תגובה: (נגזר) ריביאן ו4X4 חשמלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא יודע מי זה דאג ומי זה דג ומי זה שו-איסמו כזה או אחר
לא מפתיע... אתה גם כנראה לא קונה אבטיחים באונליין :rolleyes:
אז הנה, ה 2 סנט שלי. אגב דאג אולי הסוקר האובייקטיבי היחיד והוא לא חושש "להיכנס" ביצרניות ולומר את דעתו.
https://www.youtube.com/c/DougDeMuro/videos
וקישור לסקירה על הריביאן
https://www.youtube.com/watch?v=CYrunRy8hmw
ולבדיקה הקלה בשטח
https://www.youtube.com/watch?v=QeACRO3hoek
דאג דימיורו מבין בשטח כמו שאני מבין באבטיחים אונליין...
דווקא הסקירה של הפיצ'רים ב F150 Lightning עשתה רושם של רכב שבנוי לעבודה,אולי לא לשטח אבל לפחות נבנה במחשבה על מי שבאמת צריך פיקאפ..
(דרך אגב, האבא והבן לא קיבלו את הריביאן...כנראה למדו לקח מסיפור הדיפנדר. .)
עם כל הכבוד לדאגי. העליה הזאת לא בוחנת שום דבר. אולי בעצם את יעילות הבקרת משיכה של האוטו.
עם ארבעה מנועים טבוריים, אין דיפרנציאלים (כי אין צורך), ולכן גם אין צורך בנעילות וגם לא בבקרת משיכה.
אבל להוציא קצת אויר מהצמיגים תמיד צריך. מה זה משנה איזה מנוע מסובב אותם? צמיג זה צמיג. עגול, שחור, עשוי מגומי ומנופח באויר.
הדג לא חשב על זה כנראה. מה לעשות, מומחה לשטח שקונה את האבטיחים שלו באונליין.
בץ, תמשיך לצרוך "עיתונות רכב" מהיוטיוב.
מוזר לי שבכל מיני קטעים נראה כאילו יש דיפרנציאלים ובקרת משיכה רגילה.
למה שגלגל אחד יחליק והשני יעמוד? לדעתי או שהדגם שקיבלו הוא עדיין אבטיפוס לא מבושל עד הסוף או שבאמת משהו בתפעול לקוי.
אבל בגדול, אני מסכים עם דודו זר. זה ברור שהאבטיח הזה טעים. על פניו יש לריביאן רק שתי נקודות חולשה בשטח - הצמיגים (שאפשר להחליף) ומשקל גדול יחסית, שזה מה יש.
מהסרטון הזה נראה שבקרת האחיזה לא מכויילת בשיט. או שהבוחן לא שם אותה במוד הנכון.
ממש ממש לא מרשים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עם ארבעה מנועים טבוריים, אין דיפרנציאלים (כי אין צורך), ולכן גם אין צורך בנעילות וגם לא בבקרת משיכה.
.
דרור לכולנו מובנת הכוונה. אבל בוא נצא שניה מהקופסא הישנה. בקרה היא לא בהכרח משהו שחונק מנוע או מפמפם על הבלמים. בעידן המודרני, אני מתייחס לזה כאל כל בקר/מחשב שיודע לגרום לגלגל לא לפרפר ולהעביר כוח ביעילות לקרקע.
ואם נזרום קצת הלאה, דווקא כאן במנוע החשמלי, שמרגיש גם את מומנט ההתנגדות לסיבוב, יכול להיות יתרון אדיר על פני מערכת מיושנת שמנטרת רק מהירות סיבוב. זמן התגובה אמור להיות אפסי.
(בכוונה לא מדבר על מערכת שיודעת לזהות הבדלי פתיחת מתלה ולנעול סרן ברכב מנוע בעירה, או מערכת שיודעת לחוש משקל על כל גלגל).
לא נבדקו מהלך מתלים והצלבות (מהלך המתלים לכאורה אמור להיות טוב, כי אין ציריות שזויות העבודה שלהן יפריעו לבניית מתלה עם מהלך ארוך). מצד שני אין צורך במהלך ארוך שיחרבן לו את התנהגות הכביש.
הוא ציין כמה פעמים כמה הרכב הזה כבד, 6,000LB (יותר מ-2.7 טון יבש, שזה המון - ועדיין פחות מהטנדרים פולסייז המקובלים בישראל) אבל לא צויין המשקל הלא-מוקפץ החריג (כי למשקל הלא מבוטל של כל יחידת מתלה+בלם+גלגל נוסף מנוע טבורי בתוך הגלגל, שמוסיף עוד משקל גדול שלא נתמך מתלה).
עם מנועים טבוריים למעשה אין צורך במכניקה כלל. למעט מערכות בלמים והיגוי. אין דיפרנציאלים. בקרת משיכה יש? האם צריך בכלל TC כשאין דיפרנציאל? להבנתי לא. מספיק שגלגל אחד יאחז בקרקע והרכב יתקדם. גם אין מה לפחד מגלגלים מסתחררים שנבלמים בפתאומיות. כי הגלגל ייבלם ויעצור מנוע חשמלי - אין התנגדות מכנית. אין ציריות ומפרקי ציריות וסטליטים שיישברו.
ובסוף זה הסיפור של כל רכב בשטח - אחיזה ומשיכה. הגלגלים החליקו על הדרדרת כי היו מלאים באויר. אמנם חתך נמוך וג'נט 20, אבל עדיין קוטר חיצוני 34', וזה אומר שהדופן מספיק גבוהה (כמו בלנדקרוזר "ישראלי", נגיד) כדי לרוקן ממנו קצת אויר ולשפר אחיזה ומשיכה. דאג לא חשב על זה כי.... כי הוא אולי לא באמת איש שטח?...
האוטו הזה סופר-מעניין עם פוטנציאל מטורף וכנראה טוב בהרבה ממה שמסתמן מה"מבחן" הזה. הוא ראוי למבחן רציני יותר.
לדעתי גם עשו לו איזה מבחן. ואפילו דיברנו על זה.
דרור אתה כותב שוב "מנועים טבוריים" אבל נדמה לי שאתה טועה.
והמשקל הוא לא הרבה יותר מדיסקברי 4.
תחשבו על זה שהם יכלו בקלות ליצור מצב שבו ארבעת הגלגלים מסתובבים באותו קצב, יענו נעול כפול + מרכזי, ומעל זה לתאם את מהירויות הגלגלים לפי זוית סיבוב ההגה.
פשוט חלום של פלטפורמה. מישהו שם התבלבל.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כן הוא טועה. אני נזכר גם על מה דיברנו. במבחן שאני מצרף רואים בבירור ציריות, ואז הבעתי את אכזבתי מכך שלא הלכו עד הסוף ועשו מנועים בכל גלגל. תשובת המלומדים טענה שהמשקל הבלתי מוקפץ יוצר יותר בעיות מאשר יתרונות. אני עדיין מאוכזב ציפיתי לפתרונות הנדסיים יותר מגניבים. מניח שאם היו בונים רכבים לעבירות נטו, זה היה נראה אחרת.
בכל מקרה הנה. סתכלו על הציריה באזור 2:20, אח"כ ב9:00 הוא מפרק גלגל ומראה את המתלה (הוא אורח של ריביאן קחו בחשבון):
https://www.youtube.com/watch?v=KGqexebCcUo
אכן ציריה.
ועדיין מנוע נפרד לכל גלגל - אז לא צריך דיפרנציאלים.
ואם אין דיפרנציאלים, אין צורך ב-TC.
והזאק הזה כבר הרבה יותר רציני מהליצן הקודם.
יש צורך, ואתה גם רואה שקיים tc מההתנהגות של הרכב.
הוא פשוט עובד אחרת מהtc המסורתי (אני לא מאמין שאני משתמש במילה הזאת על tc). בוא נקרא לו בשביל הדיון ש.ר.ג.א.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
והזאק הזה כבר הרבה יותר רציני מהליצן הקודם.
בסדרת סרטונים נפרדת הוא עסוק כעת בהפיכת האמר צבאי 1995 לרכב חשמלי...
אמריקה
אפשר לחשוב על שרגא יעיל במערכת חשמלית כי הרי בקרת אחיזה חשמלית היא שליטה על זרם הנצרך בעקבות מומנט מסויים שתלוי באחיזה רגעית מסויימת.- גלגל מאבד אחיזה - הורדת זרם בהתאם - גלגל מגביר אחיזה- העלאת זרם בהתאם. אני מניח שהמתח קבוע, וחנן מנסיונו יתקן אותי.
לגבי מהלך , אפשר לדמיין מנוע לכל צד שיושב רחוק בצידה השני של השלדה, כך שהציריה ארוכה מאוד וכמעט מקבילה לקרקע, מה שתורם לפתיחת/סגירת מתלה מוגברת לעומת התכן המסיונרי של ציריות מתלים נפרדים שיוצאות מדיפ׳ במרכז שלדה.
מחשבות בפאזה אחרת, תרתי משמע.
תגובה: >>> פורד ברונקו 2021 בארץ, פורסמו מחירים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
4XE הוא היברידי ולא חשמלי מלא. וגם זה בקושי. הטווח החשמלי שלו הוא 40 ק"מ מוצהר על המצבר, בפועל יגיע אולי ל-30. זה לא נותן כלום. רק מוסיף 260ק"ג של משקל קבוע לרכב גם אחרי שהמצבר מתרוקן. (כמו 3 אנשים נוספים ברכב קבוע).
זה אולי מתאים למי שמשתמש בג'יפ יום יום לנסיעות קצרות לעבודה וחזרה ורוצה לחסוך את הדלק.
למי שבעיקר מטייל עם הרכב ועושה שטח אמיתי, הטווח החשמלי לא נותן כלום והמשקל הנוסף מפריע.
לא ממש מדוייק. הסוללה שם אמנם ניתנת לטעינה בבית, אבל היא נטענת ונפרקת כל הזמן. כשצריך כח זמין הוא יהיה שם.
הביצועים והמשקל של ה 4XE לא רחוקים משל ה -392, וזה לפני המשחקים שבטח יעשו על המנוע טורבו.
מסתדר לי מאוד נסיעה בשטח על מנוע חשמלי, בשקט...
אחרי אבי ביטר ודודו זר ...
רק אני מחכה שבתיה עוזיאל תצטרף לפורום ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אחרי אבי ביטר ודודו זר ...
רק אני מחכה שבתיה עוזיאל תצטרף לפורום ?
כנראה שכן :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מוזר לי שבכל מיני קטעים נראה כאילו יש דיפרנציאלים ובקרת משיכה רגילה.
למה שגלגל אחד יחליק והשני יעמוד? לדעתי או שהדגם שקיבלו הוא עדיין אבטיפוס לא מבושל עד הסוף או שבאמת משהו בתפעול לקוי.
אבל בגדול, אני מסכים עם דודו זר. זה ברור שהאבטיח הזה טעים. על פניו יש לריביאן רק שתי נקודות חולשה בשטח - הצמיגים (שאפשר להחליף) ומשקל גדול יחסית, שזה מה יש.
וזה שהוא מכוער כמו איירפודס