תגובה: חימום מים בשטח- מקלחת
לאחר השרשור הארוך ההוא כיום עדיין משתמש במחמם מים על גז - תכלס די פשוט לתפעול, מוצר מדף לא יקר, לא כזה גדול וכבד (ניתן למתקן בתוך ארגז תחמושת למשל) - החסרונות - צריך למקם מחוץ לרכב בעת ההפעלה, צריך לדאוג לוויסות נכון של ספיקת המים והגז הנכנסים למכשיר כדי שניתן יהיה לווסת/ לשלוט בטמפרטורת המים היוצאים (הכוונה לדאוג לווסת על מיכל הגז, משאבת מים עם ספיקה מתאימה וצנרת מים בקוטר נכון).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
לאחר השרשור הארוך ההוא כיום עדיין משתמש במחמם מים על גז - תכלס די פשוט לתפעול, מוצר מדף לא יקר, לא כזה גדול וכבד (ניתן למתקן בתוך ארגז תחמושת למשל) - החסרונות - צריך למקם מחוץ לרכב בעת ההפעלה, צריך לדאוג לוויסות נכון של ספיקת המים והגז הנכנסים למכשיר כדי שניתן יהיה לווסת/ לשלוט בטמפרטורת המים היוצאים (הכוונה לדאוג לווסת על מיכל הגז, משאבת מים עם ספיקה מתאימה וצנרת מים בקוטר נכון).
ועם יד על הלב, כמה פעמים אתה משתמש בזה וכמה פעמים בגלל כל ההתעסקות אתה מוותר על מקלחת?
כל טיול חורפי/ מזג אויר קריר משתמש במתקן למקלחת. כמעט כל טיולי השטח שלי הם בני שלושה ימים (2 לילות) ובלילה השני כבר חייב מקלחת.
איזו התעסקות? שולפים את המתקן, תולים על הדלת האחורית, מחברים בלון הגז מצד אחד ואת מקור המים מצד שני וזהו - בהגזמה זה לוקח ארבע דקות. גם את התהליך הזה ניתן לקצר אם ממתקנים את מתקן החימום בארגז משלו ומחברים לו דרך קבע מיכל גז קטן (כחול של רתכים) ואז מה שנשאר זה לפתוח הארגז ולחבר באמצעות חיבור מהיר את מקור המים.
דוגמא למתקון מחמם המים בקופסה:
https://youtu.be/bqCADT54lXM
דוגמא נוספת:
https://youtu.be/fLWvc2NX0C4
הבאסה במתקן על גז....זה הגודל....
ראיתי רק מערכות 6 ליטר לדקה... יש גם פחות?
כן יש גם פחות המערכת הזו יכולה לעבוד עם משאבה של 2 ל' דקה.
https://www.joolca.co.uk/products/hottap-v2
יש להם גם קיט שלם שכולל כל מה שצריך בקופסה אחת (גדולה) שמשמת גם ככיור לשטיפת כלים:
https://youtu.be/iOzhM6bTDvs
יש להם גם מתקן שמתחבר לדלת הרכב דרך קבע ועליו ניתן לתלות את המחמם ולהשאיר אותו שם או רק בעת המקלחת:
https://www.joolca.co.uk/products/qu...unting-bracket
מבירובורים אין עיבורים.
בואו נראה מי יתרחץ ב 24.12.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מבירובורים אין עיבורים.
בואו נראה מי יתרחץ ב 24.12.
אני לא אומר שחובה להתרחץ כל יום, אבל לא להתרחץ עד סוף דצמבר?
זה לכבוד ישו.
יום הולדת וזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני לא אומר שחובה להתרחץ כל יום, אבל לא להתרחץ עד סוף דצמבר?
אתה כבר יותר גרוע מבועז.
איך הבנת שאני רומז לא להתרחץ עד המפגש?
זה ממש מדהים איך אנשים מביאים כל מני הצעות למקלחת שהם פשוט לא עושים.
תלמד כבר לכתוב ״נח״ בלי שגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מגניב!
השרשור שלך והכתבה זה קצת כמו רקורסיה בתוך רקורסיה... הלינקים מובלים לעצמם :) אז יצאתי מבולבל קצת....
בקופיגורציה של מחליף החום יש משאבת סחרור שמזרימה את המים דרך מחליף החום? איך זה עובד מבחינת ההפעלה והבקרה (אם בכלל) שלה.
היתרון במערכת התרמוסיפונית (כמו שאילן מתאר אותה) היא שלא צריך משאבה נוספת.
תוכל להתייחס לסחרור המים מהמיכל למחליף חום?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זה ממש מדהים איך אנשים מביאים כל מני הצעות למקלחת שהם פשוט לא עושים.
מה זה עניינך שבועז לא מתקלח?
להזכירך, המקלחת היא המצאה די מודרנית. המלך לואי ה14 היה מתקלח פעם בשנה וגם זה כשהמלכה היתה מכריחה אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה זה עניינך שבועז לא מתקלח?
להזכירך, המקלחת היא המצאה די מודרנית. המלך לואי ה14 היה מתקלח פעם בשנה וגם זה כשהמלכה היתה מכריחה אותו.
האמת, עם שכנים כמו שיש לו.... :-)
פשוט מדהים התרבות שיש פה, באיזה בטחון, אנשים שאין להם שום ניסיון מעשי בתחום שעליו מדברים, נותנים עצות בבטחון, ופשוט שוכחים להוסיף איזה מילה קטנה כמו "לדעתי", "אני חושב", "אולי כדאי לחשוב על...."
בסופו של יום, כל מוצר, זה לא רק טכנולוגיה, זה גם חווית שימוש.
והדיון על המקלחת זו דוגמה נהדרת.
תאורטית ( וגם מעשית) הרעיון של עלה בתחילת השרשור ( חימום רציף) עובד.
אבל עובדתית, מי שניסה פתרון כזה, מבין שזה לא שמיש.
ולכן, לדעתי, יש הבדל גדול בין מי שממליץ על פתרון שהוא מכיר , משתשמש \ השתמש...
לבין מי שפשוט חושב בכל רם, אבל "שוכח" לציין, שהוא עצמו, לא עושה \ עשה כך.
חבל, פשוט חבל, על כל מי ששומע לכל העצות האלו ונופל ( ושזה מגיע לליתיום, נשרף :-) ).
אני מחכה ל24.12 בלילה, לראות את כל אלו שישלפו סירים לחימום מים למקלחת.
מרוב התחכמות ,״אני חושב״, שרק אתה מבין למה התכוונת או שאתה באמת חושב שאף פתרון זולת שלך אינו ישים או יעיל דיו.
אני מפעיל נוהל מקלחת רק לטיול מהלילה השני.
בדיוק באופן שהצגתי- מרתיח מים בסיר בדני סבבים לתוך הג׳ריקן ומקבל מים חמים מספיק למקלחת שאותה אני מבצע בעזרת משאבה חשמלית טבולה.
אבל כמו שלביא תמיד אומר בחצי צחוק, אפשר לעשות על זה דיון של 50 עמודים בגיפולוג…
כמו שאני מכיר את הנשמות הטובות שיוצאות בעוד שבוע לסיור קו לבחירת לוקיישן למפגש (אני לא נוסע איתם, אז נא לא לבוא אלי בטענות ובשאלות למה וכמה ואיך), אני מבטיח לכם שהם יבחרו בנקודה נידחת ביותר וגבוהה/קפואה מספיק שבה מובטח שהטמפרטורה בליל סוף דצמבר תעמוד על 3-5 מעלות במקרה הטוב/חם ביותר. הם עושים את זה כדי לדלל ולסנן מראש החוצה את כל מי שלא מספיק רציני או סתם קצת חלש.
רק שני דברים אינם בשליטתם אבל יש סיכוי ממש טוב שיבואו גם למפגש - רוח חזקה וגשם.
לא יהיה חם בחוץ במשך היום, שום ג'ריקן לא ישמור על חום המים.
יהיה כל כך קרררר, ורובנו סה"כ נגיע נקיים מהבית. גם אלה שטיילו במדבר מהבוקר, לא יהיו מלוכלכים כל כך או בכלל - בכל זאת חורף וכמעט אין אבק. בדרך כלל....
כל אלה דוחפים חזק מאוד נגד מקלחת בשטח בסוף דצמבר. בליל המפגש אף אחד לא יעיז להתקלח.
חוץ מזיו שיתקלח עם חוטיני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
חוץ מזיו שיתקלח עם חוטיני
פעם נוספת אתה משליך מהסטיות שלך על אחרים.
3 קבצים מצורפים
יש לי מוצר אוסטרלי - מחליף חום שמחמם את המים ע"י מי הקירור של הרכב. עבר מהפוראנר למוסו וממשיך לשרת בנאמנות.
מים נמשכים אל מחליף החום באמצעות משאבת מים חשמלית, 12V.
אם אין מגבלת כמות מים, מחברים את מחליף החום אל רדיאטור החימום הפנימי של הרכב ומכוונים את חום המים באמצעות כפתור הוויסות של החימום הפנימי.
קובץ מצורף 136045קובץ מצורף 136046קובץ מצורף 136047
המוצר האוסטרלי שקניתי לפני יותר מ- 10 שנים.
קובץ מצורף 136047
הערכה המלאה
בארצנו אין ממש אגמים נקיים או נהרות צלולים שניתן לשאוב מהם מים בערבו של יום טיול מדברי. אז משתמשים בג'ריקנים ונדרשים למשמעת מים.
נשטפים, עוצרים את המים, מסתבנים, ושוב נשטפים בזריזות. מקלחת של 7-10 ליטרים. או אז גיליתי, שכאשר זרימת המים נעצרת, המים שנעצרים במחליף החום יכולים לגרום לכוויה. ההסברים המדעיים על ה"אוריקה" שלי, לא הרגיעו את אישתי שחטפה את הכוויה...
אז לקח לי זמן עד שלמדתי לייצר את החום הנדרש למקלחת. היום אני מפעיל את המחמם תוך שאיבת מים מהגריקן והחזרתם אל הג'ריקן עד שכל הג'ריקן מגיע לחום נעים. המים החמים שמוכנים למקלחת נשלחים ישירות מהג'ריקן לצינור המקלחת, ללא חימום נוסף.
קובץ מצורף 136045
רכשתי גם אוהל פתיחה מהירה עם מקלחון. הכל עובד נפלא. כיף להתקלח בסוף היום. (התמונה אינה של הרכב שלי, קניתי כזה)
מצאתי מוצר סיני זול 65$, שפועל באותה השיטה:
https://www.aliexpress.com/item/3283...15229f2ae5c060
ערן CJ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן CJ
יש לי מוצר אוסטרלי - מחליף חום שמחמם את המים ע"י מי הקירור של הרכב. עבר מהפוראנר למוסו וממשיך לשרת בנאמנות.
מים נמשכים אל מחליף החום באמצעות משאבת מים חשמלית, 12V.
אם אין מגבלת כמות מים, מחברים את מחליף החום אל רדיאטור החימום הפנימי של הרכב ומכוונים את חום המים באמצעות כפתור הוויסות של החימום הפנימי.
קובץ מצורף 136045קובץ מצורף 136046קובץ מצורף 136047
המוצר האוסטרלי שקניתי לפני יותר מ- 10 שנים.
קובץ מצורף 136047
הערכה המלאה
בארצנו אין ממש אגמים נקיים או נהרות צלולים שניתן לשאוב מהם מים בערבו של יום טיול מדברי. אז משתמשים בג'ריקנים ונדרשים למשמעת מים.
נשטפים, עוצרים את המים, מסתבנים, ושוב נשטפים בזריזות. מקלחת של 7-10 ליטרים. או אז גיליתי, שכאשר זרימת המים נעצרת, המים שנעצרים במחליף החום יכולים לגרום לכוויה. ההסברים המדעיים על ה"אוריקה" שלי, לא הרגיעו את אישתי שחטפה את הכוויה...
אז לקח לי זמן עד שלמדתי לייצר את החום הנדרש למקלחת. היום אני מפעיל את המחמם תוך שאיבת מים מהגריקן והחזרתם אל הג'ריקן עד שכל הג'ריקן מגיע לחום נעים. המים החמים שמוכנים למקלחת נשלחים ישירות מהג'ריקן לצינור המקלחת, ללא חימום נוסף.
קובץ מצורף 136045
רכשתי גם אוהל פתיחה מהירה עם מקלחון. הכל עובד נפלא. כיף להתקלח בסוף היום. (התמונה אינה של הרכב שלי, קניתי כזה)
מצאתי מוצר סיני זול 65$, שפועל באותה השיטה:
https://www.aliexpress.com/item/3283...15229f2ae5c060
ערן CJ
האם כשאתה מחמם את המים בסירקולציה עם הג'ריקן, אתה רואה ירידה משמעותית בחום המנוע?