חוזר: בלמי תוף לסופה מודבק או מקורי? צמיג עם קוביה פחות, להחליף או להשאיר?
"מקור הברקס" ביהוד, בין הגדולים בארץ.
רפידות רק חדש,
או מודבק עם חומר מקורי. ואני מדגיש מודבק רק עם חומר מקורי!! איך זה עובד? היצרנים מוכרים את הסוליות ללקוח. למי זה נועד? למשל למשאיות, שם סוג הסוליה קובע מאוד, אבל הסנדל עצמו יקר מאוד ואין צורך להחליפו.
נ.ב. עד התוף מוטבעת המידה המקסימלית המותרת. תמדוד בבית ואז תדע האם ניתן לחרוט.
בברכה,
קיד.
חוזר: בלמי תוף לסופה מודבק או מקורי? צמיג עם קוביה פחות, להחליף או להשאיר?
לבנתיים
נקנה סט רפידות מקוריות מיאנוביץ'...
זול יחסית, אז בשביל מה לסתבך עם מחודשים/מודבקים....
220 שקל בשביל סט לשתי הצדדים...
פירקתי את התופים, בשני הצדדים הם נראים טוב, בלי חריטות עליהם, בלי עומק לעומת הקנטים. אז שמתי את הרפידות החדשות, שיחררתי את בורג הרגולאז' שהיה תקוע בשתי הצדדים (משמע שלא עבד כבר הרבה זמן) הפלאח שאמור לסובב אותו לא היה קרוב לשיני הבורג, אז עיקמתי את הנ"ל (הכל נעשה לפי השרשור שקיד כתב בזמנו על מנגנון הרגולאז', וגם בעזרה טלפונית של ערן המסוקס (תודה ערן)).
הכל הוחזר למקום... בכמה ברקסים הראשונים (כבר במקום) אפשר היה לשמוע (אם אני לא טועה) את הפלאח מסובב את הבורג עם כל לחיצה... יש כבר שיפור מורגש ביכולת הבלימה של הרכב, הבלם-רגל שוב פעם תופס את הרכב בזמן החניה ואין צורך לשלב להילוך כל פעם שעוצרים.
השיפור שהורגש אבל לא משמעותי כמו שחשבתי.. ייתכן שצריך גם לחרוט את התופים שיתאימו לרפידות... אני אתן לרפידות עוד כמה קילומטרים שיצברו עד שתהיה התאמה מלאה לתופים ונראה איך יהיה אז יכולת הבלימה של הרכב... אולי נבצע גם רגולאז' ידני בשביל לחזק עוד קצת את הבלמים...
לקח קצת זמן על הגלגל הראשון. אבל את השני כבר סיימתי אחרי שעה בערך פלוס מינוס....
רמי