במקרה קבלתי אחה"צ את הלינק הזה:
https://www.facebook.com/groups/pish...2427799547719/
להבנתי הוא בתקציב שלך, וראיתי שציינת לא טנדר.
לא מכיר את האוטו.
Printable View
במקרה קבלתי אחה"צ את הלינק הזה:
https://www.facebook.com/groups/pish...2427799547719/
להבנתי הוא בתקציב שלך, וראיתי שציינת לא טנדר.
לא מכיר את האוטו.
הייתי בהתלבטות דומה לשלך לפני שנה. בסוף הגדלתי קצת תקציב ורכשתי טנדר שלך כנראה לא מתאים.
חמישה נפשות שנוסעים לטייל כדאי שיהיה נוח ונעים ולכן תשקול SUV בגודל מלא.
מה שנכנס לך בתקציב ועדיין ישאיר אותך עם שנתון סביר של 2007+ יהיו:
1. פורד אקספלורר
2. ניסן פאת'פיינדר
3. סאניאנג רקסטון
לכל אחד פלוסים ומינוסים ומחלות משלו.
לא הייתי פוסל אף אחד מהם על הסף, מכוון לאוטו עם יד נמוכה, היסטוריית טיפולים וקמ עד 200 אלף.
כולם יביאו אותך ל-90% מהמסלולים.
בהצלחה.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אני יוסיף נתון שאולי יעזור קצת, כרגע אנחנו 2 מבוגרים ושני ילדים, אבל כנראה שהתא המשפחתי יגדל עד שנה הבאה. אז אני לא יודע כמה דחוף מקום ל 3 ילדים מאחורה לשלב של עכשיו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מצד אחד, ייתכן שעוד שנה כבר תבין שלא כולם מתחברים לתחביב החדש ואינך צריך באמת רכב שטח.
מצד שני - רך נולד חדש בביית אומר גם תא מטען גדול (עגלה וכו') אבל גם צריך לזכור שלפחות כמה חודשים טובים הוא לא יצטרף לטיולי השטח וכנראה גם שאחד מבני המשפחה הבוגרים יישאר עימו בביית, כלומר נוצר לך מרווח של עוד כשנה-שנה וחצי שבהם אם יהיו טיולי שטח הם יהיו בהרכב מצומצם. בשלב הזה כבר תגבש דעה מוצקה לגבי הצרכים והדרישות מרכב השטח המתאים למשפחה ותוכל לקבל החלטה האם לשדרג / לשנות או להישאר עם הרכב שתרכוש היום.
היי
שקול גם סובארו אאוטבק.
מנסיון של 10 שנים - רכב בול לצרכים שלך.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
לאחר חשיבה, מניח שמה שאני מחפש זה רכב שבילים (קל/ קל בינוני) לפחות בשלב הנוכחי. אחרי הרבה קריאה פה נראה שהרבה ירימו גבה על יכולות רכבי ה-suv פה. כרגע מה שמוצא חן בעיניי זה הגראנד ויטארה אך על פניו הוא נראה צפוף מאחורה בהנחה שאני מתכנן לשים 3 כסאות מאחורה. האם יש המלצות נוספות? איך הפורסטר מאחורה? האוטבק כנראה מתאימה אבל גדולה מדי. בנוסף מחפש שנתון מעל 2014 והתקציב גדל בהתאם לכיוון ה 80-90k לא כולל יישור קו.
כל עוד אתה מבין המגבלות ויש תיאום ציפיות לגבי היכולות שטח אז תוכל להינות מהם.
לגבי המקום לשלושה כסאות, אין תחליף למדידה בפועל, אם תציין מאיזה איזור אתה, אני מניח שיהיה מחברי הפורום אליו תוכל לקפוץ למדידה.
הילדים אצלי כבר מזמן לא בכסאות אך למיטב זכרוני יש מידות שונות ויתכן שיש מקום לשקול לקנות כיסאות במידה לא מוגזמת, ברוב הרכבים בקטגוריה 3 כסאות מרווחים לא נכנסים לרוחב.
Asaf-a
אסף.א
מיקום מרכז(הרי פתח תקווה ;) ) אבל לפני שאני מטריח אנשים בכל מקרה הייתי רוצה להיסגר על דגם/2 אני כן יכול להגיד שהצריכת דלק של הגראנד ויטארה גורמת לי להרים גבה עם זה שהנסיעה לא תהיה מרובה במיוחד, בתקופה של היום כל דבר נכון לעכשיו, יכול להיות מחר אני יחזור לעבוד מהמשרד והנסיעה תהיה יותר מרובה עם זאת לא צופה לעבור את ה 10k בשנה.
אז בו נעשה לרגע חשבון מקורב וזריז.
נניח מחיר ליטר קבוע של 6 שח לליטר.
10,000 קמ לשנה ברכב שעושה 1:10 -> 1000 ליטר כלומר 6000 שח.
10,000 קמ לשנה ברכב שעושה 1:7 -> 1400 ליטר (בערך) כלומר 8400 שח.
החיסכון השנתי בין שני המקרים התיאורטיים הללו הוא 2400 שח או 200 שח לחודש. לא מזלזל בסכום הזה, אבל אם תביא בחשבון שעלות התחזוקה של רכב שטח גבוהה הרבה יותר מתחזוקת פרייבט, לטעמי עדיף למצוא רכב אמין ושמור היטב ואז החיסכון יהיה משמעותי יותר מהפרש ההוצאה על דלק.
אם הנסועה השנתית שלך היא נמוכה יותר (נניח לכיוון ה- 8000 לשנה) אזי ההפרש הופך להיות זניח עוד יותר.
כרגע מבחינתי אני רואה 2 אופציות והייתי שמח לשמוע חוות דעת שלכם, האפשרויות כרגע שאני חושב גם לפי היצע ושנתון גבוה יחסית בתקציב שלי, סובארו למניהם(נוטה לפורסטר) וסוזוקי.
כן הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא, גם השוואה יכולה לעזור(בהתאם לצרכים כמו מרווח מאחורה לילדים). נכון ש 2400 בשנה זה לא הביג דיל אבל זה גם שיקול, לא רוצה להתחיל לחשב כמה אני נוסע, כרגע אני עדיין בחשיבה הזאת אם אני עובר ל 1/7 שהיום אני עושה אחד ל 12 בערך.
המלצה שלי,
פרייבט נורמלי ליום יום,
SUV (ארוך) ישן לטיולים.
הבעיה, צריך סבלנות למצוא SUV שמור ומתוחזק.
בהצלחה
רענן
הבעיה שלי במודל הזה זה שאני עם רכב סופר מיני אחד שאין הרבה מקום להעמיס ומשרת את אישתי לעבודה, ומשפחתית סטיישן לנסיעות ארוכות עם המשפחה ולעבודה שלי. אני מכוון ל 5 מקומות ופחות 7 גם כי אין למצוא בשנתון סביר וגם מצוקת חניה ברחוב שלי (אישתי חונה בחניה ). ההחלפה תהיה מול המשפחתית כי אישתי רוצה לנסוע ברכב הקטן [emoji1742] . קודם כל שלום בית [emoji28].
לא הבנתי מהתשובה שלך לרענן מה לא טוב בהצעה שלו עבורך.
הוא לא הזכיר 5 או 7 מקומות למיטב זכרוני.
דרך אגב, גם מהטלפון עם tapatalk אשר להוסיף קפיצות שורה כדי שיהיה ברור יותר למה אתה מתכוון.
אם אלו הנתונים,
אולי כדאי שתקטין ציפיות מטיולי שטח מעבר לשבילים,
ואז פורסטר (רצוי עם גיר אוטומטי פלנטרי) ייתן מענה לא רע לנסיעות כביש משפחתיות.
ויטרה תהיה עדיפה במעט בשטח ולא רחוק מהפורסטר בכביש.
תנסה את התחום, אם "נתפסת"(כולל האשה), אז כבר תגיעו לעמק השווה
של על מה מתפשרים ומתקדמים ל SUV גדול.
בהצלחה
רענן
למה לא רקסטון?
אני אמנם משוחד טרי, אבל יודע להיות אובייקטיבי כשצריך.
בדקת אחד?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
ולפני הגדול, על איזה דגמים כן מומלץ זאת השאלה, לראות באמת אם יש חיבור? אני לא נעול על שום דבר רק מחפש עדיין. אני עדיין פתוח לרעיונות, יותר מזה אשמח לרעיונות.