הייתי מחליף תרמוסטט בכל מקרה בתור התחלה, ועובר על כל הצנרת מים ליתר ביטחון, טיפטוף הכי קטן על איזור חם במנוע ישאיר את המערכת פתוחה ואתה לא תזהה אותה בקלות , אולי בעזרת ציוד מתאים.
Printable View
נווה ימין
קראתי מהתחלה ולא הבנתי למה בכלל פתחת מכסה מנוע בפעם הראשונה.
היי נמרוד,
אני פותח מכסה מנוע לפחות פעמיים בשבוע לבדוק שמן ומים...להעיף מבט ולשמוע אם יש קירקושים כלשהם... ככה אני :cool:
לגבי הפוסט הספציפי הזה,רשמתי את הסיבה בשורה הראשונה ,
" יש לי בעיה שלפעמים עוברים לי מים מהרדיאטור למיכל עודפים לאחר נסיעה, ולמחרת בבוקר הם לא חוזרים חזרה לרדיאטור."
אנסה להסביר בצורה אחרת,
אם אני ממלא מים ברדיאטור עד הפקק, ובמיכל עודפים עד האמצע בין ה LOW לFULL , לאחר יום או יומיים אני רואה שמיכל העודפים מלא עד הסוף, כמעט עד הפקק שלו (במקרה אחד גם נשפכו החוצה מים מהצינורית) , אני ממתין עד הבוקר למחרת כאשר הרכב קר לחלוטין ובודק שוב, ברדיאטור יש חוסר מים והמיכל עודפים עדיין מלא עד הסוף, כלומר המים לא חוזרים חזרה לרדיאטור, במצב כזה... הרכב נוסע עם רדיאטור לא מלא , חוסר מים נכון? אני גם שומע רעש של מעבר מים כאשר לוחצים על הגז לפעמים (לא בעבוע של רתיחה, רק פכפוך של מעבר מים)
* הרכב לא התחמם
המים שעובר הם לא רותחים ומבעבעים, אפשר לגעת עם היד למספר שניות להבדיל מתה לדוגמא...
נשמע לי שאתה פשוט ממלא יותר מדי מים.
אולי, לא פוסל דבר... הלוואי וזו הבעיה...
אני ממלא ככה:
כאשר הרכב קר לאחר לילה...
פותח פקק רדיאטור
ממלא עד החלק העליון,
מניע
מוודא אם המפלס יורד....אם כן מוסיף
מפעיל חימום
מוודא אם יורד ומוסיף אם צריך....
ברגע שהמפלס שומר ואין בועות
סוגר פקק
פותח פקק מיכל עודפים וממלא לאמצע בין 2 הקווים full ו low.
טעות?
והשלב הבא הוא שהרכב נוסע נסיעה ארוכה, מתחמם, נבנה לחץ, הפקק פורק את עודף המים מהרדיאטור למיכל העודפים. טבעי לגמרי.
מציע לך לעשות ככה - למלא את הרדיאטור עד הסוף כמו שמילא, בדרך הנכונה לרכב שלך, כולל ניקוז אויר אם צריך. אבל להשאיר את מיכל העודפים ריק לגמרי. עכשיו סע, נסיעה ארוכה, מאמצת. רק אחרי שבוודאות אימצת את המנוע לאורך זמן, תבדוק מה קורה. אמורים להיות עודפים במיכל, זה מצב שיווי המשקל הטבעי בין הרדיאטור למיכל עודפים. עכשיו אם בא לך תמלא עוד טיפה במיכל עודפים עד לקו.
נמרוד, אתה מתעלם מהעובדה שהוא מציין מחסור במים ברדיאטור עצמו. יותר מפעם אחת.
לדעתי זה לא חייב להיות סדק בין הרדיאטור למיכל עודפים, אלא גם סדק קטן במקום אחר שמוציא מים בקטנה כשהמונע חם ושואב אוויר בקירור.
איך מזהים שחסר מים ברדיאטור? מבט דרך פתח המילוי מראה רק שיש או אין מים מעל השורה הראשונה.
רעיון מעולה **
(ומה התשובה פיני?)
הצינורית שיורדת לתחתית המיכל, גזורה באלכסון כמו בתמונה?
נסעת בבדיקה בלי טרמוסטט או הרכבת חדש?
לא מכיר איך זה בנוי אצלך, אבל אם המיכל עיבוי נמוך מהרדיאטור, וציינת ששמעת רעש של מים, אז יש לך ככל הנראה אויר לכוד במערכת.
אם זה כך, המים מהמיכל לא יחזרו לרדיאטור.
לפני שהתופעה החלה, היתה איזו התעסקות כלשהי עם המערכת קירור או חלקים ממנה?
ברכב אחר, היה סדק בעובי שערה שנפתח רק כשהנוזל במיכל עיבוי הגיע לטמפ עבודה.
לקח לי חודשים לאתר שזו הבעיה.
בגלל שתא המנוע חם, גם לא ראיתי נוזל מטפטף וזה התאדה מהסדק כשהכל חם.
תנסה לבדוק את המיכל עודפים כשהוא ריק עם פנס מפתח המילוי (הסדק ייראה כמו קו בפלסטיק).
נראה לי שהמיכל עודפים הזה בכלל לא מחזיק לחץ.
הפקק שולח אליו נוזל והתת לחץ ברדיאטור אמור למשוך ממנו חזרה נוזל כל זמן שיש תת לחץ ברדיאטור ובצינורית שהולכת מהרדיאטור על לנוזל בעודפים ובלבד שפתח הצןנורית טבול בנוזל
++
אצלו זהו מיכל עודפים נטו. במיכל לחץ הפקק הוא פקק לחץ, ולרוב לא יהיה פקק נוסף ברדיאטור.
עדיין,
מתרחש כאן איבוד נוזלים באופן קבוע ורק נשאר לבדוק מהיכן. ערכת בדיקת לחץ תהיה התחלה טובה, אם כי אבדן של חצי ליטר מים פעם בחודש, בד"כ יהיה קשה מאוד לאבחון. ולכן צודק נמרוד ששואל כמה מים הולכים לאיבוד.