המוסכים בארצנו הם המוסכים שיש בארצנו. ואכן, בארץ לא מקובל לטפל במכוניות בבתי מרקחת.
אז אתה אומר, בעצם, למי ששוקל לקנות WK - לרדת מזה?
אמירה חזקה, כשהיא מגיעה ממישהו שבאמת מחזיק ומטפל בדגם המון שנים.
Printable View
כן נמרוד, אתה אכן בכיוון הנכון, אבל בפרשנות קצת שונה.
ה WK האחרון יוצר בשנת 2010, אלא כבר רכבים שעשו הרבה מאוד ק"מ. גם קרייזלר שתכננה הרכבים לא בנו אותם כמרצדסים של שנות ה 70 שיעשו מעל 500,000 ק"מ וישרדו. WK שהגיעו ל 400,000 ק"מ ושרד זה נדיר ביותר.
מי שחושב לקנות ג'יפ, כל ג'יפ (קרייזלר) עם הרבה מאוד ק"מ ומצפה שיהיה אמין ולא ישלם הרבה (מאוד) במוסכי ארצנו, אז המלצתי החד משמעית היא להימנע מזה. זה תופס כמובן גם למותגים האחרים כמו לנד רובר.
וכן אנחנו רואים שאכן מי שקונים את הרכבים האלה הם אכן מכונאי חצר שיש להם מושג איך להחליף בלמים ובולמים לבד, בלי לרוץ למוסך.
תוך כ- 5 שנים ה WK יעלם ברובו מכבישי ארצנו, יהפוך לשכיח כמו ה WJ שרואים מדי פעם.
ה WK שהיה שלי, היה התעסקות, כל הזמן בלשמור עליו ברמה הכי גבוהה, היה כיף לעיתים, ומסתכל לעיתים אחרות.
וכן ההמלצה שלי חד משמעית - אם אתה לא מבין איך מחזיקים רצט או מהו +/- בחוט חשמל אל תקנה רכב כזה.
אילן,
הורדת לטימיון שנים של עבודת שיווק של רמי :D:D:D
אילן,
נכון לכרגע ותיקי הwk עושים ההפך ומשתדרגים לwj...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אני יודע שמכרתם.
אני גם יודע למי רמי מכר ;)
איך אתה חושב שאני מכיר טוב כל כך את עלילות ההמי?
אני מחזיק WK 5.7 2007, בארה"ב.
רכשתי לפני כחצי שנה עם 122K מיילים. נרכש כרכב המיועד לגרור את הקמפר שלי באמריקה. רכשתי את ה WK בגלל כושר הגרירה הגבוה במיוחד שלו 7200LBS. במהלך ספטמבר נסעתי בו וגררתי איתו את הקמפר.
עברתי איתו כ 2000 מייל.
בנהיגה ללא הקמפר הוא רכב מאוד נוח. צריכת הדלק 18-19 מייל לגלון (5 ק"מ לליטר). לא רע לרכב בן 14, עם מנוע V8 שנוסע כל הזמן במצב 4X4 עם דיפ מרכזי.
בגרירה הצריכה יורדת ל-11 מייל לגלון (3 ק"מ לליטר).
4 צמיגי BF כבישטח עשו עבודה מצויינת.
נסענו בו גם קצת בשטח. לא עברנו מכשולים משמעותיים. הרכב במצב מקורי ללא שיפורים. לא הגעתי למבחני עבירות משמעותיים אבל אוכל להעיד ששיכוך המהמורות של שבילי 4X4 מעולה. זוויות הגישה והנטישה סבירות. זווית הגחון (בטן) קצת בעייתית. רכב מוגבה עם צמיגים מוגדלים עשוי לשפר מאוד את החוויה.
לרכב מערכת בקרת אחיזה מאוד מתקדמת שמצליחה להגיב מהר להצלבות.
לא הצלחתי לזהות את הדיפרנציאלים הגדולים של האוטו הזה. אינני יודע אם ניתן להתקין נעילות.
תקלות:
הרכב משופע בסנסורים ואלקטרוניקה.
במהלך הנסיעה הפסיקו החלונות הקדמיים, נעילת הדלתות וכיוון מראות הצד לפעול. ניסיונותי לתקן לא צלחו. החלפתי סירקוויט בריקר שאחראי על שלושת הפיצ'רים וזה לא עזר. חשמלאי רכב התחיל לעבוד על הרכב, החליף את ה"פסנתר" של המתגים בדלת הנהג ו...כלום. החשמלאי נכנע וביקש שאבוא לאסוף את הרכב. בשלב מסויים החלה הודעת תקלת מנוע. קריאת התקלה הראתה שיש להחליף את אחד מ-2 הסנסורים של החמצן, אחרי הממיר הקטליטי. המחשב לא מציין איזה מהסנסורים. רכשתי. הלכתי למוסך שהצליח להחליף אחד. השני לא התברג. המכונאי אמר שעליו להחליף את המקטע של צינור הפליטה עם ההברגה. מכיוון שלא יכול היה לטפל בזה באותו היום, המשכנו לדרכנו. נתקן בהמשך.
מחירי החלקים בארה"ב זולים (בארץ אפשר להזמין באמזון):
פנס אחורי ימני: 32$
סנסור חמצן: 24$
פסנתר מתגגים בדלת הנהג: 19$
נוחות: הרכב נוח מאוד. התנועה בכביש נינוחה.
ביצועים: כוח זמין בכל מצב. ההגה קל מידי, חסרה תחושת היזון חוזר מהכביש. צריך להיזהר כי הכוח העצום והזמין מזכיר מכוניות ספורט שריריות. תחושת אי התאמה בין הכוח ורמת ההיגוי המנותקת של רכב שטח כבד. בצעתי כיוון פרונט והמצב נותר זהה. לא מדובר בהיגוי גרוע באופן קיצוני, אחיזת הכביש מפתיעה לטובה, כנראה בזכות ההנעה הכפולה גם בכביש.
זמין לשאלות, אם יש.
ערן,
זה אתה מטיול המאזדה המפורסם שעשינו ביחד? :rolleyes:
לגבי התקלות שאתה מתאר:
הבעיות במראות, נעילה וחלונות זה ה BCU, מחשב הגוף... תקלה אופיינית, תמצא אחד ותחליף, או שתבדוק את החיווט שלו.
חיישן החמצן, זה הממיר הקטליטי שסיים את החיים כנראה.
תסתכל לפי ה VIN של האוטו באתר ג'יפ, יתכן ויש לך נעילות QD2 או בקרת משיכה QT2. אם שיש לך QT2 ובא לך נעילה תסתכל ב Ox.
מה שאתה מתאר זה בדיוק מה שיגרום לכל חובב רכב רכב שאוהב את הג'יפ שלו במצב מושלם להתחרפן, תקלות קטנות ומעצבנות.
כמו שאמרת המחירים של החלקים זולים, לתקן רצוי לבד.
טיול מאזדה?
אני עם מוסו משופר ונעול כפול.
הזכר לי?
ערן CJ
טיול המאזדה 6 בבוץ, כנראה ערן אחר.
כמה שנים טובות אחרי.. ואני לא סבור שיש הרבה מה להוסיף מאותה כתבה שפרסמנו כאן, בעיות חשמל פה ושם, לפעמים סתם חוט סורר בצמת מחשב שהתייבש וניתק שיכול לאמלל את בעל הרכב ולשגע את המכונאי שמנסה לאתר את התקלה, בעיות אופייניות לרכבים אמריקאיים בגיל הזה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
רמי ידידי,
בעיות חשמל כמו שאתה מתאר זה לא פה ושם אלא משהו מג׳ורי שמאכיל מרורים שמוציאים את הביטחון באוטו וגורמים עוגמת נפש, זמני השבתה ארוכים וחפירות בצמות שעלולות לעלות הרבה מאוד כסף ולא מניבות תמיד הצלחה. לעיתים עד השבתת האוטו בלי פתרון.
אני לא מכיר ספציפית סיפורים מעולם ה WK מקרוב אבל יש לנו מכר משותף מהדרום ששנינו מכירים סיפורים רעים מאוד עם שני WJ שהיו להם במשפחה ונגמרו במפח נפש גדול והפסד כספי לא מבוטל.
בועז,
נראה שאתה מתכנן להחליף את הzj ולעבור לwj...
אחרת אני לא מבין את השמצות הwj כאחרון הטוקבקיסטים.
אני לא אומר שwj מושלם, אבל מי שקורא את ההודעות שלך מאמין שכדאי לקנות סיטרואן zx ולא wj...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
החוויה שלי עם ה WK Hemi 2009 היתה שונה , אם כי היה אקזמפלר שנקנה ב 2015 עם 90000 קמ , מעניין מה מצב של רכב כזה היום
הכל עבד , אפס תקלות חשמל או חיישנים , תענוג על הכביש
גם אחרי שיפורים בסיסיים - הגבהה סטנדרטית . מיגונים וצמיגי AT צריכת הדלק היתה יותר טובה ממה שערן ציין , בערך 1:7 ובשיוט מספרים טובים יותר
וגם אחרי השיפורים זווית גישה לא טובה , כנל בטן, נטישה סבירה
אורך מכסה מנוע לא סביר פוגם מהותית בנהיגת שטח ובסיכומו של דבר עדין מדי לשטח לטעמי ולכן נמכר אחרי שנה ו 20000 קמ … ואפס תקלות
הד
ברכבים אמריקאים ובמיוחד מתוצרת ג'יפ יש בעיה של חיישנים, צמות חוטים וחוטים שמתייבשים עם הגיל, גם בסופות, סיקסים, zj, wj, wk ורנגלרים, צמות מחשב, צמות גיר, ב wj הצמה שעוברת למחשב הגוף בדלת נהג נוטה לעשות בעיות, אמה מה.. ככל שהרכב ממוחשב ומתוחכם יותר ככה יש לו יותר חיווט וחיישנים שעלולים לעשות בעיות, זו כל התורה ברגל אחת, חשמלאי תותח יעלה על בעיות חיווט תוך יום, אחד אחר יתחרבש חודש.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הרהרתי לא פעם אם בכלל כדאי למכור את ה ZJ והמסקנה שלי שלא אמצא בסכום הזה תמורה ראויה ממנו.
הוא שמור, רק 180 אקמ, מותאם מאוד לצרכי וטפו טפו לא חוויתי איתו בעיות משמעותיות עד כה.
מעבר להגבהה ועוד כמה שיפורים הוא די מקורי.
אם הייתי משתדרג זה היה רק לכיוון רנגלר או מגשים חלום לא הגיוני לטויוטה 80 משנותיו היותר מאוחרות.
כרגע לא מוצא בזה הגיון כלשהו ולכן ה ZJ כפי שזה נראה ימשיך איתי לאספנות.
אם לא יהיה שינוי באמינות או בצרכיי נעשאר חברים.
אני חושב שהחשמל ב ZJ עמיד מאלו של אחיו הצעירים אבל גם הוא כנראה לא מושלם. אבל בוודאי לא משבית.
WJ vs ZJ
יש קצת הבדלים. לכל אחד יתרונות וחסרונות קלים.
לדעתי המשוחדת- בתחום האמינות, בלי לפתוח פה לשטן, ה ZJ כנראה מנצח בנוק אאוט, ולו רק בזכות מנועים וחשמל עדיפים בהרבה.
אבל זה דיון על.....
WK
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk