תגובה: ספייסרים לגלגלים - כן או לא - דיון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
בהרחקה זהה של הגלגל החוצה בשני מצבים:
מצב 1: ג'אנט עם אופסט
מצב 2: ספייסר+ג'אנט מקורי
בהשוואה בין המצבים, אין הבדל במומנט על הגוז'ונים.
אני חושב שאתה טועה, במצב 2 המומנט כיפוף המופעל על בסיס הגוזון (שם שיא המומנט) גבוה משמעותית כי העומס מופעל עם מנוף גדול יותר.
שוב, הכוונה למומנט כיפוף ולא מומנט הידוק של התבריג.
דרור - אני מוחה בשם המהנדסים, ההנדסה עובדת, זה אילתור ולא הנדסה פרופר כפי שכתב נמרוד.
Asaf-a
אסף.א
[QUOTE=Asaf-a;960072]אני חושב שאתה טועה, במצב 2 המומנט כיפוף המופעל על בסיס הגוזון (שם שיא המומנט) גבוה משמעותית כי העומס מופעל עם מנוף גדול יותר.
Asaf-a
מכיוון שהמרחק בין וקטור הכוח (הכוח שהגלגל מפעיל על הגוזונים) לגוזון הוא זהה בשני המצבים, אני לא טועה. רק בשביל להיות ברור, אני מדבר על הגוזונים שמהדקים את הספייסר לנאבה בהשוואה לג'אנט אופסט ללא ספייסר. הגוזונים האלה הם שחווים את המומנט הגדול ביותר. הגוזונים שמהדקים את הגלגל לספייסר חווים מומנט קטן יותר (כי הם פחות רחוקים מווקטור הכוח) ולכן הם פחות מועדים להינזק.
דרור - שאלתי אם הגוז'ונים הם תוצרת הארץ או קרייזלר מקוריים.
כי בציריות מחוזקות של ממוגנת ובעוד ציריות צבאיות - הרכיבו גוז'ונים 'מחוזקים' שהיו באמת חזקים אבל פריכים מדי ונשברו. זה אמנם תחקיר שנגמר לפני 15 שנה אבל אין לי מושג כמה מהם הגיעו לג'יפים אזרחיים כאשר היו אמורים להיפטר מהם.
ואני לא נגד ספייסרים באופן גורף. יש מקרים בהם זהו פתרון טוב לבעיה. ראה ערך ספייסר מקורי סרן 1 טון של gm עם דאבל ג'נט מאחור.. ראה ערך זאב2 שם הספייסר פתר לנו את הבעיה של רוחב סרנים שונה ואיפשר להרכיב את הגלגל הפוך קדימה אחורה. בשני המקרים כמובן מדובר בספייסר שמיוצר ברמת יצרן.
גם כבר ייצרתי והרכבתי ספייסרים לרכב עבירות. שלא נוסע בכביש. הייצור היה מהחומר הנכון ועם הטיפול הנכון.
אני כן נגד ספייסרים מתוצרת לא ידועה בלי שום הנדסה מאחוריהם חוץ מהמידות הנכונות. המאמצים בין שני הסטים של הברגים - גדולים מאוד. ברור לי שזה פתרון מוטה מחיר. אבל המחיר כשזה נשבר - גבוה מדי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דרור, הבעייה עם הספייסרים מהסוג שאתה מתאר, מלבד האומים החבויים (שאתה אומר שכן הודקו כמו שצריך - לעולם לא נדע) היא שזה רעיון אידיוטי. במקום להשתמש בגלגל תקני שמתאים למה שרוצים, לוקחים גלגל לא מתאים ומוסיפים בלוק אלומניום שמתפתחים בו מאמצי גזירה גדולים ומיותרים. אפשר לייצר כזה ספייסר נכון, מהחומר הנכון וכו'- אבל הוא יעלה כמו גלגל, ולכן זה רעיון אידיוטי ואנטי-הנדסי. מבטיח לך שאף מהנדס, אפילו סיני, לא היה מעורב ביצור של הספייסרים שלך.
בשורה התחתונה אין תקן לספייסרים כאלו, אף יצרן רציני לא מייצר אותם ואף משתמש רציני לא מרכיב אותם. הסיבה היחידה להתקין אותם היא קמצנות.
אם רק היית שואל את המהנדסים...
בדיוק!!! אבל בדיוק נמרץ!!!
יש סט גלגלים תקני ומתאים למה שאני רוצה וצריך, יש לי אותו במחסן ואפילו נסעתי עליו עשר שנים ללא שום תקלות - הבעיה היא ששלוחי מדינת ישראל לא מסכימים ולא רוצים "כי זה בולט".... גם כנפונים רחבים/מורחבים שמכסים את זה לגמרי כבר לא קבילים מבחינתם. הם מאלצים אותנו לנסוע עם צמיג במידה חוקית על חישוק שבפירוש לא מתאים. וכשזה הורס לנו את הצמיגים או גורם לנו לקוטר סיבוב של רכבת, אנחנו מנסים להרחיק אותם באמת במינימום באמצעות השיקוץ הזה שנקרא "ספייסר" וזה באמת מחוסר ברירה.
ואז קורה כל מה שאני תיארתי ואתה תיארת.
אז אני לא מאשים את הבוחנים מהמשטרה וממכוני הטסטים - הם רק עושים את עבודתם הבזויה. האחריות היא כולה שלנו, משתמשי הרכב - במקרה הזה - האחריות שלי - לנסוע על מה שנכון ומתאים ולא על מה שהם אומרים רק כי לא בא להם טוב בעין. בעיות בטסט או עם בוחנים בכביש? זה שטויות. עניין שולי שבשוליים לעומת גלגל שעף והורג מישהו וכל שארית חייך לא תסלח לעצמך על זה.
וכשאני "מזלזל" במהנדסים, זה כשמנסים לשכנע אותי שהאשמה לא בספייסר כי הוא לא מייצר יותר מומנט על ברגי הגלגל המקוריים מחישוק אופסט. אבל הוא כן מייצר יותר נקודות כשל - שאלה הברגים עצמם. במקום שגלגל אופסט יהיה מחובר על הנקודות הנכונות לאורך הבורג המקורי, יש בדרך עוד חמישה ברגים. עם הקושי המובן להגיע לברגים המקוריים ולבדוק אותם - ועם בלאי מואץ לברגי הספייסר שצריך כל הזמן לפתוח ולסגור רק כדי לבדוק הידוק בברגים שמתחתם....
בקיצור - מוצר מיותר. אכן פתרון של קמצנים כי הוא סוג של קיצור דרך. מנסיוני גם מסוכן. אז הישמרו לנפשותיכם.
ומי שטוען שהכל קישקוש ועדיין נוסע על כאלה, בבקשה שיודיע היכן ומתי הג'יפ שלו מסתובב חופשי ומחפש לעצמו קורבנות תמימים, כדי שנדע לא לאפשר למישהו שיקר לנו להיות בסביבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אני חושב שאתה טועה, במצב 2 המומנט כיפוף המופעל על בסיס הגוזון (שם שיא המומנט) גבוה משמעותית כי העומס מופעל עם מנוף גדול יותר.
למה מנוף גדול יותר ?
הצמיגים בשני המקרים ממוקמים באופן זהה יחסית לבסיס הגוז׳ונים, לכן בהגיון של פשוט עם כמוני שאינו מהנדס, המנוף הוא זהה.
אם אני טועה, אשמח להסבר בשפת העם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
למה מנוף גדול יותר ?
הצמיגים בשני המקרים ממוקמים באופן זהה יחסית לבסיס הגוז׳ונים, לכן בהגיון של פשוט עם כמוני שאינו מהנדס, המנוף הוא זהה.
אם אני טועה, אשמח להסבר בשפת העם...
אתה לא טועה :)
אתה לא טועה. המאמץ בגוז'ון עצמו כל עוד הוא מהודק כהלכה והמירכוז נשמר (קונוסים ו/או קדח מרכזי) - זהה לחלוטין. הוא לא יודע מה מחובר אליו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ספייסרים לגלגלים - כן או לא - דיון
להבנתי היות שכאשר משתמשים בקומבינציה של גוזון מקורי + ספייסר האום החיצוני (זה שצמוד לגאנט מבחוץ) רחוק יותר מבסיס הגוזון המקורי, ולכן המומנט כפיפה על בסיס הגוזון המקורי גדול יותר.
המומנט מופעל ממישור האום על הבסיס.
כאשר משתמשים בגאנט עם אופסט על הגוזון המקורי ללא ספייסר, האום הסוגר נותר קרוב וצמוד לבסיס הגוזון
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בדיוק!!! אבל בדיוק נמרץ!!!
יש סט גלגלים תקני ומתאים למה שאני רוצה וצריך, יש לי אותו במחסן ואפילו נסעתי עליו עשר שנים ללא שום תקלות - הבעיה היא ששלוחי מדינת ישראל לא מסכימים ולא רוצים "כי זה בולט".... גם כנפונים רחבים/מורחבים שמכסים את זה לגמרי כבר לא קבילים מבחינתם. הם מאלצים אותנו לנסוע על חישוק לא מתאים. וכשזה הורס לנו את הצמיגים אנחנו מנסים להרחיק אותם באמת במינימום באמצעות השיקוץ הזה שנקרא "ספייסר" וזה באמת מחוסר ברירה, ואז קורה כל מה שתיארת.
אז אני לא מאשים את הבוחנים מהמשטרה וממכוני הטסטים - הם רק עושים את עבודתם הבזויה. האחריות היא כולה שלנו, משתמשי הרכב - במקרה הזה - האחריות שלי - לנסוע על מה שנכון ומתאים ולא על מה שהם אומרים כי בא להם טוב בעין. בעיות בטסט או עם בוחנים בכביש? עניין שולי שבשוליים לעומת גלגל שעף והורג מישהו.
אל תבלבל את המוח. נפלו לך לידיים ג'אנטים של רנגלר TJ שנראים טוב. כדי להתאים אותו לסופה עם צמיג 31 הוספת ספייסר גדול שידעת שהוא לא רעיון טוב, אבל הג'אנטים נראים טוב... אז הלכת על זה. וזה לגמרי בסדר, וזה הרכוש שלך וזו זכותך המלאה כמו שאתה טוען תמיד ואני מסכים, ומי יודע, אולי גם אני הייתי לוקח סיכון ועושה אותו דבר.
מכאן להפיל את האשמה על מדינת ישראל? אתה מפתיע אפילו אותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
להבנתי היות שכאשר משתמשים בקומבינציה של גוזון מקורי + ספייסר האום החיצוני (זה שצמוד לגאנט מבחוץ) רחוק יותר מבסיס הגוזון המקורי, ולכן המומנט כפיפה על בסיס הגוזון המקורי גדול יותר.
כאשר משתמשים בגאנט עם אופסט על הגוזון המקורי ללא ספייסר, האום הסוגר נותר קרוב וצמוד לבסיס הגוזון
Asaf-a
אסף.א
אתה מדבר על קונפיגורציה שונה מזו המתוארת כאן, בה יש סט אחד של גוזונים. המקרה המתואר לעיל יש שני סטים של גוזונים, אחד המקורי של הרכב אליהם מחובר הספייסר, והשני שייך לספייסר, ואליהם הגלגל מחובר
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
Asaf-a
אסף.א
דרור מדבר על ספייסר שיש בו שני סטים של גוזונים כמו בתמונה הזאת. הסט הפנימי הוא הג'וזון המקורי, ויש סט נוסף שמתחבר לגלגל. הגוז'ון הפנימי באמת לא יודע אם מהודק עליו גלגל או גלגל עם ספייסר.
קובץ מצורף 135372
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אל תבלבל את המוח. נפלו לך לידיים ג'אנטים של רנגלר TJ שנראים טוב. כדי להתאים אותו לסופה עם צמיג 31 הוספת ספייסר גדול שידעת שהוא לא רעיון טוב, אבל הג'אנטים נראים טוב... אז הלכת על זה. וזה לגמרי בסדר, וזה הרכוש שלך וזו זכותך המלאה כמו שאתה טוען תמיד ואני מסכים, ומי יודע, אולי גם אני הייתי לוקח סיכון ועושה אותו דבר.
מכאן להפיל את האשמה על מדינת ישראל? אתה מפתיע אפילו אותי.
החישוקים האלה שכבו אצלי במחסן שנתיים. נראים טוב? עניין של טעם. אני אגב לא עף מהלוק שלהם. הם כן טובים בנסיעה אבל את זה גיליתי רק אחר כך למרות שזה לא הפתיע אותי - כי הם קלים משמעותית - וזה יתרון דינמי מובהק - ולכן זו היתה סיבה נוספת למה רציתי אותם כל כך.
אבל הסיבה העיקרית להחלפה היתה שנמאס לי להצריח גלגלים עם הג'יפ של מוחמד לכבוד כל טסט והחישוקים האלה היו סוג של פתרון לבעיה הזו אבל נגעו בקפיצים.
ואז מה?.... הספייסר היה פתרון הביניים וספייסר של אינץ' הוא מינימלי. ספק אם יש פחות עבה ממנו. הייתי אובססיבי בבדיקות הידוק האומים ועובדה - זה לא עוזר והם נשברו.
אני לא מאשים אף אחד זולת את עצמי - הבוחנים אולי גורמים לנו להיסטריה אבל בתכל'ס הם רק עושים את עבודתם ואני את עבודתי. אני חוזר לג'נט אופסט 8' מברזל הישנים והטובים, עם הטסטים כבר נסתדר. מעדיף לפחד משוטרים מאשר לפחד שגלגל יעוף.
חישוקי הסגסוגת של ה-TJ? לכשעצמם מצויינים ובקרוב הם ייצאו למכירה.
נמרוד, גם כאן המומנט כיפוף שבסיס הגוזון המקורי מקבל על ידי האום שסוגר הגאנט לספייסר גדול יותר לעומת המצב של גאנט עם אופסט בו האום גלגל צמוד לבסיס הגוזון המקורי,
היות שאום הגלגל רחוק יותר מבסיס הגוזון (בציר הרוחב)
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
נמרוד, גם כאן המומנט כיפוף שבסיס הגוזון המקורי מקבל על ידי האום שסוגר הגאנט לספייסר גדול יותר לעומת המצב של גאנט עם אופסט בו האום גלגל צמוד לבסיס הגוזון המקורי,
Asaf-a
אסף.א
לא מבין, סקיצה תעזור.
ספייסרים לגלגלים - כן או לא - דיון
דרור,
תעלה תמונה של מה שכשל.
אני עדיין מתקשה להבין מדוע ישבר הגוז׳ון.
הרי סרנים כאלו נוסעים גם עם צמיגי ענק בעלי משקל ומומנט גדולים בהרבה.
עד כמה קרוב הגוז׳ון למעטפת הגזירה שלו?
האם כל הברגים בגלגל הגזרו?
האם חוזקו עם מפתח מומנט קודם לכן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
Asaf-a
אסף.א
זה נכון
אבל במומנט המקסימלי מופעל על בסיס הגוזון ולא על החלק החיצוני שלו היכן שהאום מוברג.
אם הגוזון נקרע - אין חשיבות למיקום האום, יש חשיבות למומנט המירבי שאינו שונה בין המצבים.
היבט אחר שנכנס למערכת הוא עניין המתיחה, ככל שהאורך הכולל של הגוזונים קצר יותר, המעוות יהיה קטן יותר עבור אותו מודול אלסטיות (או במילים פשוטות - עבור אותו חומר) ואז יכול להיות מצב ששוב התנאים הם לרעת הספייסר לעומת ג'אנט אופסט.
אם האום גזר את ההברגה, זה כבר מקרה אחר.
אם הגוזון נגזר - שוב מקרה אחר שסביר שנגרם בגלל חופש בקדחי הספייסר ומכות חוזרות ונשנות באותה נקודה על הגוזון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא מבין, סקיצה תעזור.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2c3ed8b2fd.jpg
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הציור שלך מבהיר את אי ההבנה.
מה שציירת זה את אותו גלגל עם ובלי ספייסר. וברור שמומנט הכפיפה שונה.
בתקופה שניסיתי ספייסרים, הבנתי שהסוג הפשוט, שלא בא עם בליטה, יוצר עומס אדיר על הגוזונים,
וזה שיש לו אותה הרבה יותר טוב.
אחרי הרבה נסיעה היה ניתן לראות שהחורים של הספייסר התחילו 'להימרח'.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...586dc23c90.jpg
Sent from my SM-G980F using Tapatalk