-
ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
קודם כל, כל מילה שנכתבת כאן היא תאורטית על גבול דיון פייסבוק בסגנון "מה לוקח?".
לפני כמה ימים עלתה כאן תהיה את מי מעניין בעצם ריינג' רובר חדש, ומבחינתי כבן נאמן למעמד הביניים, אותו הדבר ברונקו ורנגלר. זה לא מעניין אותי בכלל כי אין לי כסף. אבל אני כן חושב במונחים של מה יהיה כשאני כן אוכל לקנות כמשומש- והתשובה שלי היא ללא ספק רנגלר. אגב כל הדיון הזה כמובן נכתב מנקודת הנחה שאתה מתכוון לרכוש אחד כמשומש ולא כחדש בבוא יום ירושה או זכיה בפיס.
אני יכול כן לומר שנסעתי על הברונקו. ובדומה להרבה רכבים השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי היתה "איך מנגבים כתמי זרע ענקיים מעצמי" אבל השאלה השניה היתה "אוקיי, עכשיו נחזור לשפיות, איך הוא יהיה כשהוא יגיע אליך כמשומש". כלומר הבה נסיר את משקפי ה"וואו ברונקו" הוורודות - וזה קשה מאוד בגלל שזה אכן וואו גדול. ונסתכל על המציאות ולא על הפנטזיה.
ואז הסתכלתי על מנוע הבנזין המוגדש ועתיר הצנרת. על תיבת ההילוכים מרובת המהירויות. על רשת מוסכים שלהערכתי מעולם לא ראתה רכב שטח, על מסך מגע ענקי ומה שנראה לי כלא מעט חשמל ואלקטרוניקה תחת המרכב. ואז נזכרתי שברנגלר יש עדיין מנוע אטמוספרי ישן וטוב , אלא אם בוחרים בגרסה עם מנוע אלפא רומיאו, השם ירחם. הגיר אינו סופר משוכלל 10 מהירויות אלא סתם גיר אהבל. הסרנים שניהם חיים וכנראה שפחות יהיו בעיות. אז נכון, הברונקו מדהים. אני חושב שהוא סביר בכביש. אבל קשה לי לומר איך הוא יראה כשהוא יגיע לידיים של אנשים בשר ודם כמונו.
תשובה נהדרת.
במיוחד החלק הראשון [emoji6]
ואם להרחיב את התשובה אז גם המנועי 2 ליטר ברנגלר נראים לי מסוכנים לג׳יפ בן 15 ומעלה.
KISS
-
תגובה: ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
1. הרוביקון JL 3.6 רחוק מלהיות רכב פשוט והוא סוחב עליו חטוטרת בדמות מערכת היברידית קלה מיותרת, שסתם מייקרת ומסבכת אותו.
2. הגיר האוטומטי 8 מהירויות ה"אהבל" של הרנגלר JL כבר הדליק לי נורות תקלה לפחות 4 פעמים ברכבי הדגמה חדשים שונים. כולל אחד שנזקק בגלל זה לגרירה מהשטח. מכיוון שגיר אוטומטי באופן כללי זה דבר רע שעלול להתקלקל בכל רגע נתון, הייתי אומר שגמלים לא רואים את דבשתם הפרטית....
3. גם סמל"ת וגם דלק מסרבים להביא גיר ידני... תרצו רנגלר/ברונקו ידני?.... תצטרכו להזמין אותו מסופרג'יפ.
4. בשיחה על ברונקו VS רנגלר אמר לי מישהו - "יהיה קל וזול יותר לשפר רנגלר". שאלתי מה לעזאזל צריך עוד לשפר באוטו שמגיע מהיצרן על צמיגי 35 ויחסי העברה כאלה קצרים, הוא ענה לי "מה זאת אומרת? צמיגי 37". וואלה. טוב שדגמי הריקון/בדלנדס/ססקווץ' לא מגיעים עם צמיג 40 מקורי מהיצרן, כי מיד הייתם שוברים את הראש ומתווכחים ועושים ספקולציות איך להגדיל אותם ל-44......
אז אני באמת לא יודע כמה עולה לשפר את הברונקו כדי שיחזיק 37 - כי בתכל'ס זה לא מעניין אותי ואני מאוד בספק אם בכלל צריך (לפי הסרטונים שראינו - מיותר) אבל בעדות שצורכות כלי רכב כאלה, זה ידוע שמוכרחים להגדיל (ולהרכיב גריל כועס, ולהדביק על הדלתות סטיקרים של אוסקר-מייק וגולגולות של "המעניש") לא כי באמת צריך אלא בגלל שכל החברים הערסים שלך כבר הגדילו/עשו/הדביקו - ואתה פשוט לא יכול לפגר מאחוריהם עם רכב שנראה סטוק ונקי וכל כך סאחי, אוי לבושה. אז אני כן יודע שסרני הדנה 44 המקוריים ברוביקון לא כל כך מחזיקים צמיגי 37 וצריכים המון חיזוקים יקרים ואם כבר אז כבר - מחליפים לזוג סרנים בנויים מסדנה אמריקאית וזה כבר עולה כאן בישראל סביב 80,000 שקל.... אכן, ללא ספק, יותר קל ויותר זול לשפר רנגלר.....
וכל גיבורי ה"סלעים בעבירות קשה" שכאן, שיוצאים בהכרזות, בואו תשמעו עצה שלא מקובלת שלא כיף לשמוע - קל יותר וזול יותר לקנות/לבנות רוק-באגי ייעודי + עגלה + פולסייז גורר, מאשר לקנות רנגלר חדש ויקר ולהתחיל לשנות אותו לחלוטין כדי שיעשה את כמריר ו-669 בכל סופ"ש וכבר לא יהיה רכב טיולים יותר, וגם לא יוכל יותר לנסוע על כבישים ולעבור טסטים. תשאלו את יניב גולן.
5. זה קצת מצחיק לנסות להתנבא איך רכב מסוים יתנהג בעוד כך וכך שנים. כל כך בטוחים שהברונקו לא ייסע בעוד 20 שנה.... וה-JL ההיברידי-קל כן ייסע?............... זה באמת משנה לכם? לא חשבתם שאולי בעוד 20 שנה יהיה בכלל אסור לנסוע ברכב עם מנוע בעירה פנימית ואולי גם אפילו להניע אותו ייחשב לעבירה חמורה על חוקי הזיהום?..... ייתכן וגם לא תוכלו לקנות בנזין בשום מקום כי לא יהיה?.....
6. לגבי מה ומי טוב יותר כחדש ומה היינו רוצים?... הייתי רוצה לזכות בלוטו ולהעמיד כאן בחוץ סככה שמתחתיה, ליד הסופה, ינוחו ג'יפ וברונקו. קלאסיים מהסבנטיז. ובכל זאת, מי הכי טוב? עוד מוקדם לנו לחוות דעה. ממחרתיים נוכל לשחרר את דעתנו חופשי-חופשי לאויר העולם. תהיו בהאזנה.
אהבתי
אחלה תשובות
מילים כדורבנות
רכב נועד לתת תמורה יותר מלקחת אותך מא׳ לב׳.
Prefer to move from 2H to 4L with joy
-
תגובה: ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
כן ארצה להגביה רנגלר ריקון ב- 2" מעבר להגבהה המקורית של 1.5" שמגיעה עם החבילה.
שאלה,
קצת סטיה מנושא השרשור אבל תסלחו לי.
למה?
אם הרכב מגיע מהמפעל עם 35 ושום דבר לא נוגע או משפשף, למה שתרצה להרים עוד את הרכב?
רנגל אנלימיטד עם "1.5 הגבהה וגלגלים 35 יגרד את התחתית במסלולים שאתה מתכנן לו?
שואל בתור מי שההיתנסות שלו בזחילת סלעים הרד קור היא תחלס נטו יו-טיוב.
-
אני גם חייב להקשות שלמה.
אני מגביה רכב כדי להכניס גלגלים גדולים יותר.
כבר יש 35. כדי להכניס 35 לרוביקון ' סתם' צריך הגבהה של 2" נגיד. כאן כבר עשו את זה בשבילך. למה להגביה עוד?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
שאלה,
קצת סטיה מנושא השרשור אבל תסלחו לי.
למה?
אם הרכב מגיע מהמפעל עם 35 ושום דבר לא נוגע או משפשף, למה שתרצה להרים עוד את הרכב?
רנגל אנלימיטד עם "1.5 הגבהה וגלגלים 35 יגרד את התחתית במסלולים שאתה מתכנן לו?
שואל בתור מי שההיתנסות שלו בזחילת סלעים הרד קור היא תחלס נטו יו-טיוב.
התשובה בקצרה, כן.
ב 669 וכמריר ״35 גבולי וללא הגבהה לשיפור זוויות גישה, נטישה ובעיקר בטן הוא יגרד
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
בוא קח תקציר
אתה תיסע לטיולים עם בעלי רנגלר, בכביש אתה תחייך מאוזן לאוזן על הנוחות , ההיגוי החד וכח המנוע, יקנאו בך בעלי הרנגלרים,
בשטח תרגיש טוב ברוב המסלולים, עד שתגיע למעלה כמו ורדית, שם הרנגלרים יילחמו ויעלו לבסוף בחיוך, ואתה אולי תעלה אבל עם הרבה לבן בפנים וחשש מתמיד מלשבור מוט היגוי..
התלבטות קשה, למזלי בשבילי לא בגלגול הזה.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
-
לכל השואלים למה להגביה - אני מזכיר שהגבהה לא רק מאפשרת צמיגים גדולים יותר ומרימה מרווח גחון אלא משפרת ובהרבה זווית גישה, זווית נטישה וזווית הבטן.
כל אלו מאפרים גישה ומעבר מכשולים קשים יותר/ תלולים יותר ואנכיים יותר.
תכלס צמיגי 35" והגבהה כזו יש לי היום ברנגלר שלי וזה מספק אותי.
אז למה להחליף תעלה השאלה הבאה - הרנגלר לי JK דור ראשון, ספרטני יותר (לטוב ולרע) בתא הנוסעים, מנוע 3.8 אמין אבל על אף סוסיו לא מאיץ ומגיב כמו מנוע ה- 3.6 במיוחד בשילוב הגיר הדיי עצל של הדור הראשון. אבל לטיולים והרובי קראולר שהוספתי זה פצצה של רכב.
-
ה JK הוא כנראה המוהיקני האחרון.
תפריד רשויות שוב.
-
לסיכום
אם אתה יכול תחזיק את שניהם
נשמע שיש לך רכב מושלם למסלולים הקשים
והבדלנדס יהיה לשאר
Sent from my iPad using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תפריד רשויות שוב.
אני כרגע בסוג של הפרדת רשויות. הדיילי שלי זו סיטרואן C1 לשעבר של אשתי. אבל, מוצא את עצמי נוהג ברנגלר גם סתם למשרד רק כי מתגעגע לנהוג עליו.
רמי, נבר סיי נבר...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תפריד רשויות שוב.
וזו בדיוק הסיבה העיקרית ש״וויתרתי״ על JL בציר ראשון ורכשתי JK מבציר אחרון.
ממש לא מצטער.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
JK דור ראשון זה רכב מוזר ומגושם עם צריכת דלק לא הגיונית
והגיר 4 הילוכים הזה, שה' יעזור לי..
ועדיין.. אני לא מצליח לעזוב את הרכב ונוסע עליו כמעט כל יום לעבודה(30 ק"מ כל כיוון)
בזמן שהרכב א שלי מעלה אבק בחניה.
אחח JK JK זר לא יבין זאת.
אגב כמעט כבר לא רואה על הכביש JK מהדור הראשון
לא מבין מאיפה הגיעו כל הJL שנוסעים היום בכבישי ישראל
כאילו מוכרים אותם 2 ב-10..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תפריד רשויות שוב.
המוהיקני האחרון.
אחד יגיד לך שJK. אחר יגיד לך שהסופה היתה המוהיקני האחרון. שלישי יגיד שההיילקס 96' המצ'וקמקת שלו היא המוהיקני האחרון. לא חסרים את אלו שמבחינתם סיקס עם קרבורטור נשאר פסגת היצירה. יש פה חברים צעירים יותר שעבורם הרנגלר JL יהיה המוהיקני האחרון, ובגן חובה כבר לומדים אלו שעבורם ברונקו יהיה המוהיקני האחרון. ועוד יוולדו אלו שטסלה "סייבר-טראק", וואו, זה היה רכב השטח האמיתי האחרון.
"הֲבֵל הֲבָלִים אָמַר קֹהֶלֶת הֲבֵל הֲבָלִים הַכֹּל הָבֶל"
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
המוהיקני האחרון.
אחד יגיד לך שJK. אחר יגיד לך שהסופה היתה המוהיקני האחרון. שלישי יגיד שההיילקס 96' המצ'וקמקת שלו היא המוהיקני האחרון. לא חסרים את אלו שמבחינתם סיקס עם קרבורטור נשאר פסגת היצירה. יש פה חברים צעירים יותר שעבורם הרנגלר JL יהיה המוהיקני האחרון, ובגן חובה כבר לומדים אלו שעבורם ברונקו יהיה המוהיקני האחרון. ועוד יוולדו אלו שטסלה "סייבר-טראק", וואו, זה היה רכב השטח האמיתי האחרון.
"הֲבֵל הֲבָלִים אָמַר קֹהֶלֶת הֲבֵל הֲבָלִים הַכֹּל הָבֶל"
+1...
הבוקר החזרתי את הברונקו מהדגם של הספריות (קצר, בלי נעילות, בלי מייצב מתנתק, צמיגי AT חלביים בקוטר 32) ובדרך היתה לי שיחה מעניינת עם חבר טוב, קולגה, שגם כבר הספיק לטעום הרבה מהברונקו. גם הוא כבר נתקל בתגובות לרוחב כל המנעד שמתחיל בסקפטיות גורפת ומגזים עד זלזול/ביטול בוטה, מכיוונם של בעלי אינטרס מצד אחד (אותם אני יכול להבין), וכל המבינים בשקל וחצי שמסתמכים על יוטיוב מהצד השני.
הוא אמר משהו מאוד נכון שממצה את הסיפור הזה - "יש תיאוריה ויש פרקטיקה".
אז עוד טיפונת סבלנות. עוד יום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אז עוד טיפונת סבלנות. עוד יום.
תאמת אין טעם לחכות , בקריאה בין השורות פה ובדרקבוק המבחנים יסתכמו ב....
הברונקו אלוף בכביש , נוסע כמו חללית , נוח כמו מייבך , מתקשר כמו מכונית מרוץ בפורמולה 1
הרנגלר חרא - הגה מעורפל , כיסאות לא נוחים , רעשי מנוע ....
שלא נדבר על המנוע 2.0 עם הטורבו - רע ברנגלר אבל היי 2.7 בי טורבו מעולה בברונקו ( מעניין חשבתי טורבו זה חרא צריך רק אטמוספרי )
בשטח - ברונקו עובר הכול בידי הנהג השפוי , מפסיד בנקודות בודדות לרנגלר או שווה לו .
לא יודע מרגיש לי שההתלהבות מהבחור החדש ברחוב קצת יוצאת מפרופורציה .
אף אחד לא מדבר על -
אמינות לאורך זמן - משהוא בדק - הברונקו עמוס באלקטרוניקה , טרנספר אלקטרוני עם מצבי שטח , מסכים , מצלמות , חיישנים - רובנו מסכמים שאלקטרוניקה ושטח לא בדיוק הולכים ביחד .
שוק האפטרמרקט - הרנגלר המציא את הגלגל בנושא , הפלטפורמה זה לגו למבוגרים מי ידע מה יהיה עם הברונקו ומתי ( לדוגמה לך תרכיב כננת בפגוש הקידמי של ברונקו , לא כזה פשוט )
זמינות - לך תמצא ברונקו בסוכנות מדברים על כנראה חצי שנה ++ , יד שניה אין .
אחזקה - לך תמצא סדנאות / מוסכים לברונקו שבאמת יודעים לטפל בו כולל זמינות חלקים ...בהצלחה .
אז כאשר ההיפ מהפורד יגמר , בסופו של דבר המנצח לדעתי בארץ ישאר הרנגלר , אבל היי כמו שתמיד אמרתי - לפחות נרוויח כמה שיפורים מהמלחמה החדשה בין גיפ לפורד
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
תאמת אין טעם לחכות , בקריאה בין השורות פה ובדרקבוק המבחנים יסתכמו ב....
הברונקו אלוף בכביש , נוסע כמו חללית , נוח כמו מייבך , מתקשר כמו מכונית מרוץ בפורמולה 1
הרנגלר חרא - הגה מעורפל , כיסאות לא נוחים , רעשי מנוע ....
שלא נדבר על המנוע 2.0 עם הטורבו - רע ברנגלר אבל היי 2.7 בי טורבו מעולה בברונקו ( מעניין חשבתי טורבו זה חרא צריך רק אטמוספרי )
בשטח - ברונקו עובר הכול בידי הנהג השפוי , מפסיד בנקודות בודדות לרנגלר או שווה לו .
לא יודע מרגיש לי שההתלהבות מהבחור החדש ברחוב קצת יוצאת מפרופורציה .
אף אחד לא מדבר על -
אמינות לאורך זמן - משהוא בדק - הברונקו עמוס באלקטרוניקה , טרנספר אלקטרוני עם מצבי שטח , מסכים , מצלמות , חיישנים - רובנו מסכמים שאלקטרוניקה ושטח לא בדיוק הולכים ביחד .
שוק האפטרמרקט - הרנגלר המציא את הגלגל בנושא , הפלטפורמה זה לגו למבוגרים מי ידע מה יהיה עם הברונקו ומתי ( לדוגמה לך תרכיב כננת בפגוש הקידמי של ברונקו , לא כזה פשוט )
זמינות - לך תמצא ברונקו בסוכנות מדברים על כנראה חצי שנה ++ , יד שניה אין .
אחזקה - לך תמצא סדנאות / מוסכים לברונקו שבאמת יודעים לטפל בו כולל זמינות חלקים ...בהצלחה .
אז כאשר ההיפ מהפורד יגמר , בסופו של דבר המנצח לדעתי בארץ ישאר הרנגלר , אבל היי כמו שתמיד אמרתי - לפחות נרוויח כמה שיפורים מהמלחמה החדשה בין גיפ לפורד
תכלס כבר הקהילה הרוויחה חבילה של 35 לרנגלר
אז גם אם יעלם בגלל תחזוקה ,וכל מה שקרה למתחרים הקודמים לרנגלר :ונשאר רק רנגלר
זה רק טוב !
גם הייפ שיעשה לרנגלר קצת תזוזה מהמקום הנוח זה טוב .
שנמשיך לטייל וכל אחד שיראה את הטבע בדרך שלו וישמור עליו נקי …
רכב נועד לתת תמורה יותר מלקחת אותך מא׳ לב׳.
Prefer to move from 2H to 4L with joy
-
אפרופו מה שאילן כתב- אותי מדהים כמה השיח עבר משיח של אנשי תכל'ס לזייני מוח. כאן זה עוד בסדר יחסית אבל תרבות הפייסבוק מאוד ניכרת בקרב הדור הצעיר. זה מתבטא בהמון דיונים תאורטיים לחלוטין ("מה יותר טוב, רנגלר או ברונקו? אני שואל כי אני אקנה כזה בטוח יום אחד לא ממש לא...אני אפס וזיין מוח וניכר שזמנכם אינו יקר בעיני אז בחיאת תענו לי", להבדיל ממרבאום שאשכרה יש לו יכולת לקנות כזה ויש לו רנגלר חדיש למדי) ובין הסתמכות על כל מיני תכני יוטיוב שמסתכמים במישהי עם ציצי מרשים שלעתים קרובות מבינה על מה היא מדברת כמו שאני מבין מה הולך בחשבון הבנק שלנו. זה די מדכא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אותי מדהים כמה השיח עבר משיח של אנשי תכל'ס לזייני מוח. כאן זה עוד בסדר יחסית אבל תרבות הפייסבוק מאוד ניכרת בקרב הדור הצעיר. זה מתבטא בהמון דיונים תאורטיים לחלוטין ("מה יותר טוב, רנגלר או ברונקו? אני שואל כי אני אקנה כזה בטוח יום אחד לא ממש לא...אני אפס וזיין מוח וניכר שזמנכם אינו יקר בעיני אז בחיאת תענו לי") ובין הסתמכות על כל מיני תכני יוטיוב שמסתכמים במישהי עם ציצי מרשים שלעתים קרובות מבינה על מה היא מדברת כמו שאני מבין מה הולך בחשבון הבנק שלנו. זה די מדכא.
ציצי זה חשוב ...אל תזלזל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
ציצי זה חשוב ...אל תזלזל
ולכן כתבתי "מרשים". אני רק אדם, בשר ודם ובשנים האחרונות כולסטרול.
-
תומר, אם התכוונת בענייני ציצי לבריטני מlitebrite אז אני דווקא די מעריץ שלה ולא רק בגלל שהיא כוסית על אלא כי יש לה כישורי נהיגה לא רעים, לא מהססת גם לטפל ולפרק או להרכיב ברכב, דיי מבינה עניין ויודעת על מה מדברת ויש לה אהבה ותשוקה אמיתית למכוניות, ספורט מוטורי והכי חשוב היא כוסית על...(אופס כבר כתבתי את זה)