הרכב נבדק עם מחשב(במקום שעושה בדיקות לפני קנייה) ואמרו לי ששני החיישני חמצן לא תקינים כי יש בעיה אם הקריאה שלהם.
כנראה שהמקום לא הכי מקצועי. ניסיתי..
גרשון עושה רושם שלא ממש בא לו לעזור
Printable View
צריך להכיר קצת את גרשון, זה האיש (ואני לא מכיר אותו אישית, רק כאן מהפורום) - נסה להתעלם לרגע מהרושם החיצוני ותן לו לאבחן כמו שצריך את הבעיה.
ואם לא לגרשון - נסה למצוא מישהו אחר שיוכל לאבחן בצורה מקצועית ועניינית את הבעיה ואז הדרך לפתרון תהיה ברורה יותר.
גרשון הוא איש מקצוע מעולה,הוא משתף כאן הרבה חומר מקצועי
אבל כדי לאתר בעייה במדוייק צריך להיפגש איתו ולתת לו לאבחן.
מבטיח לך שתפגש עם אדם רציני שיקדיש את כל הזמן שצריך כדי לאתר את התקלה.
לא הבנתי מי התינוק פה.
לי זה נראה יותר כמו בעל הרכב שקנה אוטו יקר וחוסך על תשלום לבעל מקצוע איכותי ומנסה לקבל תשובות רציניות בחינם או בתשלום מופחת מאנשים לא מקצועיים.
קיבלת תשובה פשוטה-
כנס למקום מקצועי שיודע לקרוא גם תקלות וגם ״זרימת נתונים״ מהחיישנים ולנתח את זה באופן כזה שלא תמשיך לבזבז כספך וזמנך על חלקים לא נכונים רק בגלל שאתה חסכן.
אז תתבגר קצת ותעשה מה שצריך כמו גבר ולא כמו נער מתבגר שאין לו כסף לתחזק את הגיפ שקנה בכספו האחרון.
נ.ב
גרשון לא חייב לך כלום עד שלא תשלם לו.
הוא מתפרנס מהידע והכלים שלו.
גרשון חד אבחנה. עוד בתגובה 16 הוא איבחן אותך בחדות
עוד ליצן..
הjk נקנה בתור תחביב ולכן רציתי לעבוד עליו לבד עד כמה שאפשר..
את היישור קו הראשוני עשיתי באחד מהמקומות המוכרים בעלות של 30K שח
בגלל שבבעלותי מספר רכבים ועוד כמה צעצועים חשבתי למה לא לנסות
מה כבר יוכל להיות.. בארהב הם עושים את זה כל הזמן, זהו..
איפה זה פוגש אותך חבר?
למה אני חייב לקחת את ההעצה הראשונה שנכתבה בשישרור ולא לשמוע עוד דעות??
לא ביקשתי דבר בחינם אלה התייעצתי בפורום שמעודד "עשה זאת בעצמך"
כך חשבתי בכל אופן, אבל מסתבר גם פה יש בריוני מקלדת שמרגישי שיש להם זכות
לרדת לפסים אישים עם אנשים שאינם מכירים ועוד מתיימרים לדעת את מצבם הכלכלי
בועז אם רציתי להעליב הצלחת.. כל הכבוד..
חשבתי שזה בית חם לג'פאים, טעיתי..
שיהיה לך רק טוב חבר
דניאל, בבקשה לא לרדת לפסים אישים, ולא משנה אם אחרים עשו את זה לפניך או אחריך.
כל אחד תורם מה שנוח לו לתרום, בא ונשאיר את זה שם.
ולשאלתך. כן אפשר (וצריך) לאבחן ממיר קטליטי שלא עובד.
בשביל זה אתה צריך להסתכל על הגרפים שמוצאים שני חישני החמצן, אחד לפני הממיר ואחד ממש אחרי.
זה בדיוק מה שהמחשב עושה, הוא עוקב אחר שני החישנים ובודק האם הממיר עושה את עבודתו.
או שהוא סתם צינור שלא עושה דבר.
זה שלפני הממיר נקרא up stream וזה שאחרי down stream
יש הרבה תאוריה מאחורי זה איך צריך להראות הסיגנלים בשני החישנים. הכל נמצא ברשת.
אני אנסה לסכם במספר משפטים אבל כמובן שזה לא יהיה מדויק.
בעיקרון הסיגנל של ה down stream עוקב אחרי ה up stream אבל הרבה יותר לאט ופחות מודגש
ב idel אפשר לראות זאת בקלות. ה up stream מתנדנד בין עשיר לעני כל כחצי שניה כמעת כמו סיגנל ריבועי.
ה down stream עוקב אחריו אבל הרבה יותר לאט, הסיגנל נראה כמו סינוס באמפליטודה נמוכה.
צריך גם לבדוק את המצב ב 3000 סלד.
אם תפרסם תמונות של הגרפים במצבים השונים אוכל לעזור לך יותר לאבחן.
שוב יש הרבה חומר באינטרנט רק תגוגל את הנושא ויהיה לך שפע של מידע
צודק! ומקובל...
תודה על הרצון הטוב
הבעיה בתקלות כאלו שגם אם תראה את הנתונים והגרפים בזמן אמת,
צריך לאבחן האם הנתונים שגויים מהחיישן עצמו שמפיק אותם, או,
שהוא מציג מבחינתו נתונים נכונים שהוא חש והתקלה במקום אחר.
זה יכול לדעת בעל ניסיון וידע שרואה את התמונה הכוללת של שאר הנתונים.
כך שהשוואה מול גרפים או צילומי מסך שיש באינטרנט, לא בטוח תביא אותך למסקנה הנכונה והפיתרון.
רענן
...
האם החלפת הממיר פתרה את הבעיה בסוף ?
לא החלפתי...
יש אפשרות להתקין תושבת שמתלבשת על הפתח של החיישן חמצן אחרי הממיר ובעצם מרחיקה אותו
מהזרם של גזי הפלטה ומשפרת לו קצת את הקריאה..
זה נקרא spark plug non fouler
https://www.jeepolog.com/forums/imag...QIQhUCEIQf/9k=
אבל זה עובד רק אם הירידה באפקטיביות של הממיר לא ממש קיצונית, מספיקה ירידה של 5% באפקטיביות של הממיר קטליטי כדי לקבל את הקוד תקלה P0430/420 .. במקרה שלי זה עבד כמו חלום ועברו כבר משהו כמו 4000 קילומטר והתקלה לא חזרה.
את הממיר אני לא מתכוון להחליף עד שלא מורגשת ירידה בביצועים של הרכב(נכון לעכשיו נוסע פגז)
בכל זאת 12000 שח לזוג ממירים לא בא ברגל.
אין באמזון לקנות ממיר חלול …?
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה היה בציניות על ההרחקה של החיישן
ממיר סתום עובר ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
חחח גם אני הייתי ציני לגבי הממיר החלול הד..:)
אני לא יודע לגבי רכבים אחרים
אבל ברנגלר JK 3.8 ההתראה מגיעה ברגע של האפקטיביות של הממיר קטליטי יורדת ב5%.
אם הממיר היה סתום כל הקומבינות שבעולם לא היו עוזרות(חוץ מקבל ונגד על החיישן עצמו בשביל לשנות את הסיגנל) וגם זה היה מורגש בנסיעה.
ברור לי שהפתרון הזה זמני ורק דוחה את הקץ אבל עדיין נותן לי מספיק מרחב תמרון עד שיגיע הזמן להחליף את הממיר.
הרכב סוחב מצויין ועבר טסט בהליכה לא מזמן. אני מאמין שיש לי עוד כמה שנים עד שיבוא היום של הממיר.
אני לא מאמין בלשפץ ממירים קטליטים אני תמיד מעדיף לשים חדש ומקורי או משודרג וזה תקף לגבי כל חלק שעולה לי על הרכב.
הפעם אני פושט בוחר את התזמון של הקרבות שלי.
אז לשאלתך, אין לי מושג אם ממיר סתום עובר. אבל שלי עבר..
אתה שואל מה הכי נכון לעשות? ללכת למוסך חברה או ממוחה ברכב שיפתור את הבעיה..
אני בחרתי שלא(כרגע..)
רנגלר JK 2009 , התקלה הזאת מופיעה צצה אצלי פעם בחודש , זה לא משהו שנסיעת מבחן קצרה יכולה לגלות לדעתי ?! כנראה שהמתין עד שתהפוך לקבועה .
קניתי 2 מיכלים , הוספתי כל פעם כתוספת לשליש אחרון של מיכל דלק בהפרש של שבועיים - ממיר קטליטי סתום ( 220K ק"מ) פתרו לי את הבעיה . "Cat Converter Cleaner Liqui Moly 8931 CATALYTIC-SYSTEM CLEANER Reduces Emission" עלות של 18$ לבקבוק.
תמשיכו עם המשחקים האלה ויתכן שבהמשך תגלו שהממיר הפך לאבקה קראמית שטוחנת לכם את המנוע. ראיתי המון מנועים מושמדים כאלה. נכון, זה נראה אינטואיטיבית כאילו האבקה תזרום לכיוון השני, אבל זה מה שקורה בפועל.
לפני כמה חודשים נדלקה ברכב של בתי נורה עם קוד תקלה של ממיר לא יעיל. הגרפים של החיישן הקדמי והאחורי (בסורק של שנקל מעליאקספרס) נראו כך:
https://imageshack.com/i/poJ0T5ayj
מה שאומר שהחיישנים תקינים והממיר "שקוף". הגזים עוברים דרכו בלי לעבור כמעט שום מניפולציה.
שלחתי אותה למחרת להחלפה של הקרב של הממיר, 1400 ש"ח, ובערב הגרפים של החיישנים נראו כך:
https://imageshack.com/i/pntr3hHQj
התקלה נפתרה. המנוע כבר לא בסיכון. יש שקט לעוד כמה שנים, והרכב כבר לא מחרבן לתוך האוויר שאנחנו נושמים. זו לא הוצאה פחות מוצדקת מלהחליף שני צמיגים. להיפך.