תגובה: מג'מני ללנד קרוזר קצר
זה לא אומר שג'ימני לא טוב או שלנדקרוזר יותר טוב.
"טוב" ו"מתאים" זה עניין של צרכים, רצונות וכמובן יכולות.
לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו ולכל אחד יש את הצרכים והתנאים שלו ובסופו של דבר לכל סיר יימצא המכסה שלו. גם אם הסיר שבור והמכסה עקום - בהרבה מקרים דווקא הרכב הסו-קולד "פחות טוב" הוא יותר מאתגר ולכן גם יותר מהנה, כי בשורה התחתונה - הרוב, אם לא הכל, תלוי רק בנהג.
שורה תחתונה. בא לך להתחדש.
זה בסדר ולא צריך לקבל מאיתנו חיזוקים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
בעיני יותר מידי הבדלים בין הרכבים מכדי שאפשר יהיה לחשב מי מנצח בנקודות.
ובכל זאת בתור מי שעבר מג׳ימני משופר קלות (מוגבהה ממוגן ונעול אחורה) לפג׳רו ארוך אני מרגיש צורך להגיב.
מלבד מצבים מסוימים מאוד (דיונות תלולות או חול סופר רך, מדרגות שדורשות בסיס גלגלים ארוך) הג׳ימני בעיני מנצח כל רכב אחר מבחינת עבירות.
נכון, צריך ללמוד אותו (אבל אחרי 7 שנים לומדים לנצל יתרונות).
המשקל הקטן, המידות הכלליות (בעיקר רוחב), והזוויות גישה/נטישה המוטרפות שלו פשוט עושים בית ספר לרוב הכלים, בטח כלים שהם סטוק או משופרים קלות.
וזה מסיבה אחת פשוטה, עם רכב כל כך קטן יש כל כל הרבה יותר קווים לבחור מול כל מכשול, שאם יודעים לממש איתו פוטנציאל קשה מאוד להתקרב למגבלות ב-99% מהמסלולים.
העבירות שלו גם טובה יותר מעוד סיבה, הוא זול, והתיקונים שלו זולים. עבירות ״מורלית״ אם תרצו. לא מפחדים על ג׳ימני בטח מ-2008-2010 כמו על לנדקרוזר או פגרו מאותם שנים. מחיר הטעות פשוט לא אותו דבר.
ויש עוד סיבה שמישהו כבר ציין. משקל משקל ומשקל. לצאת 2 ג׳ימני, 4 חבר׳ה לטיול שלג, להתקע כל היום בלי לדפוק חשבון בלי לפרוס כננת או להוציא כבל , כי כל תקיעה של הפצפון הזה, 3 חבר׳ה בוגרים בדחיפות קלות מחזירים את הרכב לתנועה. זה משהו לא יקרה בבהמה ששוקלת פי כמה וכשהיא תתקע לך תוציא. כנל בהתיישבות על אבן בשטח וכו.
כל אלה פיזית ופסיכולוגית גרמו לג׳ימני להיות הרכב הכי עביר שהיה לי.
ומצד שני, עברתי לפג׳רו ארוך כי חתונה ואז ילדים ואז רוצים לצאת לטייל או ליסוע לצימר והג׳ימני לא טוב לכלום.
אז נכון, הוא מרגיש הרבה פחות עביר מג׳ימני(וכנראה גם מלנד קרוזר) גם אחרי הגבהה ולמרות נעילה אחורית מקורית ובקרת החלקה יעילה וצמיגים גדולים. אם פיזית ואם פסיכולוגית זה פשוט לא זה.
אבל פתאום מבינים שאפשר לעשות את אותם טיולים בדיוק, גם אם איפושהו צריך לצאת לכוון או להניח כמה אבנים במקום שהגימני עבר בקלות בצד.
ומצד שני נוח לי, וכיף לי. המושב רחב, המזגן נותן עבודה, הברך לא נשענת על מתגי החלון. הכסא הולך אחורה כמה שרוצים.
והנסיעה בדרך הארוכה לשטח לא מעייפת. והשבילים הארוכים במדבר בין מכשול למכשול לא מעייפים (ועוד שנוסעים בהם במהירות כפולה מהגימני).
וכיף, באמת כיף…בלי קשר למי הכי עביר בסיטואציה א׳ או ב׳.
ופה אני מגיע לנקודה שלי. אם אתה שייך לצד קיצוני כלשהו (עושה רק מעלות קשים או נוסע 30 אק״מ בשנה בכביש) אז הבחירה ברורה.
אבל אם אתה כמו רובנו, בסוף זה עניין של תחושה ורגש.
רוצה להרגיש שאתה עובר בכל מקום? להיות אנדרדוג ולהראות לגדולים? להשאר צעיר (ברוח לפחות)? תשאר עם ג׳ימני!
בא לך להתפנק? להנות מהחיים? חשוב לך שיהיה לך נוח? יכול להרשות לעצמך? עבור לג׳יפ גדול, אם זה לנדקרוזר , פגרו, צ׳ירוקי, כל אחד והכת שלו.
בהצלחה! ותהנה בשטח.
תודה רבה. סיכום ממצא. מבין לחלוטין. ההחלטה קשה בין עולמות שונים לגמרי.
תגובה: האנומליה של הג'ימני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idosit
האנומליה של הג'ימני : כולם מרוצים ממנו. אף אחד לא חוזר אליו.
זאת לא אנומליה כלל. כשנפתחת האפשרות לחזור אליו, בד"כ מגבלות המשפחה או הגוף לא מאפשרים זאת.
ועדיין....
אני מכיר הרבה חברה מבוגרים, בוגרי סמוראי, שילדיהם פרחו מהקן, ולאשה כבר מזמן אין כוח אליהם, שקנו ג'ימני מהדגמים החדשים, למרות שיכלו לקנות לנדקרוזר לא ישן מדי. והם תמיד עם חלון פתוח, ותמיד מחייכים.
(אולי החלון פתוח כי אין מקום ליד,ואולי החיוך הוא בעצם עווית כי נתפס הגב, אבל מרחוק הם נראים מאושרים).
תגובה: האנומליה של הג'ימני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זאת לא אנומליה כלל. כשנפתחת האפשרות לחזור אליו, בד"כ מגבלות המשפחה או הגוף לא מאפשרים זאת.
ועדיין....
אני מכיר הרבה חברה מבוגרים, בוגרי סמוראי, שילדיהם פרחו מהקן, ולאשה כבר מזמן אין כוח אליהם, שקנו ג'ימני מהדגמים החדשים, למרות שיכלו לקנות לנדקרוזר לא ישן מדי. והם תמיד עם חלון פתוח, ותמיד מחייכים.
(אולי החלון פתוח כי אין מקום ליד,ואולי החיוך הוא בעצם עווית כי נתפס הגב, אבל מרחוק הם נראים מאושרים).
הודעה משובחת, בעיקר החלק שבסוגריים.
אבל כן, גם אני מכיר המון בסביבות הגילאים שהילדים כבר פרחו מהקן בגימני החדש, תופעה שבדגם הישן פחות ראיתי.
האמת שמעולם לא נהגתי בחדש, אבל תהיתי ביני לבין עצמי כמה איכות החיים באמת השתפרה שם.
היה לי גימיני ישן ועכשיו חדש.
איכות החיים השתפרה מאוד.
המנוע (לפחות בידני) הרבה יותר סוחב והרכב מרגיש קליל.
הרכב הרבה יותר פרקטי ללא כול מני מוזרויות.
הרבה יותר נוח בכביש וגם בשטח.
ה"נעילות" האלקטרוניות עושות עבודה מצוינת.
אם אתה לא מחפש עבירות קשה סטיל נחל קינה וכו, אין צורך בנעילות אמתיות.
בקיצור קפיצת מדרגה.
זה רכב קלאסי לצעירים עם גב קשוח. רכב השטח הראשון האולטימטיבי, כזה שאוהבים ומשדרגים ומעריצים - אבל לא מתאים למשפחה ומאוד לא נוח - אז מתישהו מתקדמים ממנו למשהו גדול ונוח יותר. זה ההסבר לאנומליה.
מצד שני, חצי מהמטיילים שלי בג'ימנים חדשים הם זוגות לא צעירים. אנשים שהילדים שלהם כבר פרחו מהבית, חלקם על סף פנסיה או זה עתה נכנסים אליה. יש להם זמן, בניגוד לצעיר/סטודנט הממוצע יש להם קצת כסף ויכולים לרכוש ג'ימני חדש ב-150,000 שקל - ועכשיו מגשימים את חלום הג'יפ והטיולים והם מטיילים - והרבה. חלקם בעלי יכולת כלכלית לרכוש רנגלר או לנדקרוזר, אבל בחרו בג'ימני כי זה מה שנכון להם מהבחינה הפרקטית גם כרכב עירוני זריז, חסכוני, אמין, כיפי, יפה (לא פחות חשוב! העיצוב שלו מקסים!) וזה אמנם המון כסף אבל חצי ממחיר של רכב שטח גדול יותר.
האמת? אני מקנא בהם.
מקנא על שבגילם הם מסוגלים, פיזית, להינות מהג'ימני.
כי עבורי, היום, הוא רכב מהנה ביותר בשטח - אבל מתיש. הרבה יותר מתיש מג'יפ קלאסי פתוח נטול מזגן, עם כל רפרטואר הרעש, החום/קור וכו'.
הוא מפרק את הגב והנסיעה הארוכה על הכביש לדרום וחזרה היא כבר סוג של עונש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי עבורי, היום, הוא רכב מהנה ביותר בשטח - אבל מתיש. הרבה יותר מתיש מג'יפ קלאסי פתוח נטול מזגן, עם כל רפרטואר הרעש, החום/קור וכו'.
הוא מפרק את הגב והנסיעה הארוכה על הכביש לדרום וחזרה היא כבר סוג של עונש.
אתה מדבר על רכב סטנדרטי? או שגם עם מערכות מתלים משודרגות (חוקי) הם עדיין כאלו?
אני סובל מכאבי גב באופן כרוני... דלקות שרירים שבאות והולכות.. ולעיתים נשארות לתקופות ארוכות.
עובד ביוםיום על גבי היילקס... הכאבי גב שם בכל סוף יום עבודה.
על הסמוראי המזדקן העברתי עכשיו 4 ימי נהיגה... שטח וכביש. 0 כאבי גב...
מאז שהתקנתי את המחממי מושבים... קרה איזשהו קסם. לא יודע ממש להסביר אבל הם פתוחים תמיד עם חום נמוך... וזה רק עשה טוב לשרירים ולכאבי הגב.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
דרור אתה מדבר מפוזיציה של אדם בגובה מטר תשעים.
אני בכלל לא מבין איך אתה נכנס לגימיני שלא לדבר על לנסוע איתו לדרום.
אני אדם הרבה יותר צנוע (בממדים) 1.7 מטר.
לי הגימיני מתאים בול כמו כפפה ליד.
לא גדול מדי לא קטן מדי. הכול בהשג יד, אפילו המושבים נוחים לי.
כנראה שאני במבנה גוף דומה ליפני.
חלק גוף עליון ארוך יחסית לרגלים קצרות.
דווקא ברנגלר הרגשתי לא מתאים. החלק הגוף העליון היה גבוה מדי (המשענת לא התאימה)
אבל הרגלים קצרות מדי (הכיסא היה גבוה מדי).
מחוץ לדיון הספציפי אני מודיע כאן חגיגית, שברגע שמוציאים לשוק ג'ימני 5 דלתות אני מוכר את הדיסקו ואת היונדאי של אשתי, ומתאשפז בג'ימני עד יומי האחרון. ההודים אמורים להוציא 5 דלתות תחת המותג מארוטי, אולי יום אחד יתעשתו גם היפניים. ג'ימני 5-דלתות יהיה להיט עולמי היסטרי, והסוזוקאים יודעים לעשות כאלה כלים, כבר עשו. למה לא עכשיו?
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אני מודיע כאן חגיגית, שברגע שמוציאים לשוק ג'ימני 5 דלתות אני מוכר את הדיסקו ואת היונדאי של אשתי, ומתאשפז בג'ימני עד יומי האחרון.
אתה מתחייב? לרדת מהכרכרה?
כי אנחנו נזכיר לך את זה.
מישהו כאן עוד ימרר בבכי, בקופסא ההודית שאיבדה את כל היתרונות שלה עקב הגדלת משקל וגודל (פשטות ואמינות כבר כנראה לא יהיו), רק כי התחייב בג'יפולוג.
ברלי, יה ברלי... אתה זה שנשוי קתולית לערמת פחים. אל תשליך על אחרים את הצרות שלך.
רמי נשוי לבת אנוש :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
דרור אתה מדבר מפוזיציה של אדם בגובה מטר תשעים.
אני בכלל לא מבין איך אתה נכנס לגימיני שלא לדבר על לנסוע איתו לדרום.
אני אדם הרבה יותר צנוע (בממדים) 1.7 מטר.
לי הגימיני מתאים בול כמו כפפה ליד.
לא גדול מדי לא קטן מדי. הכול בהשג יד, אפילו המושבים נוחים לי.
כנראה שאני במבנה גוף דומה ליפני.
חלק גוף עליון ארוך יחסית לרגלים קצרות.
דווקא ברנגלר הרגשתי לא מתאים. החלק הגוף העליון היה גבוה מדי (המשענת לא התאימה)
אבל הרגלים קצרות מדי (הכיסא היה גבוה מדי).
המושבים של הג'ימני פשוט איומים. הגרועים ביותר שתמצאו ברכב חדש כלשהו. הם צרים וקצרים וקשים ולא תומכים. וכמובן, איך לא, אוטו יפני - גם גבוהים מדי ביחס לגלגל ההגה הנמוך מדי בעל טווח הכוונון המגוחך, וסובלים מכל הרעות החולות האחרות של הנדסת אנוש אסיאתית שעוינת לאנשים גבוהים, ונפוצה בכלי רכב ממזרח אסיה. הדבר החיובי היחיד שמצאתי בהם הוא החימום לתחת. מאוד שימושי במדינה שקפואה כל השנה כמו שלנו.......
מבחינתי השיפור הדחוף הראשון שנדרש לאוטו המתוק הזה, הוא לא הגבהות ולא צמיגי שטח ולא נעילות - אלא להחליף את המושבים מיד לזוג מושבים גרמניים איכותיים מאספיר. הרבה יותר נמוכים, נוחים, תומכים ומפנקים. בתקווה שיצליחו להידחק לתוך חלל הפנים המצומצם.... אבל זה יוסיף אלפים רבים לחשבון הכולל.
אני 1.90 וזה גבוה מהממוצע ובאמת ברנגלר או כל ג'יפ אמריקאי/אמריקאי-ישראלי או בריטי, אני מרגיש הכי טבעי בעולם. ברכבים יפניים זה הופך להיות קשה ומאולץ, ובהתאם לזה העייפות והכאבים בגב ובשכמות ובברכיים שתמיד נתקלות במשהו בולט.
1.70 ורגליים קצרות באמת מתאים יותר לסטנדרט יפני - ומכאן שכל אחד יתייחס לנתוניו האישיים ובהתאם לזה ישקול אם הג'ימני מתאים לו.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברלי, יה ברלי... אתה זה שנשוי קתולית לערמת פחים. אל תשליך על אחרים את הצרות שלך.
רמי נשוי לבת אנוש :rolleyes:
להזכיר: דיסקו דור ראשון. לנדרובר.
הדבר הטוב היחיד בלנדרובר זה הנוחות. מושבים טובים, מתלים טובים, תנוחת נהיגה טובה. רכב נוח בכל קנה מידה גם מול כלים חדשים.
והוא התחייב לוותר על זה.... בשביל ג'ימני!
ורמי כבר לא ילד.
הוא עוד יצטער. כמה שהוא יצטער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מישהו כאן עוד ימרר בבכי, בקופסא ההודית שאיבדה את כל היתרונות שלה עקב הגדלת משקל וגודל (פשטות ואמינות כבר כנראה לא יהיו), רק כי התחייב בג'יפולוג.
גרסה 5 דלתות זה טוב להודים שצריכים להוביל עוד 10הודים ברכב.
מתיחת השלדה של הגימני, בלי הגדלת רוחב משמעותית, תוציא את הרכב המקסים הזה מפרופורציות.
זוית הבטן תהפוך אותו ללא רלוונטי לשטח, והיחס רוחב/ארוך יהפך למשהו מוזר ולא פרופורציונלי, כמו רכב לוויות צר וארוך.
כבר היום הוא די נמוך.
רק בסיס הגלגלים הקצרצר נותן לו את זוית הבטן הסבירה יחסית שלו.
דגם ארוך יצטרך הגבהה בדחיפות, אחרת יתיישב על כל תלולית קטנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הנסיעה הארוכה על הכביש לדרום וחזרה היא כבר סוג של עונש.
האם "העונש" קשור בזה שהרכב צר וקצר לכן דורש ריכוז במהירות שיוט לשמירת הנתיב ?
כלומר, לא רק עניין המתלים ותנוחת הנהיגה.