תגובה: פראדו 2002 - התלבטות בין משופר מול "סטוק"
מאחר ואתה מכיר את הפראדו אין הרבה מה לחדש לך.
ההמלצה שלי היא על רכב משופר. מה הכוונה במשופר?
אז ככה:
1. בולמים.
2. נעילה קדמית.
3. מדרגות צד.
תוספות נחמדות:
1. גגון.
2. מכשיר קשר.
3. אבזור אחורי - מגירות, מיכל מים.
4. כננת.
אם תרצה לבדוק רכב שמצא חן בעינך יש מי שמכיר לפני ולפנים את הרכבים האלה.
לחבר שמעלי, כן, שאלה מפגרת.
אז אם נחזור להודעה הראשונה שלך, אתה לא רוצה לחזור על טעויות, משמע אתה בכיוון של רכב סטנדרטי ואתה תבנה אותו לפי הצרכים שלך.
כמובן שזה יעלה בהתאם, אבל לדבריך אם מחיר הקניה יהיה לטעמך אז אתה בכל מקרה תגיע בסוף למחיר כמו קניה של רכב כזה שכבר מאובזר, רק שמן הסתם רכב מאובזר כבר זה לא יהיה בדיוק לפי טעמך.
אז שורה תחתונה, אם ננעלת בחזרה על פראדו, חפש אחד עם היסטוריה, כזה שהבעלים מחזיק תקופה ארוכה, ואולי הכי טוב למצוא אחד כזה שלא מפורסם למכירה ולא התכוון בכלל למכור...
לא הייתי מתפתה למחיר נמוך, כאמור רכב כזה כבר ריקן לך את הכיס בעבר אז אתה מודע לזה ולא הולך בעיניים סגורות, בטח שאת המחלות אתה כבר מכיר אז אין צורך להזכיר.
שני הגרוש שלי...
בשנתונים הללו הייתי הולך על משופר. ולמה?
כי היום לשפר את הרכב (לא ציינת בדיוק מה תרצה אבל אני מניח שאני לא טועה)
זה סיפור של 20K לפחות.
ממילא תעביר את הרכב שדרוג קוסמטי כלשהו (ריפודים, דשבורד, הגה, פנדרים וכד')
יישור קו מכני כנראה תצטרך ברמה זו או אחרת, צמיגי שטח בוודאי ברכב סטוק.
בעיני עדיף רכב משופר שהתוספות כבר "יושבות עליו" מאשר להתחיל לשפר רכב בן 20 - מה שעשוי להתגלגל לבניה מחדש..
רכב משופר בצורה טובה - בד"כ גם מטופל באהבה וללא חיסכון.
אם אתה מוצא משופר, ואוהב מה שאתה רואה - לדעתי זו הדרך.
גילוי נאות: בעל פרדו 99 משופר כבר 15 שנה לפחות (לא למכירה...) ובעבר שיפרתי בין השאר שני פוראנרים שרכשתי ללא שיפורים.
בהצלחה..
עפר
חזרה להתחלה... קונים רכב טוב. ממוכר טוב.
משופר? תחסוך כסף? יותר או פחות ממה שתוציא על הזנחה?
אני קניתי רכב משופר לא כי הוא היה משופר אלא כי הוא תוחזק ברמה מסויימת. על הדרך חסכתי משהו בזה שהוא היה משופר אבל חסכתי הרבה יותר בזה שידעתי שאני משקיע באחזקה כמה שצריך בלי לחפש איפה עיגלו פינות (ובלי שחיפשתי בכל זאת מצאתי אבל בקטנה).
אז במקרה הסתדר לי גם וגם. אבל זה פוקס. אם הייתי צריך להעדיף זה היה מצב טוב ולא שיפורים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
התחלת מזה שאתה לא רוצה לחזור על טעויות העבר.
לקנות אוטו בן עשרים עם כמה מאות אלפי קמ בריאים זה סיכון גבוה לעלויות גבוהות גם אם רק בעלויות תחזוקה בלי תקלות מפתיעות.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
דיון משעשע משהו ...
כמו לנחות על כוכב קופים ולדון מה עדיף בלונדינית או ברונטית ...
בהצלחה למצוא פראדו (למכירה כמובן) שמור עם או בלי שיפורים.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
דיון משעשע משהו ...
כמו לנחות על כוכב קופים ולדון מה עדיף בלונדינית או ברונטית ...
בהצלחה למצוא פראדו (למכירה כמובן) שמור עם או בלי שיפורים.
רענן
ברור שברונטית.
זה העולם שאליו אנו הולכים, מסתכלים קדימה ואין 4X4 במחיר סביר עם יכולות שטח במימדים של פראדו, דיסקו, טרופר וכל השאר, עצוב. אז נשארים עם הגרוטאות שיש עוד שנה ועוד טסט ועוד כמה הוצאות על תחזוקה.
אני בדעה שאם אתה מרחיב את קשת הדגמים שיכולים להתאים לצרכיך, מחפש אולי דיסקו 1 או טרופר, בנזין או דיזל מראשית שנות ה 90, 93-94, משקיע בו את כל מה שיעשה לך טוב ומחזיק אותו לתמיד, עוד שנה-שנתיים אספנות, פחות כאב ראש ופחות הוצאות רישוי וביטוח ובטווח הארוך, אולי גם שמירת ערך גבוהה כרכב אספנות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
זה העולם שאליו אנו הולכים, מסתכלים קדימה ואין 4X4 במחיר סביר עם יכולות שטח במימדים של פראדו, דיסקו, טרופר וכל השאר, עצוב. אז נשארים עם הגרוטאות שיש עוד שנה ועוד טסט ועוד כמה הוצאות על תחזוקה.
אני בדעה שאם אתה מרחיב את קשת הדגמים שיכולים להתאים לצרכיך, מחפש אולי דיסקו 1 או טרופר, בנזין או דיזל מראשית שנות ה 90, 93-94, משקיע בו את כל מה שיעשה לך טוב ומחזיק אותו לתמיד, עוד שנה-שנתיים אספנות, פחות כאב ראש ופחות הוצאות רישוי וביטוח ובטווח הארוך, אולי גם שמירת ערך גבוהה כרכב אספנות.
רק כדאי לזכור שבאספנות יש מגבלות, כמו למשל איסור נסיעה בין 7:00-9:00 בימים ראשון-חמישי
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
אני גם חושב ככה, הטנדר הנוכחי כנראה יהיה הרכב שטח היומיומי האחרון שלי. אח''כ לא תהיה ברירה חוץ מלוותר על התחביב, לרדת ביכולות לקרוס אובר או לקנות רכב ישן.
אצלי אני מקווה שהרכב הבא כבר יהיה איזו קלאסיקות אספנות רק לטיולים אבל... זה צריך להיות רכב פשוט ופרימיטיבי ואז כל הדיזלים משנות התשעים ותחילת האלפיים לא באים בחשבון.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אני חושב שהעתיד יהיה sbs (אולי חשמלי)
מה הלאה ?
התלבטות בין צבע לבן לכחול בפאג'רו Q , מה עדיף?
איזה רמת אבזור כדאי לי לחפש בסמוראי ? מנוע 1000 או 1300 ?
מה עדיף ?
מחפש שקט אחרי החרא שאכלתי עם פאג'רו Q לבן ישן.
להלן חישוב ופירוט עלויות להפיכת רכב "סטוק" לרכב מאובזר ומשופצר לטיולים :
נ.ב : כמובן שעל הרשימה הנ"ל ניתן להוסיף עוד מליון פיצ'רים . הנ"ל מתייחס לפראדו 2002 .
רכישת רכב " סטוק " שמור ומתוחזק עם ק"מ נמוך ומכלולים ראשיים ( מנוע,גיר,שלדה ) במצב טוב מאוד : 50K-55K .
יישור קו הכולל חיזוקים, החלפת שמנים, גירוזים, מסננים ו שאר ירקות : 4K-6K .
מצלמות ושמע : התקנת מצלמת רוורס, מסך אנדרואיד, מערכת שמע, תושבות לנייד וטאבלט : 5K-6K .
סט צמיגים חדש 50/50 או מלא + ג'אנט ברזל X 5 ( כולל ספייר ) 6K-7K.
מיגון תחתון מלא+ מדרגות צד מחוזקות : 5K.
הגבהה : סט בולמים קפיצים 50 מ"מ כולל רישום ברשיון : 7K-8K.
נכון לנקודה זאת לפני פרוייקטים נוספים סה"כ עלות הרכב+ תוספות : 75K-80K
לאחר מכן, תוספות אופציונליות להפיכת הרכב ל "אוברלנד" :
מיכל מים 100L + משאבה : 3K-5K
מגש קפשוקה משודרג ( כולל כיור וברז מחובר למיכל המים) : 1.5K-2.5K
גגון ברזל צבע בתנור : 2K-3K
מערכת מגירות+ מגש למקרר+מקרר 5K-8K
שנורקל : 2K-3K
טמבון+כננת 8K-15K
מערכת מצברים כפולים ( מצבר פריקה עמוקה+ניהול מצברים ) 3K-4K
תאורה : לד קדמי, פנסים צדיים, אחורי לעבודה 1K-2K
סה"כ תוספות אופציונליות : 25K-42K
יוצא אם כך שפרוייקט קנייה והסבה לרכב טיולים עולה בין 100-120 אלף. עכשיו מה אומרים?
אין לך מבחר של פרדו 2002 שממתינים לרכישה שלך.
משופרים או לא, overland או oversea, ההתלבטות היא תאורטית בלבד וקצת הזויה.
אם אתה נעול, פשוט תנסה למצוא אחד במצב הכי טוב שתמצא. זה לכשעצמו כמעט משימה בלתי אפשרית.
בכל זאת 20 שנה.
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 136830בשעה טובה נפל הפור, ברח הכסף ונרכש הפראדו : 2002, "סטוק" 270K מנוע בריא, פנים וחוץ חדש ובסך הכל רכב שמור מאוד לשנתון ולרכבים אחרים שקיימים בשוק.
התלבטתי רבות אם לקנות משופר או סטוק ומה שהנחה אותי בסוף ( בנוסף לעצות שלכם כמובן..) זה שאני לא מוכן לחזור על הטעות שעשיתי בפעם הקודמת בה רכשתי רכב משופר מאוד אבל חתול בשק שעלה לי במרורים.
נעשתה בדיקה מקיפה ויסודית ( תומר, בית שאן ) . משא ומתן סופי והופ..התחדשתי.
בשלב ראשון אני מבצע יישור קו הכולל טיפול גדול ( שמנים, מסננים, גירוזים, חיזוקים, בלמים וגומיות )99
בנוסף, מחליף חלקים שטרם הלכו לעולמם אבל בדרך..( בלאי סביר? חחח ) : רדיאטור ( הנוכחי יבש ) , תושבות מנוע וגיר, בוקסותמוט רדיוס עליון ותחתון וכן ציריה אחת.
עוד בשלב ראשון התקנת מיגון ( רסטה ), מדרגות צד מחוזקות ( רסטה ) וסט 50 מ"מ ( כנראה OLDMAN, HD אחורה MD קדימה )
בשלב שני ( אני קורא לזה - כל מה שלא הכרחי אבל בסוף יקרה..)
סט צמיגים חדש ( למרות שגרגע יש COOPER AT במצב טוב נראה לי שאחליף לסט אחר ( COOPER STT PRO במידה טיפה יותר גדולה מהמותר 265X75X16 או דומה ) וממש בא לי ג'אנט שחור מדברי
גגון ROCKS של חיימוביץ ( 3000 ש"ח לא מעט..)
וככל שיתאפשר בעתיד אשדרג עוד ועוד עד לקבלת רכב מסעות כלבבי.
תתחדש!!
ממליץ גם להחליף בולגוינטים למקורים אם אתה לא יודע מתי החליפו אותם לאחרונה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
תתחדש!!
ממליץ גם להחליף בולגוינטים למקורים אם אתה לא יודע מתי החליפו אותם לאחרונה
+1.
תתחדש.
זה המספר של הרכב או שערכת אותו לפני שהעלת לפה?
למה? מה מיוחד במספר הזה?
Sent from my iPhone using Tapatalk