איזה ציריה זו , ימין או שמאל ?
Printable View
איזה ציריה זו , ימין או שמאל ?
ימין.
אבל למה זה חשוב? הן לא זהות?
זהות. רק הפוכות 😂
אם היו זהות לא הייתי שואל...
הכל זהה חוץ מבית המיסב, שגם נושא את הקליפר . ימין ושמאל הם ראי אחד של השני.
מה זה משנה ?
ציריה שמאל קומפלט יש לי והייתי משאיל אותה לך .
בברכה, טושי
זה אחד הדברים הבודדים שהלכתי ל UMI שיעשו בשבילי, אבל אחרי שגזרו אותי גם במחיר והתברר לי ששלחו את הציריה לפירוק המיסב במקום אחר - בפעם שאחרי כן כבר מצאתי בחור במוסך עם פרס שיש לו ניסיון עם כאלה, שלחתי אליו את הצירייה עם חבר, מיסב חדש עם מחזיר שמן ו 200 שקל בשביל העבודה שלו. חזר תקין אליי אחרי כמה שעות.
קיצר אין ברירה לדעתי - רק עם מתאם ייעודי ופרס של 40-50 טון או בעזרת חימום אצל מישהו עם ניסיון.
אכן גם אני הלכתי למוסך מורשה, והסתבר לי שגם הם מוציאים את העבודה לכל מני קבלני משנה לא ברורים.
אז למה לא ללכת לאותם קבלני משנה לבד???
אני אפרט בהמשך, אבל הציר כבר מוכן, מחכה להתקנה.
כמה תובנות -
1- אני לא יודע מה עבר בראש של היפני שתכנן את הציר הזה. זה לא פריק באמצעים סבירים.
2- אין ספק שבמדינה מתוקנת ( ארה"ב, יפן...) לא משפצים ציריה כזו, פשוט מחליפים ( עלות העבודה גדולה מחדש).
3- ציריה כזו, שעשתה קרוב ל 300K קמ, גם לחץ של עשרות טונות , לא משחרר.
4- בסופו של יום, מגיעים ללחצים כל כך חזקים, והכל על ציר שלמעלה מ 50 סמ, שזה יכול לגרום נזק לציריה, ואז אין ברירה וצריך לחמם.
5- שמחממים, זה כבר נכנס לתחום אפור של הכישורים של מי שעושה את העבודה.
בקיצור, אחרי שראיתי את זה, אני מבין למה אף אחד לא רצה לעשות את העבודה.
מצד שני מיסב שעושה 300,000 ק"מ בתור משהו שגרתי, זה חתיכת הנדסה.
גנים של חברה שבונה משאיות
האם הפירוק כמו בסרטון הזה לא פשוט יותר מלחלוץ עם פרס?:
https://www.google.com/search?q=troo...db5it7eJQ,st:0
בכלל, קניתי את הרכב עם 207K, ואחרי שש שנים ולמעלה מ 60K קמ אין לי תלונות על האמינות וההעלוית תחזוקה.
מעבר לעלויות שוטפות - שמנים, פילטרים, ברקסים, מצברים, צמיגים..... העלויות פשוט זניחות.
זו התקלה הכי יקרה והכי "מסובכת" שנתקלתי בטרופר.
בקרוב, טיפול פרונט - תפוחים, מוט מקשר, זרוע עזר.
תגדיר גזרו במחיר.300 שקל זה בערך השעתון של מורשה.אם הם לקחו את זה למישו לקח להם מקצה לקצה איזה שעתיים או 3 שעות זה נשמע סביר.
הדבר היחיד הטוב במוסכי מורשה זה שיש חלפים מקוריים ואם קורה משו סביר להניח שיש עם מי לדבר (לא בכל מקרה אבל כנראה שכן).
כל השאר לרוב אפשר לדבר ללמפא...אם שברו את הציריה או את מקום האטימה/מיסב,חרטו יותר מדי,חיממו יותר מדי...מה עושים?מי לוקח אחריות?
המשימה עם הציריה הזאת זה או שעושים לבד או שמביאים קומפלט או שעומדים ליד הבנאדם שעושה.
בעבודה כזו, מעטים יתנו לך לעמוד לידם.
שאתה נותן למוסך מורשה, אתה יודע שתשלם יותר, אבל מקווה שהם לפחות עובדים בפיקוח היצרן. שאתה מגלה שהם מוציאים את זה לאיזה קבלן משנה, אין לך מושג איך העבודה נעשתה, ואז גם שילמת ביוקר וגם אין לך מושג מה קיבלת.
אם יש זמן ואתה לא בלחץ עם התיקון, אין ספק שלהביא מחול (סט שלם, כולל התושבת של המייסב והציריה) יוצא הכי זול והכי טוב.
מוסכים מורשים המון פעמים מוציאים עבודות לקבלן משנה.בתכלס להם בעצמם יש רק ציוד מכונאות בסיסי וכלים מיוחדים של היצרן להשכרה מהיבואן.
מה זה משנה מה הם עשו עם הציריה?שיקחו את זה לג'נין גם...בסוף האחריות היא עליהם.
ממש לא מדוייק.
1- לפרוק הציריה הזו, צריך כלי מיוחד של סוזוקי. שזה נעשה בלי הכלי הזה, הסיפור רק מסתבך. מכאן ועד להפעלת כוחות וחימומים לא נכונים המרחק קצר.
2- אני רוצה לראות מוסך מרכזי שיקח אחריות לציריה שתיגזר עמה שבועות \ חודשים לאחר החלפה.
3- יש קבלני משנה ומוסכים לא מורשים, שיודעים לעשות עבודה לא פחות טובה ( תראה פה את ההתיחסות המקצועית של טושי). אני בספק שזה מה שהמוסכים המורשים בוחרים.
4- דרך אגב, דווקא במקרה שלי, העבודה נעשתה ע"י מוסך מורשה שהתנדב לעזור ( יש צדיקים בסדום).
כלי של סוזוקי פחות.
אבל אתה בטח שכחת שUMI לא חייבים לפי החוק להחזיק כלים מיוחדים לרכב כל כך ישן.אולי מישו יסכים לבדוק אם יש כזה אבל אני בספק רב שהם יטרחו...זאת לא עבודה כל כך מסובכת.אם אתה לא מצליח לבד תמצא מי שכן ותקווה שעשה טוב.אין מה לעשות יותר מזה
- - - Updated - - -
אם אתה שולח לחרט ראש מנוע אתה הולך להסתכל מה הוא עושה?או נוסע ביחד עם הנעלי בלם לראות איך מדביקים?
זה עבודות ששולחים לקבלנים.אף אחד לא עושה את זה במוסך.צאו מהסרט
צודק, איסוזו לא סוזוקי טעות שלי.
לגבי השאר אתה סתם מתמם.
אין להם את הכלי, ולא היה להם , הם תמיד הוציאו את זה ללא שום קשר לגיל הרכב.
וכן, ללא הכלי המיוחד, זו עבודה מחורבנת, ולכן הם גם הוציאו את זה מההתחלה.
אפרופו גיל רכב, לא שמעת ממני מילה על המחסני חלפים במוסכי UMI שמסרבים להחזיק ולמכור חלקים לטרופר.
זה חוקי, אבל זה רק עוד דוגמה למדיניות מחורבנת של היבואן הזה.
לא יודע מי אמר לך שלא היה להם את הכלי לעולם.עד 10 שנים לפי החוק היבואן חייב לדאוג למלאי חלפים וכלים סדיר.לא רק UMI.כל יבואן,גם דלק,כלמוביל,מכשירי תנועה וכו'.אף אחד לא יעשה אקסטרא ממה שהוא חייב.
אחרי זה הוא לא חייב כלום.הם זמינים אך ורק על פי ביקוש.מה שאין לו ביקוש (דברים יותר אקזוטיים - נסה לבדוק מלאי לבאמפ סטופ של הבקאקס למשל) הם לא מזמינים כי שומרים מדפים ותקציב לדגמים חדשים יותר.
הצטיידות החלפים לרכבים ישנים הולכת על פי סטטיסטיקה.חיישני מסילה,פילטרים,מיסבים ואטמים. אולי צמת מנוע, מזרקים...מה שהכי הולך רוכשים למחסן.
אני כבר לא זוכר אבל חסר עוד מלא דברים שלא מזמינים לארץ יותר.זה לא שהם מסרבים.פשוט הם מעדיפים להחזיק מדפים לדגמים חדשים יותר אליהם הם מחויבים על פי חוק.
מה שבאתי להגיד.אין מה לבוא למוסכי היבואן בתלונה על סירוב לביצוע עבודה.הם לא חייבים לבצע אותה אם אין להם כלי מתאים שאותו הם חייבים להחזיק תקופה מסויימת ולא יותר ממנה.
בקיצור.תיקנו לך?עשו עבודה טובה? הכי חשוב
לי לקחו מעל 1400 שקל על העבודה, כולל חלקים, פירוק והרכבה וחלקים לא מקוריים (התבר לי בדיעבד כשהתקלה חזרה באותה צירייה בהמשך הדרך).
שאלתם למה לא ללכת ישר לקבלן המשנה - כי לקבלן המשנה יש אמנם פרס חזק יותר מלמוסך UMI אבל מצד שני אין לו את הכלי הייעודי לחילוץ ו UMI מספקים לו את זה עם הצירייה.