בועז, אני לא רואה את התופעה שאתה מדבר עליה. הוא בעליה חולית, ברגע שאין הנעה (בשילוב אחורי מצליב/מפרפר), האוטו נעצר בשניה.
Printable View
יתכן ואני טועה.
הסרטים לא ממש טובים.
בכל מקרה, טרנספר 242 שקופץ מ 4x4L זה לניוטרל.
ממה שאני רואה בשני הסרטונים אז ההנעה האחורית ממשיכה בכל מצב.
זה כמעט בלתי אפשרי ככה להבין מה קורה.
צריך מכונאי אמין ושמבין מה הוא עושה בהינתן שבעל הרכב לא מצליח לאבחן לבד.
סיכוי קטן שזה הדיפרנציאל אם הגלגלים הקדמיים ממשיכים להסתובב בכל מצב.
החלפתי את הבוקסה הזו,מה שכן שיש איתה בעיות אז גם רואים שהטרנספר בורח מהילוך בלוח השעונים.
תודה רבה 🙏
- - - Updated - - -
צריך גם מכונאי שיש לו בסביבת המוסך שטח אתגרי וזמן של שעה לנסיונות 😅
- - - Updated - - -
הקטע שאותה תופעה בדיוק הייתה בתחילת התהליך לפני השיפוץ של הדריישטפט,החלפת הטרנספר והחלפת הסרן הקדמי כולל ציריות ומוט וכמובן כל הבוקסות.
לפי מה שאתה מתאר החלפת את כל רכבת הנע מהטרנספר עד הגלגלים ודבר לא השתנה.
ראית שהחליפו במו עיניך או רק לפי החשבונית?
לא ממש עושה שכל האבחון הזה. הבום הזה לדעתי מספיק חזק בשביל שמכונאי סביר ומעלה יעלה עליו ויאבחן את התקלה מהר.
בהנחה שאתה מהמרכז נסה אולי את
אורן מערכות יבנה
אודי מזרחי רחובות
ארז 4x4 חולון
מוסך אינדורו פרדס חנה
הייתי ממליץ על שרפי לפי מה ששמעתי עד הסיפור שלך.
בועז צודק. למיכאל יש ליד המוסך שדות, גבעות ותלוליות עפר. שים אצלו את הרכב.
מי עשה את ההחלפות עד עכשיו, מיכאל?
שמע..........זה נדיר שאני מפנה החוצה ואני יודע שזה לא הכי בסדר בעולם- אבל אני בהחלט מבין כמה זה זין כשיש לך בעיה שאין לה פתרון למרות שזה מרגיש מתחת לאף שלך. אני גם מתבאס בשבילך כי זה לא בדיוק רנגלר, כולם כולל אותי יכולים להגיד לך מה לעשות "בערך" כי בתכלס לליברטי יש מחלות ספציפיות. אתה גם רואה-כולם נותנים לך תשובות מאוד נכונות, בועז מדייק בכל סימפטום שהוא אומר- אבל בסופו של יום זה ליברטי ויש לו מחלות מאוד ספציפיות שלא כולם מכירים.
עצתי לך היא לצלם עוד כמה סרטונים מקרוב בזוויות שונות ולהעלות את השאלה שלך כאן
https://www.jeepkj.com/forums/kj-gen...iscussion.196/
כמו בכל מקום, גם כאן תקבל כמה תשובות לא הכי מדויקות, אבל כאן יושבים גם חבר'ה שבניגוד אלי ואלינו בכללי, בנו ליברטים שעושים פעמיים בשנה את הרוביקון וגם ליברטים לדראג (מנוע LS נכנס, למקרה שתהית). תסביר להם בדיוק מה הבעיה, אל תתקמצן בסרטונים. סביר להניח שתקבל תשובות מדויקות יותר מכמה אלפי בעלי ליברטי אמריקאים משניים ורבע בעלי ליברטי ישראלים.
לא הבנתי למה צריך שטח כדי לפחות לאתר את מקור הרעש
שים את האוטו על ליפט
שלב הילוך ב-low (גלגלים באוויר)
לחץ ברקס חזק ותן גז בהדרגה ותקשיב טוב מתחת לאוטו.
הכל הוחלף בוודאות,אני הבאתי את החלקים.
- - - Updated - - -
תודה אנסה.
- - - Updated - - -
תודה על העצה תומר ועל העזרה כמובן,לא מובן מאליו,אנסה שם את מזלי,בכל מקרה ירדתי עכשיו למטה שילבתי לואו ולאחר מכן ירדתי מתחת לרכב כדי לוודא שהבורר מצבים שיושב על הטרנספר באמת נמצא עד הסוף במצב low.
לא ענית מי המוסך ואין לי שום אינדיקציה על המהימנות שלו.
זה שהבאת את החלקים לא מבטיח שהם גם הותקנו.
אגב, קיבלת את החלקים הישנים ביד?
זוויות הציריה קצת מטרידות
http://www.up2me.co.il/imgs/70809788.jpg
נכון מאוד.
יש מצב שהציריה קופצת לך החוצה. זה קרה גם לי פעם לפני שטיפלתי בזוויות הציריות. אבל זה לא יכול להסביר בשום צורה איך היא חוזרת למקום. כשאתה משלב LOW יש לך תנועה מסוימת של כל מערכת ההינע-אבל לא דבר כזה.
בכל מקרה, זה לא הליברטי הראשון שמוגבה עם קפיצי HD של דובינסון ואני מניח שגם TOP PLATE מעל הקפיץ. זה בהחלט מותח את העיניינים שם עד קצה היכולת והזרוע JBA ממש. ממש. ממש. לא צריכה להיות כל כך קרובה לקפיץ (אתה יכול לעשות פליפ לבולג'וינט של הזרוע, כלומר להתקין אותו מתחת. ויש לזה גם ספייסר. אבל כאמור זה לא הליברטי הראשון שמגביהים ככה ואני לא מכיר אנשים שהגביהו עם הדובינסון שחווים כזו בעיה. אני אישית לא עם הדובינסון כי לעניות דעתי הם קשים מאוד, על אחת כמה וכמה מה שמיובא לישראל בלי להסביר לאנשים שזה קפיץ של ליברטי דיזל- כלומר אתה מרוויח כמה כמה סנטימטר בגובה אבל משלם בנוחות. אני מוגבה באופן שונה (וגם יותר גבוה) ואני ביצעתי הנמכה של התת שלדה ביחד עם ציריות שונות.
אגב אני שוב שואל- למה לא לתת קפיצה למיכאל שרפי? אנחנו יכולים לתת לך עצות שאינן מדויקות ואולי בכלל לא פוגעות בבעיה- ומיכאל שכבר ביצע מאות אבחוני בעיות בליברטים יוכל לתת לך פתרון תוך יומיים.
אגב- פחות רלוונטי לעיניין הדפיקה אבל אתה גם עם לינקים לאנטירול באורך מקורי- וגם הברגים של כיוון הפרונט ממש ממש על קצה המהלך. אני מניח שזה מייצר נסיעה ממש קופצנית. הכל מתוח לאללה.
זו הבעיה עם כל הקיטים האלה שלא בדיוק מתאימים לרכב ודוחפים בקומבינה. קח קפיץ דיזל, מה כבר יכול לקרות? ואז זה מה שקורה.
אתה יכול לראות כאן בתמונות איך זה נראה עם מזלג ארוך- ולינק ארוך יותר לאנטירולבאר. זה צולם לפני הנמכת תת שלדה וגם ציריות CUT DOWN. הנמכת השלדה החזירה הכול לשפיות.
ועוד בעיה - הכי דפוקה - כשאתה נותן זווית מטורפת לציריות - מסרק ההגה נשבר- התושבת שלךו נגזרת. זה נזק שיקרה לך בשלב זה או אחר. הנה בתמונה המסרק המחוזק
קובץ מצורף 134922קובץ מצורף 134923
תודה תומר,אני מוגבה בסט של לוולס האוסטרלי 2.5HD
האוטו אכן קשה קצת
האוטו מטופל אצל מיכאל האלוף אבל אני אוהב להפעיל את הראש לבד ולא להטריד אותו על כל דבר,גם בפורום kj discussion
רשמו שזה תסמינים של תושבת\כבל\בושינג בתיבת העברה...הם גם אומרים שהתושבת של הכבל נועדה למתוח את הכבל בצורה הנכונה ובזווית הנכונה כדי להחזיק את מצב הLOW לדוגמא בזמן עומסים (הצלבות,עליות וכו) ואם הבושינג חלש או התושבת לא יושבת כמו שצריך הבורר מצבים שעל הטרנספר עצמו עלול לקפוץ בזמן עומסים ולגרום לבעיה הזו.
לגבי הפליפ של הבולגוינט אני מכיר את העסק אך לא נתקלתי בבעלי ליברטי שעשו זאת כאן,שווה לחקור!
וכנראה שגם שווה לעשות הנמכת סרן בגלל זווית הציריה-מה שגם לא מסתדר לי שהיא "קופצת" מאחר ולא הייתה בעיה כזו במשך שנתיים שנסעתי על ההגבהה הזו אז מה השתנה עכשיו?
- - - Updated - - -
תודה כל כל הטיפים!איזה מוט קישור זה?נכנס ללא התאמות?
הייתי מקבל את הטענה של קפיצת הידית אם הטרנספר היה קופץ לניוטרל.
בטרנספר 242 היציאה ממצב low למעלה עוברת דרך ניוטרל.
תסב את תשומת לב היועצים.
תבדוק גם פיזית על ידי הזזת הידית והחזרה למצב. האם זה פותר את הבעיה.
לחילופין אחוז בידית ותרגיש אם בעזרת הלחץ אתה מונע את הבעיה.
הקפיצה שבסרטון היא למצב 2x4 ולכן אני מפקפק.
מצד שני הדפיקה נשמעת מאוד כמו קפיצת טרנספר.
זה קשה לאבחן בהתכתבות.
גם לי זה היה נשמע מאוד מוזר,הרי הכבל אמור להעביר את הידית למצב הרלוונטי לבחירתך! לא נשמע הגיוני שהוא אמור להחזיק אותו בכוח כדי שלא יקפוץ אחורה וגם אם כן הוא לא היה חוזר לבד.
יכול לספר שאתמול שיחקתי עם התושבת של הכבל-במוסך שבו החלפתי את הטרנספר (לא אצל שרפי) החליטו להרחיב את החורים ולהפוך אותם לאובלים כדי להזיז את התושבת קדימה (מאחר והטרנספר מהפירוק היה של שנת 2003 ולא שנת 2006 כמו אצלי הבורר מצבים שעל הטרנספר קצר בכמה ס"מ-בסוף החלפנו בינהם-אך מפאת הספק אחליף גם את התושבת הזו למקורית ללא קומבינות של מוסכים ארצישראלים.
הידית לא מחזיקה את הטרנספר במקום אבל אם המנגנון לא מכוון נכון והידית לא משלבת אותו עד לסוף המהלך אז הוא יקפוץ תחת לחץ.
יש לי הרושם שאתה לא עובד מסודר ולא ממש מקשיב לכל מה שנרשם כאן ובנוסף בחרת לעבוד עם מכונאי שגם הוא מגשש את דרכו במקום ללכת לבעל מקצוע שמבין מה הוא עושה.
זה בסדר גמור אבל תתיחס למשחקים שלך ושל המכונאי הזה כאל שכר לימוד ולא במפח נפש.
אם לא תצליחו לפתור את זה בעצמכם ותרים ידים אז תלך למכונאי מקצועי בתחום.
מכונאי מקצועי יסגור לך את העניין חיש קל ככול הנראה וגם יקח יותר כסף מאחד מתלמד.
לגבי לא מקשיב - שים לב למצבים של הטרנספר.
אם הוא קופץ ממצב 4x4L המצב מעליו זה N .
כשאצלך יש דפיקה אתה עובד ממצב 4x4L למצב 2x4 כלשהו. לאן נעלם הניוטרל שאליו היה אמור לקפוץ?
מה מרגישים בידית הטרנספר כאשר הדפיקה מתרחשת?
אם אתה רוצה עזרה לפתור את זה אז לכל הפחות תשתף פעולה עם החברים שמנסים לעזור ,תענה על שאלות ותתחיל לעבוד לוגית.
יש קווי דמיון לשרשור הזה והמשכו בשרשור הזה
בדוק עם ששון, בטוח יש לו תובנות בנושא.
רענן
אז הנה, נתקלת, נעים מאוד. תומר.
מוט הקישור- זה מוט קישור של JBA. זה לא מוט של דגם אחר שהותאם לליברטי אלא מוט ארוך שהוא חלק מקיט הגבהה מסודר. הוא לא זקוק לשום התאמות כי זה מוט קישור שמיועד לליברטי. (ר ערך למכור לאנשים קיט של דיזל ולומר להם שזה אחלה כי זה יתן להם גובה מטורף, בלי לטפל בשום דבר אחר, וזה סתם מבאס כי זה רכב עם פרונט שעשוי מנייר טואלט ונזלת. רוב הקיטים האוסטרלים לליברטי מגיעים בכמה דירוגי עומס. לאולדמן יש ארבעה, לדובינסון ולאוולס יש נדמה לי שניים, אז מוכרים כאן את הHD שמיועד או לדיזל או לרכב עמוס במאות קילוגרמים, זה סתם יוצר נזק ברכב שתכלס אין לו שלדת סולם אפילו).
מעבר לכך, בועז צודק בכל מילה. במיוחד לגבי ללכת למוסך שעושה עליך ניסויים.