חוזר: צמיגי 205/75/15 שטח מלא קיימים ?
חברים, אין צורך ביבוא מיוחד עוקף יבואן. לא מדובר בקומבינה אלא בדרישה פשוטה שהציג דודי ליבואן והוא מימש אותה ללא התנגדות או תנאים מיוחדים
הצמיגים הללו יובאו דרך יבואן מקסיס בארץ!
כמו שאמרתי , מחר אדבר עם היבואן הנ"ל ואברר פרטים.
דבר קטן ששמתי לב אליו , יש סמוראים (לא כולם אבל יש) שלהם מידת הצמיג היא 205/70/15 ולא 75 , זה מחייב שינוי מידת צמיג ברשיון.
אני מחר מתכוון לעבור בעמדה 1 ומקווה לעבור חלק עם הצמיג הזה. אם הכל ילך כמו שצריך , אני חושב שאני אמלא לוטו :grin:
תחזיקו לי אצבעות, אם יש פרטים מסויימים שאני צריך לדעת לפני הנסיעה , אנא רשמו לי אותם
תודה
כן כן כן.
כמובן שגם אני מעוניין, דווח לנו כמה זה יוצא ואיך היה.
הייתי בעמדה מספר 1 , היה תור כאילו מחלקים שם זהב בחינם ולצערי לא יכולתי לחכות (הגעתי ב7:30 והיה תור של אנשים שחיכו מ6:30).
הביקור נדחה למחר/שלישי , אעדכן בהמשך.
בנושא היבואן , יותר מאוחר היום , אני מקווה
התקשרתי, התעניינתי, הופניתי, חייכתי.
תודה רבה מר גוד פאדר.
ואם כבר נפתח השרשור, מה צריך לבדוק כשקונים ומרכיבים צמיגים?
תאריך הייצור - עד כמה הצמיג צריך להיות "טרי"?
טלסקופ, אם אני לא טועה יש שרשור מלא על כך בפורום , תן בחיפוש
מעבר לכך , ממה שאני יודע -
יש תאריך מוטבע על כל צמיג במספרים2305 לדוגמא , כלומר השבוע ה23 לשנת 2005 , צמיג מותר למכור (אם כי לא מומלץ לרכוש) עד 5 שנים מהיצור.
מכאן והלאה , יש את נושא העובי של הדפנות, רגישות ועוד...
בכל מקרה, ספציפית למקרה דנן, מדובר בצמיגים חדשים.
צמיגי מקסיס לא "רעים" בכלל ....
לפני כשבועיים במהלך טיול, הפקדתי את הנסיכה הנעולה עם BF MUD בידיו האמונות של יאיר,
אני נהגתי ברכבו הנעול צמיגי מקסיס שטח מלא, לא הרגשתי כל הבדלים באחיזת הכביש.
בקיצור, יחס עלות תועלת מצויין !
רענן
לא שאני מזלזל במקסיס או באחיזת הכביש שלהם, אבל על כביש יבש קשה מאוד להבדיל בין צמיג שטח לכביש, שלא לומר בין שטח אחד למשנהו.
יש לכל צמיג גרף של יחס אחיזה/משקל, אני חושב שזו הדרך הנכונה לבחון התאמה של צמיג לרכב. הולכים לגרף, מוצאים את משקל הרכב, מקבלים את ערך האחיזה מתוך הגרף ומחלקים אחיזה במשקל. ככל שהערך גבוה יותר, כך טוב יותר.
בכל מקרה, זו נקודה עקרה - יש רק צמיג אחד במידה הזו כרגע, אין לו מתחרים...
אלון האם תוכל לפרט על מה שכתבת (פשוט נשמע לי מאוד מעניין)?
הייתי מאוד מאוד רוצה ללמוד על צמיגים וניראה לי שמה שכתבת לא מוכר לאף אחד.
הדברים הללו הגיוניים לחלוטין אך איכן רואים את הפרטים הללו מוטבעים על הצמיג?
האם כאשר אני משנה גודל צמיג אני צריך לשנות לחץ אויר ז"א כרגע אני עם 235 גודייר איך אדע איזה לחץ אויר מתאים לי לנסיע בכביש? אני נוסע על 24 בדרך כלל והשבוע ניסיתי על 26 אני ממש מבולבל
אני יכול לפרט אם אתה רוצה, אבל למה להסתפק בידע המועט שלי ובהבנה חלקית? לך ישר למקור, תמצא ספרים על צמיגים.
הגרף המדובר איננו מוטבע על צמיג והוא לא לינארי, כך שלא ניתן לתת לו ערך מספרי סופי שניתן להטביע על הצמיג כערך השוואתי. תבין שככל שמשקל הרכב עולה היחס בין אחיזת הצמיג ובין משקל הרכב יורד, גם אם האחיזה כשלעצמה - החיכוך - עולה. לכן אי אפשר להטביע ערך סופי על צמיג, כי זה תלוי גם במשקל הרכב.
תחפש גרפים כאלו אצל יצרני הצמיגים, אני בטוח שאם אין באתרים שלהם מישהו ישמח לשלוח לך אחד כזה.
מבחינת ל"א בצמיג, ככל שנפח הצמיג עולה הלחץ הנדרש יורד. לכן, אם במקור היית אמור לנסוע עם 22-20 PSI, עם 235/75/15 אתה אמור להיות על 18-20 PSI בכביש. תוריד מל"א הנדרש בערך את התוספת לנפח.
אשמח לשמוע המלצות או לא מבעלי מקסיס 205/70/15 הוותיקים.
והאם 1800ש"ח לסט של ארבע צמיגים זהו מחיר סביר?
תודה דן.
עד ליום שבו עליתי ל235 לא התאכזבתי מה205 לרגע. מעולים , חזקים ועמידים מאד והמחיר שרשמת סביר ביותר.
חוצמזה , יש לך אלטרנטיבה ? :lol:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דן דן
אשמח לשמוע המלצות או לא מבעלי מקסיס 205/70/15 הוותיקים.
והאם 1800ש"ח לסט של ארבע צמיגים זהו מחיר סביר?
תודה דן.
אהלן דן,
אני כבר חצי שנה+ נוסע על מקסיס שטח מלא במידה 205/70/15. ההרגשה טובה מאוד ויש שיפור ניכר בין מה שהיה לי מקודם (יוקוהומה חצי חצי באותה המידה). כשאני עשיתי סקר שוק לפני שקניתי, המחיר שאתה נתת ניתן למידה הזו בחתך של חצי חצי וכמעט התבלבלתי וקניתי. אני קניתי את הסט שלי - ארבעה צמיגים שטח מלא - ב 2200 ש"ח כולל מע"מ איזון והרכבה.
שים לב לאיזה סט אתה קונה!
בהצלחה ותתחדש,
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
עד ליום שבו עליתי ל235 לא התאכזבתי מה205 לרגע. מעולים , חזקים ועמידים מאד והמחיר שרשמת סביר ביותר.
חוצמזה , יש לך אלטרנטיבה ? :lol:
מסכים עם כל מילה
הייתי באותו מצב הם צמיגים מצויינים עם אחיזה לא רעה בכלל, שקטים ועושים את העבודה
מתנצל אם אני משבית שמחות,
אבל האחיזה של הדגם הנ"ל בכביש רטוב הינה אפסית (253).
בשבוע שעבר ביצעתי עם הרכב ( נועל 215) בלימת חירום במהירות של 70 קמ"ש שהחלה בהחלקה של קרוב ל- 35 מטר והיסתיימה על הרכב לפני.:?
איבוד האחיזה היה כמעט מיידי והמרחק המכובד ששמרתי וניסיונות הפימפום ע"מ להחזיר את האחיזה לא ממש עשו רושם על הצמיג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי bobsfog
מסכים עם כל מילה
הייתי באותו מצב הם צמיגים מצויינים עם אחיזה לא רעה בכלל, שקטים ועושים את העבודה
נשים בצד רגע את עניין המידה, זו בעיה של כל צמיג שטח - אחיזה נמוכה בהשוואה לצמיג כביש , אפילו בהשוואה לצמיג 50/50. שטח מגע שונה.
אבל! אי אפשר לטעום מכל העולמות יחד על אותו סט צמיגים. מבחינת צמיג לשטח ובמידה הנוכחית (205 ולא 215, שם יש מגוון),זה הצמיג היחידי(?) בארץ שאפשרי להרכבה, אז חיים עם מה שיש ומשנים גם את סגנון הנסיעה (לא שאני בא בטענות חלילה, אבל למען הקוראים האחרים).