תגובה: משתף באירוע לא סימטי של בלימה אוטונומית משום מקום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
וללחוץ בהתאם לצורך על דוושת ההאצה וכך לעשות אוברייד על הבלימה האוטונומית, לפני שנכנסים בכם מאחור.
הופה!
זה נתון חשוב!!!
חדש לי, תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
איוולטיס חדשה. אני על קרוז-קונטרול אדפטיבי. 100 קמ"ש בערך. מתקרב לצומת גורל על כביש 40 צפון. האור ברמזור אדום. הרכב שלפני מאיט והמערכת מאיטה ובולמת בלי שאתערב. אבל אני בהיכון, כי אני יודע שהמערכות האלה בוגדות בהזדמנות הראשונה שהן יכולות.
נהג הרכב שלפני מחליט בשניה האחרונה לפני עצירה מלאה, לשפר מיקום על הפול-פוזישן וזז נתיב אחד ימינה. כמובן שמבחינת האייסייט, המכשול זז הצידה וזה המקום לתת פול-גז ולחזור למהירות השיוט שנשמרה לו בזכרון, כלומר 100 קמ"ש.... האיבולטיס אוטו גדול וכבד, מין פורסטר ענקי בקנ"מ 1.5:1, אבל 2.4 ליטר טורבו עם 260 כ"ס לא הולכים ברגל - וכשנותנים לו קיקדאון הוא עף קדימה. אני הייתי מוכן לזה ובלמתי מיד, אבל לא כל נהג ממוצע יגיב מספיק מהר בסיטואציה הזויה כזו. כי במכוניות עם מערכות אקטיביות, רוב הנהגים סומכים על המערכת ומרשים לעצמם להיות פחות מרוכזים.
לא הבנתי, מה ציפית מהמערכת? עשית בדיוק את מה שהיא לא מיועדת לו, וציפית ממנה לנהוג במקומך (לזהות רמזור אדום). היא עשתה בדיוק מה שהיא תוכנתה לעשות, הטעות היא שלך כנהג בתפעול לא נכון שלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נהג המשאית "אשם" בתאונה עם הטסלה פשוט כי על פי החוק היבש בישראל, הרכב שפגע מאחור הוא אשם אוטומטית. "לא שמר מרחק".
אבל מה אם הרכב שלפניו בלם פתאום?... ואם נהג המשאית ממילא אשם, איזה אינטרס יש לנהג הטסלה להאשים את האוטו החדש שלו עצמו שבלם בפתאומיות בלי סיבה?...... לא מוזר לך?
בכלל לא, כי האלטרנטיבה שלו היא להודות שהוא ריחף בזמן "נהיגה" או שעשה טעות. שתי האופציות לא באות בחשבון אצל הגבר הישראלי המצוי, ועל כן - נאשים את האוטו!
אני נוהג עם מערכות כאלו כבר כמה שנים. בטרופר זצ"ל התקנתי מובילאיי שתעזור לי לזהות סכנות שאולי אפספס, ובאיוניקים שבאו אחריו יש מערכות מובנות ברכב. בעיני, אלו מערכות עזר נהדרות שמסייעות מאוד לשמור על הבטיחות בנהיגה, כל עוד מתפעלים אותן כמו שצריך ולומדים את היכולות והמגבלות שלהן. אני לא סומך עליהן ועדיין נוהג ב100% שלי, אבל כמו כולנו - גם דעתי מוסחת לעיתים בנהיגה, ואני שמח על המחשבים ששומרים עלי.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה סקסי לאללה להדגיש כשלים (אמיתיים, לא חולק על כך) של מערכת כגון בלימה אוטונומית, אבל האמת היא שלמרות שכולכם בעצם אירטון סנה אנדרקבר, בפועל הסטטיסטיקה הברורה מראה שהמערכות האלה יותר מצילות חיים ממסכנות. לא סתם יותר, אלא הרבה הרבה יותר.
זה עדיין חוקי, אז אני לא אשיג על זכותכם לבטל אותן, אבל לעודד אחרים לעשות את זה זו שטות גדולה, ועלול לשמש כבומרנג, שכן אתם ובני המשפחה שלכם בסיכון מוגדל להיפגע ממישהו שהקשיב לעצות הרעות האלה.
זה לא סותר את העובדה הברורה שעדיין, נהג צריך להישאר נהג, ולנהוג, בלי קשר למערכות שיש לו ברכב. ספציפית לאירועים כמו בפתיחת השרשור לנהוג פירושו לזהות אירוע כזה בזמן, וללחוץ בהתאם לצורך על דוושת ההאצה וכך לעשות אוברייד על הבלימה האוטונומית, לפני שנכנסים בכם מאחור.
לפני שתתווכחו, ניתן לעשות אוברייד על הבלימה. קרה לי שלשום, למשל. המערכת חשבה שרוכב אופניים שרכב בשול קרוב מאוד לפס הצהוב, כמעט עליו, נמצא בסיכון, ובלמה אותי. לחיצה מהירה על דוושת הגז, והאירוע חוזל"ש.
את כל זה חנן, אתה יודע.
רוב משתמשי רכב חדש לא יודעים. והם לא מודעים. והם כן סומכים לחלוטין על המערכת.
זה הזכיר לי מודרכת שלי משישי האחרון.
היה צריך להסביר לה עשרים פעם איך עובד ESP ואיך עובד אייסייט, למה היא צריכה לכבות את זה וגם את זה בשטח ובכלל - שוב ושוב - איך מכבים. כן, לחיצה פשוטה על שני כפתורים ליד המראה המרכזית ועדו לחיצה על כפתור בקונסולה המרכזית.
ניסתה בכל כוחה להשאיר רושם של אהבלה - מה שהיא ממש לא. גברת אינטילגנטית שעוסקת במקצוע מורכב שהצריך לימודים ארוכים, כזה שבו "מפעילים את הראש" - והיא עושה בו חייל - אבל כמו שהיא בעצמה הסבירה לי - "הכפתוריאדה הזו מבלבלת אותי. כשזה מגיע לאוטו, יש לי בלוק במוח".
אז בשטח זה לא באמת מפריע לי, הבלוק הזה שלה. כי היא תחת אחריותי רק עד שתיים וחצי בצהריים ואחר כך, כמה היא כבר תנהג בשטח בפורסטר החדש שלה?... מקסימום טיולאחד או שניים של המועדון בשנה. לא יקרה כלום אם היא תשכח לכבות את האייסייט.
אבל בכביש היא בהחלט תרשה לעצמה להוריד ריכוז ולסמוך באופן עיוור על המערכת - והמערכת הזו תבגוד בה מתישהו.
הכול נכון, ועדיין המציאות בשטח מראה שזה הרבה יותר מציל חיים ממסכן אותם, וזה מה שחשוב.
שאלה עקרונית,
האם משרד התחבורה מחייב יבואן להפעיל את המערכות כאקטיביות כברירת מחדל בכל התנעה ?
או שיש יד חופשית לכל יבואן להחליט בעצמו ?
לדעתי זאת צריכה להיות החלטת נהג (אם רוצה אקטיביות, התרעה, או כיבוי מלא) .
לי אישית אין בעיה בכלל עם התראות, אבל שהמערכת נדרכת לאקטיביות בכל הנעה, זה מעצבן.
אגב, באיוניק ההיברידית, זה בחירה חד פעמית עד לשינוי של הנהג.
אני אנסה לפנות ליבואן בבקשה לשינוי (כנראה שינפנפו אותי)
רענן
אם בכלל צריך להיות לנו תפקיד בעניין, אז הוא לא להסביר לסביבה איך לבטל את המערכות, אלא להסביר לסביבה על הכשלים האפשריים והדרך להתגבר עליהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בפועל הסטטיסטיקה הברורה מראה שהמערכות האלה יותר מצילות חיים ממסכנות. לא סתם יותר, אלא הרבה הרבה יותר.
יש לך אפשרות להפנות למחקר הסטטיסטי ?
לא הוזכרו פה עדיין רכבי VAG.
באוקטביה שלי (בת 4) הבלימה האוטונומית מעולם לא דפקה לי ברקס לא מוצדק. והיו איזה שניים מוצדקים, בעוונותי.
היו לי 2 מקרים עם טיגואן, אחד אמת שהאוטו החליט שצריך לבלום חזק יותר ממני (אני בלמתי הוא תגבר את הבלימה)
ומה שהזכרתי מעלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
לא הבנתי, מה ציפית מהמערכת? עשית בדיוק את מה שהיא לא מיועדת לו, וציפית ממנה לנהוג במקומך (לזהות רמזור אדום). היא עשתה בדיוק מה שהיא תוכנתה לעשות, הטעות היא שלך כנהג בתפעול לא נכון שלה.
במבחן לרכב, אחרי שגרזנתי אותו בפניות וניסיתי לעבור בכל מיני מעברים בשטח, אני מנסה לנהוג בו הביתה בדיוק כמו הלקוח המיועד שלו. זה שיפעיל קרוז אדפטיבי כי זה-מה-זה נוח, ויוריד ריכוז כי "המחשב שומר עליו". מכיוון שהיה ברור לי שאסור לסמוך על מערכת כזו, וגם כי צפיתי שזה מה שיקרה אבל הייתי מוכרח להיווכח בזה, הייתי דרוך ועירני ומוכן. אבל מי שלא יהיה דרוך ועירני ומוכן - יאכל אותה. אתה תגיד שניסיתי להכשיל את המערכת בכוח? ממש אין צורך - היא מכשילה את עצמה לבד יופי-טופי.
בכלל לא, כי האלטרנטיבה שלו היא להודות שהוא ריחף בזמן "נהיגה" או שעשה טעות. שתי האופציות לא באות בחשבון אצל הגבר הישראלי המצוי, ועל כן - נאשים את האוטו!
נהג הטסלה שנפגע מאחור לא צריך להצטדק במילימטר. על פי החוק הוא לא אשם! בישראל, גם אם תדפוק ברקס פראי בעצמך ויפגעו בך מאחור, אתה "לא אשם". החוק (המטומטם) קובע שזה שפגע מאחור "היה צריך לצפות" גם סיטואציה כזו של בלימה פתאומית ולשמור מרחק מספיק.... האשמה במקרה הזה מוטלת אוטומטית על זה שפגע מאחור - קרי נהג המשאית. אז אני חוזר על השאלה - איזה אינטרס יש לנהג הטסלה להאשים את האוטו שלו-עצמו?... הרי הכי קל גם עבורו להאשים את נהג המשאית שלא שמר מרחק. לטענתו הוא הפעיל את מערכת האוטו-פיילוט והיא בלמה פתאום ללא סיבה. אני מניח שהמערכת מספיק חכמה כדי לאפשר בדיקה שלה לאחר תאונה כדי לדלות ממנה את המידע האמיתי.
אני נוהג עם מערכות כאלו כבר כמה שנים. בטרופר זצ"ל התקנתי מובילאיי שתעזור לי לזהות סכנות שאולי אפספס, ובאיוניקים שבאו אחריו יש מערכות מובנות ברכב. בעיני, אלו מערכות עזר נהדרות שמסייעות מאוד לשמור על הבטיחות בנהיגה, כל עוד מתפעלים אותן כמו שצריך ולומדים את היכולות והמגבלות שלהן. אני לא סומך עליהן ועדיין נוהג ב100% שלי, אבל כמו כולנו - גם דעתי מוסחת לעיתים בנהיגה, ואני שמח על המחשבים ששומרים עלי.
אני מוצא את פעולת מערכת המובילאיי כמפריעה עד מטריפת-דעת, ולטעמי הטיפול היאה לה הוא באמצעות קאטר. אבל זו רק דעתי.
מערכות אקטיביות מקוריות מיצרן הרכב עדיפות לאין-שיעור כמובן, אבל אוי למי שסומך עליהן ומרשה לעצמו להפחית ריכוז.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יש לך אפשרות להפנות למחקר הסטטיסטי ?
אני יכול לחפש מחקרים מהעבר, באותו כלי, גוגל, שיש לך.
מנסיוני המקצועי, אני יודע לספר על פיטורים נרחבים, מעל ל30 אחוז של פחחים מאז שהמערכת הזו נכנסה לליין של יונדאי. מה שנשאר מטפל בסוגי תאונות אחרים. תאונות חזית-אחור נמחקו מהלקסיקון.
אני יודע ממחקרים של תאונות אוויריות ,
אחת המסקנות שמערכות אוטומטיות מנטרלות את עצמן ומעבירות השליטה לטייס כשהעסק מסתבך
(ודווקא באוויר יש פחות פרמטרים שצריך להתחשב בהם לעומת הכביש) .
רק מה שגילו שטייס שעובר ממצב "חצי שינה" למצב שנדרש לקחת החלטות (טובות) ולהגיב במהירות,
זמן המעבר ארוך מאד מאד.
לכן המראות ונחיתות (הזמן הכי מועד לפורענות) הטייסים על ההגאים למרות שבמטוסים (תובלה) מודרניים יש אפשרות גם לזה להפעיל טייס אוטומטי.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
שאלה עקרונית,
האם משרד התחבורה מחייב יבואן להפעיל את המערכות כאקטיביות כברירת מחדל בכל התנעה ?
או שיש יד חופשית לכל יבואן להחליט בעצמו ?
לדעתי זאת צריכה להיות החלטת נהג (אם רוצה אקטיביות, התרעה, או כיבוי מלא) .
לי אישית אין בעיה בכלל עם התראות, אבל שהמערכת נדרכת לאקטיביות בכל הנעה, זה מעצבן.
אגב, באיוניק ההיברידית, זה בחירה חד פעמית עד לשינוי של הנהג.
אני אנסה לפנות ליבואן בבקשה לשינוי (כנראה שינפנפו אותי)
רענן
זה לא קשור למשרד התחבורה.
המערכות הללו הן ברירת מחדל של הרכב ונדרכות מחדש בכל התנעה. כנ"ל גם מובילאיי.
אחרת היצרן יחטוף מבול של תביעות מאלה שיאשימו אותו באחריות לתאונות כי המערכת לא פעלה..... ולכן היא פועלת בכל התנעה. אם לא פעלה - סימן שאתה כיבית אותה.
אנחנו מלמדים לכבות מערכות שמפריעות בנהיגת שטח ובראשן ESP, אבל לאחרונה גם מערכות אקטיביות כמו בלימה אוטונומית, ומזהירים לא להתעסק בהן בכביש.
במקרה של בקרת יציבות שהיא המערכת הכי חשובה והכי מצילת חיים - וגם היצרנים עצמם חושבים ככה - ולכן ברוב המכוניות הרגילות (שאינן דגמי ספורט קיצוניים בהם המערכת ניתנת לניתוק מלא) בכל מקרה היא אינה מתנתקת לחלוטין אלא רק מורידה רמת רגישות, יעני "עוצמת עין אחת" ולא יותר - וחוזרת לתפקוד מלאמעל מהירות מסויימת. נמוכה למדי (40-50 קמ"ש).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה לא קשור למשרד התחבורה.
מה זאת אומרת לא קשור למשרד התחבורע ?
יש להם מפרט תקינה שכל רכב צריך לעמוד בו.
כנראה אין שם ידע ו/או רצון לעדכן את המפרט מעבר למה שכתבו אי שם בשנות ...
רענן
דרור אתה טועה לחלוטין.
זו אינה מערכת בטיחות. קראתם נכון. זו אינה מערכת בטיחות.
מדובר במערכת עזר לנהיגה. רק מערכת עזר.
ולמה זה חשוב? כי מערכות בטיחות נדרשות לתקינה מחמירה של חומרה ותוכנה. מערכות עזר... לא. זה עולם אחר של דרישות, בדיקות, ארכיטקטורה עם יתרויות ומצבי כשל בטוחים וכן הלאה.
ולא שיצרנים רציניים מוותרים על הבדיקות- אבל כשמדובר במערכת עזר 'בלבד' אתה לא יכול לתבוע אף אחד אם המערכת לא עבדה ונגרמה תאונה. זה כתוב באותיות לא קטנות בכלל בכל מקום.
ולמרות שאילו אינן מערכות בטיחות בהגדרה התקינה האירופאית מחייבת מערכות עזר כאלו - וגם כאן בישראל זו חובה. לכן הן שם.
אבל הן לא במצב פועל כברירת מחדל. הטויוטות שאני נוסע בהן באופן יומיומי - המערכת נשארת במצבה האחרון. דולק או כבוי. לבחירתך. אז לפחות מקרה של יצרן אחד שבו זה לא ברירת המחדל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אתה מדבר על סמנטיקה. הגדרה כזו או הגדרה אחרת.
אבל מבחינת הלקוח זו "מערכת בטיחות אקטיבית" ולא משנה כמה תסביר לו שזו רק מערכת עזר ולא משהו לסמוך עליו. משהו שאני בספק אם מישהו במעמד רכישת/מסירת הרכב, מסביר להם. רובם פוגשים לראשונה את כפתורי המערכות הללו ושומעים הסבר ראשון עליהן רק בהדרכת נהיגת השטח.
מערכת בקרת יציבות המחוייבת בישראל בכל רכב מ-2010 ומעלה, מוגדרת מערכת עזר או מערכת בטיחות?
בסובארו אגב, האייסייט חוזר לפעול בכל התנעה.
עוד מערכת שמפשלת בלי סוף: תיקון סטיה מנתיב, שמבוססת על מצלמות שמזהות את סימוני פסי השוליים וקוי הפרדה - רצוף או מקווקוו.
בחו"ל על כבישים מתוחזקים להפליא, זה עובד מצוין. בישראל, על כבישים עם סימונים ישנים שנשחקו/נמחקו - המערכת מתבלבלת ולא מעט. אז אל תסמכו על זה ואל תורידו ידיים מההגה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל מה שכותבים נגד טסלה, יש לזה סיבות טובות.
כי זה יצרן שלא עובד בדרכים המקובלות. משאיר תמיד רושם של "מתנשא" אם לקרוא לזה ככה.
גם אילון מאסק שנתפס כטייקון דורסני שרוצה להשתלט על העולם ועל היקום - אז מתקבל על הדעת שימתינו לו בפינה ויחפשו אותו בקטנות ובגדולות.
אלה מכוניות טובות, אבל ברוך השם - יש להן גם לא מעט חסרונות וכל ההתנהלות של טסלה כיצרן מספקת המון תחמושת למקטרגים. לא נמנה את הכל כאן.
סיום הכתבה אתמול לא היה מוטה כנגד טסלה, אלא עקץ את כל טרנד המכוניות החשמליות בסין - אספקת החשמל למיליוני המכוניות הנקיות שמתיימרות להציל את כדור הארץ, מגיעה מתחנות כוח פחמיות שמזהמות אותו למוות....
הרכב המדובר לא עצר ללא סיבה, היה שילוב של שני נתיבים שמתאחדים, רכב עומד בצד ורכב מאיט מקדימה, לכן הטסלה בלמה. הגיוני למדי.
נהג המשאית בהחלט לא שמר מרחק ולא האט בזמן ולכן פגע בה. אין פה שום דבר מוזר, אבל כן נגד הרגלי הנהיגה הישראליים שלא אוהבים להאט למראה סכנה אלא אם יש משהו מענין לראות.
בכתבה אתמול היה משפט לקראת סוף הכתבה בסגנון "בטסלה בפרט יש הרבה בעיות, בנוסף לכך בסין המכירות והביקושים ירדו מאוד" ואז הראו רכב של חברה אחרת עולה באש.. אבל עזוב את האמת שמאחורי הסיפורים, היא לא מעניינת. אם תרצה יש לי את הכתבה מוקלטת, אבל זה לשירשור אחר.
אלעד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
אבל כמו שהיא בעצמה הסבירה לי - "הכפתוריאדה הזו מבלבלת אותי. כשזה מגיע לאוטו, יש לי בלוק במוח"..
הנה יתרון בטסלה.. אין הרבה כפתורים. יש מינימליזם, הכל נקי.
את המערכות האלה אפשר לכבות בשלוש לחיצות בתפריט משנה לפני תחילת הנסיעה והן לא חוזרות לפעול מעצמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
הנה יתרון בטסלה.. אין הרבה כפתורים. יש מינימליזם, הכל נקי.
את המערכות האלה אפשר לכבות בשלוש לחיצות בתפריט משנה לפני תחילת הנסיעה והן לא חוזרות לפעול מעצמן.
אחד יראה את המינימליזם הזה כיתרון, או שסתם יאהב את העיצוב המינימלי הנקי. אחר יראה בדיוק את ההיפך.
דעתי המאוד אישית היא שמערכות שיש בכל רכב צריכות להיות מופעלות בממשק אחיד. תקני. דברים שמפעילים תו"כ נהיגה - מערכת קול, מזגן וכו', אסור לדעתי שיהיו במסך או בתפריטים אלא בכפתורים שמיקומם קבוע - כאלה שאתה מפעיל/מכבה בהושטת יד מבלי להוריד עיניים מהכביש.