גבע חמוד שלא יובן אחרת.
הורדתי לו נקודה כחבר [emoji6]
לטעמי טעה כשהגן על השלט.
בסופו של יום מדובר בשלט התנערות מאחריות כלל ארצי בלי קשר לשום ממצא בדיקה.
חלק ממדיניות של הרשות להגן על עצמה מתביעות.
הייתי מנסח אותו תוך השמטת החלק השקרי של הבדיקות.
Printable View
בועז .. תאמין למה שאתה רוצה, זו המלצה סהכ... לא תקבל דוח מקסימום תשבור את האסלה בבית. (;
המלצה... כמו שלטי קק"ל (;
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אם שלט הורדת אחריות יעזור במשהו נגד תביעות של אזרחים מול הרט"ג, או לפחות יקנה לרט"ג תחושת בטחון מסוימת, ולכן יעזור נגד סגירת והורדת עומק של נקודות מים, אני בעד שישימו אלף שלטים כאלה.
לגבי הבדיקות בנחלי הצפון, לאחרונה משרד הבריאות / הגנת הסביבה מפרסמים את תוצאות הבדיקה (במספרים). נותן קצת יותר פרופורציה מה באמת מזוהם ומה זה סתם ילד שעשה פיפי במים.
לגבי עין עקב - מה שמוזר שבמשרד להגנת הסביבה / משרד הבריאות - כתוב רק על נחלי הצפון. רק באתר של רט"ג נוסף גם עין עקב.
לגבי הרשות - אני לא מאשים אותם. הם לא יכולים להתעלם מתוצאות הבדיקה האלו. ואני בדעה של חנן - שכל עוד שלטים מסוג זה יעבירו (משפטית) את האחריות למטיילים והרשות תפסיק להפסיד בבית משפט בתביעות מטומטמות - דיינו, רק נרוויח.
רט"ג מלאכים לעומת משרד התחבורע.
זה ב-99% פייק, אבל מי שמוביל קבוצה מאורגנת לא יכול לקחת את הסיכון של אחוז אחד שמישהו יאכל בחניון הלילה בשר שהופשר אחרי שנתיים בפריזר ובהמשך הטיול כשתכאב לו הבטן הוא יאשים את מארגן הטיול שלקח אותו להתרחץ במעיין מזוהם.
אני מבין את קורת הרוח של כמה סוציופאטים כאן מזה שכמות המטיילים במעיינות תרד. תהנו, ואם נשאר בעולם קצת צדק, גם תשלשלו קצת אחר כך.....:rolleyes:
גם זה מוגדר מלאך [emoji23]
רק מציין
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2d71fc2613.jpg
https://www.gov.il/he/departments/ne...n_update_13921
https://www.gov.il/he/departments/news/14092021-04
https://www.parks.org.il/newsflash/elal/
באתרים של המשרד להגנת הסביבה / משרד הבריאות זה נמצא תחת "חדשות". באתר של רט"ג זה נמצא תחת "מבזקים". דוגמים את הנחלים פעם בשבועיים בדר"כ ובהתאם לכך הפרסומים באתרים.
בהודעת הרטג יש התיחסות לעין עקב אבל בהודעת משרד הבריאות ( הבודק) אין.
מקרי?
רטג לא יכולים לבצע בדיקה חיצונית?
יש איזה חוק שאוסר זאת?
עדכון מאתמול:
ליד הנביעה נמצא פקח אשר אוסר על הכניסה למים.
לידיעתכם.
אביגדור
אני מנצל את השרשור כי הנושא דומה ולפי איך שזה נשמע הכיוון זהה:
הבריכה בעין עבדת - המסלול הקצר והנעים של עין עבדת שמסתיים בבריכה. אמנם לא הייתי שם שנים אך בשנה האחרונה יצא לי לבקר שם פעמיים. אחלה מסלול בקטנה לאישה וילדים קטנים, אך לאכזבתי (לא שאני זוכר אחרת) הכניסה למים של הבריכה אסורה. יש לדייק- זה לא שאסור להתרחץ...חל איסור לגעת במים ממש כך, אסור לטבול רגליים, אסור לטבול את הראש, כלום. מים קדושים.
נתקלתי בזה בשתי עוצמות, פעם אחת אני יושב עם הבן שלי על שפת הבריכה והפקח (הבאמת חביב) העיר שאסור להיכנס, באותה הזדמנות פתח בהדרכה מעניינת ולגמרי מונגשת לילידים על מגוון המעופפים באזור (ממש חביב). כשפקח מעיר בנימוס, אני מקבל, סה"כ הוא עושה את תפקידו ורציונל הכסת"ח מובן לי בגדול, זו שמורה, זו בריכה עמוקה, יש הרבה אנשים מבקרים, הם (רט"ג) לא רוצים לקחת אחריות ומכאן האיסור. אני מחכה בסבלנות שהפקח יעזוב. אני חולץ לבני בן ה 4 סנדלים ויושב איתו על שפת הבריכה משכשך את הרגליים במים הצוננים. כאן העוצמות עלו.
אשה אחת שומרת חוק אחראית ששהתה אף היא במקום העירה לי (לגמרי לא בנימוס, היא פשוט התנפלה עלי בצעקות) שאסור אסור אסור לטבול את הרגליים במים ושמיד אני אוציא אותם. אחרי כמה נסיונות התעלמות מצדי ואחרי שהבן שלי כבר התחיל לתהות למה האשה המפחידה הזו צועקת עלינו, החלטתי להתעמת איתה. שאלתי אותה בכל הרוגע שהצלחתי לגייס שתואיל בבקשה להסביר לי למה אסור. הרי אם האיסור נובע מסכנת טביעה אפשרית שתואיל עם כל הכבוד להתעסק בעינייניה ותשמור את הצדקנות שלה לעצמה ושתפסיק להטריד אותי ואת הבן שלי. ואם ישנה סיבה אחרת אשמח להחכים.
כאן היא פתחה בסיפור דומה למה שציון כאן מקודם - הכנסת רגליים, ידיים וכדומה מזהמים את המים...:confused: קרם השיזוף, הזיעה, פטריות הרגליים מזהמים את המים ובכך פוגעים בכל החי שבסביבה....
OK אמרתי, סה"כ זו בריכה מנביעה שהמים נכנסים ויוצאים ממנה בתחלופה מתמדת (לראייה הזרימה לאורך הנחל ממנו באת..) ואם כך מה שונה הסיפור בעין עקב, אותו תא שטח, גם שם בריכה מנקזת מי מעיין ושם מאות מתרחצים בלא מפריע...
לתפיסתי חוץ מנושא הכסט"ח של רט"ג אין כאן כלום. לאור הסיפור של עין עקב מחפש מישהו בר סמכא שירחיב בנושא זיהום הבריכות הנ"ל והשפעתם על אוכלוסיית בעלי החיים בסביבה.
הכיוון איננו זהה.
בעין עקב נשמע שמנסים למנוע פגיעה בבני האדם... ובעין עבדת נשמע בדיוק כמו שהגברת הקולנית הסבירה, יש מינים נדירים החיים במים ורחצה שלנו עלולה לפגוע בהם.
ומציע לשאול פקח או מדריך פעם הבאה אני בטוח שתקבל ... כמו על המעופפים על החיים מתחת למים.
לא נשמע לי אמין... בעין עבדת יש תא שטח יחודי בבעלי חיים שלא קיים כמה ק"מ משם בעין עקב? אני בטוח שההבדל נובע מהיותו של עין עבדת חלק מגן לאומי. וזה בדיוק מתחבר לי לדיון הזה, של שחיקת אמון הציבור ברשות. אתה אומר לשאול את הפקח.... האמת גם אם הפקח היה מספר לי על פגיעה אפשרית במקור מים של חיות האזור הייתי מעקם מולו פרצוף בחוסר אמונה.
באמת מעוניין לדעת האם יש כאן שיקול שמירת טבע באיסור לגעת במים או שזה איסור רחצה שיצא מפרופורציה.
הדרכתי בעין עבדת כמה וכמה קבוצות והשאלה הזו של האיסור כניסה למים עולה הרבה פעמים, ההסבר פשוט יחסית.
יש הרבה מעיינות וגבים במדבר שאנחנו בני האדם המלוכלכים (כן אנחנו-אלו עם הדאודורנט,קרם הגנה, שמפו בשיער, ושאר השקרמים שאנחנו מורחים ומורחות על עצמנו) יכולים לטבול ולהכניס לבע"ח באזור את כל החומרים שמניתי למעלה ישר לתוך הגוף כשהם שותים אותם או חיים בהם.
עין עבדת היא נק' מים משמעותית מאוד שבאמת יש בה מגוון חיות רחב מאוד שתלויות בה לחייהן, ובנוסף עושים שם מחקרים וסקרים בשביל ללמוד ולחקור עוד את התא שטח המיוחד של הנגב.
אז זה לא עניין של דוח כזה או אחר (פרט לזה שזה חוק כי זה כרגע גן לאומי אם נרצה או לא), פשוט להיות בנאדם שאוהב טבע ולהשאיר נקודת מים אחת שלא מזוהמת ע"י האדם. וללכת לרחוץ בעין עקב או באחת המחצבות של מכתש רמון.
זה ההסבר והוא הועבר בחיוך ובצורה נחמדה ובדר"כ הספיק וכולם היו מאושרים ולא נכנסו למים
ואחר כך כשטובלים בעין עקב זה רק יותר טוב.
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
עוד מישהו בטעות עלול לחשוב שהפעילו שיקול דעת והיגיון וחיפשו איזון בין צורכי בעח החיים כדי לשרוד לבין צורכי האדם כדי לנפוש....(;
סולי
הסר דאגך מלבך.
בטח ובטח בפורום הזה.
אף אחד כאן לא יאשים את הרט״ג בהפעלת שיקול דעת ושימוש בהיגיון בריא