אסף - מה לגבי דיסקברי 2? הוא גם אפשרות סבירה? (למה בעצם דיסקו 1 ולא דיסקו 2)?
- - - Updated - - -
מה לגבי דיסקברי 2? (למה בעצם דיסקברי 1 ולא 2)?
Printable View
פחות אלקטרוניקה ב1
האלקטרוניקה ב2 כבר מזמן לא מאיימת. במיוחד אם בוחרים בחוכמה את הדגם בלי כריות אוויר וace.
המתלים של ה2 בנוים מעט אחרת. בעוד ה1 ממש העתקה של דיפנדר, ה2 נותן נסיעה יותר יציבה בכביש, אך אם רוצים להגביה מעבר ל2 אינטש המותרים בחוק, צריך לעשות עוד מעט התאמות. מי שרוצה להגביה מעל 2.5-3 אינטש, ואז יצטרך לטפל בwatt מאחור (כשלעצמו לא מסובך, ומגיע בקיטים להגבהות כאלו). לתחושתי, במצב סטוק, ה2 מעט פחות גמיש, אבל אני נוסע עם מוט מייצב אז קשה להגיד.
הרדיוסים האחוריים ב2 חסונים יותר, וגם הציריות (מי שהולך לבנות רכב לעבירויות קשות, עם צמיגים מוגדלים, במילא יחליף לציריות מחוזקות בשניהם). הסרן הקדמי מעט שונה עם צלבים ולא פעמונים.
ב2 ניתן להכניס צמיגים גדולים יותר בלי לחתוך כנפים או לשים ספייסרים (כמובן שזה לא יהיה במידה חוקית בשניהם).
כמובן שהמנוע ב2 חזק יותר וכבר מאפשר נסיעה נורמאלית גם בכביש מהיר. שמעתי גם על פחות מקרים של מנועים שהלכו ב2 עקב התחממות, לעומת ה1 (כשלעצמו, אין בעיית התחממות, יש בעיה כשנפרץ צינור ונוסעים בלי מים). באופן כללי הtd5 הוא מנוע מצוין. הtdi300 גם לא רע למעט עניין הכוח. והוא גם יודע לאכול סולר באיכות גרועה ואפילו ביודיזל (לא יודע לגבי הדגמים האחרונים עם המזרק האלקטרוני).
הפלסטיקה ב2 פחות טובה מה1 שמראש לא היתה להיט, אבל ה1 יותר ישן ולכן הפלסטיק במצב יותר גרוע. בואו נגיד, שמי שרוצה רכב לכל החיים, יחליף את כל מה שמפלסטיק לאלומיניום ועץ או איזה חומר שבא לכם לדפן את האוטו בו (בשניהם).
לדעתי האישית,ה2 מתעלה על ה1 כמעט בכל פרמטר, כולל באמינות.
כמובן וכמובן: ה2 יהיה יקר יותר לקניה.
לשואל יש 80-90 אלף, למה לכל הרוחות להמליץ לו דיסקברי2, רובם נבלות מרקיבות ומטפטפות מכל עבר, חלקן נזנחות בצידי המוסכים המתמחים כי לא כלכלית לתקן, אז יש כמה בודדים שמורים ומטופלים שבעליהם מבקשים חבית זהב עבורם, שווה? ומה יקרה אם במשמרת שלו המנוע יתפגר? ילך להצטרף לאחיו המושבתים בחצר המוסך?.
בתקציב שלך ככל הנראה. הכי חדש, נוח ליומיומי ולא פרייר בשטח יהיה גרנד wk, דיזל או מנוע המי, עם qd2 ואתה מסודר.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
כתבתי לך תגובה כי כתבת 80-90, וזה בשרשור אחר.
מחקתי.
למיטב הבנתי יש לו20-30 לרכישה ועוד קצת לתיקונים.
צודק, מרוב שירשורים עם אותם המלצות גם אני התבלבלתי, אכן 20-30k אין הרבה אפשרויות
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
טיפלתי בדיפנדר tdi300 (אפילו יותר טיפש מדיסקו 1) ובדיסקו 2.
הדיסקו 2 לא יותר טריקי לטיפול עצמי.
כן כדאי להצטייד בכלי דיאגנוסטיקה שעולה לא מעט בכלל, אבל מהרגע שיש לך אותו, התחזוקה די דומה וזה רכב שממש נוח לעבוד עליו.
גילוי נאות- אין לי נסיון עם sls, ace וכל הקשור בהם. מראש בחרתי רכב עם קפיצי סליל, ללא סאן רוף, ובגדול, הכי טיפש שיש.
אבל ב20-30 כאמור, לא תמצא דיסקו שלא יאכיל אותך מרורים (לא שהמחירים שלהם מוצדקים, אבל זאת המציאות).
תודה לכולם על העזרה!
בסוף התחדשתי בדיסקוברי 1 (הוספתי קצת יותר ממה שתכננתי אבל לא מתחרט) ואני מאוהב.
הג'יפ כמה רמות טובות מעל רמת הידע שלי בנהיגת שטח ומאובזר בכל טוב, אז כמובן שאתחיל לאט ואולי אקח גם קורס.
חייב לציין שאם לא הפורום הזה, לא הייתי חושב על דיסקוברי.
מחכה כבר ליום שישי שאוכל לקחת אותו לסיבוב קטן בשטח.
קובץ מצורף 135248
תתחדש וסע בדרכים משובשות.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
הרכב שקנית משופר לשטח. משופר מאוד.
אם זה נעשה בצורה לא נכונה זה יכול לייצר לך בעיות. אם כן בצורה נכונה, הוא עלול לקחת אותך בקלות רבה מדי למצבים ומקומות מורכבים. שים לב.
בנוסף,
רכב כזה גבוה, עם טמבון צינורות וצמיגים כאלו גדולים מושך הרבה אש גם על הכביש, ובעיקר בטסט.
מעבר לכך, תתחדש.
תתחדש!
איזה צמיג מורכב שם? הוא זהה לכתוב ברשיון?
הכננת רשומה ברשיון?
הפרוג'קטורים למעלה לא חוקיים, הייתי מטפל בכיסוי מסודר עבורם, אצלי בינתיים הכיסוי ללד בר שאיתו רכשתי את האוטו מצדיק את עצמו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5d3cc7a108.jpg
תודה רבה!
הבן אדם שמכר לי אותו בעל סדנה קטנה לרכבי שטח, מדריך טיולים ופדנט, אני מאמין שהוא עשה הכל נכון - מקווה מאוד שלא יהיו בעיות למיניהן, אבל אם יצוצו כאלה, אתמודד איתן (או אנסה להמנע מראש)
מה שכן, אחרי 19 שנות נהיגה על רכב, אני חייב לציין שאני מרגיש כאילו אני לומד לנהוג מחדש - זה מרגיש כמו משאית קטנה (מזכיר קצת את הנהיגה על הרנגלר כשהייתי בארה"ב מבחינת יציבות) גם מבחינת מהירות (90-100, מעבר לזה מרגיש מאוד לא נוח) תכנון מוקדם של סיבובים כי אני מניח שאפשר להפוך אותו בקלות - בקיצור בכביש לא כזה כיף, אבל לא לשם כך נרכש הרכב.
בזמן הקרוב כשאכנס לשטח אמנע מהפעלת הילוכי כוח\נעילות קדמיות או אחריות (יש את שתיהן עם קומפרסור) כי הבנתי ששימוש לא נכון עלול לגרום לנזק - לפחות עד שאלמד את הנושא.
נעילה מרכזית משלבים בכל ירידה מהכביש. הילוך כוח בכל מצב שנוסעים לאט. נעילות קדמית ואחורית.... צודק. קודם תלמד מתי צריך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
למיטב זיכרוני מהלוח יד 2, הרכב ידני נכון?
אם כן איזה תיבה? מי עשה את ההסבה?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
תתחדש ותהנה. נראה מצוין ובהחלט משופר.
התקדם בצעדים המתאימים לקצב שלך, אל תתפתה לקפוץ מהר מדי. למד להכיר את הרכב וכיצד נכון לשלוט בו.
נשלח מהנייד
ותפרק את הזרקורים. זה רק מושך תשומת לב. זו המטרה שלהם בקטע חיובי אבל אתה תזכה גם לקטע השלילי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה בדיוק הזמן להירשם להדרכת נהיגה מסודרת שתסביר (בן השאר) מתי ואיך לשלב high ו low ולהשתמש בנעילות שברכב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מצטרף להמלצה לקחת קורס נהיגת שטח.
שימוש בlow לעולם לא יגרום נזק, הוא רק יגרום לך לנסוע לאט. חוסר שימוש בו כשצריך יכול לגרום לנזק רב. לגבי נעילות, באמת צריך לדעת להשתמש בהם נכון.
מהתמונה נראה לי שכניסה לבד למכון רישוי תהיה בעייתית גם אם באיזה הליך נפתל הצליחו בעבר לרשום את הצמיגים ברישיון. קח את זה בחשבון.