-
תגובה: זרזיף מים בברז למניעת קפיאה ופיצוץ צנרת בחורף, האמנם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שאלתי איך פתיחה של ברז (בבית) יכולה למנוע קפיאה כזו ?
ואני שואל, כי אני באמת לא מבין מה הקשר בין לבזבז מים כל הלילה וסירקולציה בקולטים :-(
ככלל, אתה צודק - אם יש אל-חוזר ביציאה מהדוד אל הקולט, לא אמורה להתרחש סירקולציה קרה בדוד ולכן ברז פתוח לא אמור להשפיע על המים העומדים בקולט.
אבל 2 הערות:
1. לא מתווכחים עם וותיקי י-ם וזקני הגליל!
2. לא משאירים ברז פתוח, אלא מטפטף (על חמים) ולכן בזבוז המים די מינורי.
ובג'יפולוג, כמו בג'יפולוג - אי אפשר בלי הצעה קונסטרוקטיבית: התקנת משאבת סחרור על הקולט כתחליף לברז ברז מיטפטף...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
נזילה מבוקרת לא מגינה על הקולטים אלא על הדוד וצנרת המים כי בקולטים אין זרימה ועיקרון הטרמו -סיפון לא מתקיים בלילות, וכשקר.
הנה אנחנו מתקדמים....
אז הסכמנו שזה לא מגן על הקולטים.
עכשיו בו ונדבר על הדוד - מיכל מים, בנפח גדול (150 ליטר ?) עם בידוד, שאנחנו מחממים לצרכי מקלחת ( ל 60+ מעלות).
נניח שהדוד בחוץ, חשוף על הגג, ויש רוח.... ועדיין, נגיד שבתחילת הלילה המים בטמפ' 25 מעלות, לכמה זה יגיע עד הבוקר???
סתם להשוואה, בטרופר שלי, יש מיכל מים חמים של 30 ליטר עם בידוד חפיף בעובי 1 ס"מ. בבוקר של מפגש ג'יפולוג, היו שם מים בטמפ' 27 מעלות.
בקיצור, אין בעיה עם הדוד.
אז נעבור לצנרת הביתית - בתוך הקירות, של בית, שאפשר להניח שטמפ' הפנים לא יורדת מ 18 מעלות. יאללה ביטלנו גם את זה.
בקיצור מוטי - אני מניח שאתה שואל כי בקיבוץ לא משלמים על מים :-) אבל בכל זאת, זו לא סיבה לבזבז מים .
-
בבתים בהם דוד השמש נמצא על הגג חשוף (רוב הבתים בישראל למיטב ידיעתי )
עדיין יש צנרת שמובילה מים מהדוד ולדוד והיא בחוץ חשופה. ביחוד באיזור הכניסה / יציאה מהדוד.
שם המים עלולים לקפוא. ולגרום לנזילות . אם מדובר על החיבור לדוד , זה עלול לגרום לנזילה ב"דוד" וידרוש החלפה שלו.
כאשר הטמפרטורה יורדת מתחת לאפס , המים בצינורות קופאים , לפחות בצפון רמת הגולן זה קורה
(לא יודע אם הפעם יהיו טמפרטורות מספיק נמוכות לכך. )
טפטוף של מים מזרים כל הזמן מים "חמים" יותר לצינור שלא מספיקים לקפוא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הנה אנחנו מתקדמים....
אז הסכמנו שזה לא מגן על הקולטים.
עכשיו בו ונדבר על הדוד - מיכל מים, בנפח גדול (150 ליטר ?) עם בידוד, שאנחנו מחממים לצרכי מקלחת ( ל 60+ מעלות).
נניח שהדוד בחוץ, חשוף על הגג, ויש רוח.... ועדיין, נגיד שבתחילת הלילה המים בטמפ' 25 מעלות, לכמה זה יגיע עד הבוקר???
סתם להשוואה, בטרופר שלי, יש מיכל מים חמים של 30 ליטר עם בידוד חפיף בעובי 1 ס"מ. בבוקר של מפגש ג'יפולוג, היו שם מים בטמפ' 27 מעלות.
בקיצור, אין בעיה עם הדוד.
אז נעבור לצנרת הביתית - בתוך הקירות, של בית, שאפשר להניח שטמפ' הפנים לא יורדת מ 18 מעלות. יאללה ביטלנו גם את זה.
בקיצור מוטי - אני מניח שאתה שואל כי בקיבוץ לא משלמים על מים :-) אבל בכל זאת, זו לא סיבה לבזבז מים .
איך שלא תסביר , העובדה היא שצינורות עדיין מתבקעים בעיקר מחוץ לבית כשהמים בתוכם קופאים. ואם צינור מים קרים, או אחר, שמתחבר לדוד התבקע באיזור החיבור ושבר את ההברגה, מבחינתי אפשר לזרוק את הדוד.
לגבי המספרים שנקבת: אם מוטי נוסע לחופשת סקי לשבוע עם כל המשפחה? גם אז תהיה הטמפ' בדוד 25 מעלות?
-
לפני מספר שנים באחד מלילות החורף הקרים יותר, התבקע הפקק שבתחתית הקולט.
כשניגשתי לקנות אחד חדש הסבירו לי שיש פקקים מיוחדים לאזור ירושלים, כמו זה שהיה מותקן אצלי, שמתבקעים כשקר מידי ומונעים נזק מהקולטים.
קניתי שניים למקרה של כשל חוזר, לשמחתי עדיין לא קרה.
-
הודעה מהגיחון (חברת המים של ירושלים)
לקוחות יקרים,
בהתאם לתחזית מזג האוויר.
ברצוננו לעדכן, כאשר הטמפרטורות יורדות ומתקרבות ל- 0 אנו ממליצים להשאיר ברז מים חמים מטפטף וזאת בכדי למנוע קיפאון ונזק לצנרת הביתית.
לדיווח על תקלות ומפגעים, עדכנו אותנו 24/7.
חורף חם ונעים,
חברת הגיחון 2070* שלוחה 3
להסרה השב הסר למספר 0508085077
-
משלמים פה מים, תעריף חקלאי.
השאלה עלתה לצורך הדיון עצמו בלבד,
אכן השארתי זרזיף, זה לא בכמות שבאמת מבזבזת מים,
לגבי שינוי הטמפ בדוד במשך הלילה, אני מבטיח להעלות מחר בבוקר גרף שינוי טמפ' המים בדוד (יש לי Pt100 בדוד ואני שומר גרף 12 שעות אחורה, אז כרגע יש לי רק החל מ5 וחצי בבוקר)
-
מה שקורה בדוד פחות מעניין (ומן הסתם השארת זרזיף תוריד בו את הטמפ' יותר מהר). מה שמעניין הוא מה שקורה בצנרת.
-
זיו, שאל מהי ירידת הטמפ בדוד.....
-
גם אצלנו התפוצץ קולט נחושת בחורף של 2008.
גם אני שמעתי שפתיחת ברז לא יכולה להגן על הקולט אלא רק על דוד + צנרת חשופה, לא בדקתי את זה לעומק.
אבל אם מחליפים את הפקק המתבקע בחלקו התחתון של הקולט.... בברז, אז פתיחה שלו על טפטוף תעשה את העבודה.
אולי לאזורים המאוד מועדים לזה יש פתרונות אוטומטיים אחרים ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
לגבי שינוי הטמפ בדוד במשך הלילה, אני מבטיח להעלות מחר בבוקר גרף שינוי טמפ' המים בדוד (יש לי Pt100 בדוד ואני שומר גרף 12 שעות אחורה, אז כרגע יש לי רק החל מ5 וחצי בבוקר)
יהיה מענין מאד לראות את זה. אצלי כיוונתי את הטיימר לעבוד חצי שעה סביב 3 בבוקר, כדי שהדוד יגיע חם יחסית לשעות הקפאון. כמה מורכב להתקין סנסור כזה?
-
הוצאתי מעט את הטרמוסטט המקורי, חיברתי עליו עם איזולירבנד Pt100 בקוטר 5 מ"מ, אורך 30 מ"מ בערך,והכנסתי חזרה, הpt100 מחובר לבקר תעשייתי וכל השאר בתוכנת הבקר (הדוד אצלי שוכב אם זה רלוונטי)
-
סיבה פשוטה להשארת ברז מטפטף היא מניעת קפיאת המים בצנרת.
אצלנו כרגע סביב ה0. שכן התקשר להתייעץ על בעיית זרם חלש מאוד בברזים, ניתוק הצינור ופתיחת ברז בקצה קו ההזנה שלו שחררה גוש קרח ופתרה את הבעיה..
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
משלמים פה מים, תעריף חקלאי.
השאלה עלתה לצורך הדיון עצמו בלבד,
אכן השארתי זרזיף, זה לא בכמות שבאמת מבזבזת מים,
מה קרה? קפא לך האינטרנט?
-
אה, לא.
הסיבה הראשונה, שנגמר לי הבידוד ונאלצתי לצאת ממש מהבית ולעבוד ממש אצל לקוחות, פתאום פקקים וכו ונגמר לי הזמן הפרטי,
הבעיה השניה, שהבת שלי פתאום מתעוררת ב2 בלילה וצריך מקלחת (אחסוך לכם את הפרטים ומה עוד צריך שטיפה) אז זה הורס את כל השינוי הטבעי שקורה בדוד במשך הלילה.
וכשאני חושב על זה שוב, אז בפועל אני לא באמת מודד את הטמפרטורת מים בדוד, אלא את טמפרטורת הליבה של הדוד שהיא איכשהו מייצגת את "מצב" הדוד, אבל לא את טמפרטורת המים האמיתית המדויקת, במילים אחרות, לא הייתי עושה עם שיטת המדידה שלי מערכת בקרת טמפרטורה, אלא רק שימוש כרפרנס להאם יש מספיק מים למקלחת או לא, ועבור זה זה עובד נהדר.
לדוגמא, הנה גרף הטמפרטורה הנמדדת בין 8 בערב לחצות ביום שני בלילה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5d072e3261.jpg
המדידה הנ"ל תהיה מדוייק רק לאחר המון זמן של השוואת טמפרטורה פנימית בתוך הדוד, כע מים קרים תמיד יהיו מתחת לנקודת המדידה, ומים חמים יהיו מעליה.
אני יודע בוודאות שבחצות המדידה הייתה כ 40 מעלות, אבל המים בברז היו חמים מידי למגע ממושך.
דוגמא נוספת, אחרי מקלחת ממושכת שמתחילה עם כ 45 מעלות יש עדיין מים חמים בדוד והמדידה בחורף מראה כ 20 מעלות בלבד.
בקיצור, המדידה שלי אינה מדעית לצורך הוכחת מפל טמפרטורה בדוד בחורף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אה, לא.
הסיבה הראשונה, שנגמר לי הבידוד ונאלצתי לצאת ממש מהבית ולעבוד ממש אצל לקוחות, פתאום פקקים וכו ונגמר לי הזמן הפרטי,
הבעיה השניה, שהבת שלי פתאום מתעוררת ב2 בלילה וצריך מקלחת (אחסוך לכם את הפרטים ומה עוד צריך שטיפה) אז זה הורס את כל השינוי הטבעי שקורה בדוד במשך הלילה.
וכשאני חושב על זה שוב, אז בפועל אני לא באמת מודד את הטמפרטורת מים בדוד, אלא את טמפרטורת הליבה של הדוד שהיא איכשהו מייצגת את "מצב" הדוד, אבל לא את טמפרטורת המים האמיתית המדויקת, במילים אחרות, לא הייתי עושה עם שיטת המדידה שלי מערכת בקרת טמפרטורה, אלא רק שימוש כרפרנס להאם יש מספיק מים למקלחת או לא, ועבור זה זה עובד נהדר.
לדוגמא, הנה גרף הטמפרטורה הנמדדת בין 8 בערב לחצות ביום שני בלילה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5d072e3261.jpg
המדידה הנ"ל תהיה מדוייק רק לאחר המון זמן של השוואת טמפרטורה פנימית בתוך הדוד, כע מים קרים תמיד יהיו מתחת לנקודת המדידה, ומים חמים יהיו מעליה.
אני יודע בוודאות שבחצות המדידה הייתה כ 40 מעלות, אבל המים בברז היו חמים מידי למגע ממושך.
דוגמא נוספת, אחרי מקלחת ממושכת שמתחילה עם כ 45 מעלות יש עדיין מים חמים בדוד והמדידה בחורף מראה כ 20 מעלות בלבד.
בקיצור, המדידה שלי אינה מדעית לצורך הוכחת מפל טמפרטורה בדוד בחורף.
לדעתי, זה מספיק טוב ונותן מושג סביר. הדוד יהיה הנקודה הכי חמה במערכת ובמדינת ישרא, אין בעיה.
אפשר להתחיל להפלסף על חופשת סקי (ברוב בתי האב בישראל, הדוד יהיה חם יותר. הוא יתחמם מהשמש אבל לא יצרכו מים חמים), ואם אין דוד שמש, אז הדוד לא יהיה חשוף בגג, ובטוח הבית תמיד יותר חם........
אבל זה לא ישנה את העובדה, אין בעיה עם הדוד.
-
כן,
אתה שוב מתייחס רק למה שאתה רוצה, ולא למה שאנשים כתבו.
-
עזבו תאוריה, ביישוב של אחותי, אזור ירושלים, חווים שלג יותר מירושלים וטמפ נמוכות יותר.
לפחות פעם בחורף עפים פקקים לאחוז גדול מהבתים, למרות שמשאירים ברז זורם.
השאלה היא לא אם יש התכנות לבעיה, אלא איך פותרים אותה.
-
אלו הפתרונות שעלו בקבוצה של השכונה אתמול.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0e9472ebd6.jpg
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
-
ההנחות שלך שגויות לכן התוצאה והקביעה שלך לא נכונה.
בהרבה בתי אב בישראל לא מחממים מים בדוד שמש בימים כאלו ונמנעים ממקלחת . אולי זה יפתיע אותך אבל המון אנשים מדלגים ימים על מקלחת רק כדי לא לחמם דוד חיצוני שלתוכו נכנסים מים קרים מאוד והוא חשוף לטמפ' קיצוניות. ואכן, יש הצדקה אנרגטית וכספית לזה.
ויש משפחות שבימים כאלו עוברים למע חליפית... חימום מים מהיר בחשמל או בגז והוא הרבה יותר יעיל וחסכוני מבחינה אנרגטית.
אז אי אפשר לקבוע בכזו החלטיות שאין בעיה עם הדוד על סמך בדיקות שמוטי מבצע על הדוד שלו...... גם אם מוטי לא יצא לסקי, הוא עדיין מחמם מים בימי קרה בדוד שמש שזה ביזבוז אנרגיה, ולעומתו ישנן משפחות שבימים ללא שמש משתמשות בתחליפים יעילים יותר, והדוד החיצוני אינו מחומם, לכן הטמפ' בו נופלות לטמפ' נמוכות בהרבה ממה שציינת.
לזיו כמובן.