תגובה: משהו מכיר מדיד דיגיטלי חכם/אקטיבי לקומפרסור ניפוח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gilur
אני חושב (ולא בטוח) שההבדל העיקרי נעוץ בזה שבקומפרסורים גדולים יש מיכל שאוגר לחץ. הקומפרסור בנוי למלא אותו ולעצור.
ברכב עד כמה ששמתי לב אין מיכל. הוא לא 'יבנה' לחץ שישאר כשהוא לא דולק
[COLOR="silver"]- - - Updated - - -[/C
מי צריך לחץ שהוא לא דולק?
אבל זו לא הנקודה.
אתה יכול להסתכל על הצינור בין הקומפרסור לשסתום ביחידת ניפוח, כמו מיכל קטן.
ולכן, ברגע שרוצים למדוד, מפסיקים את הניפוח ומודדים בשקט ובלי דאגה.
בשניות האלו, הלחץ בצינור יעלה עד שהפרסוסטט יפסיק את המדחס.
שתרצה להמשיך לנפח, תלחץ על ההדק של ביחידת ניפוח, המעט לחץ שנשאר בצינור, ישתחרר לתוך הצמיג והמדחס יחזור לעבוד.
משהו מכיר מדיד דיגיטלי חכם/אקטיבי לקומפרסור ניפוח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כן. נטשתי אותם מזמן, אם אצליח לאתר אותם אתה מוזמן להתנסות בעצמך.
א. זה לא חוסך זמן לעומת הורדת אוויר אחד-אחד ע"י שליפת השסתום (ידנית או עם הפטנט של ARB, אני מוריד ידנית עם מפתח ונטילים ומודד עם מד לחץ "עט" פשוט)
ב. זה לא מדוייק, וכשהלחץ מתקרב ללחץ המכוון בהם האוויר ממשיך לרדת ממש לאט. לא מכיר מישהו שבאמת מחכה עד הסוף ...
ג. אסור להרכיב אותם ו"לנסוע קצת" - מהר מאוד תמצא את עצמך נוסע על הג׳אנט ...
ד. לאורך זמן הכיול שלהם משתנה
בקיצור, היה יכול להיות גימיק נחמד, אבל זה סתם הרבה התעסקות ולא אמין. הרעיון טוב, הביצוע פחות.
לי נסיון חיובי איתם.
ויש לי גם את המסיר וינילים של ARB.
מבחינת נוחיות תפעול הם הכי נוחים.
סיבוב סביב הרכב להרכיב
המתנה קצרה וסיבוב פירוק.
הם לא מאוד מדויקים אז אני בודק מאחור עם מד לחץ ומשווה לנמוך. מאחורה יש לי נעילה אוטומטית ולפעמים זה חשוב.
מלפנים לא אכפת לי הפרש של 1-2 psi.
אם ממש חשוב לי לדייק ולא כואבות לי הברכיים אשתמש בכלי החביב של ARB.
את הפקקים אחת לתקופה אני מכייל עם מד לחץ וגלגל ספייר.
מכוון ללחץ הרצוי, מרכיב ומכוון ונועל על סף האטימה.
תכלס אם היתה לי סבלנות ועודף מקום באוטו אז צינור שמתחבר בו זמנית לכל הגלגלים גם לניפוח וגם להורדת לחץ היה כנראה הכי נחמד…
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gilur
ועוד שאלה - מישהו התנסה ב"פקקים" להורדת לחץ? אפשר לסמוך עליהם?
חבר הדפיס כאלו
https://www.thingiverse.com/thing:3348667
ומרוצה...
נשלח מהנייד
נראה שבועז ואני מתארים את אותו הדבר וההבדלים בחוויה/מסקנות נובעים בעיקר מציפיות שונות ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מציע לך לחשוב על הבעיה קצת אחרת (לפחות מה שאני עשיתי) -
על הקו יציאה, ישר ליד הקומפרסור מחברים פרסוסטט ומכוונים אותו לסביבות ה 50PSI (כ 10-15PS מעל לחץ הגלגלים שלך).
בקצה הצינור, שמים אקדח ניפוח רגיל, עם מד לחץ (מכני פשוט, עגול).
מדליקים את הקומפרסור, הוא יעבוד כמה שניות עד שיגיע ל 50 ויעצור.
תנפח את הגלגל כמו כל פנצ'רמכר, שבא לך, תעזוב את ההדק ותקרא את הלחץ בשקט (תוך שניה הפרסוסטט יעצור את המדחס).
תמשיך לנפח, המדחס יחזור לעבוד.
פשוט ועובד.
אתה מוזמן לבוא ולהעתיק
כבר הרבה זמן שאני מתכנן לעשות משהו כזה, ואמי חושב שיש לי כבר את כל מה שצריך לביצוע. מבחינת פרסוסטט- יש לי אחד מתכונן ואחד שנ בין 70 ל 120.
קצת חושש מנושא הכינון והנטיה היא לעבוד עם הקבוע. האם זהו טווח גבוה מדי?
והאם תוכל לצרף תמונה של הפתרון שלך?
תודה
גיא
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
1. ניפוח- יש מוד מוצלח ונפוץ של הוספת פרסוסטט לקומפרסורים של Tmax שמאפשר לך לעבוד עם אקדח ניפוח ולוודא את לחץ האוויר המדוייק, חפש ביוטיוב בערוץ של חבר הפורום גרוספלד(Jeep tech), זה יסביר לך בפשטות מה צריך לעשות. יש סרטונים דומים לשפצור כזה בקומפרסור דומה של סמיטיבילט דגם 2781.
אני הזמנתי את מרבית הרכיבים באמזון אבל הם זמינים במקומות שונים- השלמות עשיתי אצל ספרקו, הסדנא 13 חולון.
אם הקומפרסור טוב, שפצר. אם לא, תרכוש לך חדש הכולל פרסוסטט- אין הרבה כאלו(ראיתי דגם חדש של טימקס שמגיע כבר בדמוי ארגז פעולה, יש לברקוט שהוא חלש יותר, אם תשיג 450p של וויאייר, או arb אם הסתדרת בחיים💵💵
2. הורדת אוויר- מרבית חברי משתמשים במפחית הלחץ של arb או דומים לו, זה הכי מדוייק אבל גלגל אחד at a time. אני עושה שימוש במפחיתי לחץ של Staun שמכויילים מראש ללחץ מסויים ומפסיקים לרוקן שמגיעים אליו. בערכה יש 4 מפחיתים אני כיילתי כל זוג ללחץ שונה כך שמכוייל מראש לכ-28 ול14. אם צריך להוריד ל10 בדיונות את השלמת ההורדה אני עושה שימוש ידני באופציית הריקון של מד הלחץ שלי.
בהצלחה