מה זה? הן מתרבות?
אני חולם שיהיה לי ג'יפ ספורטאז'. אני עושה את מעלה ורדית בהילוך חמישי! וגם, אם אני נתקע, הרי שהג'יפ ספורטאז', כל כך מרווח, שאני יכול להכניס בפנים ג'יפ ג'ימני.
[קולור 1] [סייז 248]
Printable View
האמת היא. שזה באמת יותר נוח וכיף …
מה לעשות.
לא רק לנשים. ולא רק לזקנים.
פחות אוכלת דלק? מה הנתונים?
יותר גבוה? זה טוב או רע? גבוה זה פחות יציב, יותר מגלגל... אין בזה יתרון.
בשנים האחרונות קיה.... כמו כל היצרנים... משווקים מילים כמו 'נהיגה ירוקה' - מה זה אומר בכלל? שנדמה לך שזה שנוהג לפניך בדיוק מעשן 'ירוק'? או שכשאני לוחץ על הגז עד הסוף ממש כמו בקיה שהיתה לי מהשנים האחרונות - היא עושה משהו 'ירוק' ?
מקדמת חדשנות טכנולוגית? יש לי מבזק חדשות. כל יצרניות הרכב מקדמות חדשנות טכנולוגית. אבל מדובר כאן ברכב ספציפי. דגם יוצא. כלומר מיושן טכנולוגית בהגדרה. אז מה אכפת ללקוח שהחברה 'מקדמת' מילים כמו 'חדשנות טכנולוגית' כשהוא נוסע באחת מהמכוניות המיושנות בשוק?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
צחוקים בצד...
שתלו כאן מילות חיפוש, משתמשים בכם ואתם צוחקים...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
בפורום המקביל היוזרים האלה מטעם איזה משרד פרסום תוכן דיגיטלי סוג ז' עברו התעללות משעשעת עד שחדלו.
אשכרה אני לא מבין מי משלם על תוכן כל-כך רדוד ועלוב.
אם אני היבואן, אני ממש קונס את משרד הפרסום על פגיעה בתדמית.
בפורומים אחרים לא נותנים למשתמש חדש להגיב... רק לפתוח פוסטים.
משתמש חדש יכול להגיב רק לאחר x כניסות / ימים...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
פורום רכבים. Carsforum
נשלח מהנייד
שום תגובה מיחצן , לא תגרום לספורטאז להיות עדיף על אוקטביה
הנחרצות ….
כמו תעשיית הרכב, גם עולם היח"צ והפרסום הדיגיטלי עובר צלילה כואבת למחוזות הרמה הירודה....
מה שניסיתי להגיד. שלך … אתה אישית … נוח יותר כזה מול אחר …
אבל למישהו אחר יש סיכוי שדגם כזה או אחר יהיה יותר מתאים ….
תמיד יהיה מישהו שלו זה יהיה יותר נוח.
אנחנו בדיון מנסים לדבר על הכלל.
זה לגבי נוחות.
לעומת זאת למרווח הפנים, צריכת דלק, ופרמטרים נוספים, יש נתונים ברורים לעליונות האוקטביה מול ספורטאג'.
אבל היא קמצנית באבזור...(-: ולא אופנתית...
האוקטביה היא חבילה טובה יותר בפרמטרים החשובים באמת. וכשהרכב בבעלותך אתה מעריך את זה מאוד.
למטמטיקה יש אמת מוחלטת אחת.
ההתלבטות הזאת של פותח השרשור, פופולארית מאוד, ובד"כ השכל לא מנצח כאן, וזאת גם עובדה, הקטגוריה הזאת (קרוסאובר) כמעט השמידה את קטגורית המנהלים, ונוגסת גם מהמשפחתיות.
ההתלבטות הזאת אופיינית מאוד להמון משפחות. (שאין להם מושג, וזה בסדר, זכותם...)
בואו נדבר קצת מספרים במקום סיסמאות, ונבין בין השורות את ההקרבה לטובת האופנה החלולה.
לקחתי את הדגמים הזולים (יצא ששניהן עולות כרגע בול 150K) לצורך ההשוואה - ספורטאג' 2.0 urban, מול אוקטביה 1.5 Dynamic
נתמקד כרגע ביחידת הנעה :
הקיה עם 155 כ"ס, 19.6 קג"מ על משקל של 1456 קילו, מה שנותן לנו 11.4 שניות מאפס ל 100, ו 9.5 ק"מ לליטר (משולב ממוצע)
הסקודה עם 150 כ"ס, 25.5 קג"מ !!! על 1273 ק"ג, מאפשר לנו 8.4 שניות ל 100, ו 17.3 ק"מ לליטר.
הסקודה חזקה יותר וחסכונית יותר, שילוב מנצח לא ? מסתבר שלא, לפחות לא מול הטרנד.
בגלל המבנה שלה בהשוואה לקרוסאובר, היא גם "מתנהגת" טוב יותר.
היא מרווחת יותר (עובדתית) ועם בגאז' גדול יותר.
אז כן, אפשר להגיד בוודאות שהאוקטביה היא רכב טוב יותר מהספורטאג'.
אבל לא לכולם.
לי (אבי ביטר) נוח לשבת רק באמריקאיות. ועדיף אספנות. שנות ה 80-90, those where the days
יש לך אבי ידידי. נטיה חזקה ( כמו לרוב באי האתר הזה ) להתעלם מהגורם האנושי.
מה שווה אפס ל 100 ב 3 שניות אם ב 99.999% מחיי האוטו הוא נוסע 15 קמ׳ש ממצוע בפקק אינסופי ?
בני אדם הם לא מחשבים וההחלטות שלנו לא בינריות.
לצורך העניין. שוב אני כדוגמה אישית. החלפתי רכב מפנק. שקט. חסכוני בדאסטר מקרקשת רק בגלל שהקודם לא יכול לקצר דרך שבילי שדות.
זה מבחינתי היה יותר חשוב מאשר שקט בקבינה או מערכת סטריאו מדופלמת .. או אפס למאה תאורטי ..
הגורם האנושי … אל תתעלמו ממנו.
אם כולנו היינו מחליטים רק לפי המתמטיקה. כולנו היינו נוסעים בפורד שחורה.
אגב. סטטיסטיקה היא שאומרת שאם כולם מעדיפים כביש שביל מעאפן על פני רכב מנהלים מפנק. אז משהו חסר ברכב מנהלים מפנק … אחרת היו מעדיפים אותו.
אופנה גיא. אופנה.
עד לא מזמן, היה נורא אפנתי גם ג'ינס עם חורים וקרעים.
ככל שהטרנד הלך והתגבר, גדלו גם החורים והקרעים.
הגיע מצב שתרח כמוני, נכנס לחנות לקנות ג'ינס. ופשוט לא מצא ג'ינס בלי כמה חורים וקרעים ושפשופים. כי סטטיסטית, זה מה שהרוב רוצה.
אז מה?... מכנסיים קרועים זה יותר טוב?... מה חסר בג'ינס רגיל, שיש בזה עם הקרעים?.... מראה הקבצן/הומלס?.... אולי האוורור לאשכים?.... לא. אבל זו האופנה.
אישית, היתרון המוחשי/מעשי היחיד שאני רואה בקרוסאובר על משפחתית זה שיותר קל להיכנס/לצאת. משהו שפנסיונרים מקשישים בהחלט יעריכו. אבל פעם לא היו קרוסאוברים, וכולם, גם בגיל הפנסיה, נכנסו למכוניות ויצאו מהן בסבבה ולא התלוננו. רק היום, שכפתאום צצ והקרוסאוברים, מספרים לי על כאבי גב וכמה קשה לצאת ממשפחתית.....
נשאר העיצוב, המראה, התדמית. משפחתית במראה שמרני עם עיצוב די סולידי אם לא ממש משמים (כשמדובר בצבעים המשמימים הפופולריים כמו לבן, שחור , גווני אפור למיניהם), מול "ג'יפ" עתיר נוכחות. אופנה, נו.
אני לא שולל ובטח לא בא להתווכח על עניינים של טעם אישי. מי שזה מה שעושה לו את זה ומוכן לוותר על יתרונות דינמיים אמיתיים של המשפחתית הקלאסית מול האנדרוגינוס המוזר שהוא לא כביש ולא שטח ולא כלום בעצם, ורק מקדש את ה"כאילו", שיהיה לו לבריאות.
רק קצת מצחיקים אותי הטיעונים הפסאודו-מדעיים שמגייסים חובבי הקרוסאוברים כדי להצדיק את בחירתם. כל מיני "ישיבה גבוהה" עם כאילו-יתרונות של "תחושת בטחון/בטיחות" שנובעים מאותה ישיבה גבוהה. ונעזוב לרגע את כל החסרונות של לשבת גבוה..... אבל בפועל, ברוב הקרוסאוברים אתם לא באמת יושבים כל כך גבוה אם בכלל. גם "שדה הראייה המשופר מעל לגגות של כל המכוניות" שבועלי קרוסאוברים כל כך נשבעים בו, הוא בפועל קשקוש - כמעט כל הקרוסאוברים מציגים מכסה מנוע מאוד גבוה וקו מתניים גבוה, משיקולים עיצוביים ("שייראה כמו ג'יפ"), מה שיוצר שטח שמשות קטן, שדה ראיה מוגבל עם הרבה יותר שטחים מתים ותחושה קלסטרופובית וחשוכה בתוך הרכב.
בפועל, מה שבאמת גבוה יותר בקרוסאובר, הוא מרכז המסה של הרכב כולו, ומכאן התנהגות כביש פחות טובה משל משפחתית רגילה. גם המשובח בקרוסאוברים, לנצח יתנהג פחות טוב מהמשפחתית/האצ'בק עליה הוא מבוסס.
אבל זה כבר מזמן לא סוד שממילא כולם תקועים בפקק, אז התנהגות כביש זה לא חשוב. וזו עובדה מוגמרת היא שכל המכוניות הכי פופולריות בשוק הישראלי אי פעם, עוד מימי הסובארו DL, תמיד לקו בסעיפים הדינמיים ה"לא חשובים", או לפחות הצטיינו בהם הרבה פחות. ושוב אני אזכיר את אותה קולגה מהעבודה שבזמנו רכשה ניסאן ג'וק ואמרה בפירוש "זה האוטו הכי גרוע שהיה לי אי פעם, אבל כמו ארנק אופנתי-יוקרתי, לכל החברות שלי יש כזה. המוסכמה כרגע היא שזה יפה וזה מה שעכשיו באופנה, אז אני לא יכולה להרשות לעצמי לחרוג מצו האופנה" - ולא שכחה להזכיר ש"אתה לא חושב כמו אשה כי אתה לא אשה. אתה גבר, ולכן אתה לא יכול להבין את זה".
שלא יובן לא נכון - קיה ספורטאז' רכב טוב. אמין, בטוח ומתנהג בסדר גמור. לא דינמי אפילו קצת, אבל לא יכניס אף אחד לצרות. הוא כמו הג'ינס עם החורים. אופנתי? כן. נוח? כן. כלומר, לא פחות נוח מג'ינס רגיל ושלם, ללא הקרעים הטרנדיים. אבל יש יתרון - אוורור לאשכים (ישיבה גבוהה וקל להיכנס ולצאת).
פשוט, סקודה אוקטביה, מעבר להיותה מרווחת ונוחה ואיכותית יותר, גם יותר חסכונית ומאיצה, וגם אוחזת ומתנהגת הרבה יותר טוב ורהוט ובאופן כללי מכונית הרבה יותר טובה ובשלה. אבל זה כאמור, לא חשוב וממש מתגמד אל מול הטרנד. כי היא לא מלאה חורים וקרעים. כלומר היא לא קרוסאובר - ולהיות קרוסאובר זה הדבר היחיד שחשוב היום.
מחרתיים יצוץ טרנד חדש.