תגובה: בא לי ג'יפ. אין מתחרים לקינג?
ברזל נשבר יופי.
רק מה שאין, לא מתקלקל.
לפותח השרשור
אם אני לא טועה, מ 2005 הקינג קיבל תוספת כ"ס.
הקינג שהיה לי לפני 6 שנים בערך (ארוך, מודל 2002) היה הרכב הכי יקר שהיה לי לתחזוקה (ואני מחזיק דיסקברי והיה לי צירוקי/גראנד :) )
אם אני זוכר נכון במשמרת שלך הלך הגיר....
משום מה מכלולים מאוד יקרים נטו להתאבד יותר בקינג (משאבת הזרקה, גיר) מאשר ב Q, או ב BK (בינתיים)
בכל מקרה, אני זוכר גם את האתר שהקמת לקינג ותחזוקתו (pajero guru), חבל שלא המשכת ל BK...(-:
החזקתי קינג 2005 כשלוש שנים (2014-2017)
רכב כזה בן 15-20 שגם נוסע ומטייל יעלה לפחות 10 בשנה אחזקה בלבד, לפני דלק.
(אלא אם אתה מתקן הכל בעצמך ומזמין רק חלים ברשת)
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
ועדיין, העלויות האלו לא יהיו גבוהות יותר (בד"כ) מאובדן הערך של רכבים "מקבילים" חדשים.
למשל, לאנדקרוזר חדש, או היילקס מהניילון, אם ניקח את אובדן הערך לאחר 3-5 שנים הוא לא יהיה נמוך יותר מההוצאות שתיארת על אחזקת רכב ישן.
הנעלם הנוסף הוא ההתעסקות והזמן. לא לכל אחד זה מתאים, מצד שני יש כאלה שאוהבים את זה. את ההתעסקות....
1+
בהיבט כלכלי, הכי משתלם להחזיק רכב ישן תקופה ארוכה.
החכמה למצוא רכב שמור ומטופל, ליישר קו פעם אחת, אחכ שומרים על תחזוקה נורמלית כמו בכל רכב אחר ואין ירידת ערך.
בדרך כלל העלויות של חלקים ותיקונים נמוכות מרכב חדש, אפשר לתחזק ולתקן עצמאית כי הכל בנוי פשוט יותר, ובעידן האינטרנט גם להשיג חלקים די פשוט.
אבל לא מתאים לכל אחד כי בחיים לא הכל זה כסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ברזל נשבר יופי.
רק מה שאין, לא מתקלקל.
פספסתם אותי כאן... (נהיה ממש חבילה עוברת)
זה לא שברזל לא נשבר. מי כמוך יודע שטמבוני פלסטיק כמו שנהוגים היום בכל הרכבים - רק נוגעים באיזו אבן או זוית נטישה לא טובה ומייד נתלשים.
ברזל עוד איכשהו נשאר במקום. קצת יותר ישר - קצת עקום אבל כל האוטו חוזר הביתה מחובר :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gilur
פספסתם אותי כאן... (נהיה ממש חבילה עוברת)
זה לא שברזל לא נשבר. מי כמוך יודע שטמבוני פלסטיק כמו שנהוגים היום בכל הרכבים - רק נוגעים באיזו אבן או זוית נטישה לא טובה ומייד נתלשים.
ברזל עוד איכשהו נשאר במקום. קצת יותר ישר - קצת עקום אבל כל האוטו חוזר הביתה מחובר :)
ברזלים ישנים מתעייפים. תאמין לי שאני יודע.
כמובן שקל לתקן/לרתך/ליישר וכו' והכל ממשיך כרגיל, אבל גם זה לא מתאים לכל אחד ויש הבדלים גדולים גם בין כלים ישנים.
מעבר לזה, אני כידוע בעד פשטות ספרטנית. כי מה שאין, לא מתקלקל. אבל ברכב ישן גם המעט שיש, בוודאות יעשה צרות אחרי 20-30 שנה.... מעבר לזה, הפשטות הספרטנית/מינימליסטית הזו שאני רואה בה רק יתרונות, בפירוש לא מתאימה לכל אחד. ובטח לא לאשתו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
אם אני זוכר נכון במשמרת שלך הלך הגיר....
משום מה מכלולים מאוד יקרים נטו להתאבד יותר בקינג (משאבת הזרקה, גיר) מאשר ב Q, או ב BK (בינתיים)
בכל מקרה, אני זוכר גם את האתר שהקמת לקינג ותחזוקתו (pajero guru), חבל שלא המשכת ל BK...(-:
תודה :)
אכן, גיר (פעמיים, כי בפעם הראשונה לא באמת טיפלו בבעיה שהייתה חשמלית בכלל)
ומסרק הגה ומערכת קירור ועוד כל מיני דברים קטנים ומעצבנים.
בקיצור, די הוציא לי את המיץ (והארנק, היה קשה יותר לטפל בו לבד)
אבל בהחלט, pajero.guru יצא טוב :)