תגובה: עזרתכם - מודם+ראוטר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני חושב שיש לך כמה טעויות יסודיות.
אין שום סיבה שתעשה ריסטרטים אם הציוד וההגדרות תקינים ואין קשר למאש.
אצלי יש ראוטר ו AP מסוגים שונים מרושתים בינהם חוטית והכול מנגן כשהמהירות האלחוטית והקווית שוות כמעט בכל נקודה בבית גדול של 2 קומות ועם המון מכשירים כולל מצלמות ברזולוציה גבוהה טלביזיות שיושבות על האינטרנט ועוד. הרשת לכאורה עמוסה מאוד. הכול מנגן בלי ריסטרטים כמעט בכלל.
לרשת מאש ביתית אין את היתרון שאנשים מיחסים לה בטעות -
הטלפונים לא מתחברים לנקודה החזקה ביותר מפני שלרשתות אלחוטיות אין פיצ׳ר של נדידה.
אתה עלול להיות מחובר לנקודה רחוקה וחלשה ועד שלא יהיה ניתוק לא תדלג למקלט החזק והקרוב אליך…
המאש אכן קלה ופשוטה להגדרה על ידי המשתמש הפחות מיומן ואינה דורשת תשתית קווית בכדי ליצור כיסוי ובזה גדולתה. עבור היתרונות האלו הפרמיה יקרה ולטעמי אינה משתלמת.
טעויות יסודיות אין לי, אצלי בבית וגם במשרד היו בעיות עם ראוטרים שונים ששימשו כ AP והם דרשו ריסטרטים. אמרתי שלא הצלחתי לעשות אנליזה ספציפית מה הגורם והנחת הייסוד שלי הייתה התנגשויות בתדרים (שיכול להיות שהיא טעות, אבל עובדתית נדרשו ריסטרטים).
בטלפונים חדשים וגם בציוד מחשבים חדש יש כן מעבר בין יחידה ליחידה כפונקציה של הקליטה ולא אחרי ניתוק בלבד. בטלפונים הישנים אין תמיכה בזה. זה חלק מהתקן 802.11r אבל קיים גם ב k וב v.
מי שאין לו תשתית קווית זה כנראה הפתרון היחידי שיתן לו כיסוי מיטבי לבית. ושוב, אצלי יש חיבור קווי לחלק מהציוד וחיבור מבוסס MESH לחלק האחר וזה באמת פתר לי תלונות, בכיינות והצקות, שאני יוצא מחדר העבודה (ממ"ד), עובר דרך הסלון למרפסת אני מחליף לפחות חיבור אחד (לפעמים 2) ואני לא חווה ניתוק או התחברות מחדש ואין סיכוי שנשארתי על היחידה של הממ"ד שיוצאים ממנו אין קליטה של היחידה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
תשמעו, נראה לי שזורם לכאן מידע טוב שרלוונטי גם אלי אבל חוץ מ"אינטרנט" ו"WIFI" אני לא מבין כלום.
מה זה access point?
מה ההבדל בין ראוטר ומודם?
MESH זה משהו שמגישים כתוספת למנה עיקרית?
אשמח לקישור לאיזה מאמר בתחום בסגנון מורה נבוכים.
מודם - הרכיב שמתקשר לספקית האינטרנט שלך
ראוטר - בהסבר פשוט, הרכיב שמחבר בין הרשת הביתית לעולם החיצון (בגדול זה רכיב שיש לו לפחות 2 כתובות IP - חיצונית ופנימית).
אם יש לך ציוד של HOT או בזק לרוב הם יופיעו בקופסא אחת. אבל, בחלק מהמקרים אם תרצה לשים ציוד שלך שלא מתאים תצטרך מודם (בד"כ בהוט).
בסיבים יש לך רכיב שממיר לך מסיב לנחושת (כבל אתרנט) ואין צורך במודם כי אתה מקבל כתובת IP של העולם החיצון בכל מקרה.
אחרי הראוטר אתה יכול לשים סוויצים או רכיבים אחרים שלא מנהלים את הרשת.
הראוטר שלך בד"כ מגיע גם עם יכולת WIFI פנימית.
AP זה למעשה יחידת תקשורת אלחוטית שהיא רק מבצעת חיבור לרשת ולא משתתפת בניהול הרשת. הרבה פעמים אם תקח ראוטר WIFI ותבטל לו את ה DHCP (חלוקת כתובות IP למוצרים) הוא יכול לשמש כ AP, אבל אפשר לקנות AP שלא יכול להיות ראוטר בשום מצב שהוא.
יש עוד סוג יחידה שהיא מגדיל טווח (extender) מה שהיא עושה היא לוקחת את תשדורת ה WIFI ומשכפלת אותה. החסרון שלה היא שהיא מורידה את הקצבים של הרשת. ובעבר היו בעיות עם רשתות עם ססמא עליהן.
בגדול, כדי לחבר AP אתה צריך לחבר אותה קווית לראוטר ואקסטנדר פשוט צריך להיות מחובר לחשמל.
עכשיו MESH זה משהו אחר, אתה למעשה פורס יחידות בבית שמדברות בינן לבין עצמן ולמעשה מחליפות את החיבור הקווי שלך בחיבור אלחוטי. כשאתה מגיע לרשת כזו אתה תראה רק רשת אלחוטית אחת למרות שיש כמה יחידות פרוסות, ואתה תתחבר לזאת שיש לה עוצמה גבוה מספיק, המעבר בין היחידות אמור להיות seamless בהנחה שהציוד תומך בתקינה.
זה על רגל אחת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bezzat
תודה חברים
כתבתם שיאומי, אשמח לדגם ?
לשאלתכם , כן ארצה להוסיף בעתיד יחידות mash בהתאם לצורך ( יש עוד קומה יחידה למעלה של 80 מטר - כרגע לא בשימוש)
מה שכתבו לך קודם AX1800 - זול, שיאומי (אז אם אתה חושש מריגול אולי לא מתאים), משתרשר לעוד יחידות מאותו הסוג כדי לייצר Mesh.
לטעמי תמורה אדירה למחיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מעיר את השרשור, הראוטר של שיומי מת.
אשמח להמלצה למוצר שיחליף אותו, מתחבר למודם של הוט ומחפש לקבל קליטה טובה בכל הבית, 100 מ"ר בערך ללא ממ"ד
לרוב זה השנאי שמתפגר לפני המכשיר, הוא מת לגמרי?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מעיר את השרשור, הראוטר של שיומי מת.
אשמח להמלצה למוצר שיחליף אותו, מתחבר למודם של הוט ומחפש לקבל קליטה טובה בכל הבית, 100 מ"ר בערך ללא ממ"ד
מידע חשוב, מה רוחב בפס שלך והאם אתה מחובר לסיבים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
לרוב זה השנאי שמתפגר לפני המכשיר, הוא מת לגמרי?
השנאי בסדר, המכשיר נדלק, מקבל סיגנל ומסרב לשדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
thebips
אין סיבים, תשתית הוט 100 מגה
ניסיתי, לא עובד. שחררו, מי שיכול להמליץ אני אשמח
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
thebips
יש לי וגם התנסיתי בהמון סוגים. מסיסקו עד כל הסיניות המוכרות.
הראוטר האלחוטי הכי טוב שהיה לי יד היום הוא TP Link
מדגם Archer VR600
גם טווח, גם ניהול נח ופשוט גם ללא מבינים.
לא מעוצב בצורה מיוחדת ויש לו רק 3 אנטנות אבל הוא פגז
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תודה בועז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ניסיתי, לא עובד. שחררו, מי שיכול להמליץ אני אשמח
לפני חצי שנה רכשתי את המש של TPLINK
TP-Link Deco X50 AX3000
החלפתי את המש הישן 2x M9 plus שהתיישן, למש החדש 3 יחידות עם WIFI6 וגם מספר החיבורים הפיזיים בכל יחידה גדל ל3 (2 בקודם) וזה יתרון גדול, כל יחידות המש מקבלי אינטרנט קווי מהיחידה הראשית, המחשבים ליד 2 היחידות של המש מקבלים אינטרנט קווי ישירות מה AP MESH.
עכשיו יש קליטה בכל פינה בבית, אין שטחים מתים (הבית גדול 2 קומות והכל יציקת בטון).
קח בחשבון שיש DECO חדשים שתומכים בWIFI7 , WIFI7 זו קפיצת דרך ענקית , מהירות פי3 מה WIFI6 שגם כך די מהיר.
אלו הנתונים של סוגי הWIFI
wifi5 3.5 Gbps max dual band 2.4/5.0 ghz
wifi6 9.6 Gbps max dual band 2.4/5.0 ghz
wifi7 46.0 Gbps max tri band 2.4/5.0/6.0 ghz
במציאות WIFI 6 הוא קפיצת דרך, לרוב המכשירים שנמכרו בשנים האחרונות יש תמיכה בפרוטוקול הזה, WIFI6 יינצל טוב את החיבור לאינטרנט אם יש לך קו אופטי מהיר 1GB+, הטלפונים והמחשבים בשנים האחרונות תומכים בWIFI6 אז זה כדאי.
הWIFI7 הוא OVERKILL ורוב המכשירים הקיימים לא תומכים בו , רק בדגמים הסופר חדשים יש תמיכה בWIFI7, הראוטרים יקרים מאד עדיף לחכות.
רק לחדד משהו בנושא WIFI6/6E/7 ו MESH. טכנלוגיה חדשה זה תמיד טוב ויש שיפורים. אבל, את הפיזיקה אי אפשר לשפר.
קצבים יותר מהירים זה רוחבי סרט גדולים יותר, זה מודולוציות גבוהות יותר וזה קידודים שהם חלשים יותר. בגדול,
רוחב סרט יותר גדול נותן ביצועים של טווח, חדירות ואמינות יותר נמוכים. אז בסביבה מאתגרת לא תמיד תקבל ביצועים
יותר טובים כי הציוד יירד לרוחבי סרט, מודולציות ותדרים שהוא משתמש בהם היום ואז תקבל ציוד יותר יקר עם אותם ביצועים.
כאשר אתה עובד ב MESH עם backhaul קווי והציוד שתחבר ל AP יחסית קרוב וכמובן תומך בטכנולוגיה תקבל באמת ביצועים יותר טובים.
אבל, תוכל להשיג את אותו דבר אם תשים ראוטר קווי ותחבר אליו קווית AP "פשוטים" שתומכים בטכנולוגיה.
MESH נותן לך יתרון כשאין לך תשתית קווית לנקודת החיבור החוצה - לדוגמא סיב והוא משתמש באופציה האלחוטית לחבר בין היחידות.
שימו לב גם לתדרים, החל מה 6 יש תחומי תדרים נוספים גבוהים יותר, הם פנויים (בינתיים) יותר ונותנים רוחבי סרט גבוהים יותר.
אבל שוב, פיזיקה, תדר יותר גבוה נותן טווחים יותר קצרים וחדירות דרך קירות,למשל, נמוכה יותר.
My 2 Cents
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יש לי וגם התנסיתי בהמון סוגים. מסיסקו עד כל הסיניות המוכרות.
הראוטר האלחוטי הכי טוב שהיה לי יד היום הוא TP Link
מדגם Archer VR600
גם טווח, גם ניהול נח ופשוט גם ללא מבינים.
לא מעוצב בצורה מיוחדת ויש לו רק 3 אנטנות אבל הוא פגז
נרכש ה-vr600, קצת חבלי לידה בהתקנה נפתרו בעזרתו האדיבה של בועז.
פורום מופלא עם אנשים טובים.
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
מתעלק על השרשור:
יש לנו אינטרנט בחניון של הבנייים 3 קומות תת קרקעיות, 130 רכבים.
פרסנו בעזרת חברה מתמחה אנטנות לשידור ויפי בחניונים ( אפשר לראות פורנו במחסנים / וואטסאפ
לנהגים)
כבר לפני שנתיים, עבד יפה הסיפור.
כל הסיפור קיבל הזנה של סיב 1000 מגה של פרטנר עם ראוטר שלהם (טכניקולור)
הועד הקודם עזב עם הראוטר (סיפור ארוך..) ועכשיו התחברנו מחדש עם פרטנר ושוב ראוטר שלהם (טכניקולור אחר) - מאז רק צרות (דיירים לא מצליחים לקבל כתובת IP ונדרש כיבוי והדלקה כל פעם כדי לאפס)
איש המצלמות והאינטרנט טוען שזה הראוטר (למרות שמקריאה בפורומים הדגם החדש שניתן לנו חזק יותר) ודוחף אותנו לראוטר מנוהל דרכו בעלות משולשת. פרטנר ? אני אפילו לא מנסה.
איזה ראוטר מומלץ לסחוב כמות כזאת של קליינטים (רכבים חשמליים, עמדות טעינה, כורי ביטקוין וסתם אנשים שחייבים וואטסאפ במינוס 3)
שוקלים לקנות ולהחזיר לפרטנר את הלבנה שלהם, בתקווה שייפתר.
אם מה שרשמת הוא בהכרח נכון באבחון הבעיה, זה שלקוחות לא מקבלים כתובת ip, אומר אחת מהאופציות הבאות:
הservice של ה dhcp בראוטר נתקע מסיבה כלשהיא.
נגמרו הכתובות לחלוקה בגלל lease time שמוגדר לא נכון.
איזה ילד חרא מנסה מתקפות שנקראות dhcp starvation, כלומר מחליף mac ומבקש כתובת על מנת לתקוע את ה pool של הכתובות ובכך לתת חוויה של מניעת שירות.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
תודה, להבנתי יש מגבלה של 256 קליינטים ולאחר מכן השרת DHCP ככר לא מחלק כתובות.
האם מישהו שהתחבר ואז התנתק נספר כקליינט מחובר אם הlease time לא מוגדר נכון?
ילדים חרא יש מספיק בבניין אבל לדעתי זה לא המקרה.
תודה!
לא. החלוקה היא רק למי שמתחבר ו/או לכתובות שמורות שהן תמיד תפוסות.
במקצת מהמכשירים ניתן לחלק שני תחומי כתובות ואז להכפיל את הכמות.
כיבוי והדלקה של הראוטר מסדר את הבעיה?
מה זה ראוטר לא מנוהל?
לא מכיר חיה כזו
הכוונה היא שנשלם רק לספק המצלמות / נקודות הגישה בחניון תשלום חודשי שכולל את האינטרנט לפרטנר, כתובת IP קבועה וראוטר שהוא יספק שמאפשר לו להתחבר מרחוק לשירות וכו' - הוא טוען שהראוטר שלו טוב יותר משל פרטנר ולא נחווה את התקלות שיש לנו כיום (שאיפוס הראוטר פותר)
הבעיה שזה עולה פי 3 בערך ממה שאנחנו משלמים היום, הצרות התחילו ברגע שהועד הקודם עזב ולקח את הראוטר ופרטנר הביאו לנו ראוטר אחר שלהם ( היה דגם Technicolor DGA2233 ועכשיו דגם Technicolor FGA223)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
מתעלק על השרשור:
יש לנו אינטרנט בחניון של הבנייים 3 קומות תת קרקעיות, 130 רכבים.
פרסנו בעזרת חברה מתמחה אנטנות לשידור ויפי בחניונים ( אפשר לראות פורנו במחסנים / וואטסאפ
לנהגים)
כבר לפני שנתיים, עבד יפה הסיפור.
כל הסיפור קיבל הזנה של סיב 1000 מגה של פרטנר עם ראוטר שלהם (טכניקולור)
הועד הקודם עזב עם הראוטר (סיפור ארוך..) ועכשיו התחברנו מחדש עם פרטנר ושוב ראוטר שלהם (טכניקולור אחר) - מאז רק צרות (דיירים לא מצליחים לקבל כתובת IP ונדרש כיבוי והדלקה כל פעם כדי לאפס)
איש המצלמות והאינטרנט טוען שזה הראוטר (למרות שמקריאה בפורומים הדגם החדש שניתן לנו חזק יותר) ודוחף אותנו לראוטר מנוהל דרכו בעלות משולשת. פרטנר ? אני אפילו לא מנסה.
איזה ראוטר מומלץ לסחוב כמות כזאת של קליינטים (רכבים חשמליים, עמדות טעינה, כורי ביטקוין וסתם אנשים שחייבים וואטסאפ במינוס 3)
שוקלים לקנות ולהחזיר לפרטנר את הלבנה שלהם, בתקווה שייפתר.
אולי הראוטר שלהם לא תקין, תבקש מפרטנר החלפה.
דרך אגב לפרטנר יש אפשרות להתחבר לראות LOG ואולי למצוא פתרון , לפעמים גם עדכון תוכנה פותר בעיות, תבדוק גם את הטמפרטורה בחדר שהראוטר עובד ואת האוורור.
לגבי ראוטרים חזקים , תלמד איזה CHIPSET מומלץ מבחינת כוח עבודה ויכולות להתמודד עם כמות של משתמשים, בדומה למחשבים או כרטיסי מסך לראטרים יש סט צ'יפים והביצועים בהתאם, לדוגמא AX1800 , AX1500,AX6000,AX6600,AX11000 , אני אתן לך לנחש איזה סט ציפים יעבוד יותר טוב :-) , תבדוק גם איזה סט קיים בראוטר שפרטנר התקינה לך.
תקיעות יכולות לקרוא מהמון סיבות , גם בעקבות ניתוקים תכופים של קו האינטרנט , אני גם מחובר לפרטנר עם מודם-סיב 1 גיגה, גיליתי שבימים שיש הרבה ניתוקים של האינטרנט כבעיות טכניות של פרטנר אז אני צריך לבצע restart למודם ולראוטר כדי לחזור לעבודה תקינה ,לפעמים אפילו אני מנתק מהחשמל\מחבר והכל חוזר לעבודה תקינה , אבל אם אין הפסקות טכניות מצד פרטנר אז המערכת יכולה לעבוד חודשים בצורה תקינה ללא RESTART.