תגובה: התייעצות לגבי שיפוץ בודי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
השבר הזה לא נוצר סתם ככה.
זו תוצאה של קריסה כלפי מטה של זנב השילדה, משהו שקורה רק בסופות ארוכות, תוצאת העמסת יתר במשקלים כבדים.
הזנב בלבד שוקע, לעתים בחצי סנטימטר בלבד, מה שמייצר עומס כפיפה על הבודי ואז הוא נקרע בנקודה הכי חלשה שלו - מפתחי הדלתות.
זה מנסיון עם שיפוץ ג'יפ שסבל משברים כאלה ובכל מקרה הבודי כבר היה מת והצריך החלפה. כשהונח בודי תקין על השילדה, ראינו רווח גדול בינו לבין קורת הרוחב האחורית והתברר שהשילדה קרוסה בחלקה האחורי. השילדה יושרה והבודי הורכב במקומו בהצלחה ולא נשבר עד היום.
אל תתחיל עם פחחות ותיקון השבר לפני שאתה בודק את מצב השילדה!
ואני מדבר על השלוחה האחורית - כי זה ייפתח שוב. ייתכן וצריך ליישר את זנב השילדה ומוטב לעשות זאת כאשר הבודי מופרד מהשילדה...
מתעלק-
מבין מכך שעדיף משקל כבד למקם מקו הסרן האחורי וקדימה?
מה זה "משקלים כבדים" לסופה? אני יוצא מנקודת הנחה שהיו צריכים לשבת מאחורה 6 מבוגרים
סופה אינה משאית. היא ג'יפ קל וגם די קטן. גם בגרסה הארוכה. לא רכב שמיועד להעמסות.
היא מבוססת על רנגלר YJ שהוא רכב שטח קטנטן וקליל, לייט דיוטי, שמיועד להעמיס 2 כוסיות בלונדיניות בביקיני עם גלשן, צידנית בירות וקופסת פוסטינור (וסליחה על השוביניזם)....
בסופה זו שילדה מאוד דומה, כמעט זהה, רק עם בסיס גלגלים ארוך יותר ובדגמים הארוכים גם שלוחה אחורית בולטת. הסופה היא רכב שטח וטיולים מעולה עם יכולות סופר-גבוהות, טובות חד משמעית משל ה-YJ, אבל היא עדיין לא משאית וגם לא טנדר.
אז היא מורשית לשישה נוסעים מאחור. נו, אז מה?..... זה מתנגש עם העובדות? כן. מתנגש.
בנוסף, הסופות שלנו כבר בנות 20-30. עברו כמה מחזורי חיים ומאות אלפי ק"מ קשים בשטח. יש לזה השלכות. עייפות חומר.
צריך להעמיס 500-600 ק"ג? אתה רוצה וצריך טנדר. לא ג'יפ.
דרור,
סתם מסקרנות, סביב איזה נקודה מתחילה השקיעה של הזנב (בהנחה גסה, שבקטע שבין הסרנים, אם יהיה עיוות, הוא יהיה שקיעה במרכז שיגרור הרמת זנב ולא שקיעה של הזנב)?
אני לא מתווכח עם מה שראית, אני פשוט לא מבין את הפיזיקה של עיוות כזה.
כשמעמיסים סופה ארוכה בציוד, זה בד"כ מאחורי הסרן האחורי. תוסיף לזה משקל של גלגל ספייר, ואת העובדה שכל משקל בקצה השלדה, רואה תאוצות אנכיות גבוהות בכל קפיצה בשטח (כמו שדורון אוהב להזכיר בכל דיון על מתקוני אחוריים למיניהם) וקיבלת אחלה כיפוף. בין שני הסרנים נוטים פחות להעמיס כי זה לא נגיש במיוחד, ושם גם רואים פחות תאוצות (אנכיות). בנוסף, מוט מתכת שמקבל תמיכה משני צדדיו (שלדה בין שני הסרנים) יהיה חזק יותר מאחד שנתמך רק בצד אחד. בלי להכיר את התופעה בסופה יותר מדי (שלי היתה די חדשה במונחים שלנו) אני מניח שנקודת השבר/עיקום נמצאת איפשהו על הקשת שמעל הסרן, באזור חיבור הקפיץ.
אם תשים לב,
בכל תמונות הזוועה של טנדרים עם שלדה שבורה, רואים את אותו אפקט, למרות ששם זה די מתבקש כי הארגז הוא בהגדרה המקום שעליו יועמס המשקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shzs60
ערב טוב.
אני באמת רוצה להוריד את המסגרת ברזל מקדימה רק אני רוצה להשאיר את הטבעות שיש שם צריך לחתוך עם דיסק.
קובץ מצורף 136316
עכשיו יש לי עוד שאלה, היום תוך כדאי נסיעה פתאום נפל לי הפולי מנוע מאיפה אפשר לקנות כזה
קובץ מצורף 136317
- - - Updated - - -
חח באמת חרה של אוטו אבל חפשתי כזה הרבה זמן:D
המצב של הבודי בכלל לא טוב כמו שאמרתה אבל אני לא רוצה עכשיו להשקיע בזה אולי בהמשך אחרי שאני ידע מה בדיוק אני רוצה
- - - Updated - - -
אולי זה רק צד אחד יפה חח
פולי מנוע תקנה אך ורק מקורי MOPAR ויש לך אצל אודי נעים בשדה עוזיה או אצל סוהיל בנצרת.
בהצלחה