות ה-25-26 האלה = רוביקון חדש/ברונקו חדש = "רק" חצי מיליון שקל מאיפה שלא תסתכל על זה. יכול להיות שבגלל שאני תפרן במהותי ובתפיסתי גם כשיש לי כסף, תמיד יהיה לי משהו הרבה יותר נכון ודחוף לעשות עם חצי מיליון שקל, חוץ מאשר להחנות אותם ברחוב ולראות איך ערכם הולך ומתפוגג.
אז איך כתב אחד הקולגות? "כנראה שיהיה לך ברונקו בדלנדס ידני עם חבילת ססקווטץ' מודל 2022, רק שזה יקרה ב-2050".
אז זה לא יקרה משלוש סיבות:
1. ב-2050 אני אהיה בן 84 וסביר להניח שגם אם עד אז יהיה לי ברונקו, כנראה כבר לא אוכל לנהוג בו.
2. לשמחתי, רוב הסיכויים שבכלל לא אגיע לגיל הזה ואפילו לא קרוב אליו. אני באמת לא רוצה להזדקן ובהחלט מוכן לסיים/לפרוש מוקדם יותר אבל כמו שאומרים - שזה יהיה בשיא.
3. לצערי, רוב גדול עוד יותר של סיכויים, שהברונקו 2022 בעצמו לא יגיע לגיל הזה.... כי, נו, הוא אוטו חדש עם כל מה שרע באוטו חדש - הכל חד פעמי.
החיים זה לא שחור ולבן, יש גם באמצע. אם למשל תחסוך מעכשיו, יכול להיות לך ססקוואץ' 2022 בשנת 2030 ואפילו לפני.
רק הערה קטנה לעניין הכסף, לא רואה הבדל גדול בין לקנות רכב ב200 וצפונה ולשלם עליו 5 שנים
לבין להחזיק רכב ישן שההוצאה עליו כ15 כל שנה למרות הכחשות נמרצות שבטח תיכף יעלו כאן,
שהוא רכב רק לטיולים ובנוסף לו יש עוד רכב אחד או שניים. ההוצאה היא די שווה.
וכן אני בדיעה שיש מה לקנות. והעניין הוא בעיקר אם הרכב משמש גם ליוםיום או רק לטיולים.
אני החזקתי טנדר שנקנה כחדש 12 שנה עד שהחלו הוצאות והחלפתי בחדש(היילקס שהציפיות שלי
שיחזיק לפחות כמו הקודם(נבארה) ויותר. למה חדש? כי לא מוכן יותר לחפש נבלות זה הכל וכיוון שדרישות העסק מחייבות
רכב שלא עומד.
וכן, אין לי את "הלוקסוס" של להחזיק רכב לטיולים בלבד שיעמוד לפחות חצי שנה כל שנה בהמתנה לחלקים.
ב 200 אלף וצפונה רק הביטוח זה 10k בשנה.
😂
ההכחשות הנמרצות מתחילות מרגע זה ממש - שלוש, שתיים, אחת.... GO!
אני לא מוציא 15K על תחזוקה מדי שנה. ממש לא. זה הרבה-הרבה פחות. פחות מחצי מזה. הרבה פחות מחצי מזה. הכל מגובה בחשבוניות.
אני מתערב איתך שעוד רבים כאן כמוני ושאפילו ההיילקס של דורון עם 800K ק"מ לא אוכל לו 15K על תיקונים בשנה.
המשותף לכולם - רכב "ישן באמת" בן 20 שנה ויותר. הרבה יותר, שמתוחזק בתדירות גבוהה גם אם חלקה/רובה במו-ידנו-עצמנו, מהדגמים הספציפיים שהזכרתי שהם חסונים וחסינים בהרבה מנבארה 2008 או מכל רכב "מודרני-מתיישן" אחר.
- - - Updated - - -
זה נכון, אבל הכסף הזה בסוף לא יילך לברונקו אלא לילד שעד אז כנראה ישתחרר מהקבע ויילך ללמוד/להתחתן/השד יודע מה.
כנ"ל, לא הגעתי ל15 אפילו עם סוכמים את הטסט והביטוח