תגובה: משחזת זוית מקיטה - לא מה שחשבתם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני חושב שנוח לנו להכליל על המותגים ולשכנע את עצמנו שסיני זול עדיף. אולי אם אתה באמת משתמש מזדמן זה לא משנה? אני לא מכיר בעל מקצוע אחד, לא משנה מאיזה מוצא ועדה, מוצלח יותר או פחות, יקר או זול, חשמלאי, נגר או מסגר, שמשתמש בכלים סיניים. אף לא אחד.
יש כמה משפחות כלים מוכרות, נפוצות, עם מבחר מלא של כלים. ההתלבטות בינהן כנראה לא קריטית, אבל לא חושב שיש הגיון להתרחק מהן. מקיטה, בוש, דוולט, מילווקי...
אני מתקן ומייצר מכונות קידוח קטנות לקידוחי קרקע וחיזוק מבנים .
משתמש עם משחזת "9 של מקיטה ומשחזת "4.5 של בוש ( הרבה יותר נוחה לי לעבודה ) .
אני אוהב כלי עבודה איכותיים ( ומוכן לשלם עבורם ) , כיום אני רוכש אך ורק משחזת "4.5 בוש סינית !!
היא הרבה יותר אמינה מאותו מוצר אירופאי , יותר קטנה ונוחה לאחיזה והרבה יותר חזקה . יש לי מספר משחזות כאלו שעובדות כבר שנים וחוץ מהחלפת פחמים ללא בעיות כלל .
גם במכונות הקידוח אני משתמש במיסבים סיניים אשר עולים לי רבע ממיסבי טימקן ומחזיקים לי כפול זמן עבודה !!! מדובר במיסבים קוניים בקוטר 420 מ"מ - משקל מיסב בודד סביב 12 ק"ג .
בקיצור - לא כל מוצר סיני הוא גרוע , יש מוצרים מצויינים .
אילן
אתה צודק אילן! טעיתי בעצמי בהכללה.
כוונתי היתה למוצרים שהם חיקויים זולים לא ממותגים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני חושב שנוח לנו להכליל על המותגים ולשכנע את עצמנו שסיני זול עדיף. אולי אם אתה באמת משתמש מזדמן זה לא משנה? אני לא מכיר בעל מקצוע אחד, לא משנה מאיזה מוצא ועדה, מוצלח יותר או פחות, יקר או זול, חשמלאי, נגר או מסגר, שמשתמש בכלים סיניים. אף לא אחד.
יש כמה משפחות כלים מוכרות, נפוצות, עם מבחר מלא של כלים. ההתלבטות בינהן כנראה לא קריטית, אבל לא חושב שיש הגיון להתרחק מהן. מקיטה, בוש, דוולט, מילווקי...
מסכים. בגדול המשפחות הללו נותנות את העלות תועלת הטובה ביותר. מה שמתחתיהן- אני לרוב לא קונה.
לאבא שלי אגב (שנופל לקטגוריה של איש מקצוע שעובד עם הכלים בשטח ובתנאים קשים) היו כמה שנים שני עובדים מצויינים- אבל לא ידעו לשמור על כלי העבודה. הפתרון במקרה שלהם היה לקנות את הכלים הפשוטים ביותר.
לגבי בחירה בין המשפחות- יש שיקולים לכאן ולכאן. מי שעובד יותר בעץ, למקיטה יש מגוון כלים מתאימים, מקצוע, מכונת למלה וכו. מי שמתעסק בברזל או צנרת- למילווקי יש פתרונות נהדרים לחיתוך ולחיצה.
רוב המותגים הנחשבים למוצרי צריכה מיוצרים בסין. מי שמייצר במדינות מערביות מפותחות, מפסיד כסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
אני מתקן ומייצר מכונות קידוח קטנות לקידוחי קרקע וחיזוק מבנים .
משתמש עם משחזת "9 של מקיטה ומשחזת "4.5 של בוש ( הרבה יותר נוחה לי לעבודה ) .
אני אוהב כלי עבודה איכותיים ( ומוכן לשלם עבורם ) , כיום אני רוכש אך ורק משחזת "4.5 בוש סינית !!
היא הרבה יותר אמינה מאותו מוצר אירופאי , יותר קטנה ונוחה לאחיזה והרבה יותר חזקה . יש לי מספר משחזות כאלו שעובדות כבר שנים וחוץ מהחלפת פחמים ללא בעיות כלל .
גם במכונות הקידוח אני משתמש במיסבים סיניים אשר עולים לי רבע ממיסבי טימקן ומחזיקים לי כפול זמן עבודה !!! מדובר במיסבים קוניים בקוטר 420 מ"מ - משקל מיסב בודד סביב 12 ק"ג .
בקיצור - לא כל מוצר סיני הוא גרוע , יש מוצרים מצויינים .
אילן
מעניין .אתה יכול להמליץ על משהו סיני ספציפי?
כולם סיניות. גם הממותגות. כולל המאטבו, מקיטה והבוש. מתאר לעצמי שגם דיוולט ומילווקי.
אין סיבה במחיר הזה לקחת כלי שיתפרק אולי ביד.
כמה כבר כסף יחסך?
אם בנאדם אומר שמנסיונו הסיני יותר טוב, אז אני מאמין לו. הרעיון הוא לא לחסוך בקניה, אלא לעבוד עם כלי שלא מתקלקל.
מתוך 5 מקיטות , רק אחת, זאת מהקישור של ניר ל { ושוב תודה } יוצרה בסין. משחזת חוט 9557 ומקדחה חוט 2051 ביפן. מברגה 481 וג'יגסו חוט ברומניה.
לפחות תלמד מהטעויות של נמרוד ואל תכליל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir.samo
וזה לא דופק את הבטריה המקורית? טוענים שזה לפעמים כן והבטריה לפעמים עולה יותר מהכלי.
לא יודע. עןד לא קרה לנו. למעשה חלק מהכלים עובדים גם על בטריות 18 של דהוולט למרות שכתוב במפרט שהם מיועדים למקיאה. למשל פנסי עבודה שונים. למשל זה https://he.aliexpress.com/item/10050...60054c4duo4HnN
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מעניין .אתה יכול להמליץ על משהו סיני ספציפי?
לאורך השנים התנסיתי בכלים של יצרנים שונים - אני הכי מתחבר לבוש "4.5 ולמקיטה "9 - נוחים לאחיזה ולתפעול .
לבוש יש מספר מפעלים - גרמניה , רומניה , רוסיה , סין וכנראה שעוד כמה .
אינני חוסך בכלי עבודה - עובד עם שלוש משחזות קטנות - שתי בוש סיניות ואחת גרמנית , כמו שציינתי - הסיניות הרבה יותר קומפקטיות ונוחות לאחיזה , הרבה יותר חזקות ומחזיקות לאורך שנים ללא תקלות ( למעט החלפת פחמים ) הגרמנית ( עולה כמעט כפול ) מגושמת וחלשה .
במשאית אני מחזיק דיסק לשעת חירום , פעם רכשתי דיסק סיני כזה במאה ש"ח ושמתי במשאית לחירום - כאשר הייתי זקוק לו לחיתוך או שניים שבק חיים לאחר מספר דקות .
ברגע שמאחורי מוצר סיני יש מותג - הסינים לא מפשלים , אולם רוב המוצרים עלומי שם וזולים - גם איכותם בהתאם .
אילן
1 קבצים מצורפים
הלכתי להסתכל איפה הכלים שלי יוצרו. שלוש משחזות זוית בוש 900W מגרמניה ובוש 720W מיוצרת בסין. המקיטה - הזאת לפחות - יוצרה ביפאן. המקיטה, שהיא גם הכי וותיקה (8 שנים? אולי יותר) - התקלקלה פעם אחת, פין נעילה נשחק. תוקנה בעלות של בערך 100 שקלים אם אני זוכר נכון. מסור שורף דוולט, יוצר בסין. מסור עגול סקיל יוצר בסין, וג'יגסו סקיל וותיק יוצר דווקא בהולנד.
הכלים הנטענים שלי הם מילווקי M18 ויוצרו חלקם בסין וחלקם בויאטנם לפי המדבקות.
קובץ מצורף 135920
משחזת זווית שהתקלקלה , (גם מקיטה)
נתתי לבית מלאכה לתיקון כלים שנחשב טוב.
לקחו 100 ש"ח לבדיקה , ואמרו שלא משתלם לתקן , בקושי היו מוכנים להחזיר חזרה את הכלי.
אמרתי נתקן לבד , אין מה להפסיד.
די מהר מצאתי שחוט מהסליל הקבוע קיבל נתק באמצע.
הלחמתי חוט נחושת קצת יותר עבה על אותו המקום ומלאתי בדבק חם.
תקלה נוספת במפסק - ביטלתי את המפסק ושמתי מפסק חיצוני.
עובדת טוב עד היום.
אותו סיפור עם ג'יגסו , 100 שח לבדיקה ואמרו שלא ניתן לתקן.
החלפתי מפסק , קצת שמן במייסבים ועובד שוב.
אז כנראה חלק מבתי המלאכה לתיקון כלים זה כבר לא מה שהיה פעם ...
למה שיתקנו אם הם גובים 100 ₪ בלי לעשות כלום?
שמעתי כבר סיפורים על טכנאים שעובדים בשיטה הזאת - גובים כסף על ביקור וטוענים שלא משתלם לתקן...
מי שיש לו כלי מקיטה מקולקלים שיבוא אלי לבדיקה.
70 שח לחברי ג׳יפולוג
באיזור הדרום, אני ממליץ למי שיש כלי עבודה חשמלי מקולקל, גם ישן, שיגש לפליקס מוטור בא.ת. של קרית גת.
https://g.co/kgs/6Mb4qL
מעבר לכך שהוא ישר והמחיר סביר, יש לו ג'נקייה מכובדת לחלקי חילוף.
לגבי חיובי בדיקה, בפעם האחרונה שפסל משחזת זוית בוש שהבאתי לתיקון (עוגן שבור) לא חייב על הבדיקה. אבל זה היה לפני כמה שנים.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
רק בשביל לסגור הנושא:
נקנתה דיוולט עוד באותו שבוע.
אבל כיוון שאנחנו גיפולוגים - שאני אזרוק מקיטה?
הזמנתי מדוד עלי עוגן. 17$ עם משלוחה, מיסבים ופחמים רזרביים.
הגיע אתמול והוחלף הבוקר.
עוד משחזת תקינה.
משחזות זה בדיוק מסוג הדברים שאף פעם אין יותר מדי....
:)
ועדיין, חוזר ואומר: "מקיטה זה כבר לא מה שחשבתם".