תגובה: התחדשתי בדיסקוברי 1 - זקוק לכמה עצות\טיפים :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יעקב שמש
יש כאן חבורה של אנשים רעים רק אמרתי קקטוס ישר התחילו ללכלך אני לקוח שלו כבר מעל לעשר שנים ומרוצה אני לא בוט ולא מחשב לא באתי לפרסם אותו ואתה יכול להחליט לבד
לאו דווקא אנשים רעים אבל קצת חשדנים, הניסיון מהעבר לימד שיש מדי פעם תופעות כאלו של אנשים שנרשמים לפורום רק כדי לתת המלצה על מוצר / ספק / מוסך כזה או אחר ולאחר מכן נעלמים.
לכן בכל פעם שיש התנהגות בעלת דפוס דומה - מישהו שנרשם לפורום וההודעה היחידה שלו הינה המלצה כזו או אחרת, לוקחים בזהירות ובעירבון מוגבל את ההמלצה זלו (ולאנשים שונים יש סגנון שונה ולפעמים בהחלט ציני ואפילו פוגע כאשר מדובר במקרה תמים. העיצה הטובה שאני יכול לתת - התעלם מהאמירות הפוגעות, השתתף בפורום ותרום מהניסיון והידע שלך ואז כולם יבינו שלא מדובר במקדמי מכירות / אנשי שיווק / מפרסמים בשקל.
מהר מאד תלמד להבין שדווקא יש כאן אנשים לא-רעים בכלל :)
מה הטלפון של מוחמד קלנסווה בבקשה?
Sent from my SM-G970U using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dptnl
הבן אדם שמכר לי אותו בעל סדנה קטנה לרכבי שטח, מדריך טיולים ופדנט, אני מאמין שהוא עשה הכל נכון - מקווה מאוד שלא יהיו בעיות למיניהן, אבל אם יצוצו כאלה, אתמודד איתן (או אנסה להמנע מראש)
מה שכן, אחרי 19 שנות נהיגה על רכב, אני חייב לציין שאני מרגיש כאילו אני לומד לנהוג מחדש - זה מרגיש כמו משאית קטנה (מזכיר קצת את הנהיגה על הרנגלר כשהייתי בארה"ב מבחינת יציבות) גם מבחינת מהירות (90-100, מעבר לזה מרגיש מאוד לא נוח) תכנון מוקדם של סיבובים כי אני מניח שאפשר להפוך אותו בקלות - בקיצור בכביש לא כזה כיף, אבל לא לשם כך נרכש הרכב.
בזמן הקרוב כשאכנס לשטח אמנע מהפעלת הילוכי כוח\נעילות קדמיות או אחריות (יש את שתיהן עם קומפרסור) כי הבנתי ששימוש לא נכון עלול לגרום לנזק - לפחות עד שאלמד את הנושא.
ראשית - תתחדש!
זה ציטוט מהודעה שרשמת בשרשור השני, ואני משתדל שלא להגיב בפורום לנדרובר, אבל בכל זאת, כאן זה החיים שלך ושל היקרים לך (וגם שלנו לידך בכביש), ולכן אחרוג ממנהגי,
אני לא יודע ממי רכשת את הרכב, אבל הצמיגים שעליו, למיטב ידיעתי לא חוקיים גם אם רשומים ברישיון.
בבדיקה הראשונה מול 'אוטודאטה' אתה מקבל הורדה מהכביש.
מי שהעביר את הרכב טסטים ככה עשה את זה לא באופן הכי ישר, ואני עדין.
מי שיאכל את התוצאות והלקרדה זה אתה.
אם חלילה תהיה מעורב בתאונה, אתה עלול לגלות שחברת הביטוח לא ממש תשמח לגלות את מידת הצמיגים. ואם פותחים להן דלת להתנער - הם יכנסו בה, ויפתחו לך את התחת כי האחריות כבעלים ונהג חלה עליך.
אם ככה הרכב 'עבר' טסט על ידי סדנה מכובדת, אני משער שזה לא קיצור הדרך היחיד שתגלה ברכב. במקרה הטוב זה הצמיגים שהרגע גילית שהם לא חוקיים ואתה תטפל, במקרה הפחות טוב זה איזה קומבינה במנוע שירתח לך באמצע הנגב, או חלילה משהו במעצורים.
ולכן אני ממליץ לך בחום לגשת לרמי מכפר מנחם שמכיר את המכוניות האלה מתוך שינה, ולתת לו לעבור על הרכב לעומק, ולתת לך חוו"ד מסודרת על כל מה שצריך לעשות ולסדר כדי שתוכל באמת להנות מהרכב.
לגבי שימוש בנעילות המקוריות של הרכב ובנעילות שהוסיפו עם קומפרסור, בהחלט מומלץ שתיקח קורס נהיגת שטח עם מישהו שמכיר ויכול לתת לך יום של הכרת הרכב והנהיגה בו. במחשבה מהירה יש את אבירם ברקאי (שאני לא יודע אם עדיין עושה קורסים) דרור ברלי שמדריך דרך 'אתר השטח הישראלי' ואני ממליץ עליו בחום, (כמו גם 99.99% מגולשי הפורום, ה 0.01% שלא ממליץ זה דרור בעצמו שגם גולש כאן) , או ג'וי בירן שגם ילמד אותך היטב להכיר ולהשתמש ברכב. אני יודע שכולנו נולדנו עם גלגל הגה ביד, ולעסנו מוט הילוכים במקום גרבר, ועדיין יום עם מדריך מנוסה שווה את משקלו (של המדריך) בזהב.
תתחדש ותהנה!
יואב, איך מתוך כל זה הבנת מה מידת הצמיג?
בשרשור שהוא הביא לינק הוא רשם 285/75/16 אם אני לא טועה.
לא זוכר שלדיסקברי 1 זו מידה מאושרת, אבל יכול להיות שדברים השתנו מאז החזקתי דיסקברי.
לא צריך שהוא ירשום. מבט אחד על התמונה מספרת את הסיפור. דיסקו מוגבה (ואפילו באופן חוקי) על צמיגי 29" החוקיים, נראה כמו משהו לשרשור יצירות מוטוריות מחרידות.